Najbolji VPN za Windows 10 u 2020. godini

Kad se pokrenuo Windows 10, ljudi su istaknuli probleme oko softvera’postavke privatnosti. Trenutačno će Windows kao zadano prikupiti sve korisnike’s podacima o pregledavanju, ako ne i više.


Jednostavno mijenjanje postavki na vašem Windows softveru nije dovoljno za zaustavljanje ovog prikupljanja podataka. Kako bi se zaobišao taj problem, VPN se može koristiti za osiguranje mrežne sigurnosti i anonimnosti. Pomoću VPN-a na Windows računalu svi će se vaši podaci šifrirati. To znači da će, čak i ako se pošalje Microsoftovim poslužiteljima, biti potpuno neraskidivo.

Ako ti’Tražimo naš najbolji izbor, mislimo da je najbolji VPN za Windows 10 ExpressVPN.

Kako VPN radi sa sustavom Windows 10

Prvi korak koji provodi VPN pružatelj je pružanje korisnicima novog poslužitelja i IP adrese, a drugi je šifriranje njihovih podataka. VPN to radi tako što prenosi podatke šifriranim tunelom tako da korisnik’mrežna aktivnost postaje nečitljiva. Ovako VPN stvara sigurnu vezu radi uspostavljanja virtualne privatne mreže.

Ovo je sjajno za korisnike Windowsa 10, jer znači da mogu uspostaviti sigurnu vezu gdje god krenu, čak i preko besplatnih WiFi veza. Rezultat toga je da mogu izvesti neke osjetljive na podatke, bez brige da znatiželjne oči gledaju što namjeravaju.

Najbolji VPN-ovi za Windows 10

Slijedi popis najboljih 4 najbolja VPN-a za korisnike sustava Windows 10:

# 1 ExpressVPN

ExpressVPN daje ocjenu visoko za svaku mjernu vrijednost. Da’s zašto’je naš top VPN izbor za 2020. godinu.

 • Jednostavnost korištenja: Nevjerojatno je jednostavan za upotrebu, s intuitivnim korisničkim sučeljem i namjenskim aplikacijama za različite mobilne i radne sustave. To znači da ako koristite druge operativne sustave osim Windows-a, možete koristiti isti VPN.
 • Korisnička usluga na tržištu: Ako vas zaglavi, osoblje ExpressVPN-a dostupno je 24 sata dnevno, 7 sati dnevno putem e-maila i podrške putem e-pošte, s prosječnim vremenom odziva putem e-pošte manjim od 20 minuta.
 • Velika mreža na mnogim lokacijama: Sa više od 145 lokacija poslužitelja u 94 zemlje širom svijeta, ExpressVPN blista brzo i omogućava vam zamjenu poslužitelja onoliko često koliko želite. Pa ti’ne usporite ako koristite VPN za Windows 10.
 • Protokoli za šifriranje vojnog stupnja: ExpressVPN omogućuje upotrebu OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec, SSTP i PPTP protokola. Tako možete biti sigurni u anonimnost čak i kada koristite najnoviji softver sustava Windows.

cijena

Express VPN možete dobiti za 12,95 USD za mjesec dana, ili 9,99 USD mjesečno za šest mjeseci. Ako se prijavite na 15 mjeseci, dobit ćete tri mjeseca više - što iznosi samo 6,67 USD mjesečno.

Ako ti’volite isprobati besplatni VPN za Windows, ExpressVPN nudi 30-dnevno probno razdoblje bez rizika.

Ovdje se prijavite ExpressVPN.

# 2 NordVPN

NordVPN je nešto jeftinija opcija od ExpressVPN-a. To’nije baš tako brzo, ali tamo’nema kompromisa na sigurnost. Imaju VPN klijent za svaku platformu i njihove aplikacije neometano rade na mobilnim i stolnim uređajima što je savršeno za višestruko korištenje Windows uređaja.

 • Mnoge lokacije poslužitelja: Usluga je iznimno fleksibilna za putnike, sa 360 mjesta širom svijeta u 60 različitih zemalja.
 • Izvrsne mjere sigurnosti: NordVPN’a “Dvostruki VPN” tehnologija dvaput kriptira vaše podatke, a njihova CyberSec značajka može vam pomoći blokirati sumnjive web stranice. Ovo je fantastična vijest za korisnike Windowsa 10 koji se s pravom brinu zbog svojih podataka.
 • Jednostavno korištenje sučelja: Njihova služba za korisnike nije’nisam dobar kao ExpressVPN’s, ali njihovo je postavljanje prilično intuitivno, pa ne biste trebali’suočiti se s bilo kakvim problemima.
 • Protokoli šifriranja: OpenVPN koristi se kao zadani protokol za sve NordVPN’s aplikacijama dodatno poboljšava internetsku sigurnost za Windows 10 upotrebu.

cijena

Mjesec dana NordVPN košta 11,95 dolara, šest mjeseci košta 7,00 dolara mjesečno, a jedna godina 5,75 dolara mjesečno. Ako se prijavite za pune dvije godine, dobit ćete nevjerojatnih 72 posto. To iznosi malo 3,29 USD mjesečno za neki od najboljih VPN softvera za Windows na tržištu.

