Koliko dugo traje provjera zaposlenosti i zašto to može trajati duže od redovnog

Pronalazak novog posla može biti stresno iskustvo, od popunjavanja prijavnica, ažuriranja životopisa, pa sve do glave u intervjuu. Pozadine provjere zaposlenika nisu’Nećete se nanjušiti, a neki podnositelji zahtjeva ulaze u stanje panike pri razmišljanju o tome što bi njihovi potencijalni poslodavci mogli otkriti tijekom postupka.


Skloni smo zamisliti sjenovitog osoblja odjela za ljudske resurse koji će odbiti za računalom i otkriti sve naše tajne. Istina je da vas poslodavca više zanima razgovor s vašim prethodnim poslodavcima, potvrđivanje vašeg obrazovnog stanja i provjeravanje vaše kriminalne povijesti.

Kada je u pitanju utvrđivanje koliko vremena rade provjere znanja prije zaposlenja, odgovor je da to ovisi o okolnostima.

Ako ti’čekao sam nekoliko mjeseci na ishod, vjerojatno ste’počinjete brinuti, ali nije duže od prosječnog vremena preokreta’nužno loš znak.

Koliko dugo traju pozadinske provjere za zapošljavanje?

U većini slučajeva poslodavci u roku od nekoliko dana imaju cjelovitu sliku oštrih aspekata vaše prošlosti, a većina pozadinskih provjera završava se u roku od jednog do sedam radnih dana. To ovisi o vrsti posla koji obavljate’prijavio sam se i kakve bi bile vaše dužnosti. Na primjer, netko tko se prijavljuje za posao kao vozač Ubera ili posao u skrbi o djeci bit će obvezan proći provjeru FBI-ja prije zaposlenja što bi moglo odgoditi postupak za dodatnih 30 dana.

Općenito, kad se promatra koliko dugo traju provjere pozadine za prije zaposlenja, što je uloga starija, to je dulji postupak provjere. Slično tome, što je duže vaša povijest zaposlenja, to će trajati i duže. Dok većina tvrtki provjerava samo posljednjih sedam godina vaše povijesti zaposlenja, ako i vi’Ako se slažete s pozicijom visokog položaja, vaš potencijalni poslodavac može se odlučiti za provjeru podataka u posljednjih 20 godina, čime će se znatno proširiti vrijeme provjere prije zapošljenja.

5 razloga provjere zaposlenja kasne

1. Netačne informacije o kandidatu

Ako ti’ozbiljno shvaćaš posao’bez sumnje ste dali sve od sebe kako biste potencijalnim zaposlenicima ili agenciji za zapošljavanje pružili informacije koje su im potrebne da brzo i efikasno provere pozadinu.

Nažalost, mogu se pojaviti neke netočnosti bez obzira koliko je podnositelj zahtjeva pažljiv. Na primjer, ako se zovete Steven, ali je agencija za zapošljavanje koristila varijantu kao što je Stephen, moglo bi vam biti potrebno neko vrijeme provjeriti poziciju da sastave dva i dva i pronađu informacije koje oni’tražiš.

Slično tome i ako’odlučili ste izostaviti vitalni podatak jer smatrate da bi to moglo naštetiti vašim šansama za uspješnu prijavu’već sam ga uništio.

2. Arhajsko pohranjivanje podataka

Neke ustanove vode evidenciju o najnovijim digitaliziranim sustavima, dok druge još uvijek pribjegavaju staroj metodi kabineta i papira. Javne ustanove, obrazovne ustanove i druge organizacije koje se oslanjaju na zastarjele metode mogu se boriti da pravovremeno odgovore na pozadinski upit, pogotovo ako su informacije prije nekoliko godina i već su arhivirane u mračan i prašnjav kutak negdje u skladištu.

Zamislite neku siromašnu dušu koja, umjesto da se sjajno zaposli u IT-u’za koju ste se upravo prijavili, provode dane provlačeći kroz kutije starih dosjea, tražeći onaj neuhvatljiv dokument koji dokazuje da ste prije 20 godina zaista radili kao spasilac u lokalnom seoskom klubu.

Nadamo se da će vam ta misao dati malo perspektive, a možda čak i malo duševnog mira dok razmišljate o stvarnosti koliko traje proces provjere pozadine zapošljenja?

3. Nepotpuni obrasci zahtjeva za provjeru u pozadini

Ponekad to’nije kriv podnositelj zahtjeva, niti institucije koje pohranjuju informacije potrebne za dovršavanje pozadinske provjere koja uzrokuje kašnjenje. Jedan od najčešćih uzroka kašnjenja u provjeri radnog staža je to što su potrebni obrasci pogrešno ispunjeni ili nemaju važne informacije.

