Zašto biste trebali upotrebljavati AdBlocker i koji je najbolji za Chrome

Blokator oglasa je zgodan alat dizajniran za radne površine, prijenosna računala, tablete i pametne telefone koji uklanjaju oglase dok pregledavate web. Mnogo je izbora i svi variraju ovisno o cijeni i učinkovitosti. Zbog toga smo trenutno sastavili kratki popis tri najbolja blokatora oglasa za Chrome.


Zašto biste trebali koristiti Ad Blocker

Vaše je internetsko iskustvo puno sigurnije

Budući da popularnost oglasa na internetu svakodnevno raste, napadači sada kupuju i oglasni prostor na nekim od najpopularnijih web stranica širom svijeta. Ovi oglasi mogu nanijeti nevjerojatnu štetu i vašem računalu i vašim podacima. Jedan od najboljih načina da se spriječi ovo je potpuno blokiranje takvih oglasa.

Neka od najvećih svjetskih imena izložena su malverzaciji, uključujući New York Times Online, Spotify, Londonsku berzu i Atlantik.

"Ovog se puta čini da je iskusni glumac stekao domenu male, ali vjerojatno legitimne reklamne tvrtke kako bi to iskoristio u zlonamjerne svrhe. Omogućuje im visokokvalitetni promet s popularnih web stranica koje objavljuju svoje oglase izravno ili kao suradnici drugih oglasnih mreža, što je pokazalo da naše istraživanje vodi u Angler EK ", izvijestio je Trustwave.

Zlouporaba koristi prednosti metoda u kojima funkcionira normalno mrežno oglašavanje. Cyber-kriminalci često dostavljaju zaražene tekstualne oglase ili zaražene grafike u legitimne mreže, od kojih većina ne može razlikovati pouzdane i štetne oglase.

Većina ovih oglasa dolazi s nekakvim upozorenjem koje vam daje do znanja da je vaš uređaj zaražen zlonamjernim softverom i da vas poziva da kliknete na njega. Nakon što to učinite, isti će se uređaj zaraziti putem oglasa.

Druga metoda se naziva drive-by download. Zaraženi oglas koristi nevidljivu web stranicu da bi obavio sve svoje prljave poslove. Ne znaš’čak ni trebate kliknuti na oglas da biste pokrenuli zlonamjernu aktivnost. Umjesto toga, samo učitavanje web stranice značit će da ste preusmjereni na drugu stranicu za iskorištavanje, iskorištavajući rupe u softverskoj sigurnosti za pristup vašem uređaju.

Neke od glavnih kampanja za oglašavanje uključuju: bogata shema i ankete, prevare s tehničkom podrškom, lažni flash player i softversko softversko uklanjanje.

Uklanjanjem većine internetskih oglasa moći ćete smanjiti mogućnost napada malvertiranja. Treba znati da alat za blokiranje oglasa neće moći blokirati sve oglase jer neke tvrtke plaćaju puno novca za usluge blokiranja oglasa, a programeri imaju svoje popise na bijelom popisu.

Blokeri oglasa zaustave praćenje poslužitelja oglasa

Oglasni poslužitelji češće ne isporučuju oglase na vaš preglednik, već i vode računa o onome što dobivate na mreži. Uz to, oni prikupljaju što više osobnih podataka o vama i vašim mrežnim navikama koje kasnije mogu prodati tvrtkama trećih strana, tako da dobivate ciljano oglašavanje.

Vaša će se stranica učitati brže

Izvrsna stvar u vezi s blokatorom oglasa je da kad kliknete web mjesto, najbolji analitičar blokira analitički kôd, tako da vaš preglednik ne radi’ne moram učitati sve grafike koje dolaze s oglasima. Umjesto toga, morat ćete samo pričekati da se vaš članak ili video učitaju, ovisno o tome što želite’tražite.

To vam štedi novac

Jeste li znali da je više od polovine vaših mobilnih podataka zapravo izgubljeno na oglase? Iako to ovisi o web lokacijama koje posjetite, kad izvadite oglase iz internetskog pregleda, puno je manje podataka za preuzimanje.

To će vaše iskustvo pretraživanja interneta učiniti jednostavnijim

Ovo je očito. S više bijelog prostora na stranici i manje šarene grafike na stranici, moći ćete imati sadržaje prilagođene čitateljima koji će vam olakšati pogled.

Sada kada znate sve prednosti koje donosi program za blokiranje oglasa, pogledajte naš popis i odaberite najbolji blokator oglasa prema vašim potrebama.

