Najbolji VPN za Italiju u 2020. godini

Italija je negdje na sredini kada je u pitanju internetska cenzura u usporedbi s drugim zemljama. Iako svojim građanima omogućuje pristup velikom broju sadržaja na internetu, postoje strogi propisi o javnim mrežama i stranicama za kockanje. Ako web-lokacija za kockanje u zemlji nije licencirana, korisnici će otkriti da je pristup njoj blokiran automatski. Da biste zaobišli ove blokove sadržaja, između ostalog, te zaštitili privatnost dok ste na mreži dok ste u Italiji, najlakše je učiniti VPN..


Ovaj članak istražuje koji su najbolji VPN-ovi koji se koriste u Italiji, dok dodatno istražuje zašto je pristup Internetu u Italiji ponekad ograničen i zašto točno i konkretnije, zašto VPN pomaže u zaobilaženju tih ograničenja.

Za najbržu vezu bilo gdje u Europi i pristup svim sadržajima koji želite najbolju moguću VPN, ExpressVPN je jedna od naših najboljih preporuka.

3 najbolja VPN-a za Italiju

Znajući kako VPN pomaže korisnicima u Italiji sve je u redu, ali ovih je dana na tržištu toliko VPN pružatelja. Uz toliko mnogo opcija, teško je znati koji VPN-ovi vrijede vaš novac. Evo nekoliko najpopularnijih na internetu te kako se uspoređuju brzina, sigurnost i pristupačnost u Italiji.

# 1 izbor: ExpressVPN

ExpressVPN je definitivno lider u industriji za VPN, i to s dobrim razlogom. Brzina njihove veze je neusporediva, što ih čini izvrsnim za stvari koje zahtijevaju brzu vezu, poput internetskih igara i strujanja. Također nam se sviđa iz ovih razloga:

 • Zajamčene veze - ExpressVPN je nevjerojatno pouzdan, tako da vaše informacije nikada ne ostaju izložene zbog pada s poslužitelja. To također znači da, ako gledate film ili TV emisiju, pobijedili ste’Ako doživite bilo kakav međuspremnik, možete biti sigurni da ćete se moći povezati s poslužiteljem.
 • Korisnička usluga na vodećim tržištima - tamo gdje ExpressVPN stvarno sjaji, je njihova korisnička podrška. Imaju osoblje koje je na raspolaganju 24 sata dnevno i 7 sati dnevno odgovoriti na vaša pitanja putem live chat i e-maila. Usluga je izuzetno brza s prosječnim vremenima odziva putem e-pošte manjim od 20 minuta. Dakle, čak i ako putujete u Italiju i budete daleko od kuće, znate da možete brzo uspostaviti VPN vezu, čak i ako naiđete na problem.
 • Garancija povrata novca povrh svega, ExpressVPN jamči njihovu uslugu bez 30-dnevnog jamstva povrata novca bez pitanja, tako da nikada ne morate brinuti oko trgovanja povratima. Čak imaju i sjajan program preporuke koji vama i prijatelju nudi mjesec dana besplatne usluge kada ih natjerate da se prijave.
 • Neograničena širina pojasa - Što se tiče njihovih planova, dobivate potpuno neograničenu propusnost i brojne istodobne veze sa svima njima, tako da možete zaštititi i kućni i mobilni uređaj bez dodatnih troškova. Neograničena širina propusnog opsega neophodna je tako da se nikad ne morate brinuti zbog toga što će se VPN veza prekinuti kad ste u Italiji.
 • Kompatibilnost s više platformi - ExpressVPN’Softver je kompatibilan sa svim glavnim operativnim sustavima i super je jednostavan za korištenje. Dakle, bez obzira na uređaj ili sustav koji koristite u Italiji, možete osigurati da je vaša veza sigurna s ovim davateljem usluga’s VPN.

Uz to, pomoću vojnog šifriranja vaši su podaci uvijek privatni i uvijek sigurni. Ako želite brze veze koje su sigurne, ExpressVPN je taj davatelj usluga.

Pročitajte naš puni ExpressVPN pregled sada.

# 2: TunnelBear

Ovo je jedan od novijih VPN-ova na tržištu, koji se pojavljuje od 2011. godine, a koji je nedavno nabavio sigurnosni tehnološki gigant McAfee. Nećete imati problema s pretraživanjem mreže i brigom o financijama koristeći internetsko bankarstvo u Italiji. Jedino pitanje koje imamo s ovom VPN uslugom je internetski sustav za podršku karata koji zahtijeva više odgovora na vaša pitanja od internetskih chat usluga koje pružaju gotovo trenutnu komunikaciju između vas i korisničke usluge. Kao što se kaže, volimo TunnelBear iz sljedećih razloga:

