Банкомат Снимминг постаје гладак и ваш новац је улог

Застрашујуће вести: клизање на банкоматима одједном је постало врло, врло глатко. А број инцидената експлодира.


Крајем јула, џиновски произвођач банкомата НЦР чак је издао упозорење својим клијентима из банке због експлозије у нападима на банкомате у власништву банке.,

Још горе, скимминг уређаји постају много бољи.

То значи да је ваш новац угрожен. С скиммером лопов снима податке са картице и обично је укључена и рупа за камеру, па лопов такође узима ПИН. Тада се подаци пребацују у нову картицу и лоповлук се може заузети око пражњења налога.

Фласхбацк је пре десетак година и већина скиммера били су сирови пластични предмети, случајно их је ударио у утор за картице на банкомату, углавном у тамном углу хотела или продавнице, ретко у банкама, јер су банке знале да их рутински визуелно прегледају - и физички тресе - слотови за картице. Старо правило је да је 99% времена клизач одлазио у вашу руку.

Данас су ствари другачије

Као прво: напади на банкомате у власништву банке повећавају се, посебно у САД-у.

За двоје: ако мислите да напади узимају само податке са старомодних карата магнетне пруге, размислите поново. Сигурносни блогер Бриан Кребс известио је о новим алатима који су се појавили у Мексику који омогућавају криминалцу да узме податке са чипова и ПИН картица (ака ЕМВ картице) користећи уређај зван схиммер који буквално чита податке чипа тачно када га банкомат чита..

То значи да је скоро сваки банкомат, укључујући банке и сваку картицу, сада у крижама цибер-криминалаца..

Погоршава се. Злочинци сада користе скимере који одговарају унутра - не овер - утор за картицу. Протресите утор енергично колико желите. То’Фабрика је издата, ништа није добро. Овај скиммер се не може открити визуелним прегледом.

У већини случајева, злочинац одузме тај скијаш. Што је за разлику од слајда у старом стилу на скиммерима који су, у већини случајева, криминалци повукли након дан или два.

Нови, унутрашњи скимери, такође су скупи - 2000 долара је број који смо чули за такве скимере који се продају на сајбер-криминалним тржиштима - али размислите о томе. Тај унутрашњи скиммер ће данима избећи откривање, а према речима полицијског капетана из Филаделфије, чак 600 до 1000 људи користиће један заузет банкомат у периоду од два дана. Урадити математику. Ако тај злочинац добије чак 500 картица узме корисне ПИН-ове - то лако ствара 100 000 УСД (500 к 200 $). Можда пуно више.

НЦР је такође говорио о случајевима где криминалци извртају велику рупу на предњем делу банкомата, убацују уређај за скимање и неред навлаче налепницом. Такве случајеве је признала у Великој Британији. Али, криминалци размјењују - и дијеле - податке прекограничним путем. Ако је у Великој Британији, појавит ће се у Аустралији, Канади, Ирској, Новом Зеланду, Сједињеним Државама и још много тога.

Нити скиммер одбачен утор за картицу, нити онај убачен у избушену рупу не открива се случајним прегледом уређаја и, рекао је НЦР, чини се да им барем нека ОЕМ технологија за заштиту од скидања није промакла. (НЦР је рекао да би његови алати за клизање такви скимери открили.)

Стручњаци су предвиђали више истог. То је зато што постоји више интернетских страница које продају висококвалитетне скимере, вјероватно зато што 3Д штампање знатно олакшава њихову производњу, рекли су извори. Ова страница тврди да има скиммере који ће читати чип и ПИН картице за око 2600 УСД. Много сличних сајтова лако се може наћи на Интернету.

Некада је за улазак у трговину скиммингом било потребно имати способност израде скимера. Сада је прегршт Битцоина довољан да купи скиммер који једноставно може избећи већину технологија за борбу против скимминга.

Ево где све ово постаје хорор филм: Жртвама није увек лако повратити новац који им је украо банкомат са рачуна.

Размисли о томе. Зликовца има како изгледа ваша карта. Има ПИН. Како то можете доказати?’зар не - или не особа којој сте посудили своју картицу и акредитиве? Многе жртве су нам рекле да им је одбијена обнова средстава од стране њихових банака, које су инсистирале на томе да морају бити саучесници. (Завршили смо’Не знам чињенице и немој’Тврдим да знам целу причу. Само схватите да новац који је скинут са рачуна у банкомату није увек одмах враћен.)

У закључку

Следећи пут кад гурнете картицу у банкомат, сјетите се да је злочинац могао да се потуче и да камера гледа ваш ПИН. Ваша најбоља самоодбрана: увек користите једну руку да прекријете оно што друга рука удара у машину. То ће обично блокирати ПИН - па сте заташкали преварант.

Да ли је то загарантовано да ради? Јок. Али, нажалост, то’је најбољи савет који тренутно можемо да понудимо. То или престаните са коришћењем банкомата, али ко жели тамо?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me