Najbolji VPN-ovi za Egipat

Egipat ima neuredan odnos s internetom. Prije desetak godina, pristup mrežnim sadržajima za stanovnike Egipta bio je dijelom besplatan, međutim s revolucijom i promjenom vlade 2011. godine postali su stroži internetski zakoni. Vlada je pokušala obuzdati ljude da kontaktiraju s vanjskim svijetom i raspravljati o političkoj klimi, uslijed čega je zabranila web stranice, uključujući one koji su politički optuženi i internetske stranice za ljudska prava među ostalim.


Novo zakonodavstvo o kibernetičkom kriminalu koje je potpisao egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi znači da svatko tko bude proglašen krivim za pokretanje ili čak posjećivanje web stranice koja se smatra prijetnjom nacionalnoj sigurnosti ili gospodarstvu može se suočiti s zatvorskom kaznom ili novčanom kaznom. Internet u Egiptu danas nije besplatan prema izvješću Freedom On The Net 2018, a cenzura se drastično povećala i transparentnosti je malo ili malo. Vaša jedina opcija protiv toga je šifriranje internetskih podataka putem VPN-a.

Za najbolju internetsku sigurnost dok ste u Egiptu, nabavite Express VPN već danas!

U ovom članku

Najbolji VPN-ovi za Egipat

Zaobići internetsku cenzuru nije nemoguće s pravim VPN-om. Međutim, vlada u Egiptu brzo je zabranila i blokirala neke VPN čim su shvatili što čine’koristi se za. VPN-ove kao što su Tunnelbear, TigerVPN, HSSElite, ZenVPN kao i jedan od naših favorita, CyberGhost, blokirala je egipatska vlada. Ispod imamo najbolje opcije vaše sigurnosti dok ste u Egiptu.

# 1 ExpressVPN

Sa širokim rasponom mreža ExpressVPN nudi klijentima više od 3.000 poslužitelja na više od 160 lokacija.

Nadalje, ExpressVPN’Stroge specifikacije za poslužitelje jamče da će vaša veza biti sigurna, pouzdana i brza tijekom cijelog razdoblja njegove upotrebe. Budući da može biti izazovno pronaći poslužitelje u određenoj zemlji koji imaju sve prethodno spomenuto, lokacije VPN poslužitelja omogućuju vam pristup povezivanju s njima visoke kvalitete koju biste očekivali.

Osim nevjerojatne brzine, kvalitete i lokacije svojih poslužitelja, ExpressVPN podržava različite uređaje kao što su Windows, Mac, Android, iOS, Linux i vaš usmjerivač. Ona predstavlja najbolji VPN za sigurnost i zabavu jer može lako otključati Netflix kroz većinu svojih poslužitelja sa sjedištem u SAD-u. Kada su u pitanju drugi veliki streaming servisi (poput Amazon Prime Video ili HBO), ExpressVPN se pokazao kao jedan od najpopularnijih izbora.

Imati jurisdikciju na Britanskim Djevičanskim otocima znači da nitko, pa čak ni vaš davatelj internetskih usluga, nikada neće imati pristup bilo kojoj vašoj mrežnoj aktivnosti, uključujući egipatske vlasti ili treće strane.

Postavljanje će vam oduzeti samo nekoliko minuta. Korištenje ExpressVPN-a je jednostavno, jer su i aplikacija i klijent za desktop jednostavni za korištenje. Početni zaslon ima veliku sklopku za uključivanje i isključivanje, zajedno s mogućim lokacijama poslužitelja na koje se možete odlučiti povezati. Možete prilagoditi svoje specifične potrebe u odjeljku naprednih postavki koji se nalazi u zasebnom izborniku.

Ako ste zabrinuti za sigurnost u Egiptu, ExpressVPN ima leđa sa vojnom zaštitom, kao i DNS zaštitom, OpenVPN podrškom i mrežnom bravom, koju možete koristiti u kombinaciji da stvorite najsigurniju moguću vezu. Mrežna zaključavanje jedna je od najvažnijih značajki, posebno u zemlji kao što je Egipat, jer će prekinuti sve vaše internetske aktivnosti u slučaju pada vaše VPN veze..