 • Jednostavna upotreba - Ako niste sigurni da koristite bilo koju VPN uslugu i želite da započnete prije putovanja na putovanje u Italiju, trebali biste znati da je TunnelBear vjerojatno najjednostavnija dostupna VPN usluga. Sve je postavljeno na lako razumljiv način i nema ih’Ne previše tehničkih izraza koji su bačeni u njihovim naprednim postavkama.
 • Zaista anonimno - za razliku od mnogih VPN usluga, TunnelBear nudi jedno od najopsežnijih pravila o privatnosti. Ne znaš’ne trebate brinuti o TunnelBear snimanju IP adresa koje posjećuju njegovu web lokaciju, IP adresama na servisnoj vezi, DNS upitima dok su povezani ili bilo kakvim informacijama o aplikacijama, uslugama ili web lokacijama koje možete koristiti dok ste povezani na uslugu TunnelBear..
 • Dostupna je opcija Freemium - Na raspolaganju je besplatna verzija usluge TunnelBear VPN ako se ne želite odmah obvezati. Dobit ćete 500 MB besplatnih podataka, s dodatnih 1 GB podataka ako na Twitteru kažete lijepe stvari o TunnelBearu. Postoji i 30-dnevno jamstvo povrata novca ako se odlučite prijaviti za njihovu plaćenu pretplatu.
 • Pristupačnost je ključna - kada vi’na putovanju želite uštedjeti što više novca. Ovdje dolazi do jednogodišnjeg plana TunnelBear-a. Uštedjet ćete 50% od uobičajene mjesečne cijene koju inače plaćate. Možete koristiti različite načine plaćanja, uključujući uobičajene kreditne kartice, ali postoji i mogućnost plaćanja putem Bitcoina što će osigurati maksimalnu anonimnost. Postoji i opcija plaćanja s staklenkama meda, ali mi’niste sigurni kamo ih poslati.

Sve u svemu, ovo je sjajna usluga, posebno one koje oprezno koriste VPN prvi put.

Pročitajte naš potpuni pregled TunnelBear sada, i prijavite se danas za TunnelBear.

# 3 ProtonVPN

ProtonVPN, lansiran 2017. godine, jedan je od najnovijih te vrste na tržištu, ali brzo stvara ime za sebe. S više od 620 poslužitelja u čak 44 zemlje otkrit ćete da ProtonVPN ima četiri od tih poslužitelja smještenih širom Italije. Postoji puno razloga zašto biste željeli da ova VPN tvrtka vodi računa o vašoj internetskoj sigurnosti.

 • Freemium plan: Uvijek se možete prijaviti pomoću ProemVPN freemium plana koji će vam omogućiti povezivanje na tri različita mjesta širom svijeta bez ikakvih propusnih širina ili ograničenja brzine. Besplatni korisnici ne mogu koristiti VPN za bujice i postoji samo jedna istovremena veza za vaš uređaj, ali to je i dalje puno bolje od većine besplatnih VPN usluga koje nude.
 • Sigurna jezgra: Ova dvostruka VPN značajka pomoći će zaštiti korisnika ProtonVPN-a usmjeravanjem veza s dva različita poslužitelja. “Sigurni Core poslužitelji povezani su na internet pomoću vlastite namjenske mreže s IP adresama u vlasništvu i upravljanjem našeg lokalnog internetskog registra (LIR).”
 • Jednostavnost upotrebe: ProtonVPN klijent nevjerojatno je jednostavan za korištenje i jednostavan je za oči svojim ugljenom i zelenim sučeljem. Imat ćete pristup grafikonu prometa koji će vam omogućiti praćenje performansi vaše veze.
 • Izvrsna pravila o privatnosti: Uz jedno od najjednostavnijih za razumijevanje pravila o privatnosti, točno znate što znate’se družim s tim momcima. Zapravo ne pohranjuju ništa osim najnovijih vremenskih žigova. “ProtonVPN poštuje svoje korisnike’ privatnost i provodi politiku No Logs. To znači da vaše VPN veze ostaju privatne i ne pohranjujemo podatke o vašim vezama ili web lokacijama koje posjetite. U svrhu osiguranja vašeg računa i osiguravanja toga’S vama koji prijavljujete, spremamo jednu vremensku oznaku najnovije prijave vašeg računa. Opet, ne pohranjujemo nikakve podatke o tome odakle ste prijavljeni ili koliko dugo ste prijavljeni.”

Pročitajte naš kompletan pregled ProtonVPN i prijavite se za ProtonVPN ovdje.

Zašto je moj pristup ograničen u Italiji?

Upotreba interneta u Italiji je najstroža i najmanje dostupna u cijeloj Europi, iako, pod uvjetom da nije tako stroga kao mjesta poput Saudijske Arabije ili Dubaija.

Na primjer, zemlja ima stroge zabrane igranja na kockarskim web lokacijama koje u toj zemlji nisu licencirane. U konačnici, to je odluka koju je donijela vlada. Dijelom je to motivirano novcem i porezima, a dijelom motivirano željom da prestanu učiniti kockanje previše lako dostupnim građanima.

