ЕкпрессВПН покреће нову иницијативу за транспарентност: Проширење прегледача Сигурносна ревизија и отворени извор

Не само да је ЕкпрессВПН један од најбржих и најпоузданијих ВПН провајдера у околини, већ је и онај који чини највише кретања (и наслова) у томе да своју услугу учини транспарентном за кориснике. С толико контроверзи око ВПН-а и начина на који раде, потреба за луцидношћу је најважнија. Неке ВПН-ове не само да прате и прате ваша кретања на мрежи, већ и неке корак даље преко линије онога што је етично, а шта није. Бројни бесплатни ВПН-ови, на пример, уграђени су са малваре-ом, док су други, попут Беттернет ВПН-а, оптужени да продају или деле ваше податке са трећим лицима


Ако узмемо крајње неповерљив приступ овим подацима и активирамо наше ракете које траже теорију завере, можемо претпоставити да се ВПН-овима даје лоше име у настојању да спрече људе да их користе и омогуће владама и другим моћним организацијама приступ појединцима 'обрасци приватног прегледавања и понашање на мрежи. То је теорија, али не нужно и добра.

Срећом, ЕкпресВПН је заузео прилично различит приступ гласинама о непоузданим ВПН услугама и покренуо двије нове иницијативе за повјерење. Прво је независна ревизија сигурности, а друго, објављивање ЕкпрессВПН-а’с изворни код за проширење прегледача. ЕкпрессВПН бр’т први провајдер који је извршио независну ревизију, са ликовима Сурфсхарк-а, Муллвада и ТуннелБеар-а који су већ предузели ревизије безбедности како би доказали да њихови производи делују као рекламирани, пружајући корисницима и сигурност и приватност..

Друга иницијатива, објављивање изворног кода за екстензију претраживача, подстакнута је у настојању да се широј јавности дају алати за обављање сопствене процене дозволе коју екстензија захтева за рад. Према ЕкпрессВПН-у, за проширење треба широк спектар дозвола да би се ефикасно радио. Нажалост, нека од ових дозвола прилично су неугодна и корисници могу пискати у упозорењима која наводе да проширење има дозволу за преглед и промену свих података које унесете на веб локације које посећујете.

Објављивањем њиховог изворног кода, ЕкпрессВПН даје свим и свим могућностима да провере све радне компоненте и стекну унутрашње знање потребно за доказивање да ЕкпрессВПН користи дозволе одговорно и у складу са политиком.

Цуре53 и независна ревизија

Цуре53 је њемачка компанија за цибер-сигурност која се специјализирала за пенетрацијске тестове на веб страницама, производећи извјештаје који откривају рањивости и грешке и предлажу могуће исправке утврђених проблема. Радећи за ЕкпрессВПН, Цуре53 се обавезао на недељну истрагу проширења прегледача, укључујући његов изворни код и разне верзије. Тим је потом извео још један тест неколико недеља касније како би утврдио да ли су отклоњене све утврђене рањивости.

Цуре53’Потпуни извештај доступан је за гледање на њиховој веб локацији, али, укратко, стоји да су резултати процене били позитивни. Иако је идентификовано осам питања, ниједно од њих није посебно озбиљно, при чему је забележио медијум на скали озбиљности. Према Цуре53, “ово је добар показатељ сигурности”.

Цуре53 је даље тврдио да ниједан од идентификованих проблема неће дозволити цибер-криминала или нападаче “да утиче на стање ВПН везе”. Другим речима, ЕкпрессВПН’с тврдњом да пружа ВПН услугу која је искључиво осмишљена да корисницима омогући сигурно и приватно искуство прегледавања.

Извештај Цуре53 детаљно описује сваки идентификовани проблем, а затим бележи исправку коју примењује ЕкпрессВПН и датум на коме је исправка верификована. Цуре53 је такође била одговорна за ревизије Муллвад-а, Сурфсхарка и ТуннелБеар-а, израђујући сличне свеобухватне извештаје како би корисницима пружили микроскопски приказ начина на који ови ВПН-ови заправо делују.

