Putlocker: Koliko je sigurno koristiti?

Vas’Oprostite što mislite da je Putlocker zaključan ormarić u kojem se bacači metaka drže, ali neizbježno ništa nije tako jednostavno. Izvorni Putlocker pojavio se 2011. godine kao web mjesto za dijeljenje datoteka posvećeno indeksiranju filmova i drugoj zabavi dostupnoj za besplatno gledanje.


Pet godina kasnije zatvoreno je zbog toga što je sadržavao sadržaj zaštićen autorskim pravima bez potrebnog odobrenja. Nije bio’No, prve takve vrste, a prethodio joj je Megaupload. Putlocker je široku popularnost stekao nakon zatvaranja Megaupload-a 2012. godine.

Iako Američko udruženje za slikovne filmove smatra glavnom prijetnjom piratstva, Putlocker i njegovi ekvivalenti i dalje ostaju popularan način za strujanje zabave bez plaćanja. Predstavljajući isplativu alternativu Netflixu i drugim sličnim stranicama, to’postaju popularna alternativa i kabelu. Veliko je pitanje: je li Putlocker siguran ili zaista njegovo korištenje ima pravne posljedice?

Je li Putlocker siguran?

Na trenutak zakoračite na pravne implikacije upotrebe Putlockera’Pogledajte druge potencijalne opasnosti upotrebe web mjesta poput Putlockera. Trenutno postoji nekoliko URL adresa Putlocker-a i dalje, ali posjet jednom može ugroziti integritet vašeg uređaja.

Još 2011. godine web stranice poput Putlockera bile su prilično pouzdane i iskreno su pružale veze do mrežnog sadržaja za svoje korisnike. Od zatvaranja originalne stranice, Putlocker, br’nisam siguran. Ovih dana takve su indeksne stranice više usredotočene na ostvarivanje prihoda putem push obavijesti, lažnih oglasa, preusmjeravanja i skočnih prozora nego što stvarno poboljšavaju živote svojih korisnika s najnovijom zabavom.

Jedan od problema s Putlockerom je taj što korisnici moraju prihvatiti obavijesti kako bi web mjesto koristili u potpunosti. Odbacivanje te opcije rezultira naizgled beskrajnim nizom oglašavanja i preusmjeravanjem bilo čega što bi vas moglo poslati na zlonamjernu web lokaciju i izazvati pustoš na vašem uređaju..

Ako posjetite web lokaciju Putlocker, prihvatite obavijesti i vidite videozapis koji naizgled čeka da započne, vjerojatno ste’ponovo sjedeći patka čekajući da zlonamjerni softver završi zarazu vašeg uređaja. Jedan od problema sa web lokacijama koje navode veze na druge web stranice je taj što postoji’nema načina znati je li ta veza sigurna ili štetna. Možda ćete moći gledati posljednju epizodu Game of Thrones, ili možda upravo završite s trojanskim galopom u vašem operativnom sustavu.

Postoji nekoliko mjera opreza koje možete poduzeti kako biste smanjili svoju izloženost zlonamjernim vezama, zlonamjernim softverima i drugim cyber prijetnjama tijekom upotrebe Putlockera. Na primjer, možete blokirati obavijesti o Putlockeru u svom pregledniku i na taj način smanjiti mogućnost zaraze. Ovo je direktan proces, ali pobijedio’ne mora značiti da ste sigurni u Putlockeru.

Kako biti siguran na Putlockeru

Alati za cyber-sigurnost u ovom su trenutku vrlo važni i izgleda da će eskalirati dok pokušavaju pratiti cyber-kriminale. Konkurencija je žestoka kada je u pitanju internetska zaštita, što je dobra vijest za potrošače, a posebno za one koji su dovoljno odvažni da hrabre blatne vode Putlockera.

Je li Putlocker siguran? Definitivno ne, a prilikom ulaska na web mjesto koje bi vas moglo dovesti na pogrešnu stranu zakona ili zaraziti vaš uređaj zlonamjernim softverom potrebna je poprilična količina pluga i nekoliko ozbiljnih alata za cybersecurity. pustiti’pogledajte što biste trebali imati u svom Alatu za zaštitu Putlocker-a:

Izbjegavajte blok za rezanje oglasa

Prvi alat koji biste trebali razmotriti želite li ostati sigurni u Putlocker-u je blokiranje oglasa. Dostupni su kao samostalni alati ili kao dio cyber-sigurnosnih paketa.

