Najbolje provjere pozadine za provjeru povijesti zapošljavanja

Neki se kandidati za posao hladno znoje kad potencijalni poslodavac zatraži provjeru zaposlenja, ali to ne mora biti zastrašujući postupak. Doduše, svi mi nemamo jasan status zaposlenosti, a pomisao na budućeg poslodavca koji će otkriti da smo otpušteni s radnog mjesta prije nekoliko godina može dati čak i najviše samopouzdanja kandidata za neprospavane noći.


Još gore, brine se da povijest bude te’detaljan o vašem životopisu je točan. Ako ti’Imali smo mnogo različitih poslova, ispravljanje detalja može biti izazovno, pogotovo ako vi’dugo radim. Nažalost, netočnosti izgledaju poput neistina potencijalnim poslodavcima.

Iako su poslodavci zakonski obvezni koristiti samo ovlaštene agencije CRA za potrebe provjere prošlosti i povijesti zaposlenja, ako želite saznati istinu o nečijim tvrdnjama ili jednostavno želite biti sigurni da je vaša povijest zaposlenja točna i ažurirana, vi može koristiti internetsku tvrtku za provjeru pozadine za pokretanje osobne provjere zaposlenja.

Zašto pokrenuti pozadinu provjere zaposlenja ako jesam’m nije poslodavac?

Možda se pitate zašto baš vi’želim nekoga provjeriti’s radnom prošlošću, osim ako ih niste planirali zaposliti, ali postoji nekoliko okolnosti u kojima takva provjera radne evidencije može biti korisna i korisna.

Na primjer, ako dolazite s momkom za kojeg se tvrdi da je liječnik i stvari počinju postajati dovoljno ozbiljne da zajedno planirate budućnost osiguravajući da je on onaj za koga kaže da jest i da ima i jedno i drugo od vitalnog je značaja karijera i potencijal zarade koji se podrazumijeva na njegovom položaju.

Roditelji će također htjeti provjeriti jesu li njihovi potomci podmireni i dobro raspoloženi kao što kažu. Možda sumnjate da je sestra lagala da ima posao kako bi mogla nastaviti živjeti kod kuće i ne sviđa vam se pomisao da ona iskorištava vaše roditelje. U tim je okolnostima sasvim prihvatljivo provjeriti povijest zaposlenja i saznati što’stvarno se događa. Uostalom, ako znate cijelu priču, možda biste toj osobi mogli pomoći iz škakljive situacije.

Provođenje pozadinske provjere na sebi također vas može pripremiti za sva teška pitanja tijekom razgovora za posao. Na primjer, možda niste sigurni u točne datume ste radili za određenu tvrtku godinama, ali samo nagađanje datuma i nadati se najboljem mogli bi vam urušiti šanse. Umjesto toga, pokrenite pozadinu provjerite povijest zaposlenja i provjerite da li ste’imam sve vaše patke zaredom.

Kako provjerava pozadinu provjere zaposlenosti?

Da budemo fer, nijedna internetska tvrtka za provjeru ne može potvrditi bilo što u vezi s vašim prošlim zaposlenjem, osim onoga što ste možda objavili o sebi na društvenim mrežama ili u mrežnom životopisu. Nitko u BeenVerified ili bilo kojoj drugoj pozadinskoj tvrtki za provjeru neće telefonirati oko vaših prošlih poslodavaca kako bi potvrdili vaš posao ili datum otkaza.

Upravo tako, pozadinska provjera potvrđuje zaposlenost - razgovorom s odjelima za ljudske resurse na vašim prijašnjim mjestima rada - i zašto vas lažiranje životopisa može spustiti u vruću vodu. Unatoč tome, čini se da je pošten životopis teško pronaći, s oko 30% koji sadrže netačne datume zaposlenja i alarmantnih 54% koji sadrže lažne podatke.

Nažalost, tvrtka za provjeru internetskih pozadina nema’nemate pristup vašoj radnoj povijesti, pa ako želite biti sigurni da su podaci na vašem životopisu potpuno točni, možete isprobati jedan ili sve sljedeće korake:

Zahtjev za podacima o primanjima socijalnog osiguranja

Social Security može vam pružiti detaljne informacije o datumima vašeg prethodnog zaposlenja, kao i imena i adrese vaših poslodavaca i zarade. Jednostavno ispunite i pošaljite obrazac.

