СаферВПН вс НордВПН – Упоређивање перформанси, брзине, цена

Тешко је пронаћи ВПН који штити ваш идентитет на мрежи, а истовремено нуди приступ стреаминг садржају и гео-ограниченим услугама. Са толико сличних опција, одлучили смо да помогнемо корисницима упоређујући услуге. Прочитајте нашу рецензију да бисте видели који је од наша два кандидата изашао на врх!


Брзо растући број доступних опција корисницима отежава упоређивање ВПН услуга. Неки нуде боље сигурносне и приватне функције, док се други фокусирају на брзину и приступ услугама ограниченим на гео. Иако можда није лако, то вас не би требало зауставити да пронађете прави ВПН који ће одговарати вашим потребама.

Наш тим техничких стручњака одлучио је да изврши поређење ВПН-а како би помогао нашим корисницима да пронађу најбоље могуће решење. Ми’поновно тестирање СаферВПН и НордВПН данас су два добро позната у индустрији.

У овом чланку

Како упоређујемо ВПН услуге

Наши стручњаци пажљиво тестирају сваки ВПН да би утврдили победника. Испитујемо разне функције као што су цене, протоколи шифровања, брзина и још много тога. Надаље, размотримо и искуства из прве руке која су имали корисници са сваким од пружатеља услуга. Прочитајте даље како бисте видели како се свака компанија тестирала у нашој ВПН поређењу!

Перформансе Победник
Губитник
Карактеристике Губитник
Победник
Сигурност & Приватност Победник
Губитник
Подршка муштеријама Губитник
Победник
Цене Победник
Губитник

Перформансе

Приступачност је кључна компонента у нашим упоређивањима. Колико је добро да се корисници повезују преко сервера и уређаја, од виталног је значаја. Да би удовољио потребама корисника, НордВПН има преко 2600 сервера широм света и нуди неограничену пропусност. Компанија подржава Линук, Цхроме, Андроид, иОС, Мац и Виндовс, као и 6 симултаних веза. СаферВПН заостаје за својим ривалом са 700 сервера широм света, мада нуди и неограничену пропусност. Доступне су апликације за исте компаније као и њихов ривал’с и за рутере. Корисници се могу истовремено пријавити на услугу са 5 уређаја.

Карактеристике

Доступне услуге стриминга. Способност приступа гео-ограниченим стреаминг услугама главни је разлог због којег људи користе ВПН-ове, а бројке су углавном када упоређујемо ВПН провајдере. НордВПН својим корисницима омогућава приступ Нетфлику и сличним услугама као што су Хулу и Амазон Приме, док СаферВПН држи корак са сличним приступом на свим серверима.

Мобиле Аппс. То’важан је и за заштиту мобилних уређаја када се повезујете на несигурне јавне мреже и прегледавате веб. НордВПН и СаферВПН сваки хост апликација за Андроид и иОС паметне телефоне и таблете.

Протоколи. ВПН-ови корисницима нуде различите протоколе како би им омогућили да персонализују своју сигурност, приватност и брзину. Да би осигурао сигурност својих купаца’ Подаци, НордВПН користи алгоритме за енкрипцију ИКЕв2 и ИПсец, обојица позната по својим високим безбедносним ознакама. СаферВПН ради са истим протоколима и иде корак даље са стандардним ОпенВПН стандардом, који је познат по поузданости и брзини.

Килл Свитцх. У случајевима када безбедна ВПН веза не успе, прекидач за пребацивање омогућава вам брзо искључивање и избегавање излагања. НордВПН пружа ову функцију, као и СаферВПН.

Гаранција поврата новца. Великодушна политика поврата фантастичан је начин тестирања услуге на подобност и задовољство са малим ризиком. НордВПН и СаферВПН се придржавају политике поврата од 30 дана, што је стандард на тржишту.

Брзина. Иако неки ВПН-ови утичу на брзину везе, најбољи провајдери то избегавају и нуде брзо прегледавање и преузимање. СаферВПН је добро тестиран, нудећи изнад просека преузимања на међународним серверима. Нажалост, за НордВПН је донекле утицало на брзину везе, мада су преузимања остала брза.

Нулта евиденција дневника. Приватност је важна при одабиру ВПН-а, а праћење корисничких активности за многе може бити црвена застава. НордВПН неће водити евиденцију корисника’ података или активности у складу са њеном политиком приватности. Клијенти који размишљају о СаферВПН требали би знати да овај провајдер води евиденцију о својим корисницима’ активности на мрежи.

Сигурност и приватност

Сигурност и анонимност клијената требало би да буде сваки пружатељ ВПН услуга’с основним вриједностима. Да би задовољио ове потребе, СаферВПН представља три популарна алгоритма за шифровање и пружа функцију прекидача за убијање како би се осигурало да интегритет сигурне везе остаје бескомпромисан. Међутим, СаферВПН пријављује кориснике’ активности на побољшању својих услуга. Иако то може представљати заокрет за неке кориснике, компанија је веома транспарентна у својим политикама.

За поређење, НордВПН такође користи скуп алгоритама за шифровање и укључује опцију муст хаве килл свитцх. Компанија, међутим, преузима ову категорију захваљујући својој строгој политици нулте евиденције, која је неопходна за кориснике оријентисане на сигурност.

Кориснички сервис

Приступ обученом тиму за подршку је знак сјајне ВПН услуге. СаферВПН’Служба за кориснике и тим за подршку доступни су путем система за разговор уживо или система е-поште заснованог на улазницама 24 сата дневно, 7 дана у недељи. Представници одговарају брзо и дају све од себе да помогну. Упоредно, НордВПН’До тима се може доћи путем уобичајене поште, е-поште или е-обрасца. Особље одговара брзо, а доступно је и свакодневно, мада нема могућности тренутне комуникације попут ливе цхат-а, можда није пожељно за неке кориснике.

Цене

Фактори цијене у великој су мјери с нашим ВПН упоређивањем, јер даватељи услуга морају понудити могућности и вриједност. СаферВПН има три плана претплате, који укључују месечни план од 9,99 долара, једногодишњи план за месечни 4,99 долара или двогодишњи план за 3,49 долара сваког месеца. Такође укључена у све своје планове је 30-дневна гаранција поврата новца.

НордВПН има четири плана претплате: двогодишњи план за 3,99 долара сваког месеца, једногодишњи план за 6,99 долара месечно или месечна претплата за 11,95 долара. Компанија своја решења прати са Политика поврата од 30 дана, одјекује СаферВПН.

А наш победник је…

Иако је наш тим ВПН стручњака уживао у обе услуге и препоручујемо их, имамо јасног победника: НордВПН. Компанија’Локације сервера, безбедносне функције и корисничка услуга упарени са повољним ценама тешко су остварити. Међутим, СаферВПН је још увек добро решење за кориснике који траже велике брзине и прилагодљивост. Ако желите да одаберете које брендове тестирамо за наше следеће поређење ВПН-а, напишите нам коментар испод имена испод!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me