Koji je najbolji alat za blokiranje oglasa za Chrome?

1. AdBlock

Pohvaljujući više od 60 milijuna korisnika širom svijeta, AdBlock su podržali Business Insider, Guardian, C Net, Wall Street Journal i mnogi drugi. Kompatibilan je sa svim glavnim preglednicima i dolazi na više od 30 različitih jezika.

S više od 10 godina u igri, AdBlock je jedan od najpopularnijih izbora trenutno blokirajućih oglasa dostupnih na tržištu. Proširenje za Chrome funkcionira odmah i automatski. To znači da blokira oglase na statičkim i video web mjestima kao što je YouTube.

Izvrsna je stvar što možete postaviti i Popis mjesta koji omogućuje prikazivanje njihovih oglasa, jer mnoge web lokacije zarađuju na ovaj način, i tako možete podržati svoje omiljene web lokacije dopuštajući prikazivanje njihovih oglasa.

Ponekad možete učiniti da aplikacija ukloni neke druge aspekte web stranica koje vam se ne sviđaju, a koje uključuju veze na društvenim mrežama i zaštitite se od mogućeg zlonamjernog softvera.

Treba napomenuti da je AdBlock sudionik inicijative Prihvatljivi oglasi, što znači da postoje neki oglasi koji su dozvoljeni ako ih odlučite prihvatiti. Također biste trebali znati da je AdBlock poznat kako ima velike resurse i utječe na one ljude koji su u jednom trenutku otvorili mnoštvo kartica..

I na kraju, sjajna stvar u tome što je AdBlock najbolji blokator oglasa za Chrome jest to što ima redovita ažuriranja kako bi softver mogao biti u toku s najnovijim metodama isporuke oglasa na internetu.

2. AdBlock Plus

Sjajna vijest o AdBlock Plus-u je da je on potpuno besplatan. Također nema posebnog postupka instalacije. Sve što trebate učiniti je prijeći na web mjesto i omogućiti AdBlock Plus za preglednik Chrome. Tamo ćete moći vidjeti broj blokiranih oglasa na vašoj trenutnoj stranici plus ukupni broj blokiranih oglasa.

AdBlock Plus dostupan je za Android mobilne uređaje, uključujući iOS i Android uređaje, što znači da ga možete preuzeti na svoj pametni telefon i tablet kako bi vaši uređaji bili oslobođeni tih neugodnih oglasa.

Korištenje softvera s otvorenim kodom znači da je izvorni kod otvoren za ažuriranje od strane razvojnog programera. Sve postojeće bugove programer može što prije razvrstati. Kao i AdBlock, AdBlock Plus ima selektivno blokiranje. Omiljene stranice možete podržati dopuštajući prikazivanje njihovih oglasa.

Rekavši to, postoje neki oglasi koji obično nedostaju jer oglasne kompanije mogu platiti AdBlock Plus da ih uključi u bijelu listu. Možete ih ukloniti, ali morat ćete ih ručno odustati, što može biti mnogo vremena.

3. uBlock podrijetlo

Drugi izvrstan izbor najboljeg blokatora oglasa za preglednike Chrome je uBlock Origin. Ova je usluga besplatna za korištenje i čini fantastičan posao blokiranja oglasa, a da pritom ne opterećuje vaš operativni sustav.

Čim preuzmete blokator oglasa u Chrome, moći ćete pristupiti sučelju na stranici pored adrese web mjesta. Unutar nadzorne ploče programa također možete postaviti prilagođene filtre kao i koristiti filtere treće strane koje su stvorili drugi korisnici.

Korisnici mogu sakriti blokirane elemente ili prikazati broj blokiranih zahtjeva na ikoni. Istaknuto je da se plaćeni oglasi neće prikazivati ​​na uBlock Origin-u, za razliku od prethodna dva spomenuta blokatora oglasa.

Ako imate problema s ovim programom, možete se uputiti na web stranicu uBlock Origin i ispuniti internetski obrazac - Ovi predati obrasci objavljeni su na stranici za podršku i na njih obično odgovaraju bilo korisnici uBlock Origin-a ili programer. Tu je i programer’s web mjesto za podršku koje sadrži vodič, već adresirana pitanja kao i blog na kojem možete provjeriti.

Ako imate problema s prostorom RAM-a na računalu, uBlock Origin je savršen blokator oglasa jer je lagan i ionako teškom pregledniku Chrome. Uz to imate popise koji se mogu prilagoditi, kao i popise filtra koji vam omogućuju da odaberete ono što želite vidjeti i koji oglasi vam ne trebaju stalno iskakati..

