Što zaista nude besplatne provjere pozadine?

Svi koji su nedavno tražili novi posao samo će biti previše svjesni važnosti pozadinskih provjera za odjela za ljudske resurse. Ono što možda niste toliko svjesni je ono što privatna provjera posla može učiniti za vas. Recite da vaša kćer ima novog prijatelja, ali kad ste upoznali njene roditelje, niste’ne osjećam se toliko samouvjereno da ju je pustio u posjet. Ili je možda tvoja sestra tek započela internetsko druženje i ti’zabrinuti za njenu sigurnost. Provjera pozadine može vam olakšati um kopanjem pojedinca’ormar i izvlače sve kosture koji tamo vrebaju.


Iako postoji nekoliko renomiranih internetskih usluga provjere pozadine koje biste mogli iskoristiti, možda nećete htjeti sudjelovati s potrebnom naknadom za pretplatu. Alternativa je samo istražiti, no koliko informacija možete otkriti i je li to zaista besplatno?

Besplatna provjera pozadine: početak

Kao što bi se moglo očekivati, najbolje mjesto za početak s besplatnom provjerom pozadine je Google ili neka druga slična tražilica. Očito vam trebaju neke informacije o osobi koju želite potražiti, bilo da je to’njihovo ime i adresu ili samo njihov broj mobilnog telefona ili adresu e-pošte. Nažalost, čak i ime nije’nužno ću vam dati željene rezultate, posebno ako to žele’ona uobičajena poput Johna Smitha.

Jedan od rizika upotrebe tražilice kao pozadinskog provjeravanja je onaj koji postoji’bez garancije da je osoba koju pronađete je osoba koju ste’zapravo tražite, pa čak i službene pozadinske tvrtke za provjeru ponekad ne podudaraju svoje rezultate. Slični lažni pozitivni iskazi mogu se lako pojaviti kada pokušavamo izvršiti besplatnu provjeru pozadine, ali postoje i drugi izazovi svojstveni procesu. Na primjer, od svih koji’Koristili smo tražilicu za pretragu sebe, gotovo polovica kaže da su rezultati netočni, a skoro trećina izvješća da uopće nema rezultata.

Na kraju dana, pomoću tražilice u svrhu istraživanja pojedinca’s pozadina isn’t najpouzdaniji pristup, ali mogao bi dati korisne uvide ovisno o vašim kriterijima pretraživanja i koliko ste aktivni osoba’traženje je na mreži.

Ako već znate kako ta osoba izgleda, kao i njihovo ime (u idealnom slučaju jedno od toga’nije podijeljeno s pola milijuna drugih Amerikanaca) i državi u kojoj žive, o njima možete saznati poprilično. Ako, s druge strane, ti’tražite starijeg muškarca koji se zove John Smith, vjerovatno je da je njegova internetska prisutnost minimalna, fotografije nisu dostupne, a vaši će rezultati sadržavati informacije koje se odnose na brojne druge Johne Smithsa, što otežava utvrđivanje relevantnih podataka i odbacivanja..

Pronalaženje skeleta na društvenim medijima

Informacije koje odabiremo da dijelimo na web stranicama društvenih medija, chat grupama i web lokacijama za sastanke često se vrlo razlikuju od podataka koje se pojavljuju pri pretraživanju. Na primjer, ako na Googleu kažete moje ime, najbolji će se rezultati naći u člancima koje sam napisao za Sigurne misli. Ako ste me ipak potražili na Facebooku, saznali biste više o mojim hobijima i društvenom životu (ako ga imam), a ne o mojim profesionalnim postignućima.

Za mnoge ljude to društvene medije čini vrjednijima kada je u pitanju obavljanje pozadinske provjere potencijalnog playmate-a za vaše dijete ili mogućeg ljubavnog interesa. Pripadnice, interesi i postovi osobe mnogo govore o njima. Ovo može baciti neke crvene zastave zbog kojih biste trebali oklijevati prije nego što nastavite vezu ili čak samo poznanstvo, i dalje.

Kao što potencijalni poslodavci koriste društvene medije da bi shvatili kako njihovi kandidati misle, tako ih mnogi privatnici koriste kako bi utvrdili nekoga’stav o rasizmu i homofobiji, ilegalnim aktivnostima kao što su uzimanje droga, kao i neprimjerenom ili seksualnom ponašanju. Ako ti’Ako pogledate Facebook profil svog novog internetskog datuma, na primjer, kad biste vidjeli kako se prostire preko šanka u stanju svlačenja, brzo vas može odvesti u vezu - ili potaknuti vas, ovisno o vašim namjerama!

