Najbolji VPN za Tor Broswer u 2020. godini

Tor preglednik nudi značajke zaštite i privatnosti kojima su danas mnogi korisnici potrebni’s izloženim internetskim krajolikom. VPN pruža web surferima dodatni sloj zaštite od znatiželjnih očiju, ali pronalazak pravog VPN-a za Tor jednako je podoban koliko i za perkese.


Otkrijte najbolje VPN-ove za Tor kako biste otkrili pravu uslugu za svoje potrebe.

Što je Tor preglednik?

Onion Router - ukratko Tor - poznata usluga rješenja privatnosti, objavio je vlastiti internetski preglednik u studenom 2017. Tor. Je izvorno stvorila američka mornarica kao sigurnosna mreža visoke razine..

Tor se temelji na decentraliziranim mrežama, raspršuju korisničke podatke po čvorovima, a ne na pojedinačnoj lokaciji. To korisnicima daje anonimnost maskirajući izvor svog prometa kao i put kojim njihova informacija putuje. Međutim, čak i najsigurnije mreže imaju ranjivosti i Tor preglednik nije iznimka.

Unatoč tome, korisnici mogu udvostručiti svoju zaštitu kako bi osigurali da su njihove informacije sigurne i šifrirane dodavanjem VPN-a. Osim IP maskiranja i usmjeravanja, VPN-ovi pomažu web surferima da skidaju geo-ograničenja izravno s svojih preglednika.

Korištenje plaćenog ili besplatnog VPN-a za Tor je jednostavan način za zatvaranje mogućih propuštanja, ali različiti pružatelji usluga nude različite pogodnosti i funkcionalnosti. Čitajte dalje kako biste otkrili najbolje Tor VPN klijente i razumjeli zašto to’Ključno je ostati uvijek zaštićen na mreži.

Kako djeluje Tor?

humka’Decentralizirana mreža nudi nekoliko slojeva zaštite za korisnike koji poboljšavaju VPN’postojeće značajke. Za jednu, korisnike’ promet se usmjerava kroz nekoliko čvorova - a svi upravljaju volonteri - koji se mijenjaju svaki put kada korisnik pošalje novi zahtjev. Podaci koji se prenose preko mreže Tor šifriraju se i brišu bilo koji podaci koji bi mogli prepoznati korisnike.

Jedna od najvećih prodajnih točaka za korisnike orijentirane na privatnost je ta što Tor ne nadzire nitko, pa nema zapisnika ili bilo kakvih zapisa o aktivnostima, što ga čini anonimnijim u odnosu na normalno pregledavanje web stranica.

Dobijte dodatnu sigurnost s VPN-om za Tor

Sustav usmjerivača luka nije bez nekoliko nedostataka. Davatelji internetskih usluga i neke vlade svjesni su glavnih čvorova za ulazak i izlazak mreže koji im omogućuju nadzor aktivnosti i blokiranje pristupa, kao i vođenje kartica na pojedinim korisnicima.

Tor također može usporiti web promet, što dovodi do sporih preuzimanja što znači da nije uvijek idealan za P2P preuzimanja. Nadalje, njegovo obećanje o većoj anonimnosti nije uvijek osigurano s obzirom da vlade mogu pratiti pojedine korisnike na mreži pregledom prometa s ključnih pristupnih čvorova. Dodavanje VPN-a jednostavan je način udvostručavanja privatnosti i prekrivanja nekih rupa u Toru’s infrastruktura.

Za jedno, VPN-ovi pružaju nešto stabilnije brzine veze, kao i bolju zaštitu privatnosti - dok se Tor fokusira na anonimnost. VPN-ovi mogu čak poboljšati brzinu preuzimanja i omogućiti korisnicima da u potpunosti iskoriste web, uključujući dijeljenje datoteka i streaming, jer VPN-ovi omogućuju korisnicima kontrolu nad poslužiteljem na koji se povezuju; s Torom nema kontrole.