Prijevare za blokiranje oglasa

Vjerovali ili ne, postoje prevare s blokadom oglasa koje čekaju samo preuzimanje. Lažni blokatori poput ovih stvoreni su za tajno prikupljanje podataka o vašem pregledavanju, a poznato je i da mijenjaju vaš preglednik’s ponašanjem.

Ove prevare mogu lako propasti jer lažni blokatori oglasa često imaju vrlo slična imena kao neki od najvećih blokatora oglasa na svijetu. Evo nekoliko koje nikada ne smijete preuzeti:

  • uBlock Plus
  • Adblock Plus
  • HD za YouTube
  • Adblock Pro
  • AdRemover za Google Chrome
  • Webulation
  • Superblok Adblocker

Primjeri kako je zlonamjerni softver umetnut u internetske oglase

Post-klik ubrizgavao je zlonamjerni softver

Kada osoba klikne na oglas, obično se preusmjerava na brojne URL-ove, završavajući s odredišnom stranicom oglasa. Ako je haker kompromitirao bilo koji od URL-ova na tom putu, oni će moći izvršiti zlonamjerni kôd na vašem uređaju.

Zlonamjerni softver u oglasnom oglasu

Zlonamjerni softver se može naći u tekstualnom ili natpisnom oglasu, a one oglasne mreže koje isporučuju oglase u Flash formatu su posebno ranjive.

Zlonamjerni softver u pikselima

Pikseli se koriste u oglasnom pozivu ili odredišnoj stranici za slanje podataka za praćenje. Iako legitimni pikseli šalju samo podatke, onaj koji je ugrožen može poslati odgovor koji može sadržavati zlonamjerni softver osobi’s preglednikom.

Zlonamjerni softver u Flash videozapisima

Neke Flash datoteke sadrže baner prije snimanja koji je statična slika koju korisnik može pregledati dok se video učitava. Hakeri mogu ubrizgati zlonamjerni kôd u one banere koji im omogućuju pokretanje bez da korisnik čak i klikne na video

Zlonamjerni softver na odredišnoj stranici

Poznate su poznate web stranice koje sadrže elemente koji se mogu kliknuti i koji izvršavaju zlonamjeran kôd. Ovaj je zlonamjerni softver jedan od najopasnijih, jer korisnici koji kliknu na oglase mogu sletjeti na stvarne web stranice koje su zaražene prijetećim elementima na stranici.

Mnogi su počeli koristiti VPN kako bi povećali internetsku sigurnost i privatnost, međutim, treba napomenuti da najbolji VPN-ovi dolaze i s blokatorom oglasa.

Zaključak

Adware je postao dio našeg mrežnog iskustva. Dizajniran je za prikazivanje oglasa na vašem uređaju kao i preusmjeravanje zahtjeva za pretraživanje na razne web stranice za oglašavanje. Na taj način prikupljeno je mnogo vaših podataka pregledavanja, što uključuje i web stranice koje posjetite kako bi se stvorilo ciljano oglašavanje.

Postoje tipični znakovi reklame da je adware ušao u vaš sustav, što uključuje da se vaš web preglednik usporava u potpunosti, da se web stranice ne prikazuju onako kako bi normalno, veze na web stranice koje vas preusmjeravaju na različite web stranice kao i reklame koje se pojavljuju tamo gdje ne bi trebale.’t.

Jedan od najboljih načina da se to postigne’ne dogodi vam se ako instalirate ugledni blokator oglasa za vaš preglednik Chrome. To će osigurati sigurnije mrežno iskustvo i koncentraciju na sadržaj koji želite vidjeti.

Prilikom odabira adblokera treba razmisliti o trošku, koliko je učinkovit blokator oglasa i koliko će on vagati vaš operativni sustav.

Naša tri najbolja izbora uključuju blok oglasa, blok oglasa, plus i porijeklo uBlock-a. Ovi blokatori oglasa omogućit će vam bijelu listu web mjesta koja želite podržati dopuštajući im prikazivanje svojih oglasa kao i daljnje prilagođavanje vašeg mrežnog iskustva..

Važno je ne padati na one lažne blokade oglasa koji se prikazuju na internetu jer će oni činiti suprotno onome što vi’težiš tome, da prikupiš svoje podatke i prodaš ga najpovoljnijem ponuditelju.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me