Bilješka: S druge strane, za razliku od Express VPN-a’velikodušna 30-dnevna ponuda, NordVPN’besplatno probno razdoblje traje samo tri dana, tako da ćete se morati brzo odlučiti.

Ovdje se prijavite sa NordVPN.

# 3 Cyberghost

CyberGhost je konkurentna cijena za korištenje VPN-a sa sustavom Windows 10 iz bilo kojeg mjesta na svijetu. Ima super velike brzine, vrlo korisne značajke i 100% nultu politiku bilježenja. Također, nedavno je objavio da sada može čak i deblokirati Netflix.

 • Široka mreža: S više od 1.000 poslužitelja na raspolaganju možete pristupiti sadržaju putem svog operativnog sustava Windows iz gotovo bilo kojeg mjesta na svijetu, bez obzira gdje se tada nalazite..
 • Postavke privatnosti za vodonepropusnost: Ako ste zabrinuti zbog čuvanja podataka privatnim prilikom korištenja softvera Windows 10, možete biti sigurni da Cyberghost kriptira sve vaše podatke pomoću vojne AES 256-BIT enkripcije koja koristi 2048-BIT RSA ključ.

cijena

Ako se prijavite na dvogodišnju pretplatu, Cyberghost naplaćuje samo 2,90 dolara mjesečno, što je jedna od najjeftinijih dostupnih opcija. Mjesečna pretplata košta 10,99 dolara, šest mjeseci 7,99 dolara, a godišnja pretplata 4,99 dolara. Svaki plan na koji se prijavite dolazi sa 60-dnevnom garancijom povrata novca.

Ovdje se prijavite uz Cyberghost.

# 4 PrivateVPN

PrivateVPN br’Ne kao i prethodni davatelji usluga, ali to’još uvijek vrijedi provjeriti.

 • Jednostavan za korištenje: Njihove namjenske aplikacije za mobilne uređaje, računala i usmjerivače jednostavne su za upotrebu, a nude 24/7 korisničku podršku ako naiđete na bilo koji problem..
 • Pouzdana veličina mreže: Privatni VPN nudi poslužitelje na 52 mjesta širom svijeta - ne toliko kao ExpressVPN ili NordVPN, ali još uvijek su izvrsni i više nego dovoljni za većinu ljudi. Potpuno je prikladan za Windows 10 VPN.
 • Mnogo mnogih istodobnih veza: Usluga posebno vrijedi razmotriti ako imate veliku obitelj korisnika Windowsa 10 (ili ako ruter dijelite s cimerima) i svi žele istovremeno biti na mreži. PrivateVPN omogućuje vam istovremeno korištenje šest uređaja na njihovim poslužiteljima i jedini je pružatelj usluge.
 • Više protokola: Svi protokoli su obuhvaćeni, uključujući OpenVPN.

cijena

PrivateVPN iznosi 10,95 USD za mjesec dana, a 6,75 USD mjesečno tri mjeseca. Kao ExpressVPN, možete platiti 15 mjeseci i dobiti tri mjeseca besplatno. Da’s 2,98 USD mjesečno, otprilike jednako jeftino koliko možete dobiti za visokokvalitetni VPN.

Kao i ExpressVPN, PrivateVPN nudi izdašno probno razdoblje od 30 dana.

Ovdje se prijavite s PrivateVPN.

Što čini VPN dobar za sustav Windows 10

Postoji nekoliko značajki za koje je nužno da Windows VPN mora biti od koristi i korisno se pretplatiti na.

Broj poslužitelja:

To’Važno je obratiti pažnju na koliko poslužitelja nudi vaš VPN davatelj. Općenito gledano, više je veselja. Što više poslužitelja nudi VPN, veće su šanse da izbjegnete VPN poslužitelj koji je već pretrpan tisućama drugih korisnika.

Broj lokacija poslužitelja:

Obratite pažnju i na broj lokacija poslužitelja. Korištenje VPN-a s više lokacija poslužitelja znači da imate više prilika za prevaru svoje lokacije i moći ćete pronaći VPN poslužitelj u blizini gdje god vas put odvede..

Njeni sigurnosni protokoli:

Najbolji VPN-ovi za Windows 10 koriste OpenVPN protokol. OpenVPN, koji je brz, siguran i otvoreni izvor, postao je standard u industriji. Za razliku od standardnih protokola poput SSTP, L2TP i PPTP, ne’ne ulazi u Windows 10, pa odaberite VPN davatelja koji olakšava postavljanje OpenVPN-a uz minimalne gnjavaže.

