Zašto vašoj maloj tvrtki treba upravitelj lozinki

Lozinke su dio svakodnevnog života malih poduzeća koliko i privatnim potrošačima. A kome treba podsjetiti koliko brzo se slažu korisnička imena i lozinke? Poduzeća obično moraju pratiti vjerodajnice za internetsko bankarstvo, računovodstvene sustave i sustave izdavanja računa, kao i alate za upravljanje odnosima s klijentima (CRM). Kako se operacije povećavaju i postaju složenije, popis postaje samo duži. Iako se možda čini primamljivo otići u nisku tehnologiju i pokušati ih pohraniti u memoriju (ili jednostavno koristiti isti ID za sve račune), ali to može biti recept za katastrofu.


Lako pogodne ili kratke lozinke posebno su osjetljive na lako dostupne metodologije kibernetičkih kriminala, kao što je hakiranje grube sile, u kojima uljezi automatski pogađaju lozinke dok se ne nađe ispravna. Zašto je upotreba iste lozinke za svaki račun problematična’ne treba puno razrade (ali mi’Obavijestit ću vas svejedno!).

Prema statistikama dobivenim od kršenja podataka na LinkedInu, korisnici očito trebaju podsjetiti na ove principe. ‘123456’ rangirana kao najčešće korištena lozinka, sa ‘LinkedIn’ i jednostavno ‘zaporka’ dolazeći na drugo i treće mjesto. Želite biti sigurni da je vaša organizacija’zaposlenici se drže prema boljem standardu? Naš vodič za upravljanje lozinkom za male tvrtke pomoći će vam da vas usmjeri u pravom smjeru.

Česti problemi s upravljanjem lozinkom

Gdje tvrtkama treba pomoć kada je u pitanju upravljanje lozinkama?

Nakon usvajanja alata za upravljanje lozinkom (mi’Usredotočit ćemo pet najboljih), educiranje zaposlenika o IT najboljim praksama za pravilno upravljanje lozinkom je neophodno.

Na primjer, zaposlenici bi se trebali educirati o tome kako izbjeći napade socijalnog inženjeringa, kao što su upute da nikada ne otvaraju neželjene privitke e-pošte koji često mogu uvesti zlonamjerni softver koji nesigurno pohranjuje lozinke..

Pravilna higijena lozinke zahtijeva redovito ažuriranje lozinki u cijeloj organizaciji. Postavljanje stroge politike, poput nalaženja ažuriranja zaporki svaka tri mjeseca ili tako dalje, još je jedan važan korak koji kompanije mogu poduzeti kako ne bi koristile istu lozinku u dužem vremenskom razdoblju. To može ograničiti količinu vremena kojim bi uspješan haker mogao pristupiti vašoj organizaciji’s sustavima.

Upotreba iste lozinke na više web lokacija još je jedno pitanje s kojim su mala poduzeća, za koje je manje vjerojatno da će profesionalni unos biti uobičajen u velikim organizacijama, sklonija. Ako izvršni direktor’s Twitter lozinka je i ona koja se koristi za pristup tvrtki’S platnim spiskom, potencijalna šteta koju bi uspješan hack mogao prouzrokovati raste eksponencijalno.

Konačno, previše malih poduzeća još uvijek ne primjenjuje korištenje sigurnijih metodologija provjere autentičnosti. Zbog činjenice da je dvofaktorska provjera autentičnosti (TFA) obvezna za važne poslovne sustave poput e-pošte čini daleko manje vjerojatnim da će haker uspješno pristupiti njima u slučaju kršenja.

Najbolje upravljanje zaporkama za mala poduzeća

Osim što pruža jednostavan način za pohranu i preuzimanje lozinki, dobar upravitelj lozinki trebao bi korisnicima malih tvrtki pružiti i neke ključne funkcionalnosti.

Tu spadaju šifriranje pohranjenih vjerodajnica; pružanje automatskih upita za primjenu ispravne higijene lozinke (poput označavanja zastarjelih lozinki); i, naravno, jednostavan za upotrebu. Evo nekoliko najboljih opcija vani.

