Како заштитити своје пословање од крађе ИД-а

Трпи крађу идентитета сваки корисник интернета’најгора ноћна мора. Али шта ако крађа идентитета циља више пословни, а не приватни корисник? С обзиром на новац који је у питању, могуће су последице далеко теже. Али шта компаније могу учинити да осигурају да њихови подаци остану заштићени од потенцијалних цибер хакова?


Крађа пословног ИД-а није мали проблем. Према подацима Службе за интерни приход (ИРС), случајеви крађе предузећа повећани су само за 250% ове године. Да бисмо вам представили шта то значи, узмите у обзир да је пореске службе прошле године пријавило преко 4.000 таквих случајева, што је нанело 268 милиона долара’ вреди оштећења.

Ако не желите да будете следеће предузеће које ће претрпети губитак података путем СКЛ ињекције попут 7-Елевен и других, били су у Америци’највећи случај крађе корпоративног идентитета, ваша компанија ће желети да буде испред игре - и то брзо. Имајући то на уму, ево’с све што треба да знате о крађи личне карте и истраживање неких од њих најбоље услуге заштите крађе ИД-а на пијаци. Прочитајте да бисте спречили хакере!

Како Цибер-хакери краду информације о вашем предузећу

Начини на које хакери могу да искористе компаније од крађе ИД-а нешто су софистициранији од онога’виђен у домену потрошача.

На пример, док рачуни пословних банака могу бити циљани (и пљачкани) баш као што могу и потрошачке верзије, преваранти су такође знали да лажно подносе пословне документе и чак користе предузећа’ пореских бројева за почињење софистицираних облика превара.

Након што хакери добију приступ унутрашњим пословним системима, често ће покушати да лажно представљају компанију кредиторима и уплате новац на своје личне рачуне. У најгорим сценаријима, предузећа су смањила њихов кредитни рејтинг на дробљење и уништио им се добар углед - понекад и преко ноћи.

Набавите услуге заштите крађе ИД-а за ваше пословање

Услуге заштите крађе идентитета дизајниране су тако да пруже заштиту вашег пословања од преваранта (да не спомињемо мир).

То раде на два главна начина.

Један је континуираним надгледањем информација попут кредитних извештаја, финансијских извештаја и јавних записа како би се одмах обележиле аберантне промене (тзв. “услуге надзора”).

Други је пружање алата за опоравак како би се покушао поправити ефекти крађе идентитета након што се то догодило. Функције које нуди ова последња укључују замрзавање кредитних извештаја, састављање писма повериоца и персонализовани савети предметних стручњака. Ево неких најбољих пружалаца услуга који одражавају комбинацију пословних решења и оних намењених потрошачима.

# 1 Напредни заштитник идентитета

Напредни заштитник идентитета је акредитовани Мицрософт партнер који нуди алат који укључује заштиту лозинком, чување личних података и заштиту кредитних картица.

Систем такође може покренути дубинско скенирање корисника’ Рачунари ће нањушити поверљиве информације које би у случају кршења могле процурити до хакера. Адванцед Идентити Протецтор такође долази са а “трезор” у којем корисници могу да шифрирају потенцијално компромитујуће податке како би додатно сакрили осетљиве информације од очију уљеза.

Долази са 100% гаранцијом поврата новца ако корисници нису задовољни (иако на веб локацији постоји сумњиво мало информација о овој функцији) и тренутно је доступна за преузимање по сниженој стопи од 29,95 УСД.

# 2 Идентитетски чувар

Операција ван Вирџиније, ИдентитиГуард садржи добро осмишљен пакет алата који се може купити за 16,99 УСД месечно за појединачну лиценцу.

Софтвер омогућава свакодневно надгледање кредитних извештаја са сва три главна бироа у САД-у, скенира јавне записе о промени имена и води рачуна о тзв. “тамна мрежа” да обавестите о било каквим покушајима регистрације ваших личних података. Пакет такође укључује софтвер за блокирање кључева за заштиту од пресретања притиска тастера и интернетски трезор ИД-а за чување осетљивих пријава.

На страни опоравка компанија има јединицу за опоравак крађе идентитета која може управљати отказивањем кредитних картица и чак ће вам пружити хитни аванс у износу од 2.000 долара да вас задржи ако су хакери прекрили све изворе готовине. Према његовој политици поврата и отказивања, отказивања се могу извршити у било које време пре краја тренутног циклуса наплате. Међутим, не нуди се гаранција за повраћај новца ван бесплатне пробне верзије.

Прочитајте више о Идентити Гуард у нашем целом прегледу Идентити Гуард.

# 3 ИдентитиФорце

ИдентитиФорце је компанија са седиштем у Масачусетсу, која нуди решења за заштиту идентитета и за личне и за пословне кориснике.

Платформа пружа услуге праћења, брзих упозорења и опоравка како би се заштитили од свих аспеката крађе идентитета.

Његове карактеристике укључују напредне услуге праћења превара које пружају скоро обавештења у реалном времену уколико зајмодавци или владине агенције затраже копију вашег извештаја о кредитном кредиту, надгледање судског записа како би се осигурало да неовлашћене особе на превару не преузимају идентитет вашег предузећа, па чак и укључује алат за праћење сексуалних преступника како бисте проверили да ли су ваши запослени’ сексуални преступник није ненамерно отимао идентитете.

На страни опоравка, компанија нуди осигурање од крађе идентитета како би надокнадила трошкове из свог џепа и изгубљене зараде настале услед крађе идентитета, као и гаранцију за замену украдених средстава, која покрива губитке до милион долара. Иако се информације о ценама пружају само после испитивања, решење кошта у региону 179,50 долара годишње.

Прочитајте више о Идентити Форце у нашем целом прегледу Идентити Форце.

Ако је ваше предузеће жртва крађе идентитета

Како се понашати ако постанете жртва крађе идентитета зависи од тога да ли радите са пружатељем крађе идентитета или не. Ако јесте, наш напредак је недвосмислен: предајте посао стручњацима, бар што је више могуће. ако ти’ако нисте заштићени и сами управљате процесом, требали бисте учинити сљедеће да помогнете опоравку:

  • Пријавите крађу идентитета полицији и одговарајућим државним агенцијама.
  • Обавестите све финансијске институције којима се ваше предузеће бави, као што су банке, пружаоци осигурања и повериоци.
  • Обавестите купце, ако морате.
  • Унајмите одвјетника који се специјализирао за крађу пословања.

Спречите крађу пословног идентитета

Ако желите да будете испред игре, треба да урадите следеће:

  • Користите софтвер за заштиту од крађе!
  • Усвојите основне ИТ праксе као што је обезбеђивање протувирусног програма на целој вашој компанији’рачунара и да стоје иза корпоративног заштитног зида.
  • Не откривајте никакве личне или пословне податке људима које не знате или у које имате поверења.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me