Iako je AdBlock Plus popularan besplatni blokator oglasa koji je jednako transparentan i pouzdan koliko može biti samo program otvorenog koda, neki od najučinkovitijih alata za sprječavanje neželjenih oglasa i smanjenje prijetnje od zlonamjernih veza su oni koje proizvode VPN kompanije. Najbolji antivirusni softver često uključuje određenu razinu blokiranja, pri čemu ih mnogi nude kao proširenja preglednika.

Jedna od najdugovječnijih tvrtki za cyber-sigurnost na svijetu, Norton, na primjer, ima i dostupan i za iOS dostupan blokator oglasa koji se može preuzeti, dok je Avast’Proširenje preglednika za internetsku sigurnost uključuje napredne postavke za blokiranje svega od društvenih mreža do praćenja oglasa i analitike.

Mnogi od najboljih VPN-ova uključuju i mogućnosti blokiranja oglasa s NordVPN-om’s CyberSec značajka i Surfshark’s CleanWeb načinom.

Pretražite u sigurnijim pašnjacima

Vaš odabrani web preglednik također može poboljšati vašu internetsku sigurnost. Iako se Google Chrome smatra jednim od najsigurnijih popularnih web preglednika 2019. godine, Mozilla je svojim mobilnim programom Firefox Focus podigla sigurno pregledavanje na novu razinu..

S naprednim postavkama privatnosti, uključujući kapacitet za blokiranje oglasa, analitičke pratioce i društvene tražitelje, Firefox Focus nudi savršenu ravnotežu između preglednika velike brzine i učinkovitog adblockra.

Virtualna nevidljivost

Međutim, kada je riječ o Putlockeru i drugim sličnim web mjestima, ni siguran preglednik ni napredni blokator oglasa nisu dovoljni da biste bili sigurni. Urezan u autorska prava i definiran kao piratsko mjesto, Putlocker blokiraju davatelji internetskih usluga u mnogim zemljama. Drugim riječima, ako’Ako ste neki od američkih davatelja internetskih usluga koji se oslanjaju na Cogent Communications za osnovnu infrastrukturu, pobijedili ste’nećete moći pristupiti mnogim zrcalnim stranicama Putlocker-a ili stranicama za indeksiranje… osim ako ne koristite VPN, to jest.

VPN ili virtualna privatna mreža nude način da učinkovito povezujete svojim davateljem interfejsa tako da ne vidi što radite ili gdje idete putem interneta. VPN stvara mrežu s kojom se povezujete, ali nakon toga sav vaš promet je šifriran, pa vaš ISP nema pojma da li prenosite piratski sadržaj ili jednostavno kupujete putem interneta.

Pošto će VPN stvoriti novi IP za vas, nijedna vaša mrežna aktivnost ne može biti praćena s izvornom IP adresom, što vam daje potpunu anonimnost.

Prednosti upotrebe VPN-a na Putlockeru

Najbolji VPN-ovi za streaming videozapisa na mreži, poput primjerice impresivnog ExpressVPN-a, štite vas ako slučajno struji sadržaj zaštićen autorskim pravima na Putlockeru. Dok mi’ne zagovarate korištenje bilo kojeg VPN-a za nezakonite aktivnosti, korištenje ExpressVPN pouzdano je pokrivač za udobnost koji će vas štititi u slučaju slučajnog klika ili bezazlene veze koja ispada da je piratski film.

Iako su dostupni besplatni VPN-ovi, većina ih je nedovoljna kada je u pitanju sigurnost na Putlockeru. Ne samo da besplatni VPN-ovi često dolaze s ograničenjima podataka koji strujanje čine gotovo nemogućim, već su mnogi također ranjivi na curenje DNS-a i nestabilne veze koje bi mogle razotkriti vas i vašu aktivnost.

