Cloud ljubimci: Cuddly Cyber ​​sigurnosni rizik

Aplikacija CloudPets sastoji se od raznih životinjskih mekanih igračaka koje dolaze s zvučnikom i mikrofonom instaliranim unutar njih.


One omogućuju djeci da snimaju poruke, kao i reprodukcijske poruke koje su snimili njihovi prijatelji ili članovi obitelji nakon što su sve te snimke prenesene na mrežu putem aplikacije povezane putem Bluetooth-a.

Što se dogodilo s aplikacijom Cloud Pets

U 2017. godini otkriveno je više od dva milijuna glasovnih poruka koje su zabilježene na ovim oblačnim ljubimcima u Cloudu. Uz brojne glasovne poruke djece i odraslih, u bazu su se nalazili i ljudi’s adrese e-pošte, lozinke, slike profila, pa čak i djeca’imena i imena ovlaštenih članova obitelji. Stoga je preko 800 000 korisnika’ osobni podaci bili su ugroženi.

Baza podataka koja je sadržavala sve ove podatke nije imala korisnička imena niti lozinke za sprečavanje nekoga da vidi sve podatke. Što’što je još gore, uskoro se dogodio napad ransomwarea na bazu podataka: hakeri su izbrisali izvorne baze podataka umjesto toga ostavili zahtjev za otkupninu. U osnovi, hakeri su zaključali bazu podataka sve dok nije plaćen određeni iznos novca.

Budući da je CloudPets aplikacija još uvijek na mreži, gore spomenute snimke mogle bi se ponovo hakirati. Roditelji moraju biti svjesni da postoje moguće sigurnosne prijetnje pri korištenju aplikacije i promijeniti zaporku koju oni dobivaju’ponovno koristite za aplikaciju. Uvijek razmislite o okolnostima prije nego što djetetu date bilo koji uređaj povezan s internetom, kako bi se izbjegle slične situacije. Pazite na činjenicu da bi se vaši podaci o obitelji mogli objaviti zbog sustava’sigurnosne ranjivosti.

Kako izbjeći ranjivačke napade

Ispod smo’odgovorit ću kako izbjeći napade ransomwarea tako da ne’ne uključiti se u situaciju sličnu gornjoj. Ali prije svega, neka’odgovorimo na sljedeće pitanje: što je točno ransomware?

Ransomware je vrsta zlonamjernog softvera koji inficira uređaje i može šifrirati sve vaše podatke ili zaprijetiti da će objaviti sve osjetljive podatke koje posjedujete. To vas zaključava i onemogućuje vam da koristite svoj uređaj dok ne platite traženu otkupninu. Jednostavnije rečeno - haker promišlja kako ukrasti nešto tvoje i traži plaćanje da ga vrati.

Postoje različite vrste ransomwarea: jedan zamjenjuje vaše važne dokumente šifriranim kopijama, drugi vas sprečava da koristite svoje računalo ili mobilni telefon (iako ovaj predstavlja manje prijetnje od prvog), a najgora vrsta ransomware šifrira vaše računalo’s cijelog tvrdog diska.

Virus se obično uhvati putem zaraženih PDF ili Office dokumenata koji su vam poslani putem e-pošte. E-pošta obično izgleda legitimno, što vara ljude. Ne klikajte nijednu poveznicu u koju sumnjate.

U posljednje vrijeme, ransomware postaje sve sofisticiraniji, što samo znači da zaštita od ransomwarea mora biti vrhunska. Moderni antivirusni softver pronalazi zlonamjerno ponašanje, a ne samo traga za poznatim prijetnjama.

Postoje davatelji antivirusa i VPN usluga koji će vaše uređaje i datoteke čuvati u potpunosti sigurnim. Čitajte dalje kako biste saznali koje usluge točno preporučujemo za vašu kućnu mrežu, tako da ne’ne postati žrtva napada.

Antivirusni

Instaliranje antivirusnog programa je obavezno. Antivirusni softver pomaže vam obraniti uređaje od cyber kriminala i zlonamjernog softvera. Prati podatke (datoteke, softver, aplikacije i web stranice) unutar uređaja i traži prijetnje, signalizirajući sumnjivo ponašanje. Također blokira ili uklanja zlonamjerni softver.

Budući da se nove cyber prijetnje stalno pojavljuju, antivirusna zaštita danas je presudna. Bez zaštitnog softvera, riskirate vas meta od virusa i drugog zloćudnog softvera.

Antivirus koji toplo predlažemo je McAfee. Nastavite čitati kako biste saznali zašto je dobivanje ovog antivirusa važan korak u zaštiti ransomwarea.

