Поређење у дубини између НордВПН и ИПВанисх

НордВПН и ИПВанисх су оба високо компетентна ВПН провајдера. С обзиром да су оба ВПН-а добро позната и тржишни лидери, тешко је бирати између ова два. ако ти’Ако имате потешкоћа приликом вагања који одабрати из НордВПН-а и ИПВанисх-а, овај ће вам чланак бити врло користан. Овде смо испитали специфичне разлике између два бренда да бисмо видели ко је на врху.


Посетите нордвпн сајт
Перформансе Губитник
Победник
Карактеристике Губитник
Победник
Сигурност & Приватност Губитник
Победник
Подршка муштеријама Губитник
Победник
Цене Победник
Губитник

Наш укупни победник је НордВПН. Прочитајте даље да бисте видели детаље како сваки бренд мери.

У овом чланку

Перформансе

Без снажних перформанси и брзине, ВПН-ове једноставно није могуће користити јер потпуно инхибирају особу’приступ Интернету - из било којег разлога су на мрежи. Један од главних разлога што су НордВПН и ИПВанисх постали толико популарни је због њихове константно велике брзине и поуздане везе. Поред тога, обојица нуде компатибилност са следећим оперативним системима, без икаквих перформанси са било којим од њих: иОС, Линук, Мац, Виндовс, Андроид, па чак и паметни телевизори.

У погледу броја сервера које обојица имају, НордВПН је јасан победник, мада ИПВанисх и даље има веома похвалну мрежу величине. НордВПН има 5244 сервера у 62 државе, што резултира тиме да су корисници размажени због избора коју локацију да одаберу. ИПВанисх и даље има веома импресивних 1100+ сервера и 60+ локација у земљи.

Што се тиче брзине везе, док и НордВПН и ИПВанисх успоравају голу везу, то је само врло мала количина. Током тестирања, НордВПН је претрпео просечан губитак од 5% брзине и ИПВанисх је имао импресивних 3% губитка, али ИПВанисх тестови нису тако доследни као Норд’с.
Као што одговара врхунским ВПН провајдерима, оба нуде неограничену пропусност која омогућава максималну брзину прегледавања и брзину стриминга. Поврх тога НордВПН може да користи до шест симултаних веза на различитим уређајима са ИПВанисх-ом омогућавајући истовремено до пет веза. Могућност повезивања толико уређаја одједном чини оба ова ВПН-а савршена за оне са много уређаја, велике породице или чак оне који желе да деле рачуне са другима.

Такође треба напоменути да, као и код свих ВПН-а, може доћи до необичног заостајања, посебно при стримингу емисија на мрежи, и ово време кашњења може се умањити одабиром сервера који су ближи земљи у којој се налазите. С обзиром да обе имају толико локација у земљи, то би требало бити изузетно лако.

Укупни победник: Тие

Карактеристике

Функције које ВПН нуди заиста показују када се провајдер може одвојити од конкуренције. Што се тиче поређења НордВПН-а са ИПВанисх-ом, НордВПН је победник када је у питању које карактеристике долазе на било којем од његових планова цена..

Доступне услуге стриминга

Оба ВПН-а омогућавају приступ већем броју популарних сервиса за стриминг. НордВПН чини доступним Нетфлик, ББЦ иПлаиер, Амазон Приме и Хулу - набројимо их само неколико. ИПВанисх ће пружити одличан квалитет стриминга на ББЦ иПлаиеру, Амазон Приме и Хулу, али неће деблокирати Нетфлик на основу последње провере’ве маде. То је зато што ИПВанисх тек треба да деблокира Нетфлик’с гео-ограничења која НордВПН овде добија.
Победник: НордВПН

Мобиле Аппс

И НордВПН и ИПВанисх имају атрактивне и једноставне апликације за Андроид и иОС, али ИПВанисх је наишао на неке проблеме са својом Мац ОС апликацијом. Иако је корисничка подршка на располагању за разврставање било каквих проблема, ми више волимо НордВПН’понуда мобилне апликације.
Победник: НордВПН

Протоколи

ИПВанисх нуди 256-битну АЕС енкрипцију, ОпенВПН, ППТП и Л2ТП / ИПСец протоколе. НордВПН такође нуди 256-битну АЕС енкрипцију, ОпенВПН, ППТП, Л2ТП / ИПСец, али поврх тога такође има ССТП и ИКЕв2 / Ипсец. НордВПН’Стога је протоколски приступ овде јасан победник.
Победник: НордВПН

Пребацивање сервера

Оба ВПН-а нуде неограничено пребацивање сервера, тако да ако један сервер ради лоше, можете пребацити тако да не радите’не искусите станке у вези са било којим провајдером.
Победник: Тие

Додатни алати

ИПВанисх укључује бесплатан Нат Фиревалл и могућност блокирања ЛАН саобраћаја што омогућава контролу када је ваш рачунар повезан на Интернет. Међутим, НордВПН својим додатним карактеристикама прелази и даље. То’озлоглашен је по редовном ажурирању софтвера и њихови алати то показују. Нуди двоструку ВПН енкрипцију за повећање анонимности и има алат који се зове ЦиберСец који штити од злонамјерног софтвера, огласа и ботова. Када су у питању додатни алати и додатна приватност, НордВПН је лако победник.
Победник: НордВПН

Укупни победник: НордВПН

Сигурност и приватност

У области безбедности и приватности, НордВПН и ИПВанисх, одлично се сналазе. Они су напросто водећи на тржишту у погледу нивоа сигурности коју пружају.

