Имате ли једну од најчешће погодних лозинки свих времена?

Ваша лозинка је оно што вас раздваја - стварног од вас, у свом нецензурираном сјају - од масе. Као такав, при избору лозинке заиста се исплати смислити нешто јако, јединствено - и не може се лако отворити. Ево неколико најлакше погодних лозинки свих времена.


Сви смо то чули изнова и изнова - свако од нас би требало да користи снажне, непромењиве лозинке.

Ипак, невероватно је да је мало нас заправо послушало овај потенцијално савет за чување података, и нажалост, неки од нас биће подложни хакерском нападу као резултат не обазирања. И, помислити да је тако једноставно спречити да се то икада догоди - чинећи сваку нашу лозинку чврстом.

Дакле, за ваше задовољство гледања (или хорора) - листа неких најчешћих - и погодних - лозинки свих времена. Чињеница да ови подаци потичу од 10-милионског цурења лозинки требало би да вас само још више плаши. Савет: ако на својој листи видите лозинку, време је да је промените ... стат!

Твоје име

Велике су шансе, уколико немате неко лукаво име за писање (па чак и ако то учините), вероватно је најбоље да своје име не задржите у запорки. Зашто, можете питати?

Јер, ваше име је једна од најлакших ствари које можете сазнати о вама - коришћење вашег имена или презимена као лозинке практично моли да неко копира и залепи име које се појављује испред њихова лица у поље лозинке - а затим широко отворен приступ свему што вам је драго.

1234/1111/123456 / абц123

Било која од горе наведених опција је масовно не-не: иако имате више знакова у својој лозинци дефинитивно је сигурније (добро за вас, сви ви) ‘123456’ерс!), људи који користе ‘1111’, ‘1234’ и ‘абц123’ су веома оптимистични ако мисле да су им лозинке сигурне.

Лозинка

Стари фаворит - за дословније међу нама, који воле да га изговарају онако како га виде. ‘Лозинка’ је један за егзистенцијалисте, оне који воле да га зову пика, и заиста - лозинка, лозинка.

КВЕРТИ

Мало сложенији од ‘1111’ и ‘1234’, померање прстију за куцање само редом према доле (тј. на неевропским тастатурама) пружиће вам сигурно мистификацију ‘кверти’ - као у ономе што видите у горњем левом углу тастатуре (идите, погледајте - ми)’сачекаћу!). Јер, ако ћете заслепити људе (а можда чак и себе) лозинком, зашто је не бисте држали на видику?

Ваш рођендан

Ово би могло потрајати више нагађања - али, ако је хакер довољно сретан (?) Да има толико личних података о вама, зашто им не бисте бацили бесплатан приступ и омогућили им и приступ вашим налогима на мрежи? Ми то зовемо ‘две птице, један камен’ приступ - а некоме ће негде њихов датум рођења бити несретно упамтити.

А Б Ц Д Е Ф

Као што је класични КВЕРТИ или ‘1234,’ овај је неуморан - и АБЦ-ови су нешто што већина људи (па чак и неке животиње) знају и зато може погодити као лозинку.

Добродошли

Имајући ‘Добродошли’ пошто је ваша лозинка веома замишљена - готово као да поздрављате особу која је’украдемо све ваше податке на мрежи - али барем оне’Радит ћу то уз осмијех, зар не? ‘Добродошли’ је готово једнако лоше као и ваше име - осим са вашим именом, бар сваки хакер неће знати шта је то - ‘Добродошли’ се буквално и фигуративно поставља на вратима.

Гоогле

Хеј, сајт је број 1 са разлогом ... само немојте да то правите својом лозинком. Сви се можда живимо око Гоогле-а, али све своје безбедности (и заштићене податке) не треба да базирате само на Гоогле-у.

Фудбал

То’свет’омиљени спорт, али само зато што сте један од милијарди обожавалаца вани, не бисте га требали користити као карактеристичан, заштитнички фактор. О, не. Или пронађите други хоби на којем ћете базирати (али не директно копирати) лозинку или јој додајте велика слова и неке цифре. То’је прелепа игра у реду - али можда ћете је видети у другом светлу после ‘Фудбал’ одговоран је за сајбер-злочиначку крађу свих ваших података.

Ратови звезда

Види ‘Фудбал’, горе. Ако имате омиљени филм или ТВ емисију, онда ваша лозинка није место где (сигурно) одражава ваш фандом, период.

1к2в3е

Ово је помало гребање главе…док не погледате доле тастатуру и схватите зашто то није тако сигурно (наставите, ми’сачекаћу поново!). Померање прстију дијагонално према горе и доле низова слова и бројева мало је сигурније него рецимо ‘1234’... али само само.

6666/5555/7777

Можда сте обожаватељ Тхе Пикиес, или вам се једноставно свиђа један од оних наизглед безазлених бројева на нумеричкој таблици, али свака комбинација истог броја, поновљена, дефинитивно је лоша идеја - јер је само питање времена све док се не може разбити и подесити.

654321 / ПОИУИ

Вов….какав наизглед случајни низ бројева! Ох, чекај то’само одбројавање од 6-1, а друго’с генерирано је покретањем прста с десне стране горњег реда слова тастатуре до средине. То што је написано обрнутим, не значи да је тешко хаковати, али аплаудирамо уложеном труду.

Дно црта: Највише погодене лозинке

У крајњем случају, ако на овој листи видите било шта чак и на сличан начин као вашу лозинку, требало би да размислите о њеној промени или потражите управљача лозинком који ће вам помоћи..

Ваша лозинка је чувар врата, а да бисте све гадне цибер-криминалце, хакере и тролове држали подаље од ваших личних ствари, морате узети у обзир:

  • Насумично постављање лозинке - користите цифре и бројеве
  • Употребите мешавину кућишта УпПеР аНД ЛОвЕр да бисте га учинили јачим
  • Не користите исту лозинку за сваки ваш налог на мрежи

И нека лозинке остану јаке, а сигурност ће вам икада бити у корист.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me