Još jedno ograničenje interneta uvedeno je u Italiji 2007. godine, inicijativom OpenNet koja je odredila da je filtriran pristup 7000 web stranica. Povrh svega, samo 32% korisnika interneta u Italiji ima pristup Wi-Fi-ju zahvaljujući zemlji’stroga ograničenja u uspostavljanju javnih mreža. Iako ovo ima svoje prednosti, to sprečava hakere da koriste javne mreže kako bi upali u nekoga’Uređaj je prilično frustrirajući za domaće Talijane ili posjetitelje.

Pa onima koji žive u Italiji ili planiraju posjetiti, jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina oko ovih ograničenja i korištenja je korištenje VPN-a. Proučavamo zakonitost ovoga u nastavku, ali VPN-ovi su definitivno metoda deblokiranja većine sadržaja na internetu i sprječavanja državnog nadzora da špijunira vaše aktivnosti.

Kako će vam VPN pomoći u Italiji?

VPN-ovi ili virtualne privatne mreže nalik su tajnim tunelima na Internetu. To’s uslugom plaćene pretplate koja vam pruža privatnost i sigurnu vezu dok otvarate pristup blokiranom sadržaju, bez obzira na vaš zemljopisni položaj. Ovdje’s kako to radi:

 1. Pretplatite se na plan usluga putem tvrtke.
 2. Nakon što preuzmete softver odaberete mjesto poslužitelja i povežete se.
 3. Vaša IP adresa je maskirana, a vi’dobili ste IP adresu za zemlju poslužitelja koji ste’Izabran sam, potpuno zaobilazeći blokove sadržaja.
 4. Vaši podaci su šifrirani, pa čak i ako su presretnuti, to’potpuno sigurni i privatni.

VPN-ovi su izuzetno dobri u onome što rade i zgodni su za zaobilaženje ograničenja sadržaja kao i za zaštitu podataka na nezaštićenim mrežama.

Ukratko, povezivanje s pružateljem VPN-a’s serveri čine korisnika sa sjedištem u Italiji, izgledaju kao da je on ili ona drugdje kako bi mogli pristupiti sadržaju koji je blokiran zbog geografskih razloga..

Zakoni o zaštiti privatnosti

S obzirom da Italija ima snažna ograničenja kada je riječ o korištenju interneta, posebno u usporedbi s drugim europskim zemljama, dobro je zapitati se koji su propisi i zakoni koji se odnose na VPN-ove u toj zemlji. Konkretnije, dobro je zapitati se koji su zakoni i propisi kad se koristi VPN da bi se zaobišli ta vrlo ograničenja i ograničenja.

Odgovor je da je VPN legalno imati na vašem računalu ili uređaju u Italiji. Međutim, ono što VPN pretplatnik koristi je ono što uzrokuje malo više zbrke. Ukratko, ako pretplatnik VPN-a koristi VPN za pristup web-lokacijama koje italijanska vlada smatra nezakonitim, tada taj pretplatnik podliježe zakonima i kaznama te akcije ako ih uhvati. Isti je slučaj ako koriste VPN da sakriju svoj identitet zbog ilegalnih cyber aktivnosti.

Ovdje je također vrijedno napomenuti da Italija ima strožiji pristup nadzoru svojih građana’ korištenje interneta. 2006. godine Italija je unijela u zakon EU o čuvanju podataka iz 2006. godine. To znači da su talijanski davatelji internetskih usluga prema zakonu obvezni snimiti i arhivirati podatke o kupcima. To uključuje IP adrese, podatke o naplati i web stranice koje korisnici posjećuju, kao i primatelje e-poruka.

Strujanje talijanskih usluga u inozemstvu

VPN-ovi rade u kojoj se zemlji nalazite, pa ako ste Talijan koji je u inozemstvu, možete upotrebljavati i svoj VPN za pristup sadržaju koji je dostupan samo u Italiji. To znači da ako se pretplatite na biblioteke video sadržaja poput Netflixa, s talijanskog računa, i dalje možete pregledati sve svoje omiljene filmove i TV emisije kad god putujete u inozemstvo..

Talijanski Netflix dostupan je ovdje.

Donja linija

Italija je nešto što je anomalija kada je u pitanju pristup i ograničenje u Europi. Njihova stroga regulacija javnih mreža ozbiljno je ograničila njihovu populaciju u pogledu bežičnog pristupa. Osim toga’Jasno je da je u izradi više zakonodavstva koje će nametnuti dodatno filtriranje sadržaja i nadzor.

Iako se ove mjere mogu činiti restriktivnim, ExpressVPN je jednostavan i učinkovit način zaobilaziti ih. Preusmjeravanjem veze preko sigurnog poslužitelja u drugoj zemlji, možete u potpunosti zaobići blokove sadržaja. Vrhunska enkripcija štiti vaše podatke od hakera, a blokiranje IP adrese čini vas nepodesnim za gledanje državnih agencija.

Konačno, za vraćanje privatnosti i pristup blokiranom sadržaju u Italiji koristite ExpressVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me