Милиони награђених послова – каријере у циберсецурити

Да ли тражите посао у циберсецурити? Или нисте сигурни који пут каријере желите да предузмете јер нисте сигурни који су то послови заправо? Ево нашег водича за само неколико милиона наградних послова и каријера које се могу наћи у кибернетичкој сигурности.


То’Да ли је добра индустрија или дисциплина на коју треба посматрати, јер не само да се повећава потреба за стручњацима за цибер-безбедност, већ постоји огроман мањак у области квалификованих људи који могу обављати доступне послове. Поред тога, раст радних места у индустрији изгледа да расте изван многих других индустрија. На пример, САД. Завод за статистику рада предвиђа да ће се од 2012. до 2022. године број радних места за кибернетичку сигурност повећати за 37 процената, за разлику од просека од 11 процената за сва остала занимања.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Разлог за тај раст је зато што је сајбер криминал био подручје за које се чини да расте брзином којом је тешко ићи у корак, плус то је врло стваран и озбиљан проблем у нашем икада повезаном свијету. Већина људи који користе рачунар - лично или у предузећу - суочила се са неким или другим обликом онлине преваре или сајбер криминала..

Специјалисти за кибернетичку криминалност су спречени да то спрече и с растом количине цибер криминала, то је пораст потребе за стручњацима који то могу спречити. Осим тога, ако дипломски радник или особа која тражи промене каријере није сигурна да ли желе да направе корак у свету стручњака за кибернетички криминал, добро је знати да овај посао има неколико преносивих вештина које ће радити другде у ИТ-у.

Шта је циберсецурити?

Укратко, цибер-сигурност штити ИТ системе и онлине плаћања од дигиталних напада на електронске податке. Може утицати на било кога и свакога с обзиром на то да је велики део наших живота и личних података негде забележен, некако на рачунару. Чак и корисници који користе ВПН, ако немају поузданог провајдера или користе бесплатан впн, њихови подаци могу бити угрожени. То значи да је сваки појединац или организација потенцијална мета хакера и цибер криминалаца.

Рад у кибернетичкој сигурности значи проналажење метода и начина за постављање дигиталних зидова који штите системе које имају те организације. Из тог разлога, цибер-сигурност је одељење које се налази у свим индустријама и пословању, јер свима је потребан одређени ниво заштите на мрежи.

Који су послови у цибер-сигурности?

Испод смо навели 8 радних места са њиховим образовним захтевима који постоје у простору за запошљавање у Циберсецурити. Листа никако није исцрпна, али даје добру представу о ширини послова тамо и различитим нивоима радног стажа који се могу постићи.

1. Главни службеник за сигурност информација (просјечна плата 143.334 УСД)

Ово је један од виших, ако не и највиших нивоа стажа које неко специјализован за кибернетичку сигурност може постићи. То је посао менаџмента и подразумева надгледање целе организације или компаније’с ИТ сигурносни системи.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

То није само главни службеник за информације, већ је специјализован за саму цибер-безбедност и обезбеђивање безбедносних система који су довољно снажни да се супротставе било којим цибер нападима. То ће значити анализу потреба компаније и њених резултата, као и пружање могућност запосленима да постигну те резултате тако што неће инхибирати ефикасност својих система с неспретном безбедношћу на мрежи..

У оквиру овог посла налазиће се одређена количина људских ресурса и управљања људима захваљујући стварању тима који може помоћи ЦИСО-у у постизању циљева одељења за безбедност на мрежи. То значи да ће ЦИСО морати да има знање о свим пословима, позицијама и улогама потребним за имплементацију стратегије и сигурносних система. Ово ће захтевати да ЦИСО има одличне вештине комуникације као и историју способности управљања особљем.

Образовни захтеви

У овој улози ће се често видети ЦИСО који има диплому, често у самој цибер-безбедности или барем у рачунару или ИТ теми. Неким већим фирмама биће потребан МБА или мастер’у сличном пољу.

2. Форензички рачунарски аналитичар (просечна плата 68 967 УСД)

Форензички рачунарски аналитичар може бити невероватно интересантан посао, јер су они запослени да би пронашли доказе за било какве хакерске радње на интернету или цибер злочине који су почињени против појединца или компаније. Као резултат могућности проналажења ове врсте доказа, њима се може доделити и посао који идентификује слабости у мрежним системима, мрежним складиштима и софтверским програмима који компанију отварају на електронски ризик.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Ова врста позиције захтева од особе да буде у стању да размишља бочно о томе шта конкретно компанија’Безбедносни ризици могу бити, али ће такође захтевати могућност да се обрађује велика количина поверљивих података из дана у дан. С обзиром на то да ће се њихов посао често користити у правним поступцима, они морају имати способност да праве тачне записе о својим налазима.