Kad odjel za ljudske resurse zatraži provjeru pozadine od Agencije za izvještavanje o kreditima, ona se mora pridržavati strogih smjernica Zakona o kreditnom izvještavanju. Oni uključuju potpisani obrazac ovlaštenja prijavitelja koji mnoge tvrtke ne dostave pravovremeno.

Dok pozadinska tvrtka za provjeru može nastaviti s nekim aspektima postupka provjere prije zaposlenja, poput provjere podnositelja zahtjeva’s prošlom kriminalnom poviješću, rezultati mogu’ne smije biti pušten dok sva dokumentacija ne bude na mjestu.

4. Neočekivane prepreke

Ponekad se nešto jednostavno poput kontakta sa sucem ili prethodnim poslodavcem pokaže mnogo napornijim nego što je itko mogao predvidjeti. Možda je vaš prethodni poslodavac u inozemstvu na godišnjem odmoru ili jednostavno ignorira njezine e-poruke. Ako netko naveden kao sudac u vašoj prijavi ne vrati telefonske pozive ili ne objavi potrebne podatke, mogli biste pronaći postupak provjere zaposlenja dan ili čak tjednima.

Razumljivo, loše vrijeme može poremetiti pozadinske tvrtke za lov na informacije. Poplava može učiniti dvorišta nedostupnim i uzrokovati neizrecivu pustoš u smislu odgovaranja na pozadinske provjere. Slično tome, organizacije koje su doživjele kršenje podataka ili slične cyberatne napade mogle bi pronaći svoje digitalne arhive u kaosu, uzrokujući dugotrajno kašnjenje na sve čekne pozadinske zahtjeve za provjerom.

5. Međunarodni izazovi

U globalnom selu u kojem sada živimo mnogi su se školovali u inozemstvu ili neko vrijeme radili u nekoj drugoj zemlji. To može predstavljati značajne probleme kompanijama s provjerom u pozadini koje se mogu boriti za komunikaciju s osobom na drugom kraju ili se jednostavno suočavaju s drugačijim nizom zakona koji reguliraju razmjenu osjetljivih osobnih podataka.

Nedavno su se poboljšala međunarodna vremena probira i kad su kandidati kojima je potreban doprinos iz inozemnih izvora jednom čekali između šest i osam tjedana za rezultat, ta razdoblja obrade sada su oko osam do 16 dana.

Koliko traje provjera radne pozadine u usporedbi sa standardnom provjerom pozadine?

Najbolje usluge internetske provjere u pozadini izgledaju sposobne izvući izvještaje u nekoliko minuta, s tim da većina njih zahtijeva preko 99% točnosti i obećava da će uključiti detalje o svemu pojedincu’Povijest zaposlenja koliko pištolja posjeduju.

Nažalost, to’s nije legalno koristiti ove usluge za obavljanje pozadinskih provjera potencijalnih zaposlenika, stanara ili čak samo nekoga koga vi’zanima vas angažiranje za šetnju vašeg psa jednom tjedno. Do neke mjere to’Dobra stvar, jer se mnoge mrežne usluge provjere pozadine oslanjaju na ograničeno polje informacija.

Drugim riječima, kaznena provjera može se proširiti samo do granica županije, dok će pozadinska organizacija za provjeru FCRA biti pažljivija i pretraživat će županijske, državne i savezne baze podataka kako bi stekla tačniji dojam o pojedincu’zločinačka prošlost.

Što otkriva pozadina provjere zaposlenosti

Ako ti’Pitate se koliko dugo traje uobičajena internetska provjera pozadine, ovdje možete saznati više. U smislu ovog članka, međutim, to’Važno je shvatiti da standardna provjera pozadine ne’Ne zaranjajte u iste tamne kutove kao i provjera pozadine prije zaposlenja.

Prema predsjednici jedne službe za zapošljavanje, Mary Delaney iz CareerBuilder, “Provjera radnog staža osmišljena je kako bi… bili sigurni da su kandidati točno predstavili svoju pozadinu u svojim prijavama i da kandidat ima povijest koja bi mogla utjecati na sigurnost na radnom mjestu, naštetiti kompaniji’reputaciju, ili može dovesti druge zaposlenike u rizik”.

n Provjera pozadine zapošljavanja promatrat će sljedeće:

  • Obrazovanje - potvrđivanje da je kandidat stekao obrazovne kvalifikacije navedene u životopisu
  • Povijest zaposlenja - osim provjere referenci koje ste naveli u prijavi, potencijalni poslodavac će vam također osigurati da imate iskustvo za koje ste tvrdili da su vaši datumi u skladu s evidencijama vaših prethodnih poslodavaca
  • Kaznena evidencija - kao što smo ranije spomenuli, može se proširiti na sve kaznene evidencije i prekršaje, bilo na državnoj, županijskoj ili saveznoj razini.
  • Kreditna povijest - ovaj aspekt pozadinske provjere obično se uključuje samo ako položaj zahtijeva određenu razinu financijske odgovornosti.

