Najbolji VPN za VoIP u 2020. godini

Internet je pružio bezbroj načina za smanjenje troškova u našem svakodnevnom životu. Jedna od najkorisnijih je VoIP usluge. Stajanje za ‘Ovaj softver putem glasa putem Interneta omogućuje korisnicima upućivanje poziva u bilo koji dio svijeta - potpuno besplatno!


Sve dok i pozivatelj i primatelj imaju pristojnu internetsku vezu, nema ograničenja s kim možete razgovarati, gdje možete nazvati i kada se to može dogoditi.

Ova je korist beskonačna, jer je poznato da telefonski pozivi na veće udaljenosti od konvencionalnih pružatelja usluga skupe ogromnu svotu.

Neke od najpopularnijih VoIP aplikacija uključuju:

 • Skype
 • Viber
 • Što ima
 • Google Hangout
 • FaceTime
 • Facebook Messenger

Nažalost, posljednjih godina neograničena priroda ovih usluga došla je pod prijetnju. Određene vlade sada blokiraju VoIP aplikacije, uskraćujući korisnicima njihovu neospornu praktičnost.

Ovdje ćemo pogledati korištenje VPN-a za VoIP aplikacije kako bi korisnici mogli pristupiti VoIP uslugama s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Naš izbor za najbolji VPN za Voip: ExpressVPN

Zašto mi treba VoiP VPN

VoIP telefonske usluge odličan su način da u velikoj mjeri smanjite svoj telefonski račun, a istovremeno dodajete mnoštvo odličnih funkcija poput neograničenih dugoročnih poziva i udaljene govorne pošte.

Međutim, možda ćete biti iznenađeni kad saznate da su ove usluge blokirane u mnogim zemljama.

Ponekad to’s obzirom na vladinu cenzuru, u zemljama gdje oni na vlasti žele kontrolirati i nadzirati komunikacije.

U mnogim slučajevima, ipak’s, jer telefonske tvrtke poput T Mobile imaju monopol na tamošnju komunikacijsku industriju i preuzimaju na sebe kako bi blokirale pristup konkurentskim uslugama.

Ako ti’vam je muka od visokoplatnih telefonskih računa i želite se prebaciti na pružatelja usluga VoIP-a, prijavite se putem VPN-a kako biste dobili neograničen, siguran pristup.

Kako djeluje VPN za VoiP?

VPN označava Virtual Private Network. Ono što vam omogućuje jest pružiti vam zasebnu sigurnu mrežu, omogućujući vam da zaobiđete blokove sadržaja i zaštitite svoju privatnost.

Davatelj VPN-a dat će vam drugu IP adresu, blokirajući vašu originalnu i šifrirati sve vaše podatke i zaštititi vaše osobne podatke.

Blokirajući vašu IP adresu, možete pristupiti bilo kojem sadržaju koji želite prevarajući poslužitelje da vas misle’Ponovno se nalazite na drugom mjestu i daje vam pristup blokiranim uslugama poput VoIP-a.

Što je najbolji VPN za VoiP?

Korištenje VoIP VPN-a je najbolji način da se zaobiđu ograničenja glasovnih poziva. Proxy softver vam omogućuje neograničen pristup, dok šifrira vaš promet kako bi sakrio vaše mrežne aktivnosti. Čak i ako živite u zemlji sa strogim internetskim nadzorom, vrhunski VPN može pružiti privatnost i deblokirati WhatsApp, Skype ili bilo koju drugu uslugu.

Međutim, samo će najbolji VPN-ovi raditi. Testirali smo tržišne lidere na sljedećim čimbenicima kako bismo utvrdili najbolje pružatelje usluga za siguran pristup VoIP aplikacijama.

Brze brzine:

Kako je glasovno pozivanje prilična aktivnost bogata podacima, spori VPN-ovi borit će se s tim zadatkom. Kako šifriranje samo dodatno usporava proces, ključno je odabrati pružatelja usluga koji se može pohvaliti maksimalnim brzinama i pouzdanom uslugom.

Snažna enkripcija:

Kako je zaobilaženje nacionalnih cenzora u nekim zemljama nezakonito - a u drugim postoji u sivom području - potrebna je nepogrešiva ​​enkripcija kako bi se korisnici zaštitili od kaznenog progona. Tražili smo VPN-ove koji koriste vojnu enkripciju AES-256 kako bismo zajamčili privatnost.

Neograničena propusnost:

Neki dobavljači VPN dolaze s dosadnom granicom propusnosti, što će ozbiljno ometati vašu mogućnost upućivanja poziva. Neograničeno korištenje uvjet je za pristup VoIP-u.

Mreža poslužitelja:

Poslužitelji se često zaspaju kada se poveže previše korisnika. Budući da VoIP pozivi zahtijevaju najbrže moguće brzine, trebate davatelja koji nudi dovoljno mogućnosti povezivanja kako biste izbjegli uska grla.

