Лозинке које наставите користити већ су у рукама хакера

Чак и Гоогле’уморни су од корисника интернета који показују темељну неспособност да стварају пристојне лозинке и ажурирају их, што, да будемо фер, прилично нико не користи менаџер лозинки.


Гоогле је толико болестан када види исте уморне лозинке (укључујући увек популарну лозинку, “Лозинка”) користи се изнова и изнова, то’зашто то’Представили смо Цхроме проширење дизајнирано да нас подстиче пословичну гузу и подсети нас да мењамо рањиве пријаве.

Међутим, необично је да је истраживање спроведено током првог месеца када је Гоогле издао проширење Провјере лозинке показало да је преко 25% корисника наставило користити исте поновљене и застареле лозинке чак и након бројних упозорења. И кажу да су се чудније ствари догађале на мору!

Опасности апатије код лозинке

Сви знамо за хакере и стално нам је речено о најбољим праксама за безбедност на мрежи, али када је реч о генерисању нове лозинке за нашу услугу интернет банкарства или е-маил налога,’сувише је вероватно да ћете се вратити на коришћење свог кућног љубимца’Име или наша мама’дјевојачко презиме. Нажалост, то се више не сматра довољно сигурним да би цибер претње остале на висини.

Иако је стварање јединствених, јаких лозинки озбиљан изазов за многе кориснике интернета, а посебно оне са много различитих налога, још једна потешкоћа је покушај да их се сви запамте. Насумично генерисане лозинке попут “тслнвН8НхХоуккз” на пример, практички их је немогуће запамтити осим вас’потпуно се сећамо, због чега се многи од нас враћају провјереним, тестираним и већ хакираним лозинкама прошлости.

Према Гоогле-у, “Од отприлике 21 милиона повериоца за пријаву који су скенирани помоћу проширења… отприлике 316.000 означено је као несигурно”. Испада да још увек се преко 20 милиона људи ослања на добру стару „123456“ да би заштитило своје податке, тако да није изненађујуће да хакери и даље жете користи од наших лоших пракси кибернетичке сигурности..

Да ли је то’с интернетском финансијском услугом, вашим рачуном за електронски савезни порезни систем плаћања или пријавом на веб мјесто за проналазак, ако пропустите своје податке ефикасном лозинком, могу имати озбиљне посљедице. Узмите у обзир кршење података хотела Марриотт који су компромитовали детаље 383.000 људи, укључујући њихове бројеве пасоша и адресе е-поште, и остављали их рањивим због крађе идентитета.

Зашто се придржавамо лозинки након њиховог датума продаје

Иако је Билл Гатес предвидио смрт лозинке пре више од деценије, а ипак смо ту и 2019., покушавајући да остане на врху бројних налога и њихових повезаних података за пријаву. Гејтс је био у праву колико је рекао, “Људи користе исту лозинку на различитим системима, записују их и једноставно не’Не можете се суочити са изазовом за све што стварно желите да осигурате”. Све је истина, али ми се и даље увелико ослањамо на лозинке и приморани смо да носимо тај све већи терет.

Према једном извештају, људи’Интернет понашање првенствено покреће страх, а страх од кршења података позитивно утиче на понашање неких. Страх од забораве лозинке је, међутим, далеко утицајнији, због чега 59% људи поново користи исту лозинку.

Студија психологије лозинки открила је да развијамо многе наше лоше праксе на мрежи због изазова са којима смо суочени у стварању, учењу и памћењу лозинки. Ове лоше навике укључују:

 1. Прављење лозинки са личним значајем (као што су ваше име или датум рођења)
 2. Коришћење прекратких лозинки
 3. Поновна употреба исте лозинке на више налога
 4. Чување физичке евиденције лозинке
 5. Коришћење превише поједностављених лозинки

Грешка нема’Међутим, сви су на кориснику, а захтеви безбедносних сајтова са својим ограничењима на дужину и структуру лозинке доприносе умору наше лозинке. Промјена начина на који размишљамо о лозинкама може нам помоћи у борби против тога, а истраживање указује да намнемотске технике могу нам помоћи у стварању сигурних, али памтљивих лозинки. На пример, прва слова стиха песме “могу бити запамћене као једноставне речи и сигурне као случајне жице”.

Упознавање са нашим лозинкама

Поред Гоогле лозинке која вас једноставно упозорава на то што имате слабе или једноставне провале лозинки, друге веб локације нуде проактивније савете, укључујући упутства о томе како да направите савршену лозинку. Неки од најбољих савета за побољшање снаге лозинке укључују:

 1. Повећавање сложености лозинке коришћењем дужих лозинки које садрже различите бројеве, слова и симболе
 2. Избегавајте поновну употребу лозинки
 3. Користите двофакторску провјеру аутентичности ако је доступна
 4. Дон’Не записујте лозинке и не користите пост-њене да бисте је сачували на екрану рачунара
 5. Редовно мењајте лозинке
 6. Заборавите све и користите лозинку

Иако боље праксе могу побољшати нашу безбедност на мрежи и спречити да нам проширење Цхроме лозинке виче, постоји много лакша алтернатива у облику управитеља лозинки.