Međutim, kao i kod upotrebe tražilice, postoje i neke opasnosti koje su svojstvene prelasku putem web-lokacija društvenih medija kako bi se netko osjećao. Najveća opasnost je, opet, miješanje rezultata i gledanje postova ili profila koji su, čini se, vezani uz cilj pretraživanja, ali zapravo u potpunosti pripadaju nekom drugom.

Uzmimo, primjerice, nedavni incident s guvernerom Virginije. Optužen da se pojavio na rasističkoj fotografiji godišnjaka, Ralph Northam bio je pod velikim pritiskom da podnese ostavku na tu funkciju. Prema Northamu, međutim, nije na uvredljivoj fotografiji. Iako se ovo događa kao publikacija, a ne putem mrežnog posta, s obzirom na to koliko slika i podataka se dijeli na mreži, problemi poput ove previše su česti na društvenim mrežama.

Besplatna provjera pozadine na mreži

Postoje neke besplatne usluge provjere pozadine na mreži koje možete koristiti ako ih ne koristite’ne dijelite dovoljno informacija za stvaranje računa. Pipl, na primjer, obećava da će pretraživati ​​Dark Web kao i uobičajena mjesta na koja će tražilica ići “pronađite pravu osobu koja stoji iza internetskog identiteta”. Međutim, kada sam obavio Piplovu pretragu na sebi, rezultati su bili iznenađujuće ograničeni, bez ikakvih referenci na moje internetske članke niti bilo kakve druge informacije iz posljednjih pet godina mog života.

White Pages je još jedan popularan izbor, ali jedan nisam uspio testirati. White Pages zahtijeva valjanu adresu e-pošte tvrtke kako bi se stvorio račun, ali čak i tada ima zastrašujuće zastarjele rezultate.

Iako je pretraživanje na Bijelim stranicama besplatno, korisnici mogu pregledati radnu povijest i financijske podatke samo ako ih imaju’spremni ste platiti za to. Usluga White Pages ipak je usmjerena prema korporativnom svijetu, međutim, nije’t najbolja opcija za one koji žele izvršiti besplatnu internetsku provjeru iz osobnih razloga.

Prednosti upotrebe usluge provjere pozadine

Iako su dostupne besplatne pozadinske provjere, količina pouzdanih i relevantnih informacija koje možete prikupiti pomoću ovih metoda prilično je ograničena, posebno u usporedbi s najboljim internetskim provjerama dostupnim na mreži..

Usluga provjere kao što je BeenVerified ne samo da će sortirati rezultate i sastaviti ih u lako čitljivo izvješće, već će imati pristup i najnovijim zapisima, kao i sudskim i kaznenim dosjeima. Iako su javni, korisnici obično vide da moraju izvršiti plaćanje kako bi pristupili dokumentima ove prirode, a ne čuvaju se svi na mreži, što otežava privatnim pojedincima da dobiju istu količinu podataka kao i pozadinska provjera. usluge mogu dočarati.

Iako će korisnici morati platiti naknadu za korištenje najboljih pozadinskih usluga provjere, trošak je minimalan, posebno ako uzmete u obzir koliko vremena i širine pojasa vam je potreban’d upotrijebite pokušajte sami prikupiti iste podatke.

Najbolje usluge provjere pozadine

# 1 Provjereno

Bilo da ti’imam pojedinca’ime ili samo njihov telefonski broj, BeenVerified moći će otkriti sve zanimljive činjenice o njima iz mjesta koja imaju’živio do svoje radne povijesti i kriminalne prošlosti. Korisnici mogu birati pretplatu za uslugu "uplaćivanja" ili obaviti mjesečnu ili tromjesečnu pretplatu, ovisno o tome koliko im je potrebno od usluge.

Ako vam treba pristup nedigitaliziranim sudskim dokumentima, BeenVerified to može učiniti i za vas, iako će to koštati malo više. Bez obzira za pretraživanje ili izvješće koje se odlučite, BeenVerified će rezultate iznenaditi efikasnošću, srušivši ih u jednostavan za čitanje format koji će vam pružiti puno više informacija nego što je većina od nas sposobna otkriti radeći potpuno besplatne ljude traži.

