Холливоод креће у циљ коди. Ко је у крижању?

Неки од највећих холивудских студија управо су прозвали Коди због дозволе додатака трећих страна који преносе садржај заштићен ауторским правима. Овај шок потез постављен је да промени лице стреаминг услуга. ако ти’пресекао сам акорд’с овим је битно да будете у току!


Како све већи број потрошача пресече каблове и прелази на стримујуће медије, Коди је постао веома вољена забавна платформа. Тренутно услугу користи девет одсто америчких домаћинстава, заједно са готово пет милиона Британаца.

Широм света, овај опен-соурце медиа плејер пружа приступ стримованом садржају, укључујући музику, филм, ТВ и подцасте.

Иако језграни систем сам не садржи никакав материјал, Коди омогућава приступ локалним и мрежним медијима за складиштење података. Међутим, многи програмери других произвођача су такође креирали додатке који корисницима пружају опсежније каталоге.

Ови додатни додаци нису под Коди-јем’с јурисдикцијом, теоретски - сносимо одговорност само на ствараоце. Међутим, Алфа платформа се поново нашла у легалној драми због додатака.

У овом чланку

Шта је изазвало Коди Феуд?

Проблем са Коди додацима је тај што они често нуде садржај заштићен ауторским правима, што технички значи да се сматрају пиратеријом. Иако екипа која стоји иза Кодија није одговорна за илегални материјал, Алфа је обично на крају примања.

У прошлости су већ постојали примери правних проблема, са тужбама против одређених додатака који су угашали поједине канале за стриминг. Међутим, многи се боје да би овај најновији развој догађаја у потпуности могао да сигнализира крај Кодија.

Компанија је недавно потпуно онемогућила додатну функцију након што је примила писмо од удружења за сликовне филмове (МПА). Оптужила је Алфу да је умешана у прикупљање и одржавање ‘незаконит приступ заштићеним ауторским материјалима. "Како МПА представља многе главне индустријске играче, оптужбе су подржале Цолумбиа Пицтурес, Диснеи, Парамоунт, Ски У, К., Премиер Леагуе Фудбалског савеза и бројни други.

Чини се да је притисак толико значајних студија коначно приморао Кодија’руку и потакнута акција.

Коди Реталиатес

У прошлости је Коди већ активно обесхрабрио употребу додатака Пиратство. Компанија је чак отишла толико далеко да је затражила од програмера који крше ауторска права да се не придруже платформи.

Након недавног писма о прекиду и уклањању права, Коди је потпуно искључио функцију додатка. Било је покушаја да се блокирају сви додаци за стриминг у недоглед и позиви за кориснике да не повезују име Коди са оквирима у којима се налазе додаци треће стране. Напори на заштити марке су чак отишли ​​толико далеко да смо тражили ИоуТуберс и препродаваче да промовишу све Коди кутије са модовима као потпуно ребрандед производ.

Ове промене су, неупитно, потпуно трансформисале Коди сервис. Дакле, шта то значи за будућност платформе медија плејера?

Будућност Кодија

Након тужбе у јуну, ЗемТВ и Пхоеник били су приморани ван мреже. Након овог недавног писма, многи истакнути програмери су одмах уклонили своје токове. Поред повлачења додатака, Коди је зауставио и развој урлресолвера, метахандлера, Беннуа, ДеатхСтреамс-а и Спортие-а.

Због ових фактора изгледа да су додаци треће стране у последњим данима. Чак и ако је тренутна универзална забрана само привремена, способност компаније да избегне правне последице изгледа слабо. Особито колико је толико популарних додатака већ затворено.

Међутим, ово није први пут да се Коди одбио од правних проблема. Природа алфе отвореног кода пружа бескрајне могућности за превазилажење проблема и потреба за агрегатором за стреаминг сервисе је већа него икад. Ако се додаци не врате поново, Коди је већ поделио своје снове о раду са Нетфликом, Амазоном и другим легитимним сервисима. Можда ћемо видети како се компанија развија у том правцу.

Шта год да се догоди, можете бити сигурни да још није време да избаците своју Коди кутију.

Боттем Лине

Ако се ослањате на Коди као основни извор медијске забаве, онда је то вероватно забринуто због овог недавног развоја. Тачно је да имате неке велике одлуке које требате донијети, али постоји много резолуција на располагању за истраживање.

  • Време Олуја

Као што смо већ напоменули, Коди ово није прва правна битка. Могуће је да ће услуга бити враћена. Тренутно се чини да нису сви додатни токови успешно блокирани, па је могуће пронаћи садржај. Слично томе, још увек можете користити легалне додатке, попут ИоуТубе-а и Твитцх-а.

Међутим, будите упозорени да би вас ова опција могла оставити на цедилу, јер нема гаранције да Коди може преживети тренутни правни притисак. Препоручљиво је да сада пронађете резервну услугу - за сваки случај!

  • Изаберите други плејер за стреаминг медије

Има доста других медија плејера који раде на сличан начин као Коди. Иако нису сви уживали исти широки успех, пружају погодан повратак у случају да се догоди најгоре. Року, на пример, зрцали већину истог садржаја, мада то не чини’не подржавате саму Коди апликацију.

Иако величина каталога није упоредива са оним што је некада било доступно на Коди Алпха, препоручљиво је водити рачуна о медијским платформама које нису Коди. Вероватно ће се проширити ако се бивши сервис потпуно укине.

  • Користите апликацију Медиа Центер

Ако користите оквир за стриминг медијуме, вероватно је да домаћин више од само Коди апликације. Једна од најпопуларнијих алтернатива је Плек. То’је невероватно сличан Коди Алпха, јер је развијен из форкед кода 2008. године.

Међутим, Плек не нуди додатке. Уместо тога, пружа слично ‘функција канала која је мање прилагодљива, али није подложна парничним тужбама. Како медијски центар није отворени извор, он се такође похвалио једноставнијим корисничким искуством, повећавајући приступ новим претплатницима.

Иако будућност Кодија остаје неизвесна, једно је јасно: дивови медијске индустрије нису спремни да се без икакве борбе предају стриминг сервисима. Ова борба између пружатеља забаве изгледа као да ће се наставити доста дуго. ако ти’забринути да се заплете у оптужбе за пиратерију, можете користити ВПН за анонимно и сигурно претакање медија..

За сада све што можемо је чекати да Коди да изјаву у којој је детаљно детаљан њихов план деловања.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me