Ови једноставни алати за цибер-сигурност не само да генеришу случајне лозинке, већ их памте и нуде их када мисле да ће вам можда требати и синхронизују их на више уређаја.

ако ти’ипак ћете своје осетљиве податке за пријаву предати у руке менаџеру лозинки, међутим, то морате знати’ћу их сачувати и поштовати ваше право на приватност. Да бисмо вам помогли’саставио сам листу најбољих менаџера лозинки за 2019. годину.

Најбољи менаџери лозинке за Гоогле

# 1 Дасхлане

Двофакторска провјера аутентичности и похрана у облаку нула знања чине Дасхлане једним од најсигурнијих и најпоузданијих начина одржавања лозинки у реду и изван руку хакера. Обиље значајки уклања добре проблеме са лозинком и повећава безбедност на мрежи.

Дасхлане укључује генератор лозинки, као и могућности складиштења и аутоматског попуњавања. Контролна плоча идентитета омогућава корисницима преглед њиховог статуса на мрежи и обавештава их о недавним кршењима података. Напредни алати укључују безбедно дељење, тако да можете разменити акредитиве за рачун са колегама, пријатељима и члановима породице без нарушавања безбедности лозинки.

Компатибилност са више платформи значи да можете користити Дасхлане на Цхромебоок-у једнако лако као на Мац-у. Дасхлане је доступан бесплатни управитељ лозинки који ће сместити до 50 лозинки на једном уређају и укључује основне функције аутоматског попуњавања обрасца, генератора лозинки, двофакторске провере идентитета и приступа контактима у хитним случајевима.

Они који се пријаве за премиум Дасхлане план добијају додатне предности ВПН-а, надгледања мрачног веба, удаљеног приступа својим рачунима и приоритетне корисничке подршке. С обзиром да премиум пакет кошта само 4,99 долара месечно, то’је прилично добра вредност за новац. Дасхлане’с Премиум Плус пакет кошта 9,99 УСД месечно, али укључује праћење кредита и осигурање крађе идентитета и помоћ у враћању украденог идентитета.

Потпуно функционалан са јасном политиком приватности и нултуром архитектуром знања, Дасхлане је одличан начин за организовање лозинки и унапређење ваше безбедности на мрежи. Употреба Дасхлане-а такође значи да можете да утишате проширење Гоогле лозинке или је уопште онемогућите, сигурни у сазнање да вам је Дасхлане на леђима. Ако ово звучи као решење за цибер-безбедност ваших снова, пријавите се данас за Дасхлане-у, а у супротном, сазнајте више о свим њеним звонима и звиждуцима у нашој целокупној рецензији овде.

# 2 Истински кључ

Најбољи менаџери лозинки комбинују једноставност употребе и врхунску безбедност - две ствари о којима деда цибер-сигурности, МцАфее, зна много. Не изненађује, дакле, МцАфее’Менаџер лозинки, Труе Кеи, користи најновију АЕС 256-битну енкрипцију и мултифакторну аутентификацију за заштиту вас и ваших осетљивих података.

Иако није толико богат значајкама као што је Дасхлане, Труе Кеи је једноставан и ефикасан алат за управљање лозинком који то омогућава’доступан је бесплатно ако само желите да похраните до 15 лозинки или по исплативој цени од 19,99 УСД годишње за неограничено складиштење. Једна од необичних карактеристика Труе Кеи-а’Бесплатни менаџер лозинки је што вам омогућава да чувате информације на неограниченом броју уређаја, док већина бесплатних менаџера лозинки ограничава вас на само један.

Труе Кеи се фокусира на основе безбедности на мрежи, укључујући управљање лозинком, стварање јаких, јединствених лозинки и дигиталног новчаника у који се смештају пасоши и бројеви социјалног осигурања, детаљи кредитне картице и други осетљиви подаци.

Приоритетом мултифакторне аутентификације Труе Кеи брзо се приближава Билл Гатесу’ визија постојања на мрежи без лозинке и његових мобилних апликација подржавају препознавање отисака прстију и лица. Ово је увећана значајка Трустед Девице која захтева други фактор верификације ако се пријавите помоћу непознатог уређаја.

Труе Кеи покрива МцАфее’с политиком приватности која је робусна и водонепропусна као што се може очекивати од таквог искусног програмера за циберсецурити. Победила је’не могу вам пружити ниво свестраности који је доступан код Дасхлане-а, али је сјајан за оне који бесплатно траже једноставан менаџер лозинки. Ако вам то звучи као шоља чаја, пријавите се данас помоћу Труе Кеи-а. Ако желите да сазнате више о безбедносним карактеристикама и мултифакторној аутентификацији, прочитајте наш комплетан преглед овде.

# 3 1Песловна реч

Са низом пакета дизајнираних да задовоље потребе појединаца једнако ефикасно као и породице и предузећа, 1Пассворд поседује нека од најопсежнијих решења за управљање лозинком која су тренутно доступна. Иста АЕС 256-битна енкрипција чува ваше осетљиве информације у тајности док вас функција чувања куле вас обавештава о најновијим кршењима података и упозорава вас на рањиве лозинке.

