Комплетан водич за услуге провере позадине

Да ли сте’управо сте упознали потенцијалног партнера на мрежи и желите да потврдите њихов идентитет или ви’Забринути сте због свог новог суседа, позадинска провјера је брз и ефикасан начин приступа информацијама које су вам потребне да бисте олакшали свој ум.


Можда желите пронаћи пронађеног удаљеног члана породице или старог пријатеља школе или можда желите да се увјерите да ваш нови цимер не носи неку неугодну криминалну прошлост. Без обзира на мотивацију, позадинска провера може вам пружити приступ информацијама које садрже буквално милионе јавних записа, откривајући све о некој особи, од њеног криминалног досијеа до мерења унутрашње ноге ... добро, не сасвим, али ипак пуно информација.

Иако су све информације сакупљене у позадинском извештају о провери доступне јавности, приступање личном приступу може потрајати месецима и коштати вас прилично долара за покретање.

Шта је позадинска провера?

Позадинска провјера приступа различитим врстама јавних записа и информација које вам омогућавају да провјерите особу’идентитет и прошлост. У зависности од врсте провере позадине, резултати ће открити све од особе’едукацијом и радном историјом до њихових кривичних досијеа и профилима друштвених медија.

Ако, на пример, ви’Поново провјерите момка којег сте упознали на мрежи, можда сте већ упознати са његовим профилима на друштвеним мрежама и са свим оним што не знате’не знам, вероватно то можете сазнати једноставним уписивањем његовог имена и града у претраживач. Ипак, ово иде само тако далеко, па чак је и Гоогле победио’Не могу да вам кажем да ли је напустио школу са 16 година или је прошле године ухапшен због пијаног нереда.

Наравно, можете га потражити код сексуалних преступника’ списак, али добијање пуне слике о његовој прошлости буквално би трајало месецима. Због тога је корисна провера позадине, за приступ већем броју јавних записа него што сте могли за годину дана, да бисте формулисали све делове слагалице и дали вам снагу знања.

Иако је на располагању неколико различитих типова провере, најчешће спадају:

 • Универзални чекови - успостављају особу’подобност за поседовање ватреног оружја.
 • Личне провере - сазнајте шта свако може открити о вама тако што ћете проверити да ли се ваше име појављује у било којој криминалној или саобраћајној бази података.

Како функционише провера позадине?

У основи, позадинска служба за проверу прикупља и прикупља информације из више различитих извора и јавних база података и представља ово у једном извештају који се лако чита. Поред коришћења претраживача за приступ информацијама о њиховом дигиталном отиску, најбоље услуге провјере позадине приступају и записима у судници и другим архивима. Горње позадинске провере такође ће контактирати референце да би потврдиле њихову ваљаност.

Позадинска провјера приступа информацијама из различитих извора укључујући:

 • Жупанијски записи
 • Државни записи
 • Федерални записи
 • Информације о Мрачном вебу
 • Подаци друштвених медија

Шта се приказује у позадини провере?

Иако бисте могли да сматрате да сте помало шерлок Холмес у погледу својих детективских вештина, то’с мало вероватно да бисте могли да привучете онолико података колико позадинска компанија може да провери у исто време. Као што смо раније рекли, знање је моћ, а те компаније заиста знају шта раде’радите када је у питању приступ записима.

Заиста, неке провере су толико темељите’вероватно бих произвела податке о себи које си била’нисам знао да постоји. Чак и ако не’немате кредитну картицу, кућу или било који дуг’Изненадит ћу се што вам позадинска провјера може открити - од ваше претходне адресе до имена ваших цимерица.

Врста информација коју можете очекивати од позадинске провере у великој мери зависи од тога шта желите да знате. На пример, ако ви’Забринути због крађе идентитета, услуга провјере позадине као што је ТрутхФиндер може употребити само своју адресу е-поште, провјерити да ли се ваши подаци продају на Мрачном вебу и помоћи вам да се ријешите проблема прије него што пређу предалеко.

Следе неке од најчешћих позадинских провера и шта они откривају:

 1. Провера возачке евиденције ће разоткрити особу’историју пута, од саобраћајних несрећа до тачака на њиховој дозволи, инцидената ДУИ-ја до саобраћајних прекршаја.
 2. Провјера криминалистичке позадине прикупља податке из свих савезних, жупанијских и државних записа.
 3. Образовање верификује особу’академску историју, укључујући место и када су студирали и њихове резултате.
 4. Провера у парничним списима тражи пресуде суда како би се утврдило да ли је неко поднео тужбу - или тужио некога - у било којем тренутку и из којег разлога. Такође ће открити да ли постоји неко службено наређење’с имовином уместо неплаћеног дуга.