ExpressVPN ne samo da nudi neke od najboljih brzina veze, već ima i artiljeriju dodatnih sigurnosnih mjera dizajniranih za vašu sigurnost. Njegova stroga pravila zapisivanja bez značenja znače da čak ni poslužitelji ili tehničari ExpressVPN-a ne mogu pratiti vašu aktivnost do vaše izvorne IP adrese jer se ta adresa nikad ne zapisuje i ne pohranjuje.

Nadalje, ExpressVPN koristi zaštitu nulta znanja da bi zaštitio svoje korisnike. Nijedan ExpressVPN poslužitelj ne sprema podatke na tvrdi disk, koristeći samo RAM, što znači da se svi podaci brišu svaki put kada se poslužitelj ponovno pokrene..

Dok ExpressVPN ne’nema značajku blokiranja oglasa kao takvu, uporaba AES 256 enkripcije znači da nitko neće moći pratiti vaše mrežne aktivnosti i upotrebljavati te podatke za slanje ciljanog oglašavanja.

Ostali vodeći davatelji VPN-a koriste istu vrhunsku enkripciju, no odlučili su ugraditi značajku blokiranja oglasa kako bi se spriječili prekidi i smanjila količina potrošenih podataka. Surfshark i NordVPN su pouzdani VPN-ovi koji omogućuju brze veze dok blokiraju automatske reprodukcije oglasa, skočnih prozora i zlonamjernih web stranica..

Je li Putlocker legalan?

Mi’ve sam odgovorio na pitanja, “Je li Putlocker siguran?” pa sad to’vrijeme je da razmotrimo zakonitost web lokacije. Autorska prava postaju sve vruća tema jer Internet dopušta sadržajima da putuju svijetom naizgled neprovjereno.

Uz internet’sposobnost da se razvija mnogo brže od zakona, a mjesta poput Putlockera nalaze se u mutno sivom području zakona. Iako je legalan sam po sebi, Putlocker ima malu kontrolu odakle dolazi njegov sadržaj, što znači da može sadržavati sadržaj koji krši međunarodne zakone o autorskim pravima..

Čak iu sivoj zoni, postoje mračniji dijelovi koji zakonitost i sigurnost Putlockera čine još dvosmislenijima. Na primjer, ako ste kupili DVD najnovijeg filma o Johnu Wicku (da li to netko još uvijek radi ?!), ali upotrijebite Putlocker da ga gledate, čini li vas to pogrešnom ili desnom stranom zakona? Teoretski, ti’već ste kupili prava na film i stoga imate pravo pogledati sadržaj. S druge strane, veza na Putlockeru vodi vas do sadržaja koji je pribavljen na nezakonit način i stavlja vas na pogrešnu stranu zakona.

Zbunjujuće je, u najmanju ruku, i to’napravio još više činjenicom da je’s nije jasno je li osoba koja prenosi piratski sadržaj odgovorna za to ili je li ta zakonska obveza na pojedinac koji je preuzima.

U jednoj su fazi mnogi vjerovali da strujanje nije zaštićeno autorskim pravima kao ni do sad’Ne uključuje stvarno posjedovanje sadržaja, već samo gledanje. To je bilo nešto lažnog osjećaja sigurnosti i od tada je naglo odbačeno. Ako ti’gledate ga i ne plaćate ga, “lišavate industriju prihoda koji joj je potreban za financiranje sljedeće generacije TV programa, filmova i sportskih događaja ".

I ne samo to, što u mnogim slučajevima novac koji se generira od prihoda od oglašavanja kao rezultat korištenja stranice poput Putlockera pronalazi svoj put izravno u džepovima sindikata organiziranih kriminala. To nije nešto što želite po svojoj savjesti, čak i ako piratstvo uspije proletjeti ispod vašeg moralnog radara.

Kako sigurno strujati filmove besplatno

Ako ti’nikad niste čuli za Netflix, HBO ili Amazon Prime, sigurno negdje živite pod stijenom. Ove stranice za streaming dominiraju u svijetu internetske zabave, pružajući korisnicima pristup tisućama naslova filmova i serija. Iako ništa od toga ne dolazi besplatno, moguće je maksimalno iskoristiti svoja slobodna probna razdoblja i izbjeći opasnosti od Putlockera - barem nakratko.