Образовни захтеви

Форензичком рачунарском аналитичару често је потребно да стекне диплому из релевантне области попут ИТ или кибернетичке сигурности. Неки универзитети нуде дипломе из форензичког рачунања што је очигледно директно повезано. Већина компанија ће такође воле да види неки облик претходног искуства.

3. Аналитичар информационе сигурности (просечна плата 81.980 УСД)

Аналитичар информационе сигурности је суштински дио имплементације компаније’с стратегијом кибернетичке сигурности. Помажу у заштити заштите мрежа, софтвера и система у пословању. То чине тако што помажу у инсталирању заштитних зидова и метода шифрирања података као и пружањем едукације за особље у целој компанији о томе како помоћи у одржавању мера безбедности које могу да подрже компанију’широка цибер-сигурност.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Аналитичари сигурности информација такође могу помоћи у опоравку података након несрећног напада, као и радом на праћењу трендова цибер претњи и непрестаног пејзажа кибернетичке сигурности како би се осигурало да се у њиховом послу употребљавају најбољи поступци и процеси..

Образовни захтеви

Као и претходни послови, послодавци имају тенденцију да воле своје аналитичаре информационе сигурности да имају диплому из неког облика области рачунарске науке. Међутим, с обзиром на интересовање за ову област рада и потребу аналитичара за информациону сигурност, неки универзитети нуде одређене дипломе безбедности информација, па чак и магистре. Неки послодавци ће волети да виде ове специфичне квалификације.

4. Пенетратион Тестер (просечна зарада $ 71,929)

Тестер за продирање је запослени који тестира мере заштите покушавајући да уђе у компаније за које је ангажован. Они су кључни за спровођење успешне стратегије безбедности на мрежи, јер су у стању да идентификују било које рањивости у оквиру постојећих процедура, ако их има.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Иако је дефинитивно посао у широј ИТ индустрији, то се може схватити као креативна улога с обзиром на то да пробијачи продора морају бити врло инвентивни са својим тестирањем како би видели колико су јаки системи који су имплементирани. Зато је потребно прецизно вођење евиденције да би се евидентирало и када се постиже свака инфилтрација у системе без одговарајућег овлашћеног приступа.

Образовни захтеви

Диплома из информатичког предмета често је потребна за проверу пенетрације, мада је на располагању неколико других професионалних сертификата на које послодавци гледају позитивно.

5. Сецурити Арцхитецт (просечна плата 113.905 $)

Сигурносни архитекта је прилично меснати положај у било којој компанији, посебно у већим организацијама, јер су оне одговорне за имплементацију сигурности широм мреже коју компанија има. Затим мора непрекидно радити на одржавању и одржавању ове безбедности мреже како би се осигурало да она остане непробојна од странаца..

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Као шири део улоге, није неуобичајено да архитектони безбедности такође пишу безбедносне политике и поступке како би компаније обезбедиле сталну безбедност на мрежи и њен успех. Ако се неки проблеми појаве широм мреже или из ових утврђених политика и поступака, на архитектури безбедности је да их реши. Такође раде заједно са аналитичарима ризика када се систем поквари.

Образовни захтеви

Претходно искуство поред првоступника’Да бисте постали архитекта заштите, потребан је степен из области информатичке сигурности или информационе технологије.

6. Инжењер безбедности (просечна плата 89.209 долара)

ИТ инжењер заштите дизајнирао је сигурносне системе тако да их је од самог почетка тешко искористити за цибер криминалце. Они су невероватно специјализовани кодери и програмери који блиско сарађују са многим другим члановима тима за кибернетичку безбедност како би осигурали да систем безбедности буде што снажнији..

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Ово би могло укључивати идентификовање рањивости система као и када се манифестују као и снимање сигурносних проблема који се јављају како би се њихов ризик могао анализирати да би касније ојачао систем.

Образовни захтеви

Они који желе да наставе каријеру као инжењер информатичке безбедности мораће да имају добро знање математике, као и диплому било инжењерске или рачунарске науке. Претходно искуство је очигледно увек добро прихваћено као и професионална квалификација у тој области.

7. Администратор безбедносних система (просечна плата 74,681 УСД)

Ова позиција у компанији често је одговорна за свакодневно одржавање сигурносних система како би се осигурало њихово несметано и ефикасно руковање. Ово може укључивати инсталирање софтвера, бележење било каквих проблема који настају у послу и примећивање понављајућих трендова.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Од њих ће се често тражити да направе резервне копије система као и постављање нових корисника са безбедносним системима на свом рачунару, поред брисања старих налога. Од њих ће се такође тражити да помогну у писању безбедносних процедура и процеса.

