Најбоље апликације за родитељски надзор да бисте заштитили породицу

Много је доступних образовних ресурса на мрежи за децу и забранити им приступ интернету на Интернету је практично немогуће у нашем повезаном свету. Чак су и бебе фасциниране паметним телефонима, мобилним уређајима и другим уређајима и та фасцинација не постоји’углавном нестају како остаре.


Са едукативним играма и апликацијама доступним за децу свих узраста’није ни чудо што желе да истражују овај ресурс. Разумљиво је, међутим, као родитељи’не желим да наша деца буду изложена ризику или да буду угрожена због неприкладног садржаја или комуникације.

Дакле, ако одбијање вашег дјетета приступа интернету може бити на њихову штету, иако ви’Заштитићу их од различитих онлајн претњи у току процеса, шта’је ли алтернатива? Родитељска контрола омогућава родитељима и старатељима да надгледају и ограниче своју децу’с приступом, усмјеравајући их даље од потенцијално штетног материјала и умјесто корисног и едукативног садржаја.

Шта су апликације за родитељски надзор?

Апликације родитељског надзора пружају одраслим особама могућност контроле приступа детету интернету путем различитих метода, укључујући блокирање апликација, управљање временом и филтрирање садржаја. Многи такође укључују трацкер који користи ГПС за проналажење уређаја који недостаје или, у најгорем случају, несталог детета.

Софтвер за родитељску контролу омогућава родитељу да спречи дете да преузима непримерене апликације и користи веб филтрирање да блокира приступ било којем садржају који спада под категорију забрањених. На овај начин могуће је спречити дете да приступа коцкарским локацијама или оним са садржајем сексуалне или насилне природе.

Чак и ако дете има инсталирану апликацију на уређају, и даље га је могуће блокирати користећи овлаштења вашег софтвера за родитељски надзор. На пример, ако сматрате да ваша кћер тинејџерка проводи превише времена на Фацебооку, можете да блокирате апликацију Фацебоок на одређени период. Најбоље апликације за родитељски надзор могу блокирати читав уређај тако да можете контролисати колико укупног времена екрана добије ваше дете сваког дана.

Које су предности апликација за родитељски надзор?

Апликације родитељског надзора пружају родитељима могућност да својој деци омогуће одређени ниво дигиталне слободе, истовремено их штите од неприкладног садржаја. Такође родитељима дају контролу над мрежном комуникацијом како би могли да надгледају шта им деца причају преко е-поште, друштвених медија и других услуга за размену порука.

Слично томе, родитељи могу да ограниче резултате претраживања претраживача, тако да се код деце не појављује садржај за одрасле’с резултатима претраге Најбоље апликације за родитељски надзор такође ће значити да можете блокирати одређене функције одређених апликација и игара тако да ваше дете не може куповати путем интернета или улазити у комуникацију са другим играчима.

Поред директних предности апликација за родитељски надзор, постоје и индиректне предности отварања разговора са вашим дететом о добрим сајбер навикама. Ово ће им не само да ће помоћи да разумеју безбедност деце на мрежи, већ ће им пружити и дубље разумевање безбедности на мрежи у будућности. Разговарајте са дететом о ограничењима која сте преузели’Поново се пријавите и зашто и помозите им да схвате последице хаковања и колико штетно може бити злостављање у цибер-у.

У многим случајевима наша деца поседују веће технолошко знање него ми. Као резултат тога, многа деца проналазе пут око ограничења која су постављена помоћу апликације за родитељски надзор. Разговарајте са дететом зашто сте’инсталирао софтвер и шта то’с може вам помоћи да спречите дете да га покуша заобићи. Слично томе, успостављањем ограничења у преговорима са својим дететом, можете креирати правила према којима она’радо ћемо се држати док им дозвољавате слободу на мрежи да би били срећни.

То’није увек неопходно да платите за софтвер родитељског надзора, а на располагању су одличне бесплатне апликације, укључујући Гоогле Фамили Линк, који вам пружа многе исте погодности као и плаћени производ. Једини проблем је што ваше дете може одустати од Гоогле Породичног линка у тренутку када наврши 13 година, а после тога они’прилично су сами. Плаћање за угледну апликацију за родитељски надзор значи да можете разговарати са својим дететом која ограничења остају на снази и која ограничења се уклањају како она сазрева, што значи да можете наставити са неким нивоом контроле чак и када уђу у своје тинејџерске године.

