Koji su najbolji besplatni VPN-ovi za Netflix

Netflix je razmjerno sigurna web lokacija koja je uglavnom bez zlonamjernog softvera, ali to se ne čini’ne znači da je vaš račun siguran od hakera niti da možete gledati sve što želite.


Iako će zdrav razum smisliti način da vam se račun ne ukrade, on je pobijedio’ne mogu učiniti mnogo u smislu dobivanja pristupa američkom Netflixu iz inozemstva. VPN, s druge strane, potencijalno može učiniti oboje.

Netflix je zloglasno agresivan u pokušaju da spriječi korisnicima da pristupaju sadržaju u zemljama u kojima se nalaze’nije legalno dopušteno njegovo distribuiranje, zabranjujući mnoge VPN-ove usput. Srećom, postoje neki, poput ExpressVPN-a, koji izgledaju kao da mogu upravljati geografskim ograničenjima u snu.

ExpressVPN dolazi sa standardnom VPN oznakom cijena, pa bi oni koji žele izbjeći dodatne troškove daleko radije koristili besplatan VPN za Netflix. Ali postoje li još neki koji još uvijek rade?

Najbolji besplatni VPN za Netflix

# 1 VPN tunelaBear

Ako prizor tuneliranja crtanog medvjeda putem karte svijeta u potrazi za medom izaziva osmijeh na vaše lice, trebali biste koristiti TunnelBear VPN za pristup Netflixu. Ovo je prvi uistinu besplatni VPN koji je ponudio naše najbolje besplatne VPN-ove za Netflix kolekciju, iako njegova ograničenja podataka čine strujanje bilo čega pomalo izazovnim..

Besplatni plan TunnelBear korisnicima daje samo 500 MB mjesečno za igranje, što vam neće omogućiti streaming pregled, a ne čitav film. Možete povećati mjesečnu propusnost cvrkutom o TunnelBearu na Twitteru, koji će vam dati još 1 GB za gledanje, ali sa filmovima standardne kvalitete težine oko 1,5 GB, koji će vam dati samo jedan film mjesečno, ako to.

Drugi veliki problem s TunnelBearom jest taj što se bori da ostane na vrhu Netflixa’s geoblocks i često pada kada je u pitanju pristup američkom sadržaju. Glavni problem s kojim se suočava TunnelBear jest taj što ga imaju poslužitelji u samo 22 zemlje’s Netflixom je lako prepoznati IP adrese svojih poslužitelja i nakon toga ih blokirati. To je razlog zašto VPN-ovi s velikim mrežama poslužitelja, poput ExpressVPN-a i CyberGhost VPN-a, na primjer, mogu pružiti pouzdaniji Netflix pristup.

Dok je trenutno, TunnelBear nije’t najbolji besplatni VPN za Netflix, neka’Nadam se da uspije prikupiti malo veću podršku i započeti širenje svoje mreže s istim entuzijazmom kao i Surfshark. Možda bi u budućnosti TunnelBear mogao pronaći način da se uđe u Netflix’s blago cijenjen američki sadržaj, a u međuvremenu to’s još uvijek ograničenjima jedan je od najboljih besplatnih VPN-a. Don’ne vjerujete nam? Pogledajte naš cjelovit pregled ovdje ili nam recite nešto i prijavite se danas na TunnelBear.

# 2 ProtonVPN

Kao i TunnelBear, ProtonVPN ima besplatnu uslugu s ograničenim mogućnostima, ali, dok TunnelBear ograničava propusnost, ProtonVPN ograničava brzinu i poslužitelje. Očito je da je ovo značajan nedostatak za korisnike koji žele VPN za streaming ili torrent.

Nadalje, pobjedila je besplatna verzija ProtonVPN-a’ne deblokirajte Netflix za vas. To ga čini prilično neučinkovitim besplatnim VPN-om za Netflix, iako plaćene verzije rade impresivan posao preskakanja i stiskivanja pod ograničenjima Netflixa na mjestu.

ProtonVPN je usluga bez evidentiranja koja koristi iste visokokvalitetne AES 245-enkripcijske i OpenVPN sigurnosne protokole kao najbolji VPN-ovi na svijetu. Nudi višestruku zaštitu poslužitelja u obliku svojih Secure Core poslužitelja, a uključuje i sklopku za isključivanje i zaštitu od propuštanja DNS-a.

ProtonVPN je jednostavan i vrlo razumljiv te čak i ako je besplatna verzija’Ako dovoljno pakirate za vas, još uvijek možete testirati njegov puni potencijal. ProtonVPN ima 30-dnevni jamstveni rok za povrat novca tijekom kojeg možete u bilo kojem trenutku otkazati pretplatu. Za razliku od ostalih VPN-a, ProtonVPN će vam nadoknaditi novac samo za dane u kojima ga imate’t koristi, pa ako otkažete nakon 20 dana, vi’Dobit ćete samo 10 dana’ pretplata je vraćena.