И НордВПН и ИПВанисх нуде војну 256-битну АЕС енкрипцију плус оба ВПН-а такође нуде прекидаче за убијање и превенцију пропуштања ДНС-а уз врло строгу политику забране пријаве. Строга политика без записника је нешто што бисмо волели да сматрамо стандардом у погледу приватности, али то није често случај са толико ВПН провајдера. Ако ВПН провајдер не одржава ниједну евиденцију, то значи да у случају хакирања њихових властитих система нема шансе да се подаци о клијентима прекрше. То такође значи да немају информацију да би продали трећим лицима у маркетиншке сврхе или владама које покушавају да шпијунирају своје грађане.

Када су везани једни против других, стога је у почетку тешко изабрати јасног победника између ИПВанисх-а и НордВПН-а. Међутим, НордВПН има малу сигурносну предност због бројних додатих алата, од којих су неки горе наведени. Осим тога, оно што га заиста издваја је да се налази у Панами. То значи да НордВПН мора само да поштује панамске законе који су мало флексибилнији у приступу подацима о клијентима.

ИПВанисх, са друге стране, има седиште у САД-у где је влада ноторна по све интензивнијим приступима праћења својих грађана’ мрежна активност.

Оба ВПН-а нуде и анонимне бујице великим брзинама, што их чини идеалним провајдерима за оне који жуде за преузимањем медија са бујица. Обе такође подржавају ВПН преко ТОР-а, јер нису пријављене.

Све у свему, ми’морам рећи да НордВПН има предност када је у питању безбедност.

Укупни победник: НордВПН

Кориснички сервис

Служба за кориснике је једно од оних подручја која компаније извршавају или их једноставно немају’не обраћам пажњу. ВПН провајдери који остају водећи на тржишту биће они који имају изврсну корисничку услугу, уколико се појаве било какви проблеми, ВПН је врста производа којој је потребно да се та питања брзо реше..

Обе ове компаније нуде добру услугу, с тим да је НордВПН у свом приступу и даље незнатно бољи. За почетак, НордВПН нуди подршку путем е-поште и подршку 24 сата дневно, тако да купци могу питати о питањима кад год су на мрежи. Иако понекад НордВПН’с ЛивеЦхат може трајати неколико минута да одговори, у главном, одговори су дати тренутно, што је огроман бонус. Поред тога, садржај било које помоћи је такође био релевантан и користан.

С друге стране, ИПВанисх изненађујуће нуди само подршку путем е-поште. Иако је ово било пријатељски и давало је квалитетне одговоре, али ми’волио бих да видим више облика корисничке подршке.

За оба ВПН-а они би могли понудити телефонски број јер је понекад могуће телефонирање правог људског бића једини начин за решавање проблема.

Укупни победник: НордВПН

Цене

  • НордВПН: Ниже $ 2,99
  • ИПВанисх: Ниже 4,12 $

Генерално, када се у почетку прикажу месечни трошкови, потенцијални ВПН корисници могу осећати да су ова два ВПН провајдера мало скупа, али то је мала цена коју плаћате за врхунски ВПН. Плус чим се пријавите за дугорочнију претплату, цена се знатно спушта и пружа купцима потпуну приватност и слободу на мрежи, као и приступ свим омиљеним гео-блокираним садржајима.

НордВПН делује мало скупље ако платите за само месец дана, али врло је ниску цену двогодишњег плана тешко победити од само 3,99 долара месечно. То’једва нешто више од шољице кафе.

Поред тога, увек нам је драго што видимо дугачак гарантни рок поврата новца, јер не само да је то много практичнији, већ значи и да се компанија враћа и има поверења у свој производ. НордВПН нуди много дужи временски оквир (30 дана) за своју гаранцију поврата новца од ИПВанисх-а’кратак 7-дневни период враћања новца.

Све што је речено, ИПВанисх је јефтинији од НордВПН-а, па зато ИПВанисх корисник са крајњим ценама осваја ову категорију..

Укупни победник: ИПВанисх

Победник: НордВПН

С обзиром на то да и НордВПН и ИПВанисх чине низ најбољих и најповољнијих ВПН добављача из различитих разлога и употребе, избор између ова два је врло близу. Као што показује горња истрага, обе су угледне и компетентне у свим областима.

Ови амбициозни пружаоци услуга нуде највећу могућу приватност и сигурност, а оба имају интригантне функције и протоколе. Међутим, када их пажљиво упоређујете, НордВПН је генерално најбољи победник ВПН-а.

НордВПН побеђује ИПВанисх јер не само да је глобално много више сервера, већ и локација саме компаније повећава своју сигурност двоструко. Као и то, то’знатно је јефтинији ако купци одаберу њен високо конкурентни двогодишњи план који износи само неколико долара месечно. То је мала цена коју треба платити за услугу коју пружа заједно са њеним карактеристикама и перформансама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me