ЕкпрессВПН’с Друге безбедносне иницијативе

Поред ових последњих дешавања, ЕкпрессВПН изазива општу перспективу око ВПН-а и њихове поузданости доследно током последњих годину дана. С обзиром да се ВПН-ови лоше штампају, ЕкпрессВПН’напори су више него добродошли. Са неким истраживачима чак и предлажу да једини поуздан ВПН буде онај који сте сами поставили.

Док то’Све је добро и добро ако имате вештине потребне за стварање сопственог сигурног тунела, али за већину нас то’мало је изнад нашег технолошког знања. То’С друге стране, тешко да је изненађујуће да су врхунски ВПН провајдери попут ЕкпрессВПН-а нагомилали милионе корисника, жељни да искористе предности сигурне везе истовремено уживајући у корисничком интерфејсу који вам омогућава да се повежете на било који сервер било где у свету једним кликни.

ЕкпрессВПН нуди поуздану алтернативу за креирање сопственог ВПН-а, и то не само због своје две најновије иницијативе. Прошле године ЕкпрессВПН се удружио са Центром за демократију & Технологија за увођење индустријског стандарда за ВПН-ове с обзиром на њихову корпоративну одговорност, сигурносне протоколе и праксе приватности.

До сада су још четири ВПН провајдера пружили одговоре на ЦДТ’с питањима везаним за поузданост њихових услуга. Као заговорници слободног и отвореног интернета, волели бисмо да угледни ВПН-ови учествују у ЦДТ-у’с Сигнали поуздане ВПН иницијативе и полажу унутрашњи рад у настојању да повећају валидност и веродостојност својих услуга.

ЕкпрессВПН је такође омогућио да сви алати за тестирање пропуштености буду доступни свима, пружајући и корисницима и трећим лицима приступ аутоматизованом режиму тестирања. Намера овог развоја била је да се користи ВПН индустрија у целини, омогућујући људима да провере на разне пропусте, укључујући ДНС, ВебРТЦ и цурење ИП промета. Намјера која стоји иза ове иницијативе је оснаживање корисника пружајући им могућност да провјере квалитет њихове ВПН услуге и препознају све могуће сигурносне ризике. Заузврат, ЕкпрессВПН се нада да ће то повећати мерило заштите од цурења у целој ВПН индустрији.

Будућност ВПН-а

Након фурора у САД-у прошле године, када је Сенат гласао за дозволу даватеља интернетских услуга да дијеле корисничке податке без пристанка, потражња за ВПН-овима изненађујуће је повећана, а потреба за поузданим добављачима цибер-сигурности никада није била већа. Тачно како ће то неко утицати на ВПН индустрију’Претпостављам да, иако Форбес предвиђа стални пораст употребе ВПН-а током наредне деценије, рекавши да ће кршење приватности, хаковање јавних Ви-Фи веза и владина цензура само подвући значај анонимног, сигурног прегледавања.

Једини проблем је што су нам потребни за поузданије мрежне безбедносне циљеве поузданије ВПН-ове и мање лажних и лажних сајбер-безбедносних операција. Нажалост, чак и ако ви’поново преузимате ВПН апликацију из поузданог извора, попут ГооглеПлаи-а, неће’не гарантујемо да ће ВПН заштитити вашу приватност и сигурност. У ствари, истраживање сугерише да је око 85% ВПН-а доступних на Гоогле Плаи-у обогаћено изворним кодом који може угрозити приватност и дозволе које буквално моле да се искористе..

Остала питања која прогоне ВПН индустрију изложена су у судници, при чему су компаније попут ПуреВПН биле присиљене да предају податке који, према њиховој политици несписивања, никако нису смели да буду у њиховом власништву. Ипак, када су и приватном ВПН-у за приступ интернету и ЕкпрессВПН-у добили инструкције да предају корисничке информације, обојица су верификовали своју политику записивања без могућности сарадње. Нажалост, можемо’Не очекујем да ће сваки добављач ВПН-а бити повучен пред судијом како би доказао његову поузданост, због чега су иницијативе

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me