Шта је образац за ауторизацију провере посла?

Пролазак кроз процес пријављивања за посао може бити прилично изазован задатак са многим препрекама које треба савладати. Најстрашније је вероватно тренутак када схватите да ће ваш потенцијални послодавац почети да копа по вашој прошлости. Шта многи људи чине’Не знам да су провере запослености чешће него икад код већине послодаваца који их проводе.


Пре него што се паника заиста упали, требали бисте знати да ће вам бити дат образац овлашћења за провјеру позадине како би ваш послодавац добио сагласност за покретање позадинске провјере. Наставите да читате како бисте сазнали све што требате знати о основним обрасцима за ауторизацију и шта могу значити за будуће запослење.

Шта је образац за ауторизацију провере у позадини?

Образац ауторизације позадине у основи је писмени пристанак за позадинску проверу потребан вашем потенцијалном послодавцу. Ако се од вас тражи да попуните један, шансе су да сте један од ретких људи који компанија озбиљно размишља о запошљавању. Иако у почетку може бити помало застрашујуће, заправо је добра ствар.

Будући послодавац ће проверити позадину запослења да открије да ли ви шта’Поновно тврдња о вашем животопису је истина и без обзира да ли постоји нешто о вама што би требали бити свесни пре него што вас ангажују. Често се ови прегледи називају и позадинским пројекцијама или пресецима пре запослења.

Провјере позадине обично врши вањска компанија или интерна служба одјела за људске ресурсе. Мала предузећа можда немају времена да сами претражују, због чега се ослањају на компаније трећих страна.

Зашто послодавци морају да затраже овај образац од потенцијалних запослених?

Ако водите посао, сигурно ћете желети да запослите праву особу за тај посао. Размислите о томе, ако бисте провели трећину дана у канцеларији, надали бисте се да ће ваше колеге бити професионалци. Ваши будући сарадници вероватно су већ прошли кроз овај процес, што значи да ћете вероватно бити окружени људима који вам неће правити проблеме у канцеларији.

ХиреРигхт је спровео истраживање које је открило да је чак 85% подноситеља захтева лагало о свом животопису. Ово је запањујући износ који може довести до многих проблема, укључујући ризике за физичко здравље колега и купаца.

Да би створили успешан тим, власници предузећа биће принуђени да доносе брзе и ефикасне одлуке када је у питању запошљавање људи, а то је место у коме се врши скрининг за пре запослење.

Пре обављања позадинске провере, послодавац мора писмено да обавести подносиоца захтева, објашњавајући да ће се резултати провере употребе у сврхе укључујући запошљавање, напредовање или задржавање.

По закону се од послодаваца тражи да то ураде јер позадинске провере садрже осетљиве и приватне информације које могу утицати на ваше шансе за добијање посла. Свака компанија која не успе да добије сагласност од кандидата отвара се за потенцијалне правне проблеме.

Требали бисте знати своје право када је реч о позадинским чековима. Следи сажетак ваших права по Закону о фер кредитном извештавању.

“Савезни закон о кредитном извештавању (ФЦРА) промовише тачност, правичност и приватност података у досијеима агенција за пријављивање потрошача. Постоји много врста агенција за пријављивање потрошача, укључујући кредитне бирое и посебне агенције (попут агенција које продају информације о историји писања чекова, медицинској евиденцији и евиденцији историје изнајмљивања).

Морате вам рећи да ли су подаци у вашој датотеци коришћени против вас. Свако ко користи кредитни извештај или другу врсту потрошачког извештаја да одбије вашу пријаву за кредит, осигурање или запослење - или да предузме друге штетне мере против вас - мора вам рећи и да вам мора дати име, адресу и број телефона агенција која је доставила информације.

Имате право да знате шта се налази у вашој датотеци. Све податке о вама можете тражити и добити у документима агенције за пријављивање потрошача (откривање датотека). Биће потребно да наведете одговарајућу идентификацију, која може да садржи и ваш број социјалног осигурања. У многим случајевима обелодањивање ће бити бесплатно. Имате право на обелодањивање бесплатних датотека ако: је особа против вас предузела штетне мере због информација у вашем кредитном извештају, ви сте жртва крађе идентитета и у вашу датотеку ставите упозорење о превари, а ваша датотека садржи нетачне податке као резултат преваре, ако сте на јавној помоћи или сте незапослени, али очекујете да се пријавите за запошљавање у року од 60 дана.”