Bilješka: Postoji ugrađeni Windows VPN, ali to’s gnjavaža za postavljanje, zahtijevaju više koraka. Windows ugrađen u VPN koristi i PPTP protokol (Point to Point Tunneling Protocol) koji nije ni približno siguran kao OpenVPN protokol.

Zašto mi treba VPN za Windows 10?

Microsoft je ogorčio korisnike širom svijeta najnovijim ažuriranjem operativnog sustava. Otkrilo se da je toliko hvaljeni Windows 10 bio užasan za korisnike’ privatnost.

To znači da Windows 10 prikuplja sve vrste korisničkih podataka, uključujući kontakte, podatke kalendara, aktivnosti pregledavanja i Wifi podatke. Bilježi svaki korak tipkovnice, pa čak i prati lokaciju. Sve je to prilično temeljna informacija koju bi većina nas željela zadržati u sebi.

Nadalje, neke su Windows 10 usluge posebno krive za prikupljanje privatnih podataka. Cortana, na primjer, je Microsoft’novi osobni asistent i Siri izazivač. To’i sigurnosnu prijetnju, dijeleći svaki zahtjev koji pošaljete s Microsoftom’poslužiteljima, od traženja informacija o vremenu, do pristupa kartama.

Postoji mnogo vodiča koji objašnjavaju kako se zaštititi od Microsofta upotrebom podataka, kao i savjete kako promijeniti različite postavke na bilo kojem Windows 10 uređaju. To je važno, ali onemogućavanje određenih značajki nije dovoljno. Analiza Ars Technica pokazala je da računala sa sustavom Windows 10 šalju zahtjeve Cortani i drugim Microsoftovim uslugama - čak i kad su te usluge bile isključene. Zbog toga, između ostalog, toplo preporučujemo VPN za Windows korisnike.

Iako Microsoft tvrdi da koristi podatke koje prikuplja od vas za poboljšanje svojih usluga, postoji mnogo mogućnosti za zlouporabu. Microsoft je i ranije optužen da je usko surađivao s Agencijom za nacionalnu sigurnost, uključujući pomaganje NSA-u da prijeđe Microsoft’vlastita enkripcija. Korištenje VPN-a nesumnjivo je jedan od najboljih načina zaštite sebe i svojih podataka. Čak i ako nisi’Ne koristite VPN za Windows 7, ali vi’nadograđeni ste na Windows 10, zahvaljujući ovim sigurnosnim kršenjima, to’s sada praktički obavezno.

Nadalje, korištenje Windows VPN-a štiti vas i od DNS napada. Nadgledajući vaše DNS zahtjeve, hakeri mogu pratiti vaše kretanje na mreži. Oni također mogu upotrebljavati tehnike trovanja DNS-om za postavljanje lažnih podataka u predmemorije DNS sustava, preusmjeravanje svih vaših DNS zahtjeva na web stranice koje kradu vaše podatke. Kad instalirate VPN na računalo, vaše će računalo preći na korištenje VPN-a’DNS sustav, a ne njegov vlastiti, što vam omogućava višu razinu zaštite.

Mogu li koristiti besplatni VPN softver za Windows?

Nikada ne preporučujemo besplatan VPN, pogotovo kada je vaš glavni razlog instaliranja VPN softvera za Windows na vaše uređaje poboljšati sigurnost.

Iako su neke opcije na ovom popisu očito relativno skuplje od besplatnog VPN-a, imajte na umu da su te VPN besplatne s razlogom. Osim što je spor i nepouzdan, biti slobodan dolazi i s ulovom.

Besplatno je uhvaćen besplatni VPN koji prati svoje korisnike’ pregledavanje podataka i omogućavanje drugim korisnicima da preusmjeravaju promet putem vaše veze, što znači da možete odgovarati za bilo što ilegalno do čega dođe.

Iz tog i mnogih drugih razloga, mislimo da je nekoliko dolara mjesečno vrijedno ulaganje, posebno kada je u pitanju zaštita vaših najvažnijih i privatnih podataka.

Također, većina pružatelja VPN-a nudi besplatno probno razdoblje, tako da ne’ne trebate se izvršiti unaprijed.

Donja linija

Bez sumnje, od srca preporučujemo korištenje ExpressVPN-a kao VPN-a za Windows 10. To je jedno od najboljih jer je dosljedno pouzdano u svojim vezama, kao i izvrsno sredstvo šifriranja podataka za korisnike Windows 10 koji podliježu Microsoftu’kršenja podataka.

U svijetu u kojem se naši životi odvijaju na mreži i toliko je naših osobnih podataka pohranjeno na našem računalu ili ih objavljujemo putem interneta, e-sigurnost bi nam trebala biti jednako važna kao i svaka sigurnost koju ugrađujemo u svoje domove.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me