Na web mjestu ExpressVPN postoje mnogi vodiči za rješavanje problema koji vas vode kroz stvari poput instaliranja i povezivanja, ali ako vam se zaglavi, također imate mogućnost live chat-a s poznatim agentom za službu za korisnike 24/7. To je nešto što ne nude svi pružatelji VPN usluga, ali može značiti svijet razlike kad i vi’ponovno na mjestu sa strogim internetskim zakonima. Dobivanje korisničke podrške putem e-pošte je još jedna opcija koja će vas pravodobno vratiti na pravi put.

Evo još nekoliko značajki za koje mislimo da su ExpressVPN najbolji VPN za Egipat:

 • Neograničena propusnost
 • Izuzetno velike brzine strujanja
 • Kompatibilan je s Android TV-om (Box) i Fire TV
 • Aplikacije dostupne za svaki uređaj
 • Sakriva vašu aktivnost struje
 • Nema zapisnika veze
 • Nema zapisnika aktivnosti
 • P2P mogućnost
 • Ping vremena koja su minimalno pogođena
 • ExpressVPN djeluje izuzetno dobro u zemljama visoke cenzure
 • Šifriranje vojnog stupnja
 • Velika međunarodna poslužiteljska mreža
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • Izvrsna usluga kupcima
 • 99% produžnog jamstva
 • Do tri istodobne veze

ExpressVPN nudi i posebnu ponudu, ostvarite uštedu 3 mjeseca i 49% uštede svojim godišnjim planom pretplate!

Želite saznati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje.

# 2 Surfshark

Oni mogu biti jedan od novijih VPN usluga, ali oni to jesu’nadoknaditi svoju konkurenciju ni u jednom trenutku sa čak 800 poslužitelja u 50 zemalja širom svijeta. Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima Surfshark imaju vrlo strogu politiku bez trupaca. To znači da ne prikupljaju dolazne ili odlazne IP adrese, aktivnosti pregledavanja, koriste se propusnost, preuzimaju ili kupuju informacije, VPN poslužitelji koje koristite, informacije o sesiji ili vremenske oznake veze.

Ovaj VPN prilagođen je P2P i imate luksuz da su serveri optimizirani za najbolje brzine preuzimanja. Kada govorimo o tome, Surfshark je brz. Za razliku od mnogih konkurenata koji tvrde da im je VPN najbrži okolo, Surfshark će posao obaviti i češće nego ne pobijediti’t osjetite bilo kakav zaostatak s vašom internetskom vezom.

Možete se povezati s 8 različitih Netflix knjižnica, uključujući SAD, Francusku, Veliku Britaniju, Nizozemsku, Japan, Indiju ili Italiju kako biste gledali svoje omiljene filmove i televizijske emisije. Uz sve to, ima sjajne performanse za podržavanje različitih vrsta uređaja i raznih protokola, a nudi nesmetano surfanje i preuzimanje u potpunoj anonimnosti. Opcija Whitelister je fantastična jer omogućuje nekim vašim aplikacijama ili web lokacijama koje ne trebaju da prolaze kroz VPN da zaobiđu vašu VPN vezu, dok osjetljivija aktivnost, poput streaminga ili internetskog bankarstva, ostaje sigurna.

Sučelje je vrlo funkcionalno i korisnije od većine, podešavajući se kako promijenite veličinu prozora. Spajanje ili prekid veze jednim dodirom gumba i uživajte u obavijestima na radnoj površini koja vas ažuriraju o stanju vaše trenutne virtualne lokacije kao i vašoj IP adresi. Jedna od najboljih stvari o povezivanju sa Surfsharkom u Egiptu je ta što ćete moći koristiti što više uređaja s Surfshark pretplatom..

Korisnici Surfsharka podržani su i putem e-pošte i sa sustavima za razgovore koji točno rješavaju vaše potencijalne probleme i daju vam brza rješenja za njih. Oni su i jedna od rijetkih VPN usluga koja nudi svakodnevnu njegu korisnika, 365 dana u godini. Kontaktiranje Surfsharka’Korisnička podrška putem značajke internetskog razgovora ostavila nas je ugodno iznenađena budući da je odgovor bio trenutan i agent Bella uspio je brzo odgovoriti na moje pitanje.