Како одабрати добру апликацију за родитељски надзор

Постоји неколико кључних карактеристика на које морате пазити када купујете око себе за најбољу апликацију за родитељски надзор, од којих је пет најбољих:

1. Компатибилност уређаја

Једна од најважнијих ствари о било којој апликацији за родитељски надзор је да је она компатибилна са уређајем вашег детета. Иако неки оперативни системи имају уграђену родитељску контролу, они су често прилично лагани у поређењу с најбољим апликацијама за родитељски надзор. Мац и иОС системи су углавном сигурнији, али и теже пронаћи компатибилну апликацију. Лакши је родитељски надзор за Андроид па ако га немате’Ако још увек не улажете у телефон или мобилни уређај за своје дете, Андроид је вероватно најбоља опција.

2. Капацитет филтрирања

Није сваки родитељ или дете потребан исти ниво филтрирања када је у питању блокирање садржаја на мрежи и у е-порукама и апликацијама за размену порука. Најбоље апликације за родитељски надзор дају родитељима распон различитих нивоа, од ниског до високог, у зависности од њихових потреба. Док ће филтер ниског нивоа блокирати сав порнографски садржај, високи ниво ће омогућити већу спецификацију и прецизност, дајући родитељима моћ блокирања веб локација друштвених мрежа, илегалних активности и веб локација за дељење видео садржаја, као и садржаја за одрасле.

3. Мониторинг и упозорења

У зависности колико верујете свом детету, можда ћете желети апликацију за родитељски надзор која само даје недељни извештај о вашем детету’с активностима на мрежи. С друге стране, ако ти’искусили сте проблеме са својим дететом’с дигиталним понашањем у прошлости, можда бисте радије добили тренутно обавештење о свакој од њихових активности. У сваком случају, најбоље апликације за родитељски надзор дају родитељима могућност да одреде ниво праћења и како се редовно обавештавају.

4. Време екрана

Родитељска контрола није’Не само о блокирању садржаја, они’такође су дизајнирани да помогну вашем детету да развију добре праксе на мрежи и избалансирану равнотежу између времена које проводе на мрежи и колико времена проводе бавећи се стварним светом. Различите апликације дају различите нивое надзора над временом екрана, док неке омогућавају блокирање одређених апликација, а друге просто блокирање уређаја у одређеном временском периоду.

5. Праћење локације

Ово је згодна функција која не само да вам омогућава да пратите где је ваше дете, већ вам такође може помоћи да пронађете изгубљени уређај. Међутим, морате бити опрезни и осигурати да апликација за родитељски надзор коју одаберете ограничава податке о вашем детету’локацију, тако да само ви и други овлашћени корисници можете да јој приступите.

Најбоље апликације за родитељски надзор

# 1. Кустодио - моћан, а опет скупо

Кустодио има апликације за родитељски надзор које су компатибилне са скоро свим уређајима, укључујући Амазон Фире таблице, иОС, Мац и ПЦ рачунаре. Андроидов родитељски софтвер такође је доступан, што га чини свестранијим од многих његових ривала.

Иако је његов иОС софтвер бр’Колико је свеобухватан као и његова Андроид апликација, родитељима ипак омогућава висок ниво контроле, омогућавајући им да блокирају мрежни садржај, поставе ограничења времена екрана и надгледају активности на друштвеним мрежама. Кустодио’Андроид апликација за родитељски надзор, међутим, има додатне предности праћења СМС-а и позива и функцију дугмета за панику коју ваше дете може да користи за позив у помоћ.

Иако Кустодио има импресиван скуп функција на располагању’није најлакше за навигацију и толико је широко доступан да може потрајати неко време док се открију и искористе све његове могућности. Са неким од најопсежнијих и детаљнијих функција родитељског надзора, Кустодио је један од најбољих на свом пољу, а цене које то одражавају. Кустодио има доступну бесплатну верзију, али ово је врло ограничено.

# 2. Касперски Сафе Кидс - Извештај о родитељској контроли

Касперски Сафе Кидс готово је свестран попут Кустодио-а и компатибилан је са иОС-ом, Андроид-ом и рачунаром. Такође нуди основну бесплатну верзију која родитељима омогућава контролу интернетског садржаја и управљање апликацијама и временом на екрану. Његова врхунска родитељска контрола укључује праћење локације, надгледање друштвених мрежа, упозорења о угрожености, па чак и батеријски трацкер.

Касперски Сафе Кидс то доста ради, иако његовој апликацији за иОС недостаје капацитет за праћење позива или СМС-а. ако ти’ако тражите приступачну заштиту за велики број уређаја, Касперски би могао да буде одговор. Једна лиценца кошта само 14,99 долара годишње и заштитиће до 500 уређаја за 100 деце, тако да је погодна за највеће породице!