Dodatni sigurnosni protokoli:

Kako tvrtke i vlade sprečavaju korištenje VPN-a, osnovni protokol često više nije dovoljan da jamči privatnost. Dodatne sigurnosne značajke mogu vam pomoći sakriti VPN promet i čuvati vas dok koristite VoIP.

Odgovarajuća služba za korisnike:

VPN-ovi mogu biti zbunjujući, posebno za nove korisnike. Opcija trenutne korisničke podrške pruža pomoć prilikom konfiguriranja klijenta i rješavanja problema.

Sljedeći pružatelji usluga ocijenili su se najvišim u našim testovima i najbolji su izbor za deblokiranje VoIP usluga.

Top 3 najbolje VPN-ove za VoIP

Postoji puno VPN pružatelja usluga. Evo me’razbili smo nekoliko najpopularnijih na tržištu i kako ih uspoređuju za neograničen VoIP pristup.

# 1 izbor: ExpressVPN - najbrža veza

najbolji vpn za CBC Kanadanajbolji vpn za CBC Kanada

Broj jedan izbor za brzo, sigurno korištenje VoIP-a je ExpressVPN.

 • Brza veza: Kada ti’upotrebljavate VPN za internetske komunikacijske usluge poput VoIP-a’želim brzu vezu poput ExpressVPN ponude.
 • Neograničena propusnost: Želite i obilje propusnosti za glatki video chat i pozive koji se nikada ne odbacuju.
  ExpressVPN nikad ne ograničava propusnost.
 • Izvrsna usluga kupcima: Njihova korisnička usluga je također izvrsna, s mogućnostima kao što su 24/7 podrška, live chat i pomoć putem e-pošte s prosječnim vremenom odziva putem e-pošte od <30 minuta
 • Povrat novca zagarantovan: Svojim kupcima također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca i program preporuke koji kupce i njihove prijatelje nagrađuje s mjesečnom besplatnom uslugom.
 • Kompatibilnost u mnogim operativnim sustavima: ExpressVPN je također kompatibilan sa svim operativnim sustavima, tako da ga možete koristiti na svemu, od Windows radne površine do Android pametnog telefona za upućivanje VoIP poziva.
 • Višestruke veze: Još bolje, možete povezati njihov VPN na dva uređaja istovremeno - jedan mobilni i jedan stolni uređaj tako da možete u VoIP pozivima upućivati!
 • Sigurnost vojne razine: ExpressVPN nudi više sigurnosnih protokola i 256-bitnu enkripciju, tako da su vaši podaci uvijek sigurni, a vaši VoIP pozivi uvijek su privatni.
 • Ogromna poslužiteljska mreža: Imaju mrežu poslužitelja koja uključuje i lokacije u 78 zemalja širom svijeta.

Izbor broj jedan za brzo, sigurno korištenje VoIP-a je ExpressVPN, ovdje pogledajte naš cjeloviti ExpressVPN pregled.

# 2: IPVanish - Niske mjesečne stope

Ako se slučajno nalazite u kutku svijeta, gdje možete’Ako pristupite Express VPN poslužitelju, IPVanish čini dobru zamjenu.

 • Velika mreža: Njihova mreža nije’prilično velik kao Express VPN’s, ali možete otkriti da imaju poslužitelj smješten malo bliže vama, pa VoIP komunikacije ostaju opcija gdje god da se nalazite u svijetu.
 • Dobra vrijednost za novac: IPVanish nudi svojim klijentima ozbiljno veliku vrijednost. Njihove cijene su vrlo niske, cijene oko 10 USD mjesečno, a dodatni popusti za kupovinu više od jednog mjeseca.
 • Nema ograničenja: Uz neograničenu propusnost, uvijek su mogući dugi i podatkovni VoIP pozivi.
 • Višestruke veze: Do dvije istodobne veze uključene su u sve njihove planove usluga, što pomaže ako neko drugi u vašoj obitelji ili tvrtki treba istovremeno uspostaviti VoIP poziv.
 • Značajka razgovora uživo: IPVanish ima uslugu za korisnike gotovo jednako dobro kao Express VPN’s, a osoblje za podršku dostupno je 24 sata dnevno i 7 minuta putem e-maila. Glavna razlika ovdje je što ćete kraj vremena možda još malo pričekati na pomoć, posebno ako imate podršku putem e-pošte.
 • Povrat novca zagarantovan: Oni također nude 7-dnevnu garanciju povrata novca, ali bez preporuke.

Glavni nedostatak: Jedna stvar koju treba imati na umu s IPVanish-om jest da njihov softver, iako je jednostavan za korištenje i postavljanje, nije kompatibilan s iOS-om. Ako ti’Ako koristite Apple uređaje, obavezno provjerite operativne sustave prije prijave s servisnim planom putem IPVanish-a.

IPVanish možete pronaći ovdje za naš cjelovit pregled IPVanish-a, kliknite ovdje.