Провјере запослености могу укључивати сљедеће:

 • Провера да ли имате или немате кривичну пријаву и имате ли неке пресуде
 • Потврда ваше евиденције о образовању (укључује оцене и присуство)
 • Евиденција о запослености (да ли сте били запослени у организацијама које сте написали у животопису)
 • Провера своје кредитне историје (испитивање могуће негативне кредитне историје или банкрота)
 • Евиденција и дозволе за моторна возила (укључује податке о вашем возачу’с лиценца, датуми и важност свих других лиценци које су вам можда потребне)
 • Цивилни записи

Треба имати на уму да би проверавање ваше кредитне историје требало да се врши само када ове информације могу да утичу на ваш посао. Ово укључује било који облик руковања новцем или ако можда саветујете људе у вези са њиховим финансијама.

Закон о кредитном извештавању има стандарде у погледу којих се информације могу прегледати и када то значи да ће послодавцу онемогућити да види информације о:

 • Стечајеви који су поднети после десет година
 • Грађанска тужба, записници о хапшењима и цивилне пресуде након седам година
 • Било која пореска заложна права која су плаћена
 • Рачуни који су плаћени за наплату након седам година

Иако се не могу појавити све ваше информације, треба имати на уму да се нека ограничења не односе на екстерне компаније. Ако постоји трећа страна која врши проверу позадине, они ће моћи да добију много више информација. Такође, поменута ограничења нису применљива на позиције које имају плату већу од 75.000 УСД.

Такође би требало да прочитате и уважите обелодањивање везано за позадинску истрагу, што не би требало’не можете да му додате било шта друго, као што је одрицање од одговорности или периодични ефекти примјене, а у супротном се можете изложити акцијама класе.

“(Име компаније) може добити информације о вама од треће стране за пријављивање потрошача у сврху запошљавања. Дакле, ви можете бити предмет извештаја о потрошачима и / или истражног потрошачког извештаја, који може садржавати информације о вашем карактеру, опшој репутацији, личним карактеристикама и / или начину живота, а који може укључивати лични разговор са изворима као што су своје комшије, пријатеље или сараднике. Ови извештаји могу садржавати податке о вашој криминалистичкој историји, евиденцији моторних возила (евиденцији вожње), верификацији ваше историје образовања или запослења или другим чековима.

Имате право да, на основу писменог захтева поднесеног у разумном року, затражите да ли је о вама покренут извештај о потрошачима и откривању природе и обима било којег истражног потрошачког извештаја и да затражите копију свог извештаја. Имајте на уму да природа и обим најчешћег облика истражног потрошачког извештаја јесу радна места или верификација. Опсег овог откривања је свеобухватан, али омогућава компанији да од било које спољне организације прибави све врсте потрошачких извештаја током вашег запослења у мери у којој је законом дозвољено.”

Постоје и информације којима послодавац може приступити након што вам је послата понуда за посао. Ово укључује раднике’ накнаду која се може видети само након што сте добили посао. Ваш послодавац никада неће моћи видети ваше записе са гласовима или било какву политичку припадност осим ако те податке наравно не објавите на својим профилима на друштвеним мрежама.

Како запослени могу на професионалан начин тражити сагласност за провјере позадине?

Провера позадине запослења мораће да следи одређену процедуру која ће укључивати и прилику да одговорите на извештаје.

Провера ваших података одвијаће се у последњим фазама процеса запошљавања и често се обавља пре него што вам послодавац понуди понуђену позицију. Већина послодаваца ће понудити посао под једним условом да прођете скрининг.

Док се послодавац припрема за приступ сцреенингу, они ће вас обавестити и тражити да дате сагласност. Ова писмена сагласност је од суштинске важности за пристанак на предстојећу проверу запослења или потенцијални послодавац неће бити у могућности да испуни извештај. Требали бисте знати да одбијање позадинске провјере може вас уклонити и из пописа кандидата.

Најбољи начин да послодавац може затражити чек у прошлости је дати вам образац сагласности и обавестити вас зашто се то дешава. Образац сагласности треба да има објашњење шта ће се тачно проверити. Ако имате било каквих питања, обратите се ХР који ће вам моћи пружити више информација о чеку, као и да вас обавести о којим ће се информацијама гледати.

Ако се одлучите за поштивање позадине, обично ћете морати да потенцијалном послодавцу дате следеће детаље:

 • Ваш датум рођења
 • Ваша адреса
 • Ваш број социјалног осигурања
 • Ваш возач’с лиценца

Обавезно још једном провјерите јесу ли информације које сте навели тачне и читљиве јер једна једноставна грешка или правописна грешка могу довести до много дуже истраге. Што је још горе, то може довести до нетачних информација, што би могло продужити процес.

Када се истраживање спроведе и извештај креира, бићете обавештени о резултатима. Ту ће бити и информација у вези са резултатима, тако да увек можете тражити копију извештаја.

