РФИД блокирање новчаника – шта су они и ако их требате набавити?

РФИД технологија је помогла просечном потрошачу у томе што вам омогућава плаћање само таласом ваше кредитне картице. Једноставно морате бити у непосредној близини скенера плаћања. Није потребно одобрење за плаћање. Одлично, тачно?


Па, јесте, али како је РФИД поједноставио ваше искуство куповине, људима је такође било много лакше да вам украду податке, чак и умноже ваше картице или добију информације о вашим пасошима. Само стојим поред тебе.

Да бисте заштитили вас и ваше податке, на тржишту су постали доступни РФИД блокирајући новчаници. Направљени са металним влакнима изнутра, они блокирају РФИД преносе и штите вас од дигиталних џепова.

Па како функционише РФИД? Да ли имате РФИД кредитну картицу, дебитну картицу или друге картице са чипираним информацијама које могу бити украдене?

Наставите да читате јер смо за вас објаснили РФИД и зашто ћете можда требати да инвестирате у новчаник који ће ваше податке чувати сигурно.

У овом чланку

Како функционише РФИД

Израз РФИД означава “Идентификовање Радио фреквенције”. Уз помоћ радио таласа, РФИД је у стању препознати и пратити објекте који су означени информацијама. Првобитно створен током Другог светског рата, РФИД је коришћен за означавање британских ваздухоплова који су се враћали из мисија.

Данас’У друштву, ова технологија се користи у разним секторима, укључујући банкарство, пољопривреду, малопродају, отпрему, транспорт и многе друге. То живот чини много лакшим, јер можете утврдити тачан положај било којег производа у реалном времену. Може се користити и за евидентирање смештаја запосленика током радног дана.

За просечну особу, РФИД технологија је урадила много у поједностављивању вашег искуства у куповини. То што више не морате да уносите свој пин при одјави значи вам пуно’поново управљате малицом и неколико торби за куповину у руци.

Уместо тога, можете само махнути картицом којој електронски скенер шаље сигнал. Затим сигнал прима чип у вашој РФИД картици и активира се.

Звучи једноставно зар не? Јесте, али истовремено је и дигиталним лоповима једноставно на исти начин добити податке о вашој картици. Дозволити’погледајте неке од предности и недостатака РФИД-а.

ПРОС:

  • Смањује се време чекања за одјаву
  • Може да води купце кроз продавницу да пронађу тражене предмете
  • Побољшани подаци и тачни детаљи о залихама
  • Све се догађа у стварном времену

ЦОНС:

  • РФИД тагове је лако клонирати
  • Ваше податке могу користити треће стране ако су хакиране

Како се моје информације могу украсти?

Људи који добијају информације о кредитним картицама путем РФИД-а познати су као скимери. У основи, свако ко има резервних 100 долара може добити сав алат потребан на мрежи за дохваћање других људи’Подаци о кредитној картици Да ли је то’с бројем ваше кредитне картице, датумом истека чак и подацима о пасошу, све окладе су искључене уколико их немате’нисам предузео потребне мере предострожности за заштиту података.

Све што стварно требају је да стоје унутар 2-4 инча од тебе, што није’Тешко, посебно у гужви или на одлазним линијама.

Помоћу РФИД скенера ваше се информације преносе слично као у продавници у којој се налазите’купујете од. Уз помоћ алата за магнетизирање картице може проћи само неколико секунди прије него што лопов пренесе ваше податке на потпуно нову картицу. Физички контакт није потребан, тако је’највероватније је да ће то направити на цедилу пре него што схватите да нешто није у реду.

Ови тихи убојице често ће проћи неопажено на препуним местима јер су њихови скенери који задржавају ваше податке мали и могу да се уклопе у било коју торбу. Па шта можете учинити да их зауставите?

Добра вест је да можете да предузмете мере предострожности јер на тржишту постоји опрема за блокирање РФИД-а. Мали трошак за душевни мир.

Да ли моја картица има РФИД чип?

Ако има ПаиВаве или трептати логотип на предњој или задњој страни картице, одговор је да. Већина банковних картица ових дана има РФИД чипове, тако да чак и ако ПаиВаве логотип није присутан, то не значи да ваша картица није’опремљен РФИД технологијом. У том случају позовите банку да то сазна.