# 1 Dashlane

Dashlane je upravitelj lozinki usredotočen na web proširenje koji pruža posebno ugodno korisničko sučelje (UI) kao i sigurnosnu nadzornu ploču na kojoj korisnici mogu lako prepoznati slabe, ponavljajuće se ili narušene lozinke.

Jedna lijepa premium značajka Dashlane-a su korisnici’ mogućnost da se potpuno isključe iz sinkronizacije u oblaku i umjesto toga pohrane lozinke na svoj lokalni stroj. Ovo je dobra blagodat za mala poduzeća čija ih IT politika može spriječiti da spremaju lozinke u oblaku.

Dashlane Premium također podržava YubiKey (U2F) provjeru autentičnosti, dok poslovni korisnici mogu dobiti pametan prostor koji im omogućuje odvajanje riječi i osobne lozinke. Prema cijenama, Premium verzija dostupna je za 3,33 USD mjesečno, a naplaćuje se godišnje, što uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca. Poslovni plan košta 4 USD mjesečno, a naplaćuje se godišnje, a nudi sljedeće: besplatno probno razdoblje.

Za više informacija pročitajte našu cjelovitu recenziju Dashlanea.

# 2 RoboForm

RoboForm uključuje automatsko spremanje lozinke, alat za pomoć korisnicima u generiranju jedinstvenih lozinki i alat za reviziju lozinke koji će automatski označiti potencijalne sigurnosne probleme, poput slabih i ponavljajućih lozinki. To’s još jedan softver temeljen na proširenju preglednika koji podržava sve glavne operativne sustave i njihove zadane preglednike.

Korisnici RoboForm za tvrtke mogu koristiti a 14-dnevno besplatno probno razdoblje prije nego što donesete odluku o kupnji. Nakon toga, alat košta 29,95 dolara po korisniku godišnje.

Za više informacija pročitajte našu cjelovitu recenziju Roboform.

# 3 1Poslovna riječ

1Password je kanadska tvrtka koja unos lozinki čini jednostavnim poput klika za prijavu koji sustav automatski puni iz korisničke baze podataka. Premium verzije rješenja uključuju trezor lozinke, gdje korisnici spremaju pohranjene vjerodajnice, mogućnost organiziranja spremljenih web-mjesta po mapama, označavaju stavke kao favorite i pristupaju vjerodajnicama dok su izvan mreže.

1Password for Teams je namijenjen poslovnim korisnicima i košta od $ 3,99 / korisnik / mjesec za standardnu ​​verziju do $ 11,99 / user / month za profesionalno, što povećava ograničenje pohrane po korisniku, omogućava prilagođeno podešavanje grupe i piše dnevnik aktivnosti promjena do trezora i predmeta. Oboje nude a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Za više informacija, pročitajte našu cjelovitu recenziju 1Password.

# 4 LastPass

Vjerojatno najpoznatiji od ove četiri, LastPass omogućava korisnicima da stvore glavnu lozinku koju koriste za otključavanje trezora svoje lozinke, gdje se pohranjuju vjerodajnice.

LastPass djeluje putem kombinacije proširenja preglednika i softvera. Potonji je dostupan i za sve glavne operativne sustave (uključujući Linux) kao i za prijenosni program dizajniran za izvođenje izravno s USB stick-a. Tamo’s 2FA (uključujući i vlastite aplikacije za provjeru autentičnosti), funkcije automatske promjene lozinke i revizije te podrška izvanmrežnog pristupa.

Za male tvrtke planovi timova i poduzeća koštaju 2,50 USD po korisniku mjesečno i 4 USD mjesečno. Poduzetnička inačica omogućuje postavke sigurnosnih politika, napredno izvješćivanje i dodatne mogućnosti s više faktora. Obje su dostupne kao 14 dana besplatna suđenja.

Za više informacija, pročitajte cijelu recenziju LastPass

Najbolje prakse za lozinku za tvrtke

Osigurajte da vaši zaposlenici slijede barem ova tri koraka kako bi bili sigurni da je vaša mala tvrtka’sljedeća je žrtva hakiranja!

  • Koristite upravitelj lozinki.
  • Redovito mijenjajte lozinke.
  • Don’ne upotrijebite istu lozinku za više web lokacija.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me