Ако вам одбије позиција на основу позадинске провере, бићете обавештени о томе, као и могућност да оспорите одлуку.

Како спречити дисквалификацију због неуспеле провере у позадини

Увек постоје кораци које можете предузети како бисте спречили да вам се онемогући дотично радно место због налаза из ваше прошлости провере.

Прво је да никада не лажете свој животопис. Тврдити да сте стекли диплому са Харварда, када сте заиста похађали мање познати факултет, једна је од најгорих ствари које можете учинити на свом животопису.

Преглед у позадини уклониће лажи укључујући промене датума вашег запослења или додавање дужности које једноставно никада нису биле део улоге. Укључите детаље о институцијама, публикацијама или послодавцима за које сте радили и проверите да ли су сва имена и датуми тачни како бисте били сигурни да вас позадинска провера не означава.

Не само да ће се ово брзо појавити у позадини провере, већ ће то моћи да открију и људи који ће потенцијално сарађивати са вама. Ако се то десило у средњој школи у Канзасу где су студентски новинари открили да им је директор лагао у вези са њеним образовним вестима, то се може догодити и вама.

Ваша провјера прије запослења не само да ће надгледати ствари попут могућег кривичног досијеа, већ ће прегледати и ваше присуство на мрежи. Друштвени медији често су једна од платформи коју људи користе да би пренели било које своје мишљење, као и слике снимљене током свог застоја. Ово је такође прво место које потенцијални послодавац гледа када вас’сте потенцијални кандидат.

Ако заиста желите ову позицију, потрудите се да приватност сачувате приватним и никада не постављајте љуте ствари усмерене према прошлим послодавцима. Одржавајте полиран, професионалан изглед у сваком тренутку.

Провјерите позадину

Један од најбољих начина да се припремите за проверу позадине како бисте видели шта се све испоставило је да то спроведете на себи. Треће стране које помажу послодавцима у доношењу одлука често нуде и услуге појединцима. За најбоље услуге ће бити потребна нека врста плаћања да бисте тачно видели шта ваш послодавац види.

На пример, ако се догоди саобраћајни прекршај који се догодио пре неколико година, а који сте заборавили, биће много лакше разговарати о томе са послодавцем ако знате да ће се догодити. Посједовање прошлих грешака показаће да преузимате одговорност за своје поступке и препуштате се грешкама. То значи да ћете вероватно учинити исто на свом новом радном месту, а не пребацујете кривицу на неког другог. Много пута’Не ради се о ситуацији, већ о томе како ћете се носити рећи послодавцу о вашем карактеру.

Такође је добро запамтити да мале повреде највероватније неће резултирати одбацивањем. Очигледно да никога неће бринути да ли имате кршење паркинга на своје име. Ово је једнократни преступ који није’везан за ваш посао и вероватно нешто о чему ваш послодавац неће размишљати.

Ово је нешто посебно важно ако сте савршени кандидат у свим осталим аспектима. Ако нисте снимили тешко кривично дело, провера запошљавања није нешто због чега ћете изгубити сан.

Уместо тога, требало би да се фокусирате на најбоље што можете у својој пријави за посао. Истражите компанију и откријте шта ће вас одлично погодити за посао. Ако у евиденцији имате нешто озбиљно, обавезно очистите зрак у свом интервјуу. Ово ће вам помоћи да спречи било какве проблеме које послодавац може имати.

Као опште правило, послодавци гледају на ваш образац понашања. Ако сте у младости учинили неколико сумњивих ствари, послодавац ће га вероватно превидјети ако је из ваше недавне прошлости показало да сте закорачили на корак и да сте на правој и уској линији.

С друге стране, ако легнете на свој животопис, а ваш преглед пре запошљавања наиђе на нека кривична дела, тада ће послодавац приморати да испита ваш лик и да ли би вас уопште требало запослити..

Закључак

Провера позадине запосленика је нешто што све већи број послодаваца тражи да избегне непажљиво запошљавање и уштеди на трошковима запошљавања погрешне особе. Са прекомерним бројем људи који истину или потпуно лажу о својим животописима, провера позадине је алат који помаже послодавцима да доносе боље одлуке током процеса запошљавања..

Ако послодавац жели да га изврши на вама, требаће сагласност за проверу прошлости, која мора бити у писаном облику. Тамо ћете попунити податке попут ваших личних података потребних за потпуну провјеру у позадини.

Обавезно познајте своја права и користите тачне информације тако да се извјештај не може’не укључује нетачне информације. Увек запамтите да кад вас послодавац затражи да попуните образац за ауторизацију провере у позадини, очигледно сте предњи возач за ту позицију.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me