Виртуелни приватни асистенти и крађа идентитета – оно што требате знати да бисте остали сигурни

Резиме: Виртуелни приватни асистент може бити сјајно средство за било који мали бизнис или бизнисмен. Имати независног уговарача који пружа административну помоћ изузетно је корисно, али и потенцијално опасно. Рад на даљину са оутсоурцингом може резултирати цурењем информација и ваши лични подаци могу завршити у погрешним рукама - постоје - као и у данашње вријеме, одређени ниво опасности код кориштења виртуалног приватног асистента. Предности ангажирања виртуалног ПА-а могу надмашити негативу, али то јесу’Кључно је да научите како да заштитите свој идентитет када користите виртуелног приватног помоћника.


Шта су виртуелни асистенти

Виртуелни приватни помоћници расту у популарности. Према Ворлдпаи-у’с Извештајем о повезаним потрошачима, 55% потрошача би поздравило погодност личног асистента који купује, али само 36% њих би им дало приступ подацима о плаћању и другим личним подацима. Са појавом савремене технологије, даљинска помоћ је процветала. На пример, услуге као што је ВОИП омогућавају виртуелном приватном помоћнику да одговори на ваш телефон без да га позивалац схвати.

Зашто људи користе виртуелног приватног асистента?

Људи ангажују виртуелне ПА из различитих разлога, пре свега ради помоћи у вођењу пословног или свакодневног живота. Очигледно је да свако има јединствену ситуацију, али виртуални асистент може лако да се обучи да помогне вашим дневним потребама. Ево неколико примера људи којима је потребан виртуелни приватни асистент:

  • Са феноменалним порастом стартупа све више и више људи постају предузетници, а балансирање посла и домаћег живота не може бити готово немогуће без икакве помоћи.
  • У корак са темпом модерног живота може бити застрашујући задатак модерног бизнисмена, па је ангажовање виртуелног ПА одличан метод да се осигура да ништа не прође кроз пукотине.
  • Заузети пар према горе са ужурбаним распоредом, деца, портфељ имовине и више имовине борит ће се да сами управљају својим пословима. Виртуелни приватни асистент може лако да извршава свакодневни распоред и све ажурира.
  • Познате личности и јавне личности могу ангажовати виртуелног приватног асистента за куповину на мрежи или за управљање друштвеним медијима, као и за координацију јавних ангажмана..

Чување података са виртуелним помоћником

Предности ангажовања виртуелног ПА су очигледне, али нису сви свесни могућности опасности због употребе виртуелног приватног асистента. Ево неколико савета и стратегија који вам могу помоћи да заштитите свој идентитет када користите виртуелног приватног асистента и сачувате вас од крађе идентитета или преваре кредитне картице:

  • Дон’Не предајте сав свој радни и лични податак виртуалном ПА одмах након што их запослите. Уместо тога, дајте им само оно што морају да знају и не деле осетљиве финансијске информације, а менаџери лозинки могу се користити уместо да предају пријаве и лозинке.
  • Унајмите адвоката да изради уговор о неоткривању података и побрините се да га ваше виртуелно тужилаштво потпише пре него што почну да раде за вас. Ово помаже да се спречи цурење било којих поверљивих информација.
  • Када ти’Почните, будите пажљиви и пажљиво пратите шта раде за вас. Праћењем и посматрањем њих можете одмах обавестити надлежне агенције ако се нешто чини ван линије. Једном када успоставите поверење, можете им дозволити више простора за дисање, али пре тога то укажите’Кључно је пратити њихове активности.
  • Купите препоручену служба заштите крађе идентитета која може да надгледа ваше рачуне и да вам надокнади трошкове’си жртва превара са кредитним картицама. За номиналну накнаду софтвер за заштиту крађе идентитета може осигурати сигурност ваших личних података.

Услуга заштите крађе идентитета чува ваш идентитет

Компаније за заштиту крађе идентитета нуде разне услуге које помажу да ваше информације буду сигурне и могу да заштите ваш идентитет када користе виртуелног приватног помоћника.

Услуге као што су ИдентитиФорце стално надгледајте своје налоге и дајте тренутна обавештења ако се нешто чини у реду. Такође могу понудити услуге опоравка које помажу у заштити од Крађа ИД-а.

Остале компаније као што су Идентитет Гуард нуде надзор над кредитним и социјалним осигурањем. Са заштитом идентитета’Добићете потврду о верификацији ИД-а и обавештења о преузимању налога, као и праћење промене адресе. Ако мислите да вам је потребна додатна заштита, увек бисте могли да испробате Екпериан, једини сервис који скенира Дарк Веб глобално, користећи власничку технологију која руши језичке баријере. Скенирање може открити украдене податке и надгледати хиљаде веб страница, форума и друштвених мрежа.

Виртуелни ПА може бити важан, али будите сигурни да останете безбједни!

Опасност од коришћења виртуелних приватних асистената требало би да буде очигледна, али на жалост многи људи то не схватају пре тога’је прекасно. Виртуелни приватни асистент може бити од суштинске важности за ваш посао или стил живота, али то није’не значи да бисте требали предати све своје лозинке, податке о кредитној картици и поверљиве податке. Ако следите савете из овог чланка и преузмете софтвер за заштиту крађе идентитета, постаћете заштићени на мрежи.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me