Evo još nekoliko razloga zašto je Surfshark bio jedna od najboljih VPN usluga za Egipat:

 • Velike brzine preuzimanja
 • Nula sječa
 • Neograničena propusnost
 • Neograničena zaštita platforme
 • Neograničeno prebacivanje poslužitelja
 • Neki poslužitelji rade s Netflixom
 • Jaka enkripcija
 • Dopušteno je bujica

Želite saznati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje

# 3 NordVPN

NordVPN nudi mrežu širokog raspona s preko 5000 poslužitelja u 60 zemalja svijeta, od kojih su tri u Egiptu. Imati nadležnost u Panami osigurava da će vaša internetska kretanja uvijek biti zaštićena i anonimna. Također, njihova značajka DoubleVPN znači da je vaš internetski promet dva puta šifriran, što vas čini dvostruko sigurnijima.

Bilo da tražite najbolji VPN za sigurnost ili za streaming u Egiptu, zapravo nije važno jer NordVPN nudi i jedno i drugo. Značajka koja se zove SmartPlay može deblokirati čak 150 streaming usluga uključujući Amazon Prime, Hulu i Netflix. Upotreba najaktualnijih tehnologija štiti vaše aktivnosti na internetu, štiti vašu privatnost i štiti vas na otvorenim Wi-Fi mrežama.

Privatnost je jedan od najvažnijih elemenata, kojem se Nord ponosi, što je i kristalno jasno u njihovoj politici privatnosti,

“Ne pohranjujemo vremenske oznake veze, podatke o sesiji, upotrijebljenu propusnost, zapise o prometu, IP adrese ili druge podatke. Od trenutka kada se korisnik NordVPN.com uključi na softver NordVPN.com, njihovi se internetski podaci postaju šifrirani. Bilo koji internetski promet koji dolazi od njihovog korisnika’s uređajem više nisu vidljivi davatelji internetskih usluga, treće strane snoopers ili cyber kriminali.”

Zaštita internetskih komunikacija ključna je u Egiptu, a pretplata na Nord osigurava vam da imate čak šest uređaja na koje možete istovremeno povezati, uključujući pametne telefone, prijenosna računala, računala, tablete i usmjerivače.

Ne znaš’ne moram biti tehničar koji će razumjeti i koristiti ovaj VPN kao NordVPN’korisničko sučelje vrlo je čisto što ga čini dobrim za prosječnog korisnika. Za iskusnije korisnike, NordVPN nudi veliki broj naprednih postavki, kao što je prekidač za isključivanje, odabir sigurnosnih protokola, omogućavanje prilagođenog DNS-a itd..

Blokiranje neće predstavljati problem sa CyberSec-om, koji će vam pružiti dodatnu zaštitu od zlonamjernog softvera. Napredne postavke prigušivanja osigurat će da vaš VPN funkcionira čak i u zemljama s strogim zakonima o cenzuri, poput Egipta. Zaobilaziti čvrsti Kineski vatrozid nije problem za Nord i prilagođene DNS postavke, kao i dvije različite prekidače za ubojstvo znači da ste cijelo vrijeme zaštićeni.

Služba za korisnike proglašena je najboljom u 2018. godini, nudeći live chat ili e-poštu te imaju detaljan odjeljak s FAQ-om u svom centru za pomoć.

Još nekoliko razloga zbog kojih je NordVPN bio jedan od prva tri VPN-a za Egipat uključuju:

 • Preko 5000 poslužitelja u 62 zemlje
 • IP zaštita od propuštanja
 • Dvostruki VPN
 • CyberSec
 • Luk preko VPN-a
 • Istodobna veza na do 6 uređaja
 • Automatski prekidač
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • Postavljanje i instalacija traju samo nekoliko minuta
 • 24-satna korisnička podrška

Želite saznati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje.

Online zakoni o privatnosti u Egiptu

Tijekom prošle godine stvari su se okrenule kada je u pitanju sloboda interneta u Egiptu. Uz blokiranje stotina web stranica, zabilježeni su i slučajevi desetaka osoba uhićenih zbog objavljivanja lažnih vijesti. Većina tih ljudi su novinari ili prosvjednici.

U pripremi za predsjedničke izbore 2018. održane u ožujku, blokirane web stranice uključuju web stranice neovisnih vijesti, blogove koji se smatraju utjecajima, političke pokrete kao i nekoliko međunarodnih organizacija za ljudska prava. Platforma za objavljivanje Srednji, proxy alati, pa čak i VPN-ovi bili su blokirani.