Najbolji VPN za Tor preglednik u 2020. godini

Kako bi prepoznali najbolji VPN za Tor, naš tim tehničkih stručnjaka stavlja svaku VPN uslugu ispod na test. Mi’Svako VPN vagao je na temelju nekoliko komponenti, uključujući njihovu razinu enkripcije i ponuđene protokole, brzinu i pomoćne sigurnosne prednosti. Konačno, korisničke recenzije i računi također se smatraju dobivanjem najcrnje moguće slike.

Evo popisa najboljih VPN-ova za Tor:

# 1 ExpressVPN

Korisnici Tor će cijeniti duljine koje ExpressVPN prolazi kroz svoje obećanje o sigurnosti, uključujući izradu .onion verzije web stranice za one pojedince koji traže anonimnost. Štoviše, tvrtka čak prihvaća plaćanja u kripto valutama poput bitcoina, koja je poznata po značajkama šifriranja i sigurnosti. Osim ovih karakteristika, pretplatnici također mogu prilagoditi svoje sigurnosne postavke s četiri uspostavljena protokola, uključujući široko popularne OpenVPN, SSTP, L2TP / IPsec i PPTP, ostavljajući im da dodaju onoliko privatnosti i šifriranja koliko žele. Nadalje, ExpressVPN koristi neke od najjačih dostupnih zaštita, s AES-256 enkripcijom koja koristi SHA512 provjeru autentičnosti. Općenito, VPN’mreža prikazuje izvanredne brzine prometa, a dolazi uz 30-dnevno dnevno vraćanje novca ako ga korisnici otkriju’nije najprikladnije za njihove potrebe pregledavanja.

Za cjelovit pregled usluge ExpressVPN kliknite ovdje.

# 2 NordVPN

Korisnici zabrinuti zbog davatelja VPN-a koji vode kartice na svoje aktivnosti cijenit će NordVPN’s strogom politikom nultih zapisa koja je bila na snazi ​​i uspješna do sada. Sjedište tvrtke je i u Panami, poznato je po zakonima o privatnosti prilagođenima korisnicima. Pretplatnici zahvaljujući tvrtki mogu lako uspostaviti Tor vezu i NordVPN’dobro poznati OpenVPN protokol. To korisnicima pruža sigurniju vezu jer ova vrsta konfiguracije uistinu udvostručuje slojeve sigurnosti. Iako nešto zaostaje na prednjoj brzini, on pruža prilagodljivost zahvaljujući konfiguracijama IKEv2, IPsec i OpenVPN, što korisnicima omogućuje postavljanje vlastitih postavki privatnosti. Tvrtka čak ugošćuje određene poslužitelje koji su unaprijed konfigurirani za rad s Onionom preko VPN-a. Ako su kupci nezadovoljni ili nisu uvjereni u uslugu’S odgovara, NordVPN u svoje pretplate uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Za cjelovit pregled NordVPN-a kliknite ovdje.

# 3 Cyberghost

Izuzetno velike brzine CyberGhosta, sjajne značajke i pravila bez evidentiranja čine ga drugim odličnim izborom za korisnike koji traže VPN za TOR. Kupcima je na raspolaganju preko 1000 poslužitelja, a svaki se razlikuje po brzini. Cyberghost također ima strogo pravilo nulte evidencije, što znači da oni nikada ne prikupljaju vaše privatne internetske podatke, tako da ih nikada ne mogu prodati oglašivačima ili predati vlastima. Tvrtka kriptira sve vaše podatke pomoću vojne AES 256-BIT enkripcije koja koristi RS48 ključ od 2048-BIT. Cyberghost naplaćuje samo 2,90 dolara mjesečno ako se prijavite na njihov dvogodišnji plan. Mjesečni plan koštat će vam 10,99 USD, dok 6-mjesečna pretplata košta 7,99 USD, a godišnja pretplata 4,99 USD. Svaki plan koji kupite dolazi sa 60-dnevnim jamstvom povrata novca.

Za naš cjelovit pregled CyberGhosta kliknite ovdje.