Са свеобухватним филтрирањем веба, разним категоријама за блокирање апликација и јаким функцијама праћења и геофитинга локације, компанија Касперски Сафе Кидс нуди велику вредност за новац. То’Међутим, није баш интуитивно, а неки корисници ће интерфејс сматрати збуњујућим и тешко се крећу.

# 3. Симантец Нортон Фамили Премиер - најбољи родитељски надзор за Андроид

Док је Нортон’с иОС апликација је изузетно ограничена, када је у питању родитељски надзор за Андроид, ово је један од најбољих избора. Не само што вам Нортон Фамили Премиер пружа детаљну контролу над дететовом апликацијом, већ ће такође заштитити осетљиве податке вашег детета на мрежи. Нортон’апликација за родитељски надзор обавестиће вас оног тренутка када ваше дете покуша да приступи блокираном садржају или прекрши неки други од правила о вама у кући’примењено.

Нортон Фамили Премиер делује на сличан начин као Касперски уколико једна лиценца покрива неограничен број уређаја. Ипак преко три пута више од цене Касперског, Нортон сигурно није опција за буџет. Његова снага и свестраност су, међутим, вредни плаћања и омогућава родитељима висок ниво прилагођавања, омогућавајући им да упозоравају децу пре уласка на локацију без да их у потпуности забране..

Нортон’апликација за родитељски надзор за Андроид једна је од најопсежнијих доступних и са само 49,99 УСД годишње знатно је јефтинија од производа попут Кустодио-а.

# 4 Нет Нанни - Супер Слеутх за иОС

Чини се да је Нет Нанни једна од ретких апликација за родитељски надзор која успева да пружи што више функција у својој иОС апликацији као и у свом Андроид еквиваленту. Без обзира који оперативни систем ваше дете користи, Нет Нанни вам даје моћ да пратите њихову локацију, поставите временска ограничења и контролишете апликације.

Најновија верзија Нет Нанни-а увела је неке нове функције, укључујући могућност подешавања упозорења у стварном времену, тако да увек знате који мрежни садржај вашем детету приступа и можете одмах да блокира све што сматрате непримереним..

Нет Нанни нуди богате функције које пружају родитељима висок ниво прилагодљиве контроле над њиховом децом’коришћење телефона и приступ интернету. Нажалост, Нет Нанни не дозвољава вам да надгледате е-пошту или апликације за слање порука, али ако то не учините’Не смета ти да не може прескакати дете’С комуникацијом, Нет Нанни је једна од најопсежнијих апликација за родитељски надзор и једна од најлакших за навигацију, са својим шареним и интуитивним корисничким интерфејсима..

# 5. Боомеранг - најбоље за праћење мобилних уређаја

Иако Боомеранг није’Не проширите покривеност на ПЦ или Мац рачунаре, ако желите само апликацију родитељског надзора за мобилне уређаје’Имате неке корисне функције по повољној цени. Бумеранг даје родитељима моћ стварања геофенцес за контролу свог детета’локацију, као и режим за хитне случајеве који ће вас обавестити телефоном и е-поштом у случају да ваше дете буде у невољи.

Док су неки аспекти Бумеранга’дизајн је мало збркан, то’довољно је једноставан да бисте се ухватили у коштац са тим, иако ћете морати да инсталирате Боомеранг-ов СПИН прегледач пре него што почнете да пратите мрежне активности вашег детета. Нажалост, Бумеранг је победио’нећу дозволити да шпијунирате своје дете’активност на друштвеним медијима, мада ће вам то рећи колико времена проводе’трошите на такве апликације. Праћење позива и СМС порука су доступни на Андроиду, али не и на рестриктивнијим иОС-има.

Боомеранг нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију тако да можете да се упознате са његовим карактеристикама и начином рада пре него што се пријавите. С доступним конкурентним цијенама, Боомеранг је добра опција за оне који само желе покрити највише 10 мобилних уређаја.

Закључак

Нико не жели да више има исте аргументе са својом децом, а апликације родитељског надзора не могу значити више препирке на екрану или слање порука у касној ноћи. Не само да ће најбоље апликације за родитељски надзор дигитално искуство вашег детета учинити сигурнијим, већ ће и родитеље умити у мировању и омогућити обе стране да успоставе заједничко разумевање безбедности на мрежи за децу..

Најбоље апликације за родитељски надзор једноставне су за инсталирање и лако се крећу, тако да не’За почетак рада вам није потребна диплома из рачунарске науке. То не само да ће значити сигурније искуство на мрежи за ваше дете, већ ће вам пружити и прилику да разговарају о безбедним вежбама на мрежи и започнете успостављање темеља за добар кибернетички етикет.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me