Шта су ВПН протоколи?

Резиме: Овај чланак објашњава разлику између главних врста ВПН протокола, сагледавајући који је ВПН протокол најбољи за сигурност, сигурност и брзину. После разматрања свих карактеристика главних имена ВПН-а, са нама је и гласање ЕкпрессВПН за своје ненадмашне ВПН протоколе.


Шта су ВПН протоколи и зашто су они важни?

Једноставно је постављен ВПН протокол, начин на који функционише ваш ВПН. Добар ВПН сакрит ће ваш саобраћај, заштитити ваше податке и уклонити географска ограничења с начина на који користите Интернет. Али системи које постављају нису сви исти и имају разне предности и недостатке.

А најбољи ВПН-ови требало би да вам омогући да одаберете који протокол желите да користите у неком одабиру, па чак и да вам дозволите да мењате свој протокол у зависности од активности коју обављате’радиш. Да бисте направили прави избор, морате да знате која је разлика између мноштва техничких скраћеница и жаргона, па ево.

ППТП ВПН протокол

Протокол „Тунелирање у тачки“ један је од најстаријих протокола тамо и постоји још од Виндовс 95. То’с један од најосновнијих облика ВПН протокола, а такође и један од најчешће коришћених. То је често зато што је подржано на тако великом броју канала, укључујући Мац и Линук. То’с нуди велику брзину и једноставно га је подесити, и то’чак је интегрисан у Виндовс, чинећи то без напора. ППТП ВПН протокол је сигурно најбољи ВПН протокол за игре.

Када је у питању сигурност, ипак’је далеко од криве. То’добро је познато да НСА види директно кроз овај протокол, а шифровање које користи је 128 бит, што је до данас прилично слабо’с индустријским стандардима.

Л2ТП / Ипсец протокол

Л2ТП, који је Протокол тунелирања нивоа 2, није у стању да шифрира сам по себи. Уместо тога, већина провајдера користи ИПсец за део енкрипције, а Л2ТП се односи на тунел за усмеру. То’је бољи избор за сигурност, јер је енкрипција 256-битна, а не 128. То’је лако подесити и на Мац и на Виндовс-у и генерално га подржавају модерни оперативни системи и уређаји. Најбоље од свега, није’немам ниједног од безбедносних проблема који ППТП-у дају лоше име.

То’није сјајан за Линук кориснике, а како има већу енкрипцију, то и није’ће вам узети више цестарине за ширину вашег опсега и брзину. Уз то’није тешко блокирати од стране вашег даватеља интернет услуга ако су то желели.

ССТП Протоцол

Протокол сигурног подешавања тунела један је од најсигурнијих избора и дефинитивно један од најтежих за блокирање. Користи високе нивое енкрипције, ТЛС 3.0 преко ТЦП порта 443, тако да у основи прикрива ваш промет као ХТТПС. То значи да НАТ и фиревалл нису проблем.

Са доње стране’заиста је добар само за МС уређаје и као такав’Мицрософт је креирао и развио, нико не може сагледати било шта иза сцене. Мицрософт је познат по одређеним безбедносним проблемима, као и по сарадњи са владиним агенцијама, тако да ваши подаци можда нису приватни колико мислите.

ИКЕв2 протокол

Ово је Интернет размена кључева (верзија 2), а развили су је и Мицрософт и Цисцо. То’је одличан избор за пребацивање између мрежа, као што је са мобилног података на Ви-Фи, а затим поново назад, без губитка везе са ВПН-ом. То’је такође бржи од ППТП и Л2ТП.

Једино што би те могло одложити је то’није доступан за Аппле уређаје.

ОпенВПН протокол

ОпенВПН је управо оно што звучи, апликација отвореног кода. Заснован је на ССЛ / ТЛС енкрипцији, али је израђен по мери. То’Одлично је ако желите бржу везу и тешко је детектирати, јер може изгледати као ХТТПС саобраћај, скривајући се пред очима. То’је поуздан избор, а не’често не губите везу. Јер то’С отвореним кодом, активни корисници исправљају проблеме и одржавају добре ствари у стварном времену, тако да и ви’доприносе заједници ВПН корисника који заједно раде на приватности података.