Provjerite povrat poreza

Ako ti’ako ste spremili kopije svojih poreznih prijava, možete to provjeriti radi podataka o tvrtki i provjere prihoda. Također će vam dati ideju o datumima zaposlenja.

Obratite se bivšim poslodavcima

Iako je ovo oduzimalo puno vremena, ujedno je i najbolji način da dobijete točne informacije.

Naravno, nijedna internetska tvrtka za provjeru ne kontaktira vaše prijašnje poslodavce radi provjere podataka kao što to radi FCRA tvrtka, ali iznenadit ćete se koliko su točne informacije koje dobivaju iz javnih zapisa.

Najbolje provjere pozadine za provjeru povijesti zapošljavanja

# 1 Provjereno

Tamo’malo je smisla u provođenju provjere zaposlenja ako informacije nisu’ne ažurne i točne, zbog čega se toliko mnogo ljudi odlučuje za BeenVerified’s uslugama. Pouzdani izvori podataka čine točna izvješća, pa bi provjera pozadine BeenVerified trebala biti u mogućnosti popuniti praznine vlastite radne povijesti ili vam pomoći da provjerite nekoga drugoga’a.

BeenVerified jedna je od najboljih usluga provjere pozadine, ali uspijeva ostati jednostavna za korištenje. Zapravo je za stvaranje cjelovite slike pojedinca potrebno malo više od imena’prošlosti, uključujući njihovo prethodno zaposlenje i radnu povijest. Uprkos munjevitom vremenu prijenosa, izvještaji se lako čitaju i dobro prezentiraju.

Da biste maksimalno iskoristili BeenVerified, prilikom pretraživanja trebate unijeti što više podataka. Ako poznajete osobu’imena i prezimena, dob i prebivalište, vi’Dobit ćemo puno više informacija i veću razinu točnosti nego ako to želite’oslanjajući se jednostavno na korisničko ime ili adresu e-pošte.

Naravno, to’ne samo radna povijest koja će se pojaviti u izvješću o provjeri pozadine BeenVerified, i ako to želite’Na primjer, ako provjerite dečka za kojeg sumnjate da laže o njegovoj karijeri, na primjer, pripremite se i za druga otkrića. Uostalom, ako i on’laže o svom poslu’je svaka mogućnost da to’nije jedino područje koje on’biti ekonomičan kada govorimo istinu.

Provjereno br’t 100% točno i nije’ni besplatno, ali to je jedan od najpouzdanijih internetskih provjera provjere povijesti zaposlenja i najbolje mjesto za početak ako sumnjate da je netko blizak vama pustio je svoje mašte da prevladaju stvarnost.

Registrirajte se ovdje BeenVerified ili čitajte našu cjelovitu recenziju ovdje.

# 2 TruthFinder

U malo vjerojatnom slučaju da želite otkriti osobu’radne povijesti, ali imate samo telefonski broj i nema ime ili adresu, TruthFinder je najbolje mjesto. Ne samo da je obrnuti telefonski pregled jedan od najjeftinijih provjera u pozadini, ali pomoću TruthFinder-a, iz tih 10 znamenki, mogli biste napraviti šokantna otkrića.

Možda je vaša sestra radila u striptiz klubu kad je rekla da je pravna tajnica ili da vaš novi cimer zarađuje minimalnu plaću u prodavaonici brze hrane, a ne top dolar u modnom butiku kao što vam je rekla. Doista, ti’biti ću iznenađen upravo onim što se prikazuje u pozadini provjere.

Sjajna stvar o TruthFinderu’Usluga traženja telefona je u tome što stvara veliku količinu informacija, a zahtijeva vrlo male financijske troškove. Obrnuti telefonski pregled košta manje od 2 USD i dat će vam osobne podatke o pojedincu, kao što su njihovo ime i trenutna adresa, kao i detalje o njihovom radu i povijesti obrazovanja te profile na društvenim mrežama.