Образовни захтеви

За ово радно место биће потребна диплома из области информатичке технологије као и радно искуство и било која релевантна професионална квалификација.

8. Саветник за ИТ безбедност (просечна плата 81.980 УСД)

Саветник за ИТ безбедност је особа која ће имати портфолио клијената које као аутсајдера саветује како да заштите своје системе и софтвер како би и даље били у могућности да своје циљеве и циљеве испуне на ефикасан, али истовремено и електронски безбедан начин. Често су им потребне мање фирме које немају средства или захтеве за читаво одељење за кибернетичку безбедност сваки дан у недељи.

Милиони награђених послова - каријере у циберсецуритиМилиони награђених послова - каријере у циберсецурити

Међутим, већа предузећа и даље често користе слободне консултанте за информатичку безбедност на уговорној основи ако је потребно да допуне оно што већ постоји у њиховој фирми. То је посао из области кибернетичке сигурности који може захтевати много путовања између клијената.

Образовни захтеви

Онима који желе да успоставе каријеру као саветник за ИТ безбедност требаће диплому из рачунарске науке или поднет цибер безбедност. Многи ће требати имати богато претходно искуство како би се поставили самостално и професионално.

Вештине потребне за каријеру у цибер-сигурности

Поред одговарајућег образовања и квалификације, послодавци ће такође тражити одређени скуп вештина које кандидати треба да поседују. Пре него што се пријавите за аплицирање за било који посао у вези са цибер-сигурношћу, можда је идеја да их решите како бисте повећали своје шансе за успешну пријаву за посао..

  • Комуникационе вештине

Треба разбити стереотип о онима који раде у ИТ-у који немају лоше комуникацијске способности. Они који раде на цибер-сигурности морају да имају ову основну вештину као стандард. То се догађа и у писменом и усменом облику. То је зато што посао путује кроз све нивое унутар компаније, па особа која ради у кибернетичкој сигурности мора бити у могућности да комуницира са онима на врху, а онима на дну - у било којој индустрији.

  • Способност за рад у тиму

Тимски рад је потребан свима који траже каријеру у цибер-сигурности јер је то тако обиман посао чак и у малим предузећима који запослени морају радити заједно како би осигурали да се цибер сигурност одржава и имплементира у сваком тренутку.

  • Способност рада са поверљивим подацима

Стручњаци за кибернетичку сигурност често су изложени врло осетљивим и поверљивим подацима. Морају бити у стању да реагују на ове информације пажљиво и опрезно. Укратко, они морају да буду појединци који имају пуно поуздања.

  • Будите организовани и решите проблем

Не може се порећи да је цибер-сигурност компликовано поље које се стално мења. То значи да се они који раде унутар одељења морају организовати да се баве проблемима један по један, а истовремено да могу да приступе проблемима са иновативним методама када је то потребно..

  • Вештине програмирања

Поред меких вештина које су потребне стручњаку за кибернетичку сигурност, неопходна је и способност писања програма који су ефикасни у пружању повећане сигурности. Компаније ће желети да виде неки облик искуства у програмирању као стандардни захтев приликом пријављивања за било какву слободну улогу у кибернетичкој сигурности.

  • Познавање принципа безбедности

Осим што су љубитељи програмирања, они који раде на цибер-сигурности морају да имају чврсто знање о безбедносним принципима као што су приватност, контрола приступа и поверљивост. Ако добро познајете ове основне принципе, то ће значити и њихова фирма’Сигурност на мрежи ће представљати већу шансу против хакера.

  • Способност анализирања ризика

Способност да анализира ризик је у средишту било којег одељења за кибернетичку сигурност. Због тога, запослени који раде у њему морају бити у стању да учине исто ефикасно како би помогли постизању широке компаније’сигурносна стратегија.

  • Мрежни протоколи

Одлично радно знање о мрежним протоколима потребно је запосленима у оквиру кибернетичке сигурности, као и разумевању начина на који раде и за шта се користе.

  • Познавање злоћудних кодова

Злонамерни кодови који постоје на вебу потребни су да их познају и разумију стручњаци за кибернетичку сигурност како би могли да се заштите од њих..

  • Хакерске технике

Да би се заштитили од напада, потребно је добро знање о томе како хакери раде.

Каријере у цибер-сигурности: Дно црта

Не може се порећи да је каријера у цибер-сигурности компликована и тешка у смислу потребних знања и практичних вештина. Међутим, то може бити врло корисно у погледу задовољства каријером, али и у новчаном смислу с обзиром да се на самим највишим позицијама може зарадити око шест цифри.

Дефинитивно је подручје на које ћете мало размислити кад размишљате о промјени каријере или започињању свог првог посла.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me