Једна ствар на коју треба обратити пажњу је да користите протокол шифрирања већег од стандардног 128-битног или ви’поново се отварате безбедносним питањима. Проверите код свог добављача ВПН-а да ли ради са 256.

Ево протокола које нуде наше врхунске ВПН услуге.

# 1 ЕкпрессВПН протоколи - ОпенВПН са ТЦП / УДП, ССТП, ППТП и Л2ТП / ИПсец.

ЕкпрессВПН нуде четири протокола, ОпенВПН са ТЦП / УДП, ССТП, ППТП и Л2ТП / ИПсец. Они користе ОпенВПН на УДП-у било где што могу да подразумевају. Компанија нуди претплату од 12 месеци за само 6,67 долара месечно, а ви’Добићу још три месеца бесплатно. Такође можете испробати 30 дана и добити пуну гаранцију поврата новца.

Пријавите се путем ЕкпрессВПН-а. За више информација прочитајте нашу ЕкпрессВПН рецензију

# 2 НордВПН протоколи - Л2ТП, ППТП, ОпенВПН ТЦП и ОпенВПН УДП

НордВПН нуди три протокола, као и да има две врсте ОпенВПН протокола, и на УДП и ТЦП. Ако повежете истовремено уређаје на исти сервер, морат ћете користити различите протоколе за сваки. Пријавите се на 12 месеци за 6,99 долара месечно, уз 30-дневно бесплатно пробно време.

Пријавите се НордВПН овде. За више информација прочитајте нашу НордВПН рецензију

# 3 ПриватеВПН протоколи - Л2ТП / ИПсец, ППТП, ОпенВПН ТЦП и ОпенВПН УДП, ИКЕв2

ПриватеВПН има веома опсежну листу протокола, па чак и омогућава кориснику да одабере који ће користити. Ако не’т, ВПН ће аутоматски одабрати најбољег за вашу мрежу. Још један одличан додатак је могућност заштите шест уређаја истовремено. И све за 6 УСД месечно! Дон’Не заборавите, можете користити и њихову стандардну гаранцију поврата новца од 30 дана.

Овде се пријавите са ПриватеВПН. За више информација прочитајте нашу ПриватеВПН рецензију.

# 4 ИПВанисх протоколи -Л2ТП, ИПсец, ППТП, ОпенВПН ТЦП и ОпенВПН УДП, ИКЕв2

ИПВанисх има широк спектар протокола за избор, што га чини моћним и крајње прилагодљивим избором, без обзира на вас’тражите. Подржавају Л2ТП и ППТП, као и ОпенВПН преко ТЦП и УДП-а, те ИПсец и ИКЕв2 за мобилне уређаје. Испробајте њихову седмодневну гаранцију поврата новца и пријавите се за само 6,49 УСД месечно.

Пријавите се преко ИПВанисх-а овде. За више информација прочитајте нашу ИПВанисх рецензију.

ВПН протоколи - додајте

ТОР је још један начин провјере приватности. Сви корисници ТОР-а додају се ономе што можете замислити као глобалну собу, куда ће саобраћај путовати пре него што стигне до свог одредишта. То онемогућава да се види одакле долази ваша пријава. Будите упозорени, то би вас могло успорити.

Још једна велика додатна пажња на коју треба обратити пажњу је дупла енкрипција. Ово не’Не долазим као стандард, али неке ВПН компаније га сада нуде. То’Точно како звучи, ваши се подаци не шифрирају само једанпут, већ двапут. То вам такође даје најбоље шансе за анонимност и сигурност.

Суштина

Најбољи ВПН протокол зависиће од вас’тражите. Ако сте брзина, све сте’Поново вас занима, ППТП је у реду и пружиће вам најбржу везу. Ако је сигурност важнија од приватности, можда бисте жељели одабрати ССТП. Ако се приватност налази на врху ваше листе жеља, тада би један од ОпенВПН избора требало да стане на рачун. Обавезно разговарајте о својим потребама када одаберете ВПН решење. Ми волимо ЕкпрессВПН, због великог броја протокола и транспарентности којом их користе.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me