Инцогнито вс ВПН

Наша свест о потреби да будемо сигурни када се Интернет повећава заједно са нашом жељом да задржимо своју приватност док смо на мрежи у властитим домовима. Међутим, то не значи да се наше разумевање како остати сигуран током интернета побољшава. Постоји неколико различитих начина који су постали популарни да бисте остали анонимни на мрежи, сви са различитим степеном успеха и способности.


У овом водичу разматрамо и упоређујемо употребу Гоогле-а’с режимом анонимности у њиховом софтверу прегледача Цхроме, за разлику од коришћења ВПН-а да бисте били сигурни и приватни док сте на мрежи. Притом одређујемо који је бољи софтвер који треба користити да би се одржала ваша приватност док сте повезани на Интернет.

Добијте чврсту заштиту уз помоћ ЕкпрессВПН овде.

Шта се догађа када немате анонимност?

Инцогнито је режим који можете да укључите док користите Цхроме да бисте остали приватни. Међутим, ово није тако сигурно и сигурно колико звучи. Када прегледавате интернет преко приватне сесије, резултат је тај што ваша историја није сачувана на уређају. Ово има неколико практичних последица по томе што се ваши подаци за пријаву на системе и веб локације никада неће памтити. Приватне сесије са Инцогнито-ом не штеде ваше профиле тако да чак и када се редовно враћате на фаворизовану веб страницу, она победи’не сачувајте све акредитиве. Ово може бити мало фрустрирајуће јер смо навикли на оперативне системе који памте наше податке за пријаву.

Шта ради ВПН?

ВПН-ови се јако разликују од Инцогнито-а, иако их већина људи жели исти резултат. У поређењу са не спремањем дневника активности на локални диск као средства за одржавање приватности, ВПН ствара сигурну и шифрирану везу с другим хост сервером тако да све ваше податке и промет немогуће прочитати нико осим ко му је намијењен . Иако добављач ВПН-а може бити у току са вашом мрежном активношћу и одабрати да снима ту активност ако жели, многи од најцјењенијих провајдера држе се нулте политике евиденције. Ово је велика предност од коришћења ВПН-а у односу на други софтвер за приватно прегледавање.

Које су главне разлике између Инкоггнита и ВПН-ова?

Инцогнито је прилично рудиментаран начин да заштитите своје сесије прегледавања од знатижељних очију. Међутим, ВПН-ови имају много функција за обезбеђивање многих слојева сигурности ваших података. Овде смо размотрили неке од тих начина у поређењу са оним што Инцогнито ради, или не чини.

Деблокирање ограниченог садржаја

Једна од великих предности употребе ВПН-а је чињеница да ВПН провајдер даје кориснику илузију нове ИП адресе. Не само да је ово метода унапређења корисника’Безбедност на мрежи помажући да их не могу пратити, али такође отвара и велики део садржаја на Интернету који у супротном може бити блокиран из географских разлога. То је зато што је рачунар’ИП адреса је како веб странице попут Нетфлика утврђују одакле корисник покушава приступити садржају. Пошто ВПН компанија пружа нову ИП адресу, ако се чини да се та ИП адреса налази у земљи којој је дозвољен приступ одређеном садржају, тада ће веб локација дозволити да је прегледа.

Инкогнито то не ради. Иако сесију прегледавања чини приватном, она не користи методу давања нове ИП адресе да би то учинила.

Општа безбедност на мрежи

Ако се не бавите својим и својим подацима’с, сигурност док сте на мрежи, требали бисте бити. Цибер злочини и мрежне преваре су у порасту због повећане употребе интернета за пренос осетљивих, личних података. На пример, већина оних који имају приступ интернету користиће га за обављање финансијских трансакција са својом банком. Ако се ове трансакције изврше преко несигурне везе, она је рањива на мрежни напад и користи се за превару.

Инцогнито на неки начин помаже у томе јер онемогућава додатке који се покрећу, а интернетски криминалци могу користити за идентификацију корисника и пресретање њихових података. Међутим, већина нас користи додатке с разлогом, тако да њихово онемогућавање није увек згодно или ефикасно.

ВПН, у поређењу, не искључује корисника’с додацима док шифрира податке који се преносе преко успостављене виртуалне приватне мреже. То значи да чак и ако приступите свом банковном рачуну путем интернета, хакер се не може инфилтрирати и пресрести било које податке који се преносе путем ваших додатака или отворених апликација.

Поред тога, ВПН-ови помажу у гарантовању приватности на мрежи коришћењем протокола који одржавају сигурност. Протокол је облик везе или тунела који се ствара између корисника’рачунар и ВПН’с сервер. Чинећи ово непробојно, заједно са шифрирањем података који се шаљу дуж тог тунела, ВПН-ови чине пренос осетљивих информација невероватно безбедним.

Шира заштита

Када се посматра широка заштита коју пружају ВПН-ови, у поређењу са Инцогнитом, разлике између две методе одржавања онлајн безбедности разликују се у могућностима још више.

Инцогнито корисницима омогућава приступ веб локацијама без остављања личних података - били они осетљиви или не. Зато је добро активирати ако икада користите јавну вифи везу или чак и рачунар у интернет кафеу. Међутим, хакери су лако превазићи ово. Све што им треба је прави малваре на свом месту и још увек могу да приступе подацима које сте пренели. Поред тога, сви који користе ту јавну вифи везу морају да користе Инцогнито да би се та веза тешко харала хакерима. Вероватноћа за то је мала.

ВПН-ови се, међутим, разликују по томе што омогућавају везу између њиховог сервера и корисника са шифрованим тунелом. Стога је далеко сигурније од употребе сесије приватног прегледавања. Поред тога, многи ВПН-ови долазе са оним што је познато као прекидач. Ово су фантастичне карактеристике за преглед корисника који то морају значити’с ВПН одустаје из било којег разлога, ВПН провајдер аутоматски и одмах прекида интернетску везу тако да корисник не настави да користи Интернет несвесно несигуран.

Приватност вашег даватеља интернетских услуга

С обзиром на то да су САД донијеле закон против заштите приватности, а све више земаља које слиједе да слиједе, добављачи интернетских услуга сада су по закону (у САД-у) обавезни да воде евиденције активности за сваког појединог свог клијента. Активирање Инцогнито док је на мрежи не спречава вашег даватеља интернетских услуга у одржавању тих записа. У ствари, они и даље могу да виде сву вашу мрежну активност.

Међутим, ВПН-ови, коришћењем енкрипције и протокола, онемогућавају чак и даватеља интернетских услуга да виде шта корисник’Активност на мрежи је. То значи да сте сигурни од интернетског даватеља интернетских услуга који нападају вашу приватност, али и да вам хакери никада не могу украсти податке у случају да продју преко даватеља интернетских услуга’с евиденције или постоји пропуштање података код вашег Интернет провајдера.

Инцогнито вс ВПНс - Дно црте

Када је у питању избор између Инцогнито и ВПН-а који ће помоћи заштити података на мрежи, заиста нема конкуренције. ВПН-ови освајају руке доље сваки пут. Инцогнито је веома ограничена технологија која хакерима лако продире и илегално добијају личне податке. Омогућавањем сигурног тунела који преноси шифриране податке, ВПН-и су далеко бољи у одржавању особе’с анонимношћу.

Како је речено, Инцогнито је бољи него ништа. Дакле, ако се на неком непознатом уређају не можете пријавити на свој ВПН из било којег разлога, Инцогнито је бар неки облик основне заштите који се може користити.

Прочитајте више о врхунским ВПН робним маркама попут ЕкпрессВПН у нашу дубину стручни преглед.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me