Koliko dugo trebate čekati?

Ovo je prilično složenije pitanje od onog o “Koliko vremena treba provesti provjeru zaposlenosti?” a odgovor je kao onaj koji se obično daje u odgovoru, “Koliko je dugačak komad strune?”.

U mnogim slučajevima to’bolje je biti strpljiv, na kraju krajeva, i ti’vjerojatno nije jedini kandidat koji vaš potencijalni poslodavac podnosi na provjeru prošlosti, a ako se vrši više pozadinskih provjera kod više podnositelja zahtjeva,’malo razloga za brigu, čak i ako ti’čekao sam sedam dana ili više.

Ako ti’čekao sam duže od tjedan dana, bez povratnih informacija, međutim’vrijedi stupiti u kontakt s regrutom i saznati status pozadinske provjere. Upamtite, svaki potencijalni poslodavac koji je pronašao razlog da vas ne imenuje kao rezultat provjere u pozadini “mora vam dati otkrivanje prije nepovoljnog djelovanja”.

Također imate pravo vidjeti sve zapise koji se čuvaju u vaše ime i “osporavati netočnosti ili zbrke ili tražiti odštetu” u slučaju da smatrate da su vam kršena prava.

Što bi moglo oštetiti vaše šanse za zaposlenje?

Iako je postupak provjere zapošljenosti sve strožiji, postoje neke stvari koje bi vas diskvalificirale za određenu poziciju koja više ne može utjecati na vašu karijeru. Bilo je vremena kada bi vam kriminalna povijest automatski izgubila posao, ali ovih dana ne baš toliko.

Prema stranicama za pregled poslodavaca Glassdoor, sve veći broj poslodavaca pokušava smanjiti diskriminaciju onih koji imaju kriminalnu povijest i pružiti im priličnu priliku. Staklena vrata’s izvješćem objasnio, “Uklanjanjem pitanja iz kriminalističke povijesti iz prijava za posao i odgađanjem provjere pozadine dok ne bude podnesena uvjetna ponuda, ova pravila nastoje pomoći bivšim prijestupnicima”.

Jedan od najbržih načina da izgubite posao jest laganje u životopisu ili prijavi. Napokon biste zaposlili nekoga tko bi vas volio lagati? Ne odgovaraju loše reference prethodnih poslodavaca’ili ne ide dobro, iako kršenje vožnje i loša kreditna povijest mogu utjecati na vaše mogućnosti karijere ako budu vještine koje vam trebaju za položaj.

Zaključak

Ako ti’trenutno tražite novi posao ili želite promjenu karijere’Važno je upoznati se s trenutnim zakonskim zahtjevima koji se odnose na prethodnu provjeru prije zaposlenja. Ne samo da trebate znati točno u koje će podatke gledati vaši potencijalni poslodavci, već i koliko traje provjera radnog staža?

U većini slučajeva provjera radnog staža dovršava se u roku od nekoliko radnih dana, osim ako niste vi’prijavili ste se za poziciju koja zahtijeva sigurnosno odobrenje, u tom slučaju vi’Morat ćete naći dovoljno strpljenja da prođem kroz 30-ak dana koji su potrebni da biste obavili FBI pozadinu provjere. Slično tome, ako posao vi’ako se za to zahtijeva određena razina financijske dobiti ili čiste vozačke dozvole, postoji’Uz svaku mogućnost to će potrajati nešto duže nego kod standardne provjere zapošljenja.

Jedan od najboljih načina da se predomišlite prije provjere posla prije nego što započnete s radom, možete sami provjeriti pozadinu. Doduše, možda nije 100% točno, ali će vam dati dobru predstavu o tome koje informacije mogu pregledati vaši potencijalni poslodavci prije nego što vam ponude položaj. Kako se sve više agencija za zapošljavanje i odjela za ljudske resurse obraćaju društvenim medijima kako bi otkrili više o svojim podnositeljima zahtjeva’dobra je ideja izbrisati neke od tih neugodnih fotografija iz vaših divljih dana fakulteta.

Ako ti’Označio sam sve one kutije, pazite da u vašem ormaru nema kostura. Ako razumijete postupak provjere predpošljavanja, trebali biste moći mirno spavati, znajući da tamo’ništa u vašoj prošlosti ne sprječava vas da nastavite budućnost svojih snova.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me