Detaljnija izvješća neizbježno koštaju malo više, ili bolje, prilično puno više, a oni koji žele cjelovite pozadinske izvještaje, uključujući kriminalističku povijest, poznate suradnike i profesionalne licence, moraju ulagati u mjesečnu ili tromjesečnu pretplatu, a koštaju između 20 i 20 dolara 30 dolara mjesečno.

Iako TruthFinder’Planovi cijena su prilično restriktivni i ne postoji opcija za kupnju samo jednokratnog izvještaja, njegova povratna usluga pretraživanja telefona nudi isplativ način osiguranja nekoga’Provjera radne povijesti.

Isprobajte TruthFinder ovdje ili pročitajte našu cjelovitu recenziju ovdje.

# 3 Instant magazin

Instant Checkmate People Search ne samo da će vam pružiti informacije o prošlim i sadašnjim poslodavcima, prethodnoj radnoj povijesti, mogućim zanimanjima i prosječnoj neto vrijednosti pojedinca, već će čak pronaći i profesionalne licence pod njihovim imenom. Drugim riječima, ako vaš najnoviji internetski ljubavni interes kaže, on’odvjetnik je, ali Instant Checkmate otkriva da je’nikad nije imao licencu za bavljenje pravom, velike su šanse’laže.

Web-lokacija Instant Checkmate poziva i šareno je tijekom pretraživanja. Dok Instant Checkmate provodi pozadinske provjere, pojavit će se skočni prozori koji traže dodatne informacije o osobi koju tražite kako biste mogli suziti raspon pretraživanja i stvoriti preciznije rezultate.

Bez obzira odlučite li se za standardno ili premium izvješće, Instant Checkmate će vam pružiti što više informacija o toj osobi’s mogućnošću povijesti zaposlenja. Izvješće o premiji sadrži još više informacija, uključujući:

  • Poznati poslovni suradnici
  • Građanske presude
  • foreclosures
  • Dozvole za lov i ribolov
  • Vlasništvo nad nekretninom
  • Dozvole za oružje
  • Komšije

Iako Instant Checkmate generira korisnička izvješća prepuna prilično preciznih rezultata, to čini po cijeni. Srećom, ako želite pokrenuti samo jednu ili dvije pozadinske provjere ili provjere zaposlenja, možete iskoristiti petodnevno probno razdoblje koje košta samo 1 USD.

Ako želite više od toga, vi’Morate se prijaviti za mjesečnu ili tromjesečnu pretplatu, što će vas koštati između 27 i 34 dolara mjesečno. Ali kažu da je znanje moć, a ako to košta samo 30 dolara mjesečno za iskorištavanje te moći, to’je prilično dobra vrijednost za novac.

Ovdje pružite Instant Checkmate ili pročitajte naš cjelovit pregled ovdje.

# 4 PeopleLooker

PeopleLooker ima lijepo, čisto korisničko sučelje za korisnike koji obavljaju online provjeru pozadine i provjeru zaposlenosti. To’Jednostavan je i jasan i podsjeća vas da ne koristite rezultate za bilo koju aktivnost koja je u suprotnosti sa Zakonom o fer izvještavanju o kreditima prije nego što vam omogući pristup vašem izvješću. To’malo sporiji od usluge poput BeenVerified, ali izvješća su dobro organizirana, s različitim odjeljcima poput kriminalne povijesti i srodnim ljudima koji su navedeni na vrhu zaslona.

Iako je People Looker poznatiji po svojim sveobuhvatnim rezultatima na društvenim medijima, njegov je odjeljak provjere povijesti zaposlenja dovoljno detaljan da vam daje predstavu o nekome’radna etika i iskustvo. PeopleLooker će također obavijestiti svoje korisnike ako postanu nove informacije o pojedincu kojeg su odjavili.

Kao i kod mnogih mrežnih usluga provjere pozadine, PeopleLooker je prilično kazan zbog strukture cijena, a samo putem traženja izvješća možete stvarno procijeniti koliko će vas informacije sadržane u njemu koštati. Srećom, odgovor je: puno manje od nekih drugih.