McAfee

Sa više od 30 godina iskustva u industriji, McAfee je jedna od najvećih tvrtki za cyber zaštitu u svijetu. Njegovo je postavljanje vrlo jednostavno, a program se čak i minimizira i radi tiho u pozadini što vam omogućava da započnete s drugim zadacima.

McAfee antivirus zaštitit će sve vaše uređaje, uključujući prijenosna računala, računala, pametne telefone, tablete i još više.

Može se unaprijed integrirati u Wi-Fi usmjerivače i kabelske modeme.

Naravno, možete birati između brzih ili cjelovitih skeniranja. Nadalje, App Boost značajka je koja povećava performanse i optimizira CPU, a McAfee Web Advisor proširenje nadgleda i otkriva zlonamjerne web lokacije ili zlonamjerni softver.

Ostale sjajne značajke uključuju pauziranje na Internetu, identifikaciju uređaja, upozorenja u stvarnom vremenu o prijetnjama i Global Threat Intelligence, koji stalno radi u pozadini i štiti vašu Wi-Fi mrežu.

Možete se odlučiti za različite pakete. Međutim, bez obzira da li odabrali osnovnu ili premium pretplatu, McAfee će vam pružiti sveobuhvatnu zaštitu od cyber prijetnji, iako premium paketi nude, naravno, dodatne značajke (na primjer, roditeljski nadzor, zaštita od neželjene pošte i upravljanje lozinkom ).

Svi paketi imaju sofisticiranu zaštitu od vatrozida i McAfee’s Ransom Guard značajka. Ova značajka nadgleda sve sumnjive promjene za korisnika’s datoteke i savjetuje korisnika što treba provjeriti, kao i što učiniti za borbu protiv prijetnje.

Štoviše, McAfee’Službena web stranica navodi sljedeće u vezi s prevencijom ransomwarea:

‘McAfee proizvodi koriste brojne tehnologije koje pomažu u sprječavanju ransomwarea. Slijedi uzorkovanje McAfee proizvoda koji nude konfiguracije dizajnirane za zaustavljanje mnogih vrsta ransomwarea.

 • McAfee Endpoint Security održava .DAT datoteke ažurnim i koristi McAfee Global Threat Intelligence (McAfee GTI) koji sadrži milijune senzora koji prate jedinstvene potpise ransomwarea.
 • McAfee Web Protection koristi reputaciju web mjesta kako bi spriječio ili upozorio korisnike na web stranice na kojima se distribuira ransomware.
 • McAfee Threat Intelligence Exchange koristi konfiguraciju politika koja može prepoznati i označiti sumnjive procese.
 • McAfee Application Control nudi dvoslojnu obranu tehnologije bijele liste i zaštitu memorije koja može spriječiti izvršavanje binarnih datoteka koje dolaze iz nepouzdanog izvora i blokirati iskorištavanje nula dana.’

Da biste saznali više o McAfeeju, pročitajte naš detaljni pregled.

Virtualne privatne mreže

Kad god idete na mrežu, može se zabilježiti lokacija vašeg uređaja. Te se informacije zatim mogu koristiti za iskopavanje više informacija o vama ili vašem domaćinstvu.

Cyber-kriminalci mogu pristupiti tim podacima i nadzirati vaše internetske aktivnosti, kao i dobiti pristup svojim osobnim podacima (uključujući financijske podatke).

Korištenje VPN-a (virtualne privatne mreže) pomoći će vam da prikrijete ove podatke šifriranjem vašeg dolaznog i odlaznog prometa. VPN vam daje privremenu IP adresu dok sakriva vašu stvarnu adresu sa svake web stranice koju posjetite. Ovuda, ti’osigurali anonimnost i sigurnost na mreži.

Dvije VPN usluge koje toplo preporučujemo su ExpressVPN i Surfshark.

ExpressVPN

ExpressVPN je odličan izbor za ljude koji žele dodati sigurnost svojim aktivnostima na mreži, jer pruža vojnu enkripciju s preko 3000 servera u 94 zemlje. Ova količina poslužitelja čini je izuzetno sigurnom. Što’S druge strane, tvrtka je sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, stavljajući ih jako daleko od saveza 5/9/14 oči i držeći svoje korisnike dalje od nadzora.

Što’Važno je da imaju strogu politiku nepojavljivanja: to znači da tvrtka ne vodi detalje o IP adresi na koju se povezujete, vašoj stvarnoj IP adresi, povijesti pregledavanja itd. Stoga korisnik’Aktivnost na mreži potpuno je anonimna i nepoznata je čak i davatelju VPN usluga. ExpressVPN nudi i DNS zaštitu, prekidač za zaustavljanje i podršku za OpenVPN.

Usluga se može koristiti na Windowsima, Mac-u i Linuxu, a postoje i prilagođene aplikacije dostupne za iOS, Android i Blackberry uređaje.