Необична карактеристика 1Пассворд-а је режим путовања који уклања осетљиве податке са вашег уређаја током трајања вашег путовања, након чега се може вратити једним кликом. Иако од 1Пассворд не постоји бесплатни управитељ лозинки, можете искористити 30-дневни период да бисте осећали његове могућности.

Иако моћан, 1Пассворд држи цене разумним, са појединачним рачуном који кошта само 2,99 УСД месечно и даје једном кориснику предности сигурне заштите лозинком и управљања, као и 1 ГБ сигурног складиштења и двофакторне аутентификације.

Породични пакет обухвата до пет људи и омогућава беспрекорно дељење поверљивих података на рачуну, сигурних белешки и кредитних картица. По цени од 4,99 УСД месечно, 1Пассворд’породични план је скупљи, али и функционалнији, са могућностима за креирање личног трезора и конфигурирање дељеног приступа како би се омогућило деци слободу да прегледавају, а да остану сигурни на мрежи. 1Пассворд такође има решења за управљање лозинкама за тимове и предузећа која укључују заједничке трезоре и додатно сигурно складиштење.

Да ли сте’тражите управитеља лозинки за себе, породицу или посао, 1Пассворд’Посебни планови вриједе размотрити. Ако је то’довољно да вас уверим, зашто се данас не пријавите за 1Пассворд? ако ти’д радије да се мало боље упознамо са овим управитељем лозинки пре него што се упустите, погледајте наш комплетан преглед овде.

# 4 РобоФорм

Прво што ће вам се свидети о РобоФорму је његов сјајан назив који одмах пада на памет залуђеног киборга који лупа кроз цибер-простор уништавајући рањиве лозинке док он одлази. Прави РобоФорм је мало професионалнији са опцијама управљања и синхронизације што га чини и корисничким и ефикасним.

РобоФорм се одлично сналази у аутоматском попуњавању онлине образаца и организацији и управљању лозинком. Значајне карактеристике укључују приступ ван мреже, мултифакторску провјеру аутентичности, алат за провјеру јачине лозинке, приступ у хитним случајевима и опције за сигурно складиштење маркера и контаката, као и лозинке и податке о кредитној картици.

Бесплатни менаџер лозинки који нуди РобоФорм пружа личним корисницима неограничене пријаве, могућности аутоматског попуњавања, ревизију лозинке и сигурне могућности дељења. Плаћена верзија, позната као РобоФорм Еверивхере, по конкурентним је ценама, почевши од 23,88 УСД годишње за појединачну претплату, и 47,75 УСД за породични пакет. РобоФорм је такође један од ретких менаџера лозинки који нуде претплату на више година, тако да дугорочно можете да уштедите 10 до 16%..

РобоФорм такође нуди мало више свестраности када је у питању компатибилност прегледача и један је од ретких који је развио екстензију прегледача за Мицрософт Едге. Компатибилан је и са свим главним оперативним системима, попут Андроида и Виндовса.

У прошлости, једини аспект РобоФорма’услуга која не’Подршка горњег сенфа била је његова корисничка подршка, али чини се да се и ово побољшава. Опсежни одељак за подршку на мрежи је препун релевантних информација и често постављаних питања, док се приручници за употребу могу упутити на веб локацију или преузети за будућу употребу.

Користећи исту врхунску енкрипцију као и други наши најбољи менаџери лозинки, РобоФорм је једнако сигуран као и једноставан за употребу, па зашто данас не бисте се пријавили на РобоФорм и појачали вашу интернетску сигурност. Такође, читав наш преглед РобоФорм можете прочитати овде.

Закључак за проширење лозинке за Цхроме

Док је Гоогле’с напорима да побољшамо наше мрежне праксе и јачину лозинке увођењем свог уточишта за Цхроме лозинку’Они нису прошли незапажено, они’Такође се показало неефикасним. Обавештавање корисника о слабости њихових лозинки не значи’Чини се да не пружају довољно мотивације да их натерају да промене апатичан приступ безбедности на мрежи.

Иако постоје начини увођења бољих пракса кибернетичке сигурности, унапређења политике лозинке и смањења ризика од хаковања и крађе идентитета, коришћење лозинке је најлакши и најефикаснији начин да останете безбедни на мрежи. Не само да можете бити сигурни да су ваше лозинке толико јаке колико могу бити, већ ћете такође добити предности сигурног, шифрованог складиштења и да више никада не морате памтити ништа.

Најбољи менаџери лозинки омогућавају вам да синхронизујете лозинке и друге сигурне информације на неограниченим уређајима и чак делите важне податке са другима без излагања ваших лозинки. Кориштење алата као што је Дасхлане значи за вас’Никад више нећу патити од умора лозинке нити ће пасти у самозадовољство када је у питању чување и дељење осетљивих података.

У сваком случају, покушајте, али не покушајте алат Гоогле Пассворд’не очекујем да ће чаробно променити вашу безбедност на мрежи - ви’За то ће вам требати један од најбољих менаџера лозинки.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me