Шта су мрежасте мреже и зашто бисте их требали погледати

Да свет није био’Ако је то довољно повезано, бежичне мрежасте мреже, технологија у настајању, свет може учинити мало удобнијим. Напредне мреже имају могућност бежичног повезивања градова путем релативно јефтиног решења. Тамо где се традиционалне мреже ослањају на неколико наменских жаришта, мрежа мреже је раширена по многим мрежама ‘чворови’. Ови чворови могу делити мрежну везу на знатно већем подручју.


Шта су тачно мрежне мреже?

Мрежне мреже већ годинама користе војне и велике комерцијалне области, попут болница. Упркос томе, они су релативно нов концепт на тржишту потрошача.

Ви-Фи подови служе као функција ‘чворови’ или тачке повезивања које шире сигнал Ви-Фи са једног ‘под’ ка другом. Управо ова мрежа чворова омогућава да се Ви-Фи услуга прошири на великим површинама.

Дозволити’Смањите је ради објашњења и узмите пример куће. Кућа која користи традиционални рутер као извор за свој Ви-Фи може имати тамне зоне у одређеним собама. Овде ће веза бити веома спора или чак и непостојећа. Овај проблем се елиминише када се користе мрежасте мреже, јер сваки Ви-Фи под или чвор у мрежи служи као веза за ширење сигнала са једне на другу.

Мрежни чворови су мали радио предајници који функционишу на исти начин на који ради бежични рутер. Замислите их као мале сателите за Ви-Фи мрежу. Разлика је у томе што чворови раде заједно док бежично преносе информације међусобно ‘хмељ’ између њих. Чворови ће увек бирати најкраћи и најсигурнији пут у процесу познатом као динамичко усмеравање.

Борба против неточности Нета

У кратком року од ФЦЦ-а’с пресудом неутралности мреже, мрежни интернетски системи појавили су се лијево, десно и у средини - али зашто?

Уместо зависно од ИСП-а’с великим и корпорацијама, корисници могу стећи већу контролу над мрежом конструкцијом сопствених интернет мрежа које подржавају заједница; мрежна мрежа. Умјесто да се повезују путем широкопојасне мреже, уређаји се међусобно повезују. Ово ствара мрежу која се разликује од интернета и постоји као сопствена локална мрежа (мада се по жељи може повезати и са даватељем интернетских услуга). Чини се да је изградња сопствене мреже сјајно решење за одолијевање притиску великих корпорација и борбу против укидања нове неутралности мреже..

Још веће предности Месх Нетворкс-а

ти’мислим да је ожичено или фиксно “бежични” мреже би биле, добро, бежичне - али ви’заваравамо се тако размишљајући. Већину традиционалних бежичних мрежа и даље треба прикључити на Интернет. Веће бежичне мреже обично садрже Етхернет каблове који су набијени иза зидова и плафона јавних површина. Мрежна мрежа, с друге стране, садржи само један чвор који треба физичку жичну везу. Остали чворови тада могу делити изворни чвор’Интернет веза у потпуности и заиста бежично. Ово би могло послужити у великој кући, канцеларији или чак великом граду у коме су смештени милиони људи.

Без потребе за милионима жица, трошкови постављања мреже далеко су мањи од традиционалног подешавања Ви-Фи мреже. Можете континуирано проширити домет Ви-Фи-ја једноставним инсталирањем више чворова; погодно за градове у развоју, ширење канцеларија или чак доградњу кућа. Исто важи и за скалирање доле, где се чворови лако могу деинсталирати, што мрежу чини изузетно прилагодљивом. Конфигурације бежичне мреже омогућит ће мрежама брже покретање јер прескачу потребу повратка на централни сервер.

Мрежне мреже такође могу повећати приступ мрежи за разне индустрије и потпуно прескочити проблем НЛоС-а (Нон-Лине-оф-Сигхт). Ако неки објект блокира сигнал из бежичне приступне тачке, било да је то чврсти бетонски зид у кући, можда роллер -астер у тематском парку, или чак ступац у тржном центру, сигнал може’не могу се пробити. У мрежној мрежи, то’другачија је прича. Ако око објекта или проблематичног подручја постоји пуно чворова, мрежа мреже ће се моћи прилагодити и пронаћи јасан сигнал.

Зашто бисте требали добити мрежну мрежу за свој дом

Ако имате кућу мале величине и немате проблема са тамним мрљама, онда не бисмо’Не можете ићи препоручити мрежну конфигурацију. Мрежна мрежа је погоднија за оне са средњим до великим домовима. Мрежна мрежа ће решити већину ваших проблема у вези са Ви-Фи мрежама - пружиће снажан сигнал сваком кутку и вашој кући.

Мрежне мреже попут оних које пружају Гоогле Ви-Фи и Ееро укључују апликације које корисницима омогућавају управљање и боље разумевање њихових мрежа. Уз то што стекнете већу контролу над мрежом, као и бржу мрежу за све просторе у вашем дому, систем сам по себи је много естетски угоднији од уобичајеног рутера.

Будући да су куће засађене технологијом у свакој соби, било да се ради о паметним телевизорима, паметним звучницима под тушем итд., Умрежена мрежа ће осигурати да Ви-Фи покривеност не буде прекинута и да остане стабилна у целој кући. Док се крећете кроз ваш дом, уређај који користите аутоматски ће се повезати са најјачим чвором (оним који вам је најближи). То се разликује од традиционалног Ви-Фи рутера, где се сигнал смањује како се удаљавате од рутера.

Кориснике треба упозорити да је главни недостатак који долази са коришћењем мрежасте мреже тај што може доћи до губитка у брзини са сваким ‘хоп’ између чворова. Ово је још увек боља опција од спорог сигнала или уопште без сигнала (за неке делове куће) него ако имате само један рутер.

Зашто је потребан ВПН у мрежним мрежама

Као и код било које методе повезивања, ВПН је потребан онима који желе да успоставе сигурно и приватно присуство на мрежи. Виртуелна приватна мрежа омогућава корисницима да осигурају своје присуство на мрежи тунелирањем и шифрирањем података које преносе и омогућава кориснику да у потпуности сакрије своју ИП адресу. На овај начин ниједна трећа страна или владина институција не може да је уђе у траг’с он-лине активностима. ВПН је кључан за оне који желе бити сигурни да су њихови подаци ван досега потенцијалних хакера. Поврх тога, ВПН се може користити за географско откривање локације, омогућавајући корисницима приступ садржајима широм света без икаквих ограничења, попут приступа САД Нетфлику. Све у свему, ВПН може у великој мери побољшати безбедност бежичне мреже.

Ми бисмо топло препоручили ЕкпрессВПН да обавим посао. Више детаља о овом провајдеру можете пронаћи у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

Доња граница

Очекује се да ће Месх Нетворкс играти саставну улогу када је у питању Интернет ствари (ИоТ). Са мрежним чворовима који директно комуницирају и дијеле информације путем ‘хмељ’, напредна мрежа је олују преузела индустрију. Мрежне мреже се такође могу користити за приступ интернету без потребе за ослањањем на главне пружатеље интернетских услуга (ИПС), попут Цомцаст и Веризон. Могућности су бескрајне, гледајући даље од пустошења великих кућа тамних подручја, апликације су огромне. Они би се потенцијално могли користити за повезивање великих градова и континуирано ширење једноставним додавањем све више и више чворова. Мрежна мрежа је пут напријед када је у питању боље повезивање свијета.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me