Usluga se može koristiti u sustavu Windows, Mac, iOS, Android, Blackberry, Chromebook i Linux, a može se koristiti na najviše pet uređaja istovremeno.

U slučaju da se predomislite, ExpressVPN ima 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Da biste saznali više o ExpressVPN-u, pročitajte naš detaljni pregled.

Surfshark

Ima više od 800 poslužitelja na više od 50 lokacija, Surfshark je još jedna sjajna opcija za vaš odabrani VPN.

SurfShark koristi OpenVPN protokol, IKEv2 protokol i AES 256 bitnu enkripciju - ovo troje u kombinaciji pruža visoku razinu sigurnosti.

Ova VPN usluga također ima značajku "killswitch" koja isključuje internetsku vezu u slučaju da veza padne, što znači da će vaši podaci ostati sigurni. Značajka MultiHop je također odlična jer omogućuje odabir nekoliko poslužitelja odjednom (i u različitim zemljama), što vam pomaže sakriti lokaciju i vašu sigurnost čini čvršćom.

Njegove postavke privatnosti također uključuju blokiranje zlonamjernog softvera i ugrađeni tracker.

Baš kao ExpressVPN, i ona se drži pravila bez zapisnika kao tvrtka’S pravilima o privatnosti jasno se navodi da one ne sakupljaju povijest pregledavanja, IP adrese, informacije o sesiji, vremenske oznake veze, korištenu propusnost, mrežni promet itd..

Što’Sjajno u ovoj VPN usluzi je to što omogućava neograničene istovremene veze, što znači da vaš pametni telefon, tablet, računalo itd. mogu biti zaštićeni.

Što se tiče njegove korisničke usluge, korisnici imaju pristup 24-satnoj chat liniji i tamo’je također 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Da biste saznali više o Surfsharku, pročitajte našu detaljnu recenziju.

Dodatni savjeti o tome kako spriječiti ranski napad

Evo nekoliko kratkih savjeta koje ćete slijediti koji će vam pomoći u zaštiti uređaja od ransomwarea:

 1. Imajte antivirusni softver i vatrozid, po mogućnosti onaj tvrtke koja je poznata po tome što ima izvrsnu ransomware zaštitu, poput McAfee-a.
 2. Prilikom korištenja internetske veze koristite VPN koji će osigurati da je vaša veza uvijek sigurna i da vas nitko ne špijunira, bez obzira gdje idete.
 3. Redovito stvarajte sigurnosne kopije na vanjski pogon: najbolje sigurnosno kopiranje datoteka je najbolji način’nisi zaključan iz njih. U nesretnom slučaju napada ransomware softvera, moći ćete besplatno obrisati računalo i ponovo instalirati sve iz sigurnosne kopije..
 4. Izbjegavajte davanje privatnih i osjetljivih podataka putem teksta ili e-poruka.
 5. Pobrinite se da je sav vaš softver ažuriran: ažurirajte uređaje’ softver često, jer svako ažuriranje obično sadrži zakrpe za nedostatke.
 6. Ostanite informirani: vodite računa o najnovijim prijetnjama kako biste znali što’je vani. Znajte i da postoje alati za dešifriranje koje tehnološke tvrtke izrađuju za pomoć žrtvama ransomwarea.
 7. Neka vaš antivirusni softver skenira vaše e-poruke i sve privitke koje mogu sadržavati

Iako su nekima maleni i možda očigledni, ovi koraci bi mogli donijeti znatnu razliku kada je u pitanju napad za ransomware.

Zaključak - Sigurnost aplikacije Cloudpets

Bez prihvatljive sigurnosti Internet može biti opasno mjesto, od čega je savršeni primjer Cloud Clouda. Budući da se Cloud ljubimci još uvijek prodaju na nekim stranicama, sigurnosni rizik ostaje, iako to nisu’nije jedina igračka ove vrste. Pazite na moguće prijetnje takvim igračkama i aplikacijama kao što je vaša obitelj’informacije bi mogle postati javne u nekoliko sekundi zbog nedostatka sigurnosti.

Napadi protiv Ransomwarea nisu rijetkost i prijetnje na mreži vrebaju gotovo posvuda. Međutim, instaliranje antivirusnog softvera i korištenje VPN-a osigurat će da vaši uređaji uvijek budu zaštićeni. Kombinacija odgovarajućeg antivirusnog softvera i VPN-a maksimizirat će vaše razine sigurnosti tako da ne morate brinuti o obitelji’s podacima koji završavaju na mreži kako bi ih svi mogli vidjeti. Naravno, uvijek se mogu poduzeti dodatni koraci, poput sigurnosnih kopija datoteka na vanjski pogon i vježbanja sigurnog surfanja..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me