Netflix nudi jednomjesečno besplatno probno razdoblje za sve nove korisnike, što znači 30 dana bingeing-a Breaking Bad, Orange Is the New Black i Billy na ulici. Jednom kad ti’Imali ste besplatno popunjavanje Netflixa, možete krenuti na HBO i dobiti još 30 dana za gledanje dugo očekivanog originalnog HBO-a, nas, nekih starijih klasika, uključujući Velikog, u kojem glumi Toma Hanksa, i niz novih serija, uključujući Njegove tamne materijale , s Jamesom McAvoyem.

Ne želeći zaostajati, Amazon Prime ima i 30-dnevno besplatno probno razdoblje, kao i Hulu dok je Crunchyroll malo manje velikodušan sa svojim 14-dnevnim besplatnim suđenjem. Da’s gotovo pet mjeseci besplatnog gledanja, a da ne spominjemo kapacitet na većini ovih stranica za streaming za preuzimanje određenog sadržaja i gledanje kasnije.

To možda nije stalni odgovor na vaše strujne molitve, ali to je početak i za one koji su zabrinuti zbog činjenice da Putlocker nije’sigurno, nije’s potencijalno privlačnom alternativom.

Alternativa Putlockeru

Ako ti’Ako ste pod dojmom da možete pronaći besplatnu alternativu Putlockeru koji vas čuva i pruža samo legalnom sadržaju, razmislite ponovo. To ne postoji web mjesto za dijeljenje datoteka s popisom indeksa veza za zabavni sadržaj’ne dovodim vas u opasnost. Bilo koja web lokacija koju odlučite posjetiti mogao bi vas zaraziti zlonamjernim softverom ili vas ostaviti pred ogromnom kaznom za kršenje zakona o autorskim pravima.

Dopustite da učinimo naš veliki bratski čin i upozorimo vas na potencijalne rizike’pogledajte neke od web lokacija koje su stekle popularnost nakon Putlockera’s pravnom glavom.

  • SolarMovie - pozivno sučelje i obilje sadržaja
  • Fmovies - izbor visokokvalitetnih filmova koji su dostupni i za streaming i za preuzimanje
  • Popcorn Time - popularna stranica za besplatno strujanje s integriranim multimedijskim uređajem i opsežnim sadržajem
  • Los Movies - međunarodni sadržaj s titlovima
  • 1337x - jedno od najpopularnijih mjesta za bujice

Zaključak

Jednostavno nije’Moguće je ostati siguran na Putlockeru, bez poduzimanja potrebnih mjera opreza za korištenje blokatora oglasa i VPN-a. Iako antivirusni softver može na neki način zadržati viruse u blizini, to će malo spriječiti da vas od internetskog davatelja usluga ne prate ili sakriju vaše mrežne aktivnosti..

Budući da davatelji internetskih usluga blokiraju određeni sadržaj, posebno ako se sumnja da krši zakone o autorskim pravima, ulazak na web mjesto na crnoj listi kao što je Putlocker može poslati crvenim zastavama i signale dima vašem davatelju internetskih usluga, kao i trolovima s autorskim pravima. Što’S druge strane, neki davatelji internetskih usluga smanjit će vašu propusnost kada otkriju da ste vi’ponovno se bavite streamingom.

Iz tih razloga, VPN nije samo najbolji način da ostanete sigurni u Putlockeru, već i to’je ujedno i najbolji način postizanja krajnjih brzina struje. Kao što VPN skriva sve vaše mrežne aktivnosti od vašeg davatelja internetskih usluga, vi’Dobit ćete bolju brzinu čak i kad struji na legitimnim web lokacijama poput Netflixa, kao i dobiti dodatnu zaštitu na manje pouzdanim web lokacijama poput Putlockera.

Opasno je pristupiti bilo kojoj web lokaciji koja nudi besplatan streaming filmova. Ne samo da možete pristupati ilegalnom sadržaju i zaraditi sebi kaznenu prijavu, već možete i izložiti sebe i uređaj opasnim zlonamjernim softverima.

S obzirom da Putlocker nije siguran, najbolji način je da se to potpuno izbjegne. Ako se ipak odlučite zaletjeti, imajte na raspolaganju neku pristojnu opremu za ronjenje, po mogućnosti u obliku ExpressVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me