SurfEasy vs ZenMate – Usporedba performansi, brzine, cijene

Ako smatrate da je vaš identitet izložen na mreži, VPN može vam pomoći da zaštitite svoju privatnost i pristupite više sadržaja nego ikad! Pročitajte našu VPN usporedbu da biste vidjeli tko pobjeđuje: SurfEasy ili ZenMate!


Većina ljudi koristi internet iz različitih razloga, od zabave do posla. Budući da smo na mreži omogućava nam povezivanje s drugima, kupnju proizvoda i usluga te pregled novih i uzbudljivih sadržaja. Međutim, ponekad biti u mreži prate i ograničenja i rizici. Da bi se riješili ovih poteškoća, VPN-ovi nude sigurnu i anonimnu vezu koja blokira znatiželjne oči i zaobilazi geo-ograničenja na web stranicama i sadržaju.

SurfEasy i ZenMate dva su poznata VPN pružatelja usluga, a danas naši tehnički stručnjaci razmatraju svoje kapuljače u našoj VPN usporedbi. Usporedili smo obje usluge u raznim kategorijama i pronašli smo neke iznenađujuće rezultate. Pročitajte da biste vidjeli koja se VPN usluga pojavila na vrhu!

Kako uspoređujemo VPN usluge

Naš tim razmatra nekoliko aspekata svakog VPN-a koji ispitujemo kako bismo dobili najjasniju moguću sliku. To uključuje provjeru performansi, pristup streaming uslugama, cijene, sigurnost i ostale ključne VPN značajke.

Izvođenje

Najprije uspoređujemo VPN davatelje o tome koliko dobro korisnicima omogućavaju povezivanje na nekoliko načina, uključujući lokacije poslužitelja, istovremene veze i dostupne operativne sustave. SurfEasy nudi pregledniji popis njihovih dostupnih veza, sa 500 poslužitelja u više od 28 zemalja. ZenMate navodi 30 servera na 30 lokacija. Oba su dostupna za Windows, Mac, iOS, Android, pa čak i uređaje Amazon, a svaki pružatelj nudi 5 istodobnih veza.

Značajke

Dostupne usluge streaminga. VPN usluga omogućuje korisnicima pristup geo-ograničenom streaming sadržaju s popularnih usluga. ZenMate podržava te potrebe otvaranjem pristupa Netflixu, BBC iPlayeru, Channel4 i drugim uslugama. Nažalost, SurfEasy je izvijestio o problemima s povezivanjem na geografski ograničene streaming usluge.

DNS zaštita od curenja. Ovo je glavna značajka koja osigurava da svaka veza koju imate imate savršeno sigurnu od mogućih kršenja. SurfEasy nudi sprečavanje propuštanja, ali ZenMate to ne spominje ni u jednoj od svojih usluga.

Torrent Downloads. Neki korisnici cijene sigurnost sigurnog preuzimanja bujica pomoću VPN usluge. SurfEasy nudi anonimne bujice i velike brzine dok ZenMate’s usluga ne podržava bujice, nažalost.

protokoli. Tvrtke koriste različite protokole šifriranja kako bi povećale svoju sigurnost i ponudile veću brzinu veze. ZenMate se odlučuje za lakšu AES-128 bitnu enkripciju koja nudi bolje brzine, ali ne i najveću moguću enkripciju. SurfEasy koristi industrijski standardni OpenVPN s AES-256 bitnom enkripcijom koja je robusnija, ali ponekad može usporiti određene veze.

Povrat novca zagarantovan. Isprobavanje tvrtke bez rizika’s usluga je velika korist. SurfEasy nudi politiku povrata, iako samo za 7 dana, dok ZenMate prati standardnija 30-dnevna garancija povrata novca.

Ubojiti prekidač. Ako vaša sigurna veza na trenutak postane spora ili čak i zamrzne, prekidač za zaustavljanje prekida će je prekinuti kako bi se osiguralo sigurno pregledavanje. ZenMate pruža klijentima ovu vrijednu funkciju, stavljajući ga ispred SurfEasy-a u ovoj kategoriji.

Nulta-Log politika. VPN tvrtke trebaju biti transparentne u vezi s bilo kakvim podacima koje prikupljaju, a one najsigurnije uopće ne prate korisnike niti njihove navike pregledavanja. Bili smo sretni kad smo vidjeli da su oba pružatelja jasnih pravila nulte evidencije.

Sigurnost i privatnost

Šifriranje je ključni dio bilo koje VPN usluge jer osigurava korisnicima’ privatnost i anonimnost. SurfEasy se oslanja na poznate protokole, uključujući OpenVPN, koji je poznat po svojoj ukupnoj pouzdanosti. Za usporedbu, ZenMate koristi manje robusnu enkripciju iako povećava brzinu veze. Također smo bili sretni kad su oba pružatelja usluga jasno reklamirala kako štite korisnike’ privatnost podataka iz znatiželjnih očiju.

Služba za korisnike

Usporedimo i VPN usluge na temelju njihove dostupnosti kada korisnici stignu s bilo kojim izdanjem, od manjeg pitanja do većeg slučaja. ZenMate pruža samo e-oblik, što u krizi može biti problematično, iako su njihovi odgovori obično bili pravovremeni. SurfEasy omogućuje telefonsku podršku dostupnu u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi, iako na toj web stranici nema hostirane značajke uživo. Predstavnici obje tvrtke odgovorili su pravodobno i dali su sve od sebe da riješe bilo koja pitanja.

cijena

ZenMate ima tri plana plaćanja za ponuditi svojim potencijalnim klijentima, koji uključuju mjesec dana po 8,99 USD, šest mjeseci 7,49 USD mjesečno ili 4,99 USD mjesečno ako se pretplatite na cijelu godinu. Tvrtka također nudi standard 30-dnevna garancija povrata novca. ZenMate korisnicima nudi besplatnu verziju, ali s ograničenjima brzine, platforme i poslužitelja.

SurfEasy nudi svoje Basic i Premium planove za mjesečnu ili godišnju pretplatu. Jednomjesečni planovi koštaju 4,99 USD, odnosno 11,99 USD, dok godišnji planovi koštaju 3,99 USD mjesečno ili 6,49 USD mjesečno. Područje koje bi moglo iskoristiti neko poboljšanje je tvrtka’s kraći 7-dnevna garancija povrata novca koji je blizu donjeg kraja industrijskog spektra. SurfEasy također nudi besplatnu verziju, no ograničeni ste na 500MB mjesečno. Plaćena verzija nema ograničenja propusnosti. Ako ćete često koristiti VPN, ne želite nikakva ograničenja.

SurfEasy vs. ZenMate, koji pobjeđuje?

U cjelini su naši stručnjaci bili ravnomjerno podijeljeni u ovoj usporedbi VPN usluga. Obje tvrtke nude izrazite prednosti za svoje korisnike, a mi nismo uspjeli proglasiti jasnog pobjednika. Korisnici koji više vole jače šifriranje mogu se odlučiti SurfEasy, koja se također ocijenila visoko za torrent downloads. S druge strane, mogu se naći korisnici koji favoriziraju strujanje i ubijanje funkcionalnosti prekidača za rukovanje osjetljivim radom ZenMate biti bolje cjelovito rješenje. Tvrtka se također ističe po jednostavnosti upotrebe i velikim opcijama pretplate koje ga izdvajaju od konkurencije. Saznajte više o istaknutim VPN-ovima na našoj listi i javite nam postoje li dva davatelja usluga’volio bih nas usporediti!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me