Шта може позадинска провјера учинити за мене?

Листа је дугачка, али није бескрајна. Дозволити’Погледајте неке од најчешћих разлога због којих људи врше проверу прошлости и шта се надају да ће открити на крају процеса.

Прикажите нове комшије

У све опаснијем свету, иако можда желимо да верујемо онима око нас када би наша лична безбедност могла бити угрожена, потребан је здрав део цинизма. Пошто се трзање завеса углавном не цени или посебно открива, покрените позадинску проверу да бисте утврдили да ли треба ћерку да виси у суседу или не.

Слично томе, у вашем је најбољем интересу да знате да ли ваше комшије имају ватрено оружје и шта објављују на друштвеним медијима пре него што почнете да се превише бркате са њима. Може вам бити тешко извући се из блиских односа са људима са којима живите поред њих, па покрените проверу прошлости и уверите се да су они људи са којима желите да успоставите пријатељство и који су довољно одговорни да чувају вашу децу с времена на време.

Поспите прљавштину на потенцијалним колегама

Не само да ћете очекивати да ваш цимер плати свој део кирије, већ сте вероватно и ви’Такође ћу поделити са њима поприличан део свог живота. Позадинска провјера само је један од начина на који се можете заштитити од потенцијално опасних или непоузданих суговорника, откривајући било какве прошле кривичне пресуде и указујејући на њихову финансијску сигурност. Како позадинске провере такође мине информације о томе где је особа живела и колико дуго је тамо остала, могу такође навести да ли је ваш нови цимер дужан да остане около и да плати рачуне или шалтер, остављајући вам дугове.

Погледајте датуме на мрежи

Он’висок је, леп, каже’Имам фантастичан посао у граду и живи сам. Ако звучи превише добро да би било истинито, велике су шансе да јесте. Пре него што се договорите да се сретнете са неким кога сте’упознао сам преко веб сајта за упознавање, то’Важно је да те познајем’не излажите се непотребним опасностима. Нико од нас не жели да вече проведемо са неким ко нас прогања наредних шест месеци или иза себе има историју насиља у породици..

Иако вам провјера позадине потенцијалне љубавне утакмице може изгледати мало инвазивно, кад је о вашој личној сигурности ријеч о дискрецији, долази тек секунда. Иако вам Гоогле претрага може барем дати представу о некоме’мишљења и карактера, то’далеко од поузданог и позадинска провјера ће вам рећи све (и више) што морате знати да бисте избјегли потенцијалну опасност и разочарање.

Пронађите дуго изгубљеног рођака и пријатеље

Ми’сви смо читали невероватне приче о томе да су људи били уједињени са братом којег нису имали’виђен 16 година, или коначно сретање њиховог биолошког оца након 20-годишњег претраживања и провера позадине стоји иза многих ових покретних прича.

Док позадинске провјере приступају огромним подацима о јавним подацима, постоји велика вјероватноћа да су’Моћи ћете да потврдите све или већину контакт података. Очигледно је да што више информација имате на располагању тачнији су и релевантнији резултати.

Слично томе, ако сте изгубили везу са својим драгим средњошколским пријатељем или колегом из школе, сервис попут БеенВерифиед може да тренутно направи листу профила друштвених медија, па чак и њихову тренутну адресу..

Истражите свој јавни профил

Док кажу да је радозналост убила мачку, понекад и то’с највише радознали који сте побиједили у трци, па, ако и ви’умирете да знате који потенцијални датуми на мрежи могу сазнати о вама, зашто не покренете позадину и проверите?

Мада сте можда сигурни да постоји’Ако ништа није инкриминирајуће у вашој прошлости, провера позадине може уништити неке неочекиване резултате. На пример, ако сте одлучили да би било добро да отпремите слику о вама и вашим пријатељима који се мало повећавају на марихуану док сте били у Калифорнији прошле године, можда бисте желели да размислите поново када размислите да ли би неко потенцијално могао ископати ту слику . Друштвени медији су сви забава и игре, али представљају и јавни имиџ који желите да импресионирате на професионалном и личном нивоу.