Dok je provjereno br’t najjeftinija usluga provjere pozadine, ona je jedna od najtačnijih i detaljnijih, posebno kada je riječ o radnoj evidenciji. Sa svojim mobilnim aplikacijama, BeenVerified također je omogućio lov dok su u bijegu, a korisnici mogu preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon ili Apple Watch, bez plaćanja centa.

# 2 PeopleLooker

Iako očito ne troše puno vremena na osmišljavanje cool imena tvrtke, tim u PeopleLookeru radi upravo ono što piše na limenci - tražite ljude. Usluga je učinkovita i sveobuhvatna, prikuplja informacije iz svih uobičajenih izvora, uključujući državne i savezne sudove. Kao i kod ostalih naših vrhunskih usluga provjere, PeopleLooker za nekoliko sati uspije napraviti ono što bi trebalo da sakupi većina neovisnih istraživača, čak i čineći posjete za prikupljanje podataka kada je to potrebno..

Iako je PeopleLooker svestrana i pouzdana alternativa da vam se robuje putem besplatne provjere pozadine, određene troškove, uključujući dokumente o braku, sud i stečajni postupak, dodatno naplaćuju. Ipak je jednostavan za korištenje i izrađuje dobro raspoređena izvješća za pretplatu nešto nižu od nekih glavnih konkurenata.

Ako ti’pokušao sam izvršiti besplatnu internetsku provjeru i nisam došao do informacija koje ste tražili, PeopleLooker je definitivno vrijedno probati, ali nemojte’Ne očekujem puno na putu korisničke podrške. Kao i kod mnogih pozadinskih usluga provjere, PeopleLooker je prilično nedadaističan kada je u pitanju pružanje podrške, iako će njegova internetska pomoć i odjeljci s FAQima odgovarati na većinu osnovnih pitanja.

# 3 TruthFinder

TruthFinder nudi uslugu detaljne provjere u pozadini koja će donijeti rezultate milijuna javnih zapisa, kao i postova na društvenim medijima, osobnih podataka i podataka pronađenih na Mračnom webu. Iako izvješća s dubokim web mrežama možda nisu ono što vam treba prilikom provjere novog susjeda, oni to’ponovno je od neprocjenjive vrijednosti ako sumnjate da vam je ukraden identitet i želite provjeriti područne dijelove interneta na osjetljive podatke poput vašeg socijalnog osiguranja ili broja putovnice.

TruthFinder je također pouzdana alternativa potpuno besplatnom pretraživanju ljudi i pružit će uvid pojedincu’obrazovanja i radne povijesti, mjesta ih’živio sam, pa čak i ljudi oni’živio sam s. Osnovno izvješće Truthfinder dovoljno je da odgovori većini ljudi’s pitanjima, ali oni kojima je potrebno više informacija, uvijek mogu upotrijebiti opciju premium izvještaja da bi dobili više detalja o svojim mogućim susjedima i poznatim suradnicima.

Zaključak

Postoje razne vrste razloga zbog kojih je netko mogao odabrati provjeru u pozadini ili malo preskakanje u tuđem životu. Ponekad je to čista znatiželja, ali često je motivirana strahom. Iako obavljate vlastitu besplatnu online provjeru u pozadini, možda će biti dovoljno da svoj um malo smirite u nekim slučajevima, u mnogim je situacijama jednostavno pobijedio’ne imati dubinu ili točnost izvješća koje je izradila profesionalna tvrtka poput BeenVerified.

Sa toliko podataka za prosijavanje i pristup izvještajima javne vlasti koji su često ograničeni valovima, stavljajući virtualnog deerstalkera i pretvarajući se’ponovno Sherlock Holmesu možda nije dovoljno. Google i Facebook sklapaju nevjerojatan par na više načina, ali ne i dovoljno nevjerojatan da omoguće uglednim pozadinskim tvrtkama kao što su TruthFinder ili PeopleLooker, da dobiju novac za svoj novac.

Na kraju dana, ako i vi’Zaista ste zabrinuti zbog toga što se sestra sastaje s njenim najnovijim internetskim hottie-om, navođenje profesionalaca da obavi uporište za vas i plaćanje za izvještaj od BeenVerified je mnogo pouzdanije od pokušaja umetanja na vlastiti način kroz bezbroj javnih izvještaja i dokumentacije.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me