VPN-over-Tor vs. Tor-over-VPN - što je bolje?

Kada kombinirate VPN-ove i Tor, postoje dva načina za to: VPN preko Tor-a ili Tor preko VPN-a. Korištenje VPN-a preko Tor-ove mreže znači povezivanje s Torom, a zatim daljnje šifriranje prometa putem VPN-a. Neke su prednosti toga:

 • Daljnja IP enkripcija jer ju je Tor već maskirao
 • Veći stupanj anonimnosti
 • Sprječavaju ISP-ove da nisu primijetili da ste spojeni na VPN
 • Bolja kontrola nad odabirom lokacije vašeg poslužitelja

Korištenje Tor-a preko VPN-a, s druge strane, znači korištenje veze šifrirane VPN-om za pristup Tor mreži. To također nudi ključne prednosti, uključujući:

 • Lakša konfiguracija, kao što se ne čini’ne zahtijevaju postavljanje protokola i pristupnih staza
 • Nema praćenja aktivnosti i nadzora onoga što šaljete, već samo ako se povezujete s Torom
 • Zadržavanje pristupa .onion web lokacijama i skrivenim uslugama u mreži Onion
 • Bolje prednosti za korisnike koji misle na sigurnost

Na kraju, tamo’nema ispravnog načina povezivanja, ali kako kombinirate dvije usluge uvelike će ovisiti o vašim osobnim preferencijama i potrebama.

Je li Tor zakonit?

Unatoč skandaloznim naslovima i vijestima vezanim uz Tor i anonimno pregledavanje, mreža Onion u potpunosti je legalna i nudi usluge klijentima širom svijeta. Međutim, to ne čini svaki korisnik koji je povezan s Torom iz nedužnih razloga, a anonimnost je znala da ga neki dovode do njega u gadne svrhe..

Povezan je i s Mračnom mrežom koja je poznata kao središnje mjesto za nezakonite aktivnosti. Iako upotreba Tora neće rezultirati pravnim postupkom protiv vas, može podići obrve davatelja internetskih usluga koji ga pomno prate. Međutim, korištenje VPN-a za Tor lako vam može pomoći da izbjegnete ovu neželjenu pažnju.

Možete li koristiti Tor s besplatnim VPN-om?

Prilično popularno pitanje je možete li koristiti Torn besplatni VPN. Iako je to mogućnost, preporučujemo vam da ne pokušate. Iako nećete morati platiti uslugu, ne postoji jamstvo da je usluga jednaka, izbjegava radnje zapisnika VPN klijenta ili da vam čak pruža dostojnu vezu.

Štoviše, mnogi besplatni VPN-ovi jednostavno su oduzete verzije plaćenih usluga i uklonit će mnoge značajke koje čine VPN-ove idealnim rješenjima. Na kraju, ako i ti’Ako tražite zaštitu, besplatni VPN može biti dobar način za testiranje usluge, ali pružatelj usluga s plaćanjem će pružiti najbolje rezultate.

Dodatni savjeti za sigurnost na mreži

Čak i kada upotrebljavate VPN i Tor za pokrivanje pjesama na mreži, postoje načini kako bi vam hakeri i dalje mogli prići. Kada pregledavate web, redovita primjena ovih savjeta može vam pomoći da se bolje zaštitite:

 • Uvijek budite oprezni prilikom pregledavanja web stranica. Provjerite URL-ove da biste bili sigurni da su šifrirani (HTTPS) prije nego što dođete do njih.
 • Pri povezivanju s javnim mrežama provjerite je li na vašem računalu ili uređaju aktivan sloj sigurnosti, poput VPN-a.
 • Uvijek izbrišite kolačiće i privremene datoteke jer mogu sadržavati tragače ili sadržavati drugi zlonamjerni kôd.
 • Ako možete, platite kriptovalutama, koje su anonimne i pružaju vam veću zaštitu na mreži.
 • Izbjegavajte posjetu poznatim sumnjivim mjestima.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me