Prema Slobodi na internetu 2018,

“Od veljače 2018. prijavljeno je oko 500 web stranica blokiranih, od kojih su mnoge bile blokirane od početka 2017. Blokirane su i brojne vijesti, uključujući Huffington Post Arabic, financijski list Al-Borsa i cjelokupnu internetsku izdavačku platformu Medium , gdje je blokirani Mada Masr vratio sadržaj u pokušaju da spriječi cenzore. Web stranice koje vode Human Rights Watch, Reporteri bez granica, aktivistički Pokret mladih 6. travnja (koji je bio aktivan u revoluciji iz 2011.) i zatvoreni demokratski aktivist Alaa Abdel Fattah također su bili nepristupačni.

Pored toga, stotine proxy alata, tehnoloških web stranica i VPN-a koji se koriste za zaobilaženje državne cenzure blokirani su. Korisnici su izvijestili da otvorene i besplatne VPN usluge više nisu dostupne, zbog čega je plaćeni VPN jedina opcija, po trošku koji je mnogima zabranljiv. U prosincu 2016. vlasti su blokirale šifriranu aplikaciju za razmjenu poruka Signal.36 No, blokiranje je zaobišla aplikacija’s programerima, otvorite Whisper Systems, koristeći dominiranje.”

Nije neuobičajeno da se zatvorom pojedincima koji vrijeđaju predsjednika, podstiču na nasilje ili se misli da širi lažne vijesti na internetu. To se dogodilo 2017. godine kada je koptski kršćanin Andrew Saleeb osuđen na pet godina zatvora “prema antiterorističkom zakonu za navodno “podupiranje terorizma” zbog objavljivanja kritika predsjednika Sisija na Facebooku i distribucije letaka koji pozivaju na prosvjede protiv devalvacije valuta.”

Govor protiv seksualnog uznemiravanja također je nešto što egipatska vlada ne favorizira, a zatočeni blogeri, novinari i aktivisti često su izloženi zlostavljanju tijekom pritvora.

“U svibnju 2018. aktivistica Amal Fathy uhićena je dva dana nakon što je na svojoj Facebook stranici objavila video na kojem je kritizirala vladu zbog neuspjeha da zaštiti žene od seksualnog uznemiravanja, pružanja javnih usluga i poboljšanja ljudskih prava i socioekonomske situacije. Fathy i njezin suprug Mohamed Lotfy, direktor egipatske Komisije za prava i slobode (ECRF), privedeni su, kao i njihovo trogodišnje dijete. Kasnije su objavljeni, ali Fathy je optužena za širenje videa na društvenim medijima kako bi javno potaknula svrgavanje vlade, objavila video koji uključuje lažne vijesti koje mogu naštetiti javnom miru i zlouporabu telekomunikacijskih alata.”

Čini se kao da nema pravila kada je u pitanju ono što jest, a što nije dopušteno. Godine 2017. sveučilišna profesorica objavila je video o sebi kako pleše i ubrzo je otpuštena. LGBT zajednica također je usmjerena na društvene mreže i razne aplikacije za upoznavanje.

Egipatske usluge struje

Postoje brojne usluge streaminga koje ćete htjeti prilagoditi u inozemstvo koji nisu dostupni. Pomoću VPN-a možete doći do svih najnovijih vijesti, praćenja uživo, kao i do svojih omiljenih filmova i televizijskih emisija. To uključuje:

 • Al Kahera Wal Nas (arapski)
 • Al Kahera Wal Nas 2 (arapski)
 • Alghad TV (arapski)
 • CBC (arapski)
 • CBC drama (arapski)
 • CBC Extra vijesti (arapski)
 • CBC Sofra (arapski)
 • Nile TV Int. (Arapski)
 • Sub 7 (arapski)
 • Deset TV (arapski)

Donja linija

Čuvanje sigurnosti u Egiptu, posebno kada se koriste društvene medijske platforme i internet, općenito, može biti težak zadatak. U posljednjih nekoliko godina uvedeni su razni zakoni koji snažno ograničavaju slobodu interneta.

Jedini način da ostanete zaštićeni jest korištenje pouzdanog VPN-a koji je dostupan u toj regiji koji će šifrirati vaše internetske podatke i preusmjeriti ih na drugo mjesto. ExpressVPN je najbolja i najsigurnija opcija za vaš VPN u Egiptu, koji nudi neprestano velike brzine i štiti svaki vaš pokret u mreži.

Ako želite pristupiti ograničenom sadržaju i pregledavati on-line bez nadzora u Egiptu, nabavite Express VPN već danas!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me