Ако сте власник картице Америцан Екпресс Цард, МастерЦард, Виса или Дисцовер картице, велика је шанса да тамо имате РФИД чип. Од 2006. сви амерички пасоши креирани су са РФИД чиповима. То значи да се на чипу налазе све информације које се налазе на првој страници, укључујући вашу фотографију. Чак их имају и неке возачке дозволе.

Иако компаније са кредитним картицама и даље држе да је РФИД технологија сигурна уз помоћ технологије откривања превара, искуства корисника су доказала другачије. Многе банке су доступне само мале трансакције за време куповине, тако да можете само ви “талас” 20 или 50 долара истовремено. То се још увек не дешава’не одузимати се од чињенице да неко може да вам украде личне податке.

Осим што ћете банци платити да вам изда РФИД бесплатну банковну картицу, можете купити РФИД новчаник који ће вам помоћи да осигурате своје податке и спречите га да падне у погрешне руке.

Заштита ваших личних података новчаником за блокирање РФИД-а

Много је сјајних новчаника, торбица и руксака који су направљени са штитом ушивеним у материјал како би вас заштитили од скиммера. Нису’Не разликујте се од осталих новчаника, тако да иако ће они чувати ваше податке, нико неће моћи да претпостави да имате потпуну заштиту када сте у близини.

Новчанице за блокирање РФИД-а обично садрже у себи слој угљеног влакна или метала, који блокирају електромагнетна поља да стварају сигнале и задржавају ваше податке. Битно је да се предмети са РФИД чиповима налазе у вашем заштићеном новчанику, а не само у његовој непосредној близини, јер ваше информације неће бити заштићене ако је то случај.

Такође треба напоменути да сте највише подложни дигиталним лоповима када сте вани у препуним местима. Замислите упаковане тржне центре или дуге линије за одјаву. Такође, јавни превоз је још једно место где можете да будете циљани. Док ручате у ресторану, обавезно избегавајте да стављате торбу на наслон столице, јер ово је још једна тачка у којој можете постати жртва скимминга.

А ако ниси’т већ, можда би било добро размислити о улагању у ВПН као што је ЕкпрессВПН, како би вам пружили додатну сигурност на мрежи.

Напомена путницима

Ако правите празничне планове, било би корисно узети у обзир које земље имају највећи број када је у питању превара са кредитним картицама. Ево статистике, према Нилсон-овом извештају за 2016. годину.

Превара на кредитним картицама износила је огромних 24,71 милијарди долара у 2016. години, али које су земље највише погођене и где можете лако спавати?

То можда није шок, али САД имају највећи износ превара на кредитним картицама. Оно што је застрашујуће је да се запањујућих 47% свих превара са кредитним картицама догађа управо овде, у нашем дворишту. Тај новчаник који блокира РФИД сада изгледа као велика инвестиција’јел? Становници Бразила и Мексика такође су на врху листе.

Па, где сте најмање вероватни да сте жртва злочина РФИД? Чини се да су европске земље најмање пријавиле случајеве наведених злочина, а 8% становника Мађарске је пријавило такве проблеме у последњих пет година.

Повратак у САД, у 2014. било је чак 17,6 милиона тачака крађе идентитета. То не значи да су сви они били резултат РФИД скиммера који су преварили несумњиву јавност, али можете видети како ова стално растућа метода може утицати на било кога од нас.

Флорида, Георгиа и Мицхиган биле су државе са највише жалби због крађе идентитета, док су најбезбедније биле Вермонт и Северна Дакота. Од пријављених случајева, око 65% циљаних појединаца доводи до губитка средстава, а највише су погођени средовјечни старији грађани.

Доња граница

Као што видите, данашње коришћење РФИД технологије има много користи’економска и социјална клима. Од скраћивања времена чекања у продавницама, до лакоће проналажења тачног производа који желите, многе су предности ове нове технологије.

Међутим, као и код сваког иновативног дијела опреме, постоје недостаци у РФИД чиповима и превара идентитета није нешто што треба олако схватати. Преваре су у стању да добију оруђе које ће им помоћи у крађи било ког незнанца’личне податке по малој цени на Интернету. Радећи попут тихих атентатора, практично их је немогуће уочити јер свугдје користе људе.

С тим у вези, од кључне је важности да се предузму било какви кораци како би се ваши подаци сачували што сигурнијим. То је разлог зашто је улагање у РФИД блокирајући новчаник од суштинског значаја за све који желе мир током свог следећег куповинског искуства.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me