Koji je najbolji VPN za Ubuntu

Ubuntu je svijet’vodeća distribucija Linuxa. Zahvaljujući svojoj dominaciji nad Linuxovim svijetom i korisnicima’ tendencija da se i tehnologija i privatnost pamet, to’također ima velike mogućnosti VPN-a.


Nakon procjene nekih od najboljih alata na tržištu, preporučujemo ExpressVPN kao najbolji VPN za Ubuntu. Pročitajte dalje kako biste vidjeli zašto smo došli do ovog zaključka i kako se uspoređuje s ostalim opcijama na Ubuntu VPN tržištu.

Ubuntu je svijet’s najpopularnijom distribucijom Linuxa s (možda) i preko milijardu golih metala, instalacija u oblaku i IoT instalacija širom svijeta.

Ubuntu i druge Linux distribucije također su poznati po tome što su znatno prilagodljiviji od svojih Windows i Mac računara.

Za one koji traže VPN softver za Ubuntu, vjerujemo da je ovo dobitna kombinacija.

Zahvaljujući velikom tržišnom udjelu u Linux svijetu, postoji mnogo mogućnosti za odabir prilikom odabira Ubuntu VPN-a. Uz to, većina VPN-ova koji se pokreću na Ubuntuu također omogućuju korisnicima duboko ispod haube da izvrše vrste detaljnih promjena u konfiguracijskim postavkama koje mogu biti teške na drugim zatvorenijim platformama.

Ali baš kao i Linux distribucije, VPN-ovi se ne stvaraju jednaki. Krenuli smo pronaći najbolji Ubuntu VPN. Ovdje’s što smo pronašli.

U ovom članku

Zašto vam treba VPN za Ubuntu?

Prvo, možda se pitate zašto vam prvo treba Ubuntu VPN.

Iako Ubuntu’Upravitelj mreže sadrži mogućnost kreiranja VPN veze izvan okvira, budući da je slobodni i otvoreni izvorni operativni sustav, ali ne iznenađuje i besplatnu VPN pretplatu (mada, Canonical, ne bismo željeli’Ne žalim ako je uspjelo!).

Međutim, za svakog korisnika koji svjesno sigurnosti mora imati pouzdanu VPN vezu, a ne luksuz.

VPN veze enkriptiraju i tuneliraju vaš internetski promet putem drugog poslužitelja - obično, jednog koji se nalazi u drugoj zemlji. To čini da se web-lokacijama s geo-ograničenim sadržajem pregledavate s tog teritorija i mogu se dogoditi nevjerojatne stvari poput omogućavanja protoka Netflixa tamo gdje nije’nije dostupan tehnički.

Budući da kriptiraju i promet koji tuneraju, VPN-ovi su također osnovni uređaj za sprečavanje da vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) ili drugi korisnici na vašoj mreži ne preskaču ono što vi’ponovno se dobivate na mreži. Bez šifriranja vaših veza, čak i WPA2 Wi-Fi sigurnost možda neće spriječiti druge korisnike mreže da đuskaju vaš promet. Iz tih razloga i više, preporučujemo da Ubuntu korisnici nikada ne surfaju mrežom bez VPN-a.

Najbolji VPN za Ubuntu

Nažalost, najbolji VPN i najbolji besplatni VPN za Ubuntu nisu jedno te isto.

Iako postoje pružatelji usluga za početnu razinu koji pružaju do godinu dana’Besplatna usluga, obično dolaze s velikim ograničenjima propusnosti, pristupa poslužitelju i brzini veze.

Umjesto toga, preporučujemo ulaganje u pružatelja