Ako vam je ProtonVPN podigao apetit za cyber-sigurnošću, prijavite se danas. U suprotnom, pogledajte detaljnije prednosti i nedostatke u našem cjelovitom pregledu.

# 3 Štitnik žarišta

Vas’Sa zadovoljstvom ću čuti da je Hotspot Shield jedno od rijetkih stvorenja - pouzdan, besplatan VPN. Nije’oduvijek nije bilo, a neki se sjećaju navoda koji su iznijeti prije nekoliko godina kad je Centar za demokratiju i tehnologiju optužio Hotspot Shield za “nepoštene i varljive trgovačke prakse”, tvrdeći da je “surađuje s nepovezanim entitetima radi prilagođavanja oglašavanja”.

Čini se da je ta stvar još uvijek neriješena, iako Hotspot Shield’s matičnom tvrtkom AnchorFree odgovorila je rekavši da su tvrdnje neosnovane i da “… Obraćamo se odgovarajućim skupinama i ostajemo posvećeni zaštiti privatnosti i slobode interneta svih naših korisnika.”

Dok se nekim korisnicima može teško uskladiti s potencijalnim opasnostima upotrebe Hotspot Shielda, drugi su pobijedili’Ne mogu se oduprijeti velikim brzinama koje proizvodi ljubaznošću vlastitog sigurnosnog protokola.

Umjesto da koristi standardni OpenVPN protokol za koji Hotspot Shield tvrdi da smanjuje brzinu veze, ovaj VPN koristi nešto što se naziva Catapult Hydra, a prema Davidu Gorodyanskyu, AnchorFree’s izvršnim direktorom, otežava cenzuru “jer ne’ne izgledam kao normalan VPN”.

Pogledajte što su naši stručnjaci za kibernetičku sigurnost napravili od toga u našem cjelovitom pregledu.

Ako koristite besplatni VPN?

Kontraverza oko Hotspot Shield-a ukazuje na neke probleme s kojima se suočavaju mnogi besplatni VPN-ovi. Na kraju krajeva, ako dobavljač VPN ne zarađuje od pružanja VPN-a, odakle mu zarada? Često to’s od prodaje podataka najvišem ponuđaču. Da’je dovoljno zabrinjavajuće samo po sebi, ali mi’imam vijesti za vas koje će vas buditi noću i proganjati vrijeme u cyberspaceu.

Prema nedavnom izvještaju, besplatni VPN-ovi za Android su najopasniji, za koje se utvrdi da četiri VPN aplikacije ne postavljaju samo oglase na korisnike’ na početnim zaslonima dok se sama aplikacija radi u pozadini. Ne samo da takve "vanjske prijevare" mogu iscrpiti resurse vašeg sustava, već je u suprotnosti s propisima Google Play Storea.

Sve u svemu, jedina prednost upotrebe besplatnog VPN-a je ta što ne’ne moram predati hladnu, tvrdu gotovinu za to. Ipak, na kraju ćete to platiti u nekom smislu, bilo da je to tako’s beskonačnim oglasima, ograničenom propusnošću, smanjenom zaštitom ili krađom podataka.

Prednosti plaćenog VPN-a

Za usporedbu, najbolji VPN-ovi za streaming koštaju samo nekoliko dolara mjesečno i između ostalog vam daju sljedeće pogodnosti:

  • Neograničena propusnost
  • Nema evidentiranja ili praćenja
  • Međunarodne veze s poslužiteljem
  • Velike brzine veze
  • Nema reklama
  • Čvrsta pravila o privatnosti
  • 24/7 korisnička podrška
  • Pristup poslužiteljima optimiziranim za P2P
  • Zaobilazi geografska ograničenja
  • Sposobnost odabira poslužitelja specifičnog za lokaciju

Zaključak za besplatne VPN-ove koji rade s Netflixom

Iako postoji više od jednog besplatnog VPN-a koji radi s Netflixom, oni koji žele velike brzine i pouzdan pristup Netflixu bi trebali umjesto toga pogledati plaćene opcije. Vodeći VPN-ovi, poput ExpressVPN i CyberGhost VPN, nisu samo pristupačni, već imaju poslužitelje širom svijeta, što znači da možete gledati američki Netflix iz daleka i šire, pa čak i u visoko cenzuriranim regijama poput UAE i Kine.

Najbolji besplatni VPN za Netflix nešto je pogrešno, jer malo tko nudi brzine, pristupačnost i širinu pojasa koji su potrebni za neprekidnu sesiju streaminga. Štoviše, mnogi će izgubiti vašu dragocjenu propusnost začepljujući je oglašavanjem.

Onima od vas koji žele siguran i anoniman način da gledaju Netflix i budu u tijeku s najnovijim čudnim i divnim događanjima u Stranger Things ili sljedećim smirujućim potezima Joea Goldberga u Vama, teško će se oduprijeti primamljivoj ponudi besplatnih VPN-ova.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me