PeopleLooker nudi iste opcije mjesečne i tromjesečne pretplate kao i ostale ovdje navedene tvrtke, ali cijene se kreću od samo 18 do 22 dolara mjesečno, što ga čini pristupačnijim od konkurencije. Iako bi bilo dobro imati mogućnost jednokratnog izvješća, PeopleLooker ipak nudi dobru vrijednost za novac i razumnu razinu točnosti.

Ovdje se prijavite s People Looker-om ili provjerite njegove prednosti i nedostatke u našem cjelovitom izvještaju.

Zakon i pozadina Provjera zaposlenosti

Iako postoji vrlo malo ograničenja u podacima kojima možete pristupiti putem internetske provjere povijesti zaposlenja, nekoliko različitih zakona diktiraju ono za što ih upotrebljavate. Čak i ako ste uspjeli sastaviti čitavo desetljeće prošlih poslodavaca i opisa poslova, njihovo korištenje za procjenu sposobnosti pojedinca za posao je protivno zakonu..

Prema Zakonu o fer izvještavanju o kreditima, poslodavci mogu koristiti agencije za prijavljivanje potrošača samo za obavljanje pozadinskih provjera i provjera zaposlenosti za donošenje odluka o zaposlenju. To se odnosi i na pojedince koji zapošljavaju dadilje, dadilje, domaće radnike i domaćice.

Zakonski zahtjevi don’I tamo neće biti kraja. Kao poslodavac, prije nego što možete zatražiti provjeru povijesti zaposlenja, prvo morate obavijestiti kandidata i dobiti njihov pisani pristanak. Ako pozadinsko izvješće otkrije podatke za koje vas poslodavac smatra neprikladnim za položaj, mora vam dostaviti kopiju tog izvještaja, zajedno s kopijom vaših prava, uključujući pravo na žalbu..

Podnositelji zahtjeva za posao također imaju svoja prava da odbiju provjeru prošlosti, premda to malo vjerojatno poboljšava vaše šanse za zaposlenje, jer poslodavac može odlučiti da vas neće zaposliti na temelju takvog odbijanja.

Zakon o fer kreditnom izvještavanju donesen je radi zaštite pojedinaca od diskriminacije, a izvan ovog saveznog zakona, državni zakoni također diktiraju kako se provode pozadinske provjere i kako se mogu koristiti rezultati takvih provjera povijesti zapošljavanja.

Oni se stalno mijenjaju, a kako Colorado obnavlja svoje zakone o zapošljavanju kako bi povećao jednake mogućnosti zapošljavanja, važno je biti u tijeku s takvim promjenama i osigurati da ostanete na pravoj strani zakona.

Zaključak

Provjere u pozadini odličan su način za opuštanje i potvrđivanje da je netko blizak vama iskren prema profesiji i mjestu gdje’radio sam u prošlosti, između ostalog.

Umjesto da slijepo žurite u vezu s nekim koga ste upoznali na mreži, pokrenite provjeru pozadine s pouzdanom uslugom kao što je BeenVerified i pobrinite se da znate točno što’ulaziš u sebe. Napokon’Ne biste željeli da imate potporu nezaposlenog supružnika kad ste mislili da se selite sa moždanim kirurgom!

Kako pozadinska provjera potvrđuje zaposlenost? Pa, tvrtka koja je akreditirana za FCRA kontaktirat će odjela za ljudske resurse iz prošlih mjesta zaposlenja i potvrditi datume zaposlenja kao i opis posla. Internetska provjera u pozadini ne ulazi u ovu razinu detalja, ali će ipak pružiti široku sliku povijesti zaposlenja pojedinca.

Dok možeš’ne koristite podatke prikupljene od tvrtke poput TruthFinder da utvrdite nekoga’Prikladnost za zapošljavanje, možete ga koristiti kako biste se zaštitili od lažljivca i šansi. Zašto dijeliti stan napornoj, izvanbračnoj glumici kada bi pravna tajnica bila financijski pametniji izbor? Pobjedio si’Ako želite upotrijebiti službu povijesti provjere zaposlenosti, morate sortirati pšenicu iz brade.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me