# 3: Sakrij moju guzu - spora veza

HideMyAss izgleda prilično dobro na papiru, s poslužiteljima u 151 zemlji, ali njihova veza često ne može imati pouzdanost.

 • Nedosljedna veza: Njihovi se poslužitelji često zatrpavaju s previše korisnika, što čini manje od poželjnog izbora za korisnike VoIP usluga.
 • Kompatibilnost u mnogim operativnim sustavima: Njihov je softver kompatibilan sa svim operativnim sustavima tako da možete upućivati ​​VoIP pozive s bilo kojeg uređaja.
 • Ne uvijek prijateljski: HideMyAss nije najbolje za ljude koji nisu’nisam upoznat s VPN-ovima. Postavljanje može biti malo komplicirano, a softver isn’dovoljno intuitivan.
 • Značajka razgovora uživo: Poput Express VPN-a, HideMyAss nudi 24/7 korisničku službu, osim podrške za chat i podršku putem e-pošte, nudi i podršku putem telefona. Međutim, vrijeme čekanja može biti puno duže s HideMyAssom, a usluga isn’uvijek korisno.
 • Stroga enkripcija: Vas’Dobit ćete solidnu enkripciju koja je ključna ako koristite VoIP aplikacije tamo gdje one nisu dopuštene.
 • Neopisana širina pojasa: Neograničena propusnost sa HideMyAss’Uslužni planovi znače da su mogući dugi videopozivi preko VoIP aplikacija.

Donja linija: HideMyAss’kvaliteta veze i korisnička usluga jednostavno ne’Ne uspoređujte s ExpressVPN’a.

Pročitajte naš puni pregled HideMyAss sada.

Mogu li koristiti besplatni VPN za VoiP?

Postoji mnogo besplatnih VPN-a za VoIP davatelje. Iako se zbog nepostojeće cijene mogu činiti atraktivnom, postoje značajni nedostaci. Osobito, ako želite koristiti svoj VPN za Viber, Skype i druge VoIP aplikacije, borit ćete se da pronađete uslugu s potrebnim značajkama.

Ukratko, mi ne’ne preporučujem besplatni VPN za VoIP davatelje jer:

 • Besplatni davatelji VPN-a nametnuli su ograničenje propusnosti i dopuštenja za korištenje, što je i pobijedilo’Ne pokrivate podatkovni glasovni poziv.
 • Njihove brzine su male, a usluga često odustaje, što će biti frustrirajuće pri pozivu, ali može ugroziti i vašu privatnost.
 • Poznati su po sigurnosnim rupama, pa ih treba izbjegavati ako se nalazite u zemlji s visokom cenzurom i nadzorom.

Ako možeš’ne priuštiti plaćanje premium usluge, tada mnogi davatelji ponude razdoblja garancije bez plaćanja probne verzije ili povrata novca. Pomoću ovih podataka možete jednostavno otključati VoIP aplikacije.

Zašto države blokiraju VoIP uslugu

Razlozi zabrane VoIP-a znatno se razlikuju. Na nekim se mjestima smatraju prijetnjom postojećim cenzorskim režimima.

Kako nema načina da ograniče podatke prosljeđene ovim uslugama, a mnogi pružaju šifriranje putem aplikacija, oni su problematični za vlade koje aktivno kontroliraju nacionalnu naraciju.

Na drugim mjestima, to’jednostavno zato što se natječu s nacionalnim telekomunikacijskim kompanijama. U tim slučajevima često se pruža alternativna opcija, ali može biti frustrirajuće da nema slobode izbora.

Sljedeće zemlje blokiraju VoIP aplikacije:

 • Belize
 • Kina
 • Egipat
 • Jordan
 • Kuvajt
 • Sjeverna Koreja
 • Oman
 • Katar
 • UAE

Na drugim mjestima - poput Kariba, Meksika i Brazila - VoIP usluge su blokirane na određenim davateljima internetskih usluga.

U Pakistanu, Panami i na Kubi Skype je dostupan, ali po troškovima koji su većini stanovnika nedostupni.

Mnoga izvješća također sugeriraju da su u Egiptu, Tunisu i Siriji VoIP aplikacije često privremeno blokirane tijekom razdoblja značajnih nemira..

Dno crta upotrebe VoiP VPN-a

Tamo’Nema sumnje da su VoIP-ovi put do dana današnjeg.

U doba u kojem je kućni telefon sve rjeđi, ljudi žele više od svoje internetske usluge i mobilnih uređaja, a VoIP-ovi pružaju vrhunske značajke i niske mjesečne cijene.

Za pristup VoIP uslugama koristite najbolji VoIP VPN. Želite onaj koji će vam omogućiti najbržu i najpouzdaniju vezu.

Također želite da sigurno kriptiraju vaše podatke i pruže najbolju korisničku uslugu. Uz to, trebao bi raditi na svim vašim uređajima i operativnim sustavima.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me