Слично томе, иако сте можда заборавили на онај прекршај који сте починили пре 10 година, вероватноћа је да ће га темељна провера вратити у прогањање..

Избегавајте неугодна изненађења и пригрлите прилику да вам позадинска провера уклони било какве нетачне податке о себи и покренете ваше мрежне профиле како бисте себи и каријери дали шансу за борбу..

Откривање превара о идентитету

Баш као што вам позадинска провера може омогућити да исправите нетачне информације које лебде у јавним записима, тако вам може помоћи да утврдите да ли је неко други користио ваш идентитет. Темељита провера може открити криминалне активности које ви’никада нисам био уплетен или откривао неке неочекиване кредитне записе који не чине вашу репутацију добро. Што пре нађете о превари идентитета, пре ћете се почети бавити негативним утицајем који има на ваш професионални статус.

Откријте тренера’Скривена прошлост

Ако ваш син или ћерка проводе сате тренирајући за гимнастички или тениски турнир, желите да знате да су у сигурним рукама. С обзиром на бројне скандале у које су уплетени тренери, инструктори и ментори, њихово узимање по номиналној вредности није довољно за заштиту вашег детета. Провера у позадини је одличан начин да се осигура да је ваше дете у сигурним рукама, и тако што покренете криминалистичку претрагу, можете бити сигурни да је свако ко проводи време са вашом децом поуздан и ослобођен од кривичних пресуда. Историјске провере такође ће потврдити да ли је дотична особа у регистру било којег сексуалног преступника.

Могу ли добити бесплатну проверу позадине?

Иако сви желимо нешто за ништа, у принципу, добијате оно што плаћате и ово не можете’не можете бити поузданији него у царини провјере. Ако једноставно желите да добијете један или два бита информација, то ћете можда моћи постићи сами, а да притом ништа не потрошите. Иако је локалним и окружним документима могуће приступити бесплатно, они у целој држави наплаћују накнаду, тако да ви’Ускоро ћемо наћи центе који се скупљају.

Имајући то у виду, ако видите бесплатну услугу провере позадине која се рекламира на мрежи, велике су шансе да ће вам дати само ограничене информације и мноштво нетачности.

Корак по корак водич за покретање позадинске провере

1. корак: Изаберите компанију за проверу позадине према нашем водичу у наставку.

2. корак: Унесите што више информација о особи коју сте’тражите. За већину чекова у прошлости ово је буквално само особа’име и презиме те град и државу пребивалишта. Постоје и друге опције за проверу особе’На пример, адреса е-поште или телефонски број.

Корак 3: Нека ваша услуга провјере позадине уради своје ствари и откључа извјештај.

Корак 4: Купња извештаја.

Корак 5: Скријте се на каучу и прочитајте.

Доиста је тако једноставно и са неким компанијама за проверу која нуде ограничена бесплатна суђења можете приступити многим информацијама без да вас то кошта..

Како одабрати компанију за проверу позадине

Постоје многе компаније за проверу позадине, али не раде све детаљне провере. Најважније карактеристике на које морате пазити су:

 • Опсежан распон позадинских провјера
 • Који извори компаније за провјеру у позадини користе указује на то колико ће резултати бити темељни и тачни. Победила је компанија која се ослања на интернет претраге’не производим много више информација него што можете сами да приступите, док ће онај који физички провери судске записе ископати податке из нејасне и далеке прошлости.
 • Мноштво различитих опција претраге, укључујући име, адресу е-поште и обрнуту претрагу телефона.
 • Добра корисничка подршка
 • Прецизни и лаки за читање писаних извештаја
 • Мобилне апликације

Постоји много различитих компанија које нуде услуге провјере позадине. Ево најбољих играча у индустрији:

1. Провјерено

Основан 2007. године у Њујорку, компанија БеенВерифиед попела се на врх као једна од најбољих услуга провјере позадине за кориснике. Са преко 100 000 претплатника, није чудо што је БеенВерифиед направио име за себе.

Компанија је сигурна да је њихова платформа за провјеру позадине интуитивна и једноставна за употребу. Уместо да корисници морају да иду на више веб локација да би прикупили све своје информације о претрази, БеенВерифиед обједињује све информације о јавним записима, које долазе из више извора, у један лако прочитати извештај.

Они такође нуде цене од само 14 УСД / месечно.

