Шта заиста нуде бесплатне провјере позадине?

Свако ко је недавно тражио нови посао само ће бити превише свестан важности позадинских прегледа за одељење за људске ресурсе. Оно што можда нисте толико упознати је оно што приватни чек може да уради за вас. Реците да ваша ћерка има новог пријатеља, али кад сте упознали њене родитеље, нисте’не осећам се толико самоуверено да је пустим да посети. Или је твоја сестра тек започела везу и ти’забринути за њену сигурност. Провера у позадини може олакшати ваш ум укопавањем појединца’ормар и извлаче све костуре који тамо вребају.


Иако постоји неколико реномираних интернетских услуга за провјеру позадине које бисте могли искористити, можда нећете хтјети судјеловати са потребном претплатом. Алтернатива је да је потражите сами, али колико информација можете открити и је ли заиста бесплатна?

Бесплатна провера позадине: почетак рада

Као што би се могло очекивати, најбоље место за почетак са бесплатном провером у позадини је Гоогле или други сличан претраживач. Очигледно су вам потребне неке информације о особи коју желите да тражите, било да је то’њихово име и адресу или само њихов број мобилног телефона или адресу е-поште. Назалост, цак ни име није’нећу вам нужно дати резултате које желите, посебно ако то желе’она уобичајена као Јохн Смитх.

Један од ризика употребе претраживача као позадинског провјеравања је тај што постоји’без гаранције да је особа коју пронађете је особа коју сте нашли’заправо тражимо, па чак и службене позадинске компаније понекад неусклађују своје резултате. Слични лажни позитивни резултати могу се лако појавити када покушавамо да извршимо бесплатну проверу позадине, али такође постоје и други изазови својствени процесу. На примјер, од свих који’Користили смо претраживач да претражују себе, скоро половина каже да су резултати нетачни и скоро трећина извештаја уопште нема резултата.

На крају дана, помоћу претраживача за истраживање појединца’с позадина бр’т најпоузданији приступ, али могао би дати неке корисне увиде у зависности од критеријума претраге и од тога колико сте активни’тражење је на мрежи.

Ако већ знате како та особа изгледа, као и њихово име (у идеалном случају једно од тога’није подељено са пола милиона других Американаца) и држави у којој живе, о њима можете сазнати поприлично. Ако, с друге стране, ти’тражите старијег мушкарца који се зове Јохн Смитх, шансе су да је његово присуство на мрежи минимално, фотографије нису доступне, а ваши резултати ће садржавати информације које се односе на бројне друге Јохн Смитхс, што отежава утврђивање информација које су релевантне и шта треба одбацити..

Проналажење скелета на друштвеним медијима

Информације које одаберемо да делимо на веб локацијама друштвених медија, групама за ћаскање и веб локацијама за састанке често се разликују од података које се појављују када се користи претраживач. На пример, ако Гоогле кажете моје име, најбољи ће се резултати наћи у чланцима које сам написао за Сигурне мисли. Ако сте ме ипак потражили на Фацебооку, сазнали бисте више о мојим хобијима и друштвеном животу (ако бих га имао), а не о мојим професионалним достигнућима.

За многе људе то друштвене медије чини вреднијим када је у питању обављање позадинских провера потенцијалног плејмејкера ​​за ваше дете или могућег љубавног интересовања. Припадности, интереси и постови особе много говоре о њима. Они могу бацити неке црвене заставе због којих бисте требали оклевати пре него што наставите везу или чак само познанство, било шта даље.

Као што потенцијални послодавци користе друштвене медије да би схватили како њихови кандидати мисле, тако их многи приватници користе како би утврдили некога’став о расизму и хомофобији, илегалним активностима као што су узимање дрога, као и непримереном или сексуалном понашању. ако ти’Ако погледате Фацебоок профил вашег новог интернетског датума, на пример, када бисте видели како се простире преко шанка у стању скидања одеће, брзо вас може одвести да наставите везу - или вас подстаћи, у зависности од ваших намера!

Међутим, као и код коришћења претраживача, постоје и неке опасности које су својствене преласку путем веб локација на друштвеним мрежама како би неко имао осећај. Највећа опасност је, поново, мешање резултата и гледање постова или профила који су, чини се, везани за циљ претраге, али у ствари припадају неком другом у потпуности.

Узмимо, на пример, недавни инцидент са гувернером Вирџиније. Оптужен да се појавио на расистичкој фотографији годишњака, Ралпх Нортхам је био под великим притиском да поднесе оставку на ту функцију. Према Нортхаму, међутим, он није на увредљивој фотографији. Иако се ово догађа као публикација, а не на мрежи на мрежи, с обзиром на то колико слика и колико информација се дели на мрежи, проблеми попут ове превише су чести на друштвеним мрежама.

Бесплатна позадина провјерава на мрежи

На мрежи постоје неке бесплатне услуге провјере позадине које можете користити ако их не користите’Не заборавите да се одвојите с довољно информација за отварање налога. Пипл, на пример, обећава да ће претраживати Дарк Веб као и уобичајена места на која ће претраживач ићи “пронађите праву особу која стоји иза интернетског идентитета”. Међутим, када сам вршио Пипл претрагу на себи, резултати су били изненађујуће ограничени, без икаквих референци на моје онлине чланке или било какве друге информације из последњих пет година мог живота.

Вхите Пагес је још један популаран избор, али један нисам успео да тестирам. Вхите Пагес захтева валидну пословну адресу е-поште да би се створио налог, али чак и тада има застрашујуће застареле резултате.

Иако је претрага на Белим страницама бесплатна, корисници могу прегледати историју рада и финансијске информације само ако их имају’спремни сте да платите за то. Услуга Вхите Пагес ипак је усмерена на корпоративни свет, зар не’т најбоља опција за оне који желе да изврше бесплатну интернетску проверу из личних разлога.

Предности употребе услуге провјере позадине

Иако су доступне бесплатне опције провјере позадине, количина поузданих и релевантних информација које можете прикупити помоћу ових метода је прилично ограничена, посебно у поређењу са најбољим позадинским провјерама услуга доступним на мрежи.

Услуга провере као што је БеенВерифиед не само да ће сортирати резултате и саставити их у лако читљив извештај, већ ће имати приступ и више ажурних записа, као и судске и кривичне досијее. Иако су јавни, корисници ће обично сматрати да морају да изврше плаћање како би приступили документима ове природе, а не чувају се сви на мрежи, што отежава приватним лицима да добију исту количину информација као и плаћена позадинска провера услуге могу да дочарају.

Иако ће корисници морати да плате накнаду за коришћење најбољих услуга провјере позадине, трошак је минималан, посебно ако узмете у обзир колико времена и ширине појаса вам је потребан’д искористите покушај да сами прикупите исте информације.

Најбоље услуге провјере позадине

# 1 Проверено

Да ли сте’имам појединца’име или само њихов телефонски број, БеенВерифиед моћи ће да открије све врсте занимљивих чињеница о њима из места у којима су’живео до своје радне историје и криминалне прошлости. Корисници могу да се изборе за претплату на услугу плаћања или да се обавежу на претплату месечно или тромесечно, у зависности од тога колико им је потребно од услуге.

Ако вам треба приступ недигитализираним судским документима, БеенВерифиед то може учинити и за вас, иако ће то коштати мало више. Без обзира за претраживање или извештај за које се одлучите, БеенВерифиед ће резултате изненадити изненађујућом ефикасношћу, обрушавајући их у једноставан за читање формат који ће вам дати много више информација него што је већина од нас способна да откријете чинећи потпуно бесплатне људе Претрага.

Док је Беен Верифиед’т најјефтинија услуга провјере позадине, она је једна од најтачнијих и најдубљих, посебно када је ријеч о историји запошљавања. Са својим мобилним апликацијама, БеенВерифиед је такође омогућио лов док су у току, а корисници могу да преузму апликацију на свој паметни телефон или Аппле Ватцх, без плаћања цента.

# 2 ПеоплеЛоокер

Иако очигледно не губе пуно времена смишљајући цоол име компаније, тим из ПеоплеЛоокер-а ради управо оно што пише на лименци - тражите људе. Услуга је ефикасна и свеобухватна, прикупља информације из свих уобичајених извора, укључујући државне и савезне судове. Као и код осталих наших најбољих сервисних провера, ПеоплеЛоокер успева да за неколико сати уради оно што би требало да састави већина независних месеци истраживања, чак и чинећи посете људи да би прикупили податке када је то потребно..

Иако је ПеоплеЛоокер свестрана и поуздана алтернатива да вам се робује путем бесплатне провере, позадина ће наплаћивати одређене информације, укључујући документе о венчању, суд и стечајни поступак. Ипак је једноставан за употребу и ствара добро постављене извештаје за претплату нешто нижу од неких главних ривала.

ако ти’покушао сам да извршиш бесплатну онлајн проверу позадине и нисам успео да дође до информација које си тражио, ПеоплеЛоокер дефинитивно вреди пробати, али немој’не очекујем много на путу корисничке подршке. Као и код многих позадинских услуга провјере, ПеоплеЛоокер је прилично неуобичајен када је у питању пружање подршке, мада ће његова интернетска помоћ и одјељци за често постављана питања одговорити на већину основних питања.

# 3 ТрутхФиндер

ТрутхФиндер нуди услугу детаљне провере у позадини која ће доносити резултате милиона милиона јавних записа, као и постова на друштвеним медијима, личних података и података који се налазе на Дарк Вебу. Иако извештаји са дубоког веба можда нису оно што вам треба приликом провере новог суседа, они то морају’непроцењива је ако сумњате да вам је украден идентитет и желите да проверите осетљиве информације у другим регионима интернета, попут вашег социјалног осигурања или броја пасоша.

ТрутхФиндер је такође поуздана алтернатива потпуно бесплатном претраживању људи и пружиће увид појединцу’образовање и радна историја, они их постављају’живео сам, па чак и људи они’живео сам са. Основни извештај Истине је довољан да одговори већини људи’питања, али они којима је потребно више информација увек могу користити опцију премијских извештаја да би добили више детаља о својим могућим суседима и познатим сарадницима.

Закључак

Постоје разне врсте разлога због којих би се неко могао одлучити да провери позадину или да се мало преврће у туђем животу. Понекад је то чиста радозналост, али често је мотивирана страхом. Иако обављате сопствену бесплатну онлине проверу позадина, можда ће бити довољно да вам се ум мало смири у неким случајевима, у многим ситуацијама је једноставно победио’неће имати дубину или тачност извештаја који је сачинила професионална компанија попут БеенВерифиед.

Са толико података за просијавање и приступ извештајима јавне власти који су често ограничени ролама бирокрације, стављајући виртуелног деерсталкера и претварајући се’Схерлоцк Холмес можда није довољан. Гоогле и Фацебоок чине сјајан пар на више начина, али не и довољни да би угледне позадинске компаније попут ТрутхФиндер-а или ПеоплеЛоокер-а могле да добију новце за свој новац.

На крају дана, ако и ви’Заиста сте забринути због тога што се сестра састаје са њеним најновијим интернетским приручником, навођење професионалаца да обави посао уместо вас и плаћање за извештај компаније БеенВерифиед много је поузданије од покушаја да на сопствени начин зафркавате небројено много јавних извештаја и документације.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me