Абецеда заштите крађе идентитета

Резиме: Крађа идентитета постаје све чешћа појава, а заштита крађе идентитета један је од најбољих начина да се заштитите. Било да се ради о превари на њеној кредитној картици, крађи идентитета социјалне сигурности или о излагању путем пхисхинг адресе, ми’пронашли смо најбоље компаније које вас могу заштитити од стране својих служби заштите крађе идентитета.


Шта је крађа идентитета?

Главна дефиниција крађе идентитета је сваки пут када криминалац користи ваше податке да би се претварао да сте ви. То би могло бити финансијско кривично дело, као што је коришћење ваше кредитне картице за незаконите куповине или би могло тражити нешто попут поврата пореза и разних погодности. У неким случајевима се ваш идентитет може користити за заштиту стварног идентитета особе која чини кривично дело, као што је илегални приступ земљи или чак учешће у прању новца или набавци лекова..

Ако сте икада жртва крађе идентитета, можда ће вам требати правна помоћ како би били сигурни да су подаци о преварама обрисани и да је ваш идентитет исправно враћен. ИД Ватцхдог нуди свеобухватну услугу обнављања идентитета за само 14,95 УСД месечно. Молимо погледајте преглед стража ИД-а за више информација.

Најбоље услуге крађе идентитета могу препознати преваре који желе да користе ваш идентитет много пре него што добију прилику да учине било какву штету. То је зато што постоје уобичајени начини на које криминалци стекну ваше податке, а уз право знање можете се заштитити. Дозволити’брзо прелазимо преко неких од највећих облика крађе идентитета.

Како се превара с кредитном картицом дешава?

Један очигледан начин на који се дешава превара на кредитној картици је када изгубите картицу или је украду. Али чак и без тога, крађа идентитета и даље може да се догоди.

 • Злочинци могу да користе а ‘машина за скимминг’ што траје само неколико секунди да уклоните детаље са ваше кредитне картице и похраните их интерно. То се може учинити било где да користите картицу, укључујући и криминалце који се представљају конобарицама или трговцима.
 • Читачи беспилотних картица са кредитним картицама, као што су ‘плати на пумпи’ на бензинским станицама довели су до повећања крађе идентитета. То је зато што се уређаји слични машинама за скимминг могу поставити на врх, чекајући да сумњиви корисници унесу своју картицу.
 • Злонамјерни софтвер се може ставити и на малопродајне веб локације ниске сигурности, тако да се приликом куповине подаци о вашој кредитној картици одмах шаљу одговорним криминалцима.

Превара на кредитним картицама је распрострањена. Нилсон-ов извештај процењује да су током 2016. губици услед преваре били преко 24,71 милијарде долара. АЦИ Ворлдвиде (компанија за електронске платне системе) проценила је да је 46% Американаца у последњих пет година било жртва преваре са кредитним картицама. Биро правде за статистику утврдио је да је 2895 долара просечан укупни губитак из свог џепа због жртава превара са кредитним картицама у 2014. години.’с Хоме Депот крши 56 милиона кредитних картица, или исте године, Таргет’кршење података - које погађају око 70 милиона клијената.

Ове статистике показују колико је претња озбиљна, како бисте је обезбедили својој мрежи’с императивом да се претплатите на мрежни систем за праћење. Као што је само куповина на мрежи са угледних и сигурних веб локација, преваре са кредитним картицама могу се избећи надгледањем ваших банковних рачуна. ИДСхиелд нуди најбољу заштиту од праћења кредитне картице која укључује малопродајне картице и картице као и кредитне картице. Имају редовно праћење кредита, као и праћење ваших кредитних резултата. Најбоље од свега’само 9,95 УСД за претплату. Добијте више информација о прегледу ИДСхиелд.

Крађа идентитета социјалне сигурности

Ваш број социјалног осигурања је оно чему се нада сваки злочинац, свети грал крађе идентитета. Ако лопов идентитета успе да се домогне овог броја, није’не треба вам много друго за отварање банковних рачуна, узимање кредита или чак приступ постојећим рачунима. Они би чак могли добити посао на ваше име и здравствено осигурање.

Разлог зашто је кршење броја социјалног осигурања толико опасно је да је ваш број социјалног осигурања ваш животни живот’не може бити затворен или завршен као банковни рачун или израз кредитне картице.

Ако имате кршење социјалног осигурања, ви’надам се да имате заштиту од крађе идентитета са најбољим расположивим могућностима осигурања и рехабилитације. За само 19,99 УСД месечно, ПривациГуард је најбољи за решавање проблема које крађа ИД-а може да изазове, укључујући поправку вашег кредитног рејтинга, пословање са полицијом и повраћај изгубљених средстава. Чак вам дају и свог сопственог радника који ће вам помоћи да се крећете по овом компликованом путовању. Више информација можете наћи на ПривациГуард прегледу.

Шеме за крађу идентитета (Пхисхинг Сцхемес)

Вјеровали или не, најчешћи начин да лопов идентитета добије ваше податке јесте да му их предате, а да их ни не схватите. Неки криминалци су стручњаци који крију ко су када вам се јаве путем е-поште или интернетских веза, подстичући вас да понудите своје лозинке или ПИН бројеве. Могли су се сакрити у имејлу банке или посебне понуде. А зато што изгледа као уобичајена адреса е-поште од њих, никада не сумњате у нешто неугодно.

Златно правило је да никада никоме не дате своју лозинку или ПИН број, без обзира на све. ИдентитиФорце је 13 УСД месечно плус 3 УСД по детету да бисте добили потпуну заштиту породице, тако да не’не требате бринути ни за остатак свог домаћинства. Више информација можете пронаћи у нашој рецензији ИдентитиФорце.

Заштита од крађе идентитета

Ова три примера су најчешћи начини како ће лопови украсти ваше податке да би починили крађу идентитета. Ево неколико идеја како да се заштитите.

 • Захтевајте да платите рачун за столом у ресторану или испред вас у продавници. Дон’Не дозволите трговцима да вам одузму кредитне картице.
 • Купујте само на мрежи у угледним продавницама које нуде снажну безбедносну енкрипцију и размислите о коришћењу услуге као што је ПаиПал за плаћање куповина.
 • Пазите да дате свој број социјалног осигурања и увек питајте да ли ће вам бити довољно још нешто, на пример телефонски број или други идентификатор.
 • Никада не дајте осетљиве информације као што су лозинке или ПИН-ови када се они захтевају путем е-поште или на веб локацијама. Обавезно изаберите снажне лозинке и никада не користите исту лозинку за све веб локације.
 • Непотребне предмете са осетљивим информацијама - као што је чековна књижица - оставите код куће.
 • Шифрирајте своју Ви-Фи везу да бисте спречили хаковање.
 • Откажите све неискориштене кредитне картице и банковне рачуне.
 • Одмах се обратите својој банци ако било која пошта која садржи осетљиве податке нема’не стигнем на време.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me