БеенВерифиед такође се може похвалити бесплатним стручњацима за службу за кориснике који су доступни сваког дана од 8:00 до 21:00 понедељак-петак и 12:00 до 20:00 у суботу и недељу.

Пријавите се помоћу БеенВерификовано овде.

2. Интелиус

Интелиус је још једно велико име у послу са чековима. Они су заправо започели као две компаније из Сеаттлеа (Интелиус и Цлассматес) које су оба водиле претраге користећи различите платформе. Компаније су комбиновале потрагу за друштвеним мрежама и личним профилом како би формирале компанију каква су данас.

Интелиус израђује јасне и сажетке извештаје који ће открити појединца’с кривичним досијеима, тужбама, банкротима, прошлим адресама, родбином и комшијама и имовинским списима.

Пријавите се код Интелиуса овде.

3. ТрутхФиндер

ТрутхФиндер је покренут у марту 2015. године и сада има 9,5 милиона претрага сваког месеца.

Са А + оценом Беттер Бусинесс Буреау-а (БББ), није чудо зашто су брзо постали једно од најпоузданијих имена у индустрији.

ТрутхФиндер има посебну претрагу у мраку на мрежи која користи вашу адресу е-поште да утврди да ли је неки од ваших личних података доступан за продају у доњим досезима интернета.

Уз основне и премиум опције, дубина ваших резултата зависи од вас’спремни сте да платите.

Пријавите се путем ТрутхФиндер-а овде.

4. ИнстантЦхецкМате

ИнстантЦхецкмате је настао 2010. године, отприлике у исто време када је започела индустрија интернетских упознавања. ИнстантЦхецкмате је угледао прилику и прескочио је и брзо је постао кључни играч на позадинском тржишту претраживања.

ИнстантЦхецкмате’извештаји су лако прочитати’с мобилном апликацијом за Андроид и корисничку подршку 24/7 путем телефона и е-поште.

Пријавите се преко ИнстантЦхецкМате овде.

5. Пеопле Лоокер

Уживајте у неограниченом претраживању са моћном претраживачком мрежом која ће вам за само неколико минута пружити резултате који су вам потребни. Прва претрага траје мање од две минуте, а цео извештај може се преузети за мање од пет минута.

За коришћење услуге мораћете да се пријавите на једномесечну или тромесечну претплату, чиме ћете уштедјети 30%. Проналажење информација о некоме је тако једноставно као и унос имена, презимена и државе.

Извештаји о понуди су следећи: кривична евиденција, претрага позадине, претрага људи, обрнуто тражење телефона, обрнуто тражење е-поште и повратна претрага имовине. Обрнуте претраге доступне су само путем мобилне апликације која је доступна за Андроид и иОС уређаје. Такође можете покренути прилагођену претрагу која ће садржавати информације као што су: саобраћајни прекршаји, име и познати псеудоними, познате рођаке, информације о сексуалним преступницима, информације на друштвеним мрежама као и јавне фотографије.

Такође можете да платите додатну накнаду за информације као што су стечајни поступак, судске пресуде, порески заложни правници, лиценце као и венчани и разводни лист.

Овде се пријавите код Пеопле Лоокер-а.

Суштина

Позадина провјера није’не све о њушкању, иако се то може тако осећати. То’о осигуравању да знате ко сте’да се бавимо како би заштитили себе, породицу и имовину. Без обзира да ли желите да се увери да ваш датум на мрежи не одговара’Да ли имате било какве гадне сексуалне костуре који вребају у њиховим ормарима, или ви’бринеш се за свог сина’нови тениски тренер, позадинска провјера може вам олакшати мисли или вам дати знање потребно за рјешавање ситуације.

Дон’Не ризикујте да делите стан са лоповом - погледајте их пре него што пристанете да делите и обавезно знате шта знате’улазиш у себе. Слично томе, ако и ви’забринути сте да ће вам неко прошло неистраживање ометати каријеру, покрените позадину и сазнајте шта тачно људи откривају о вама и вашем животу.

Интернетске провјере у позадини су јефтине, једноставне за употребу и дају вам тачне резултате у брзом преокрету, чинећи цијели процес јасним и практичним. Неке водеће компаније за провјеру чак нуде и мобилне апликације како бисте могли претраживати док путујете.

То’није ракетна наука, али то је одличан начин заштите од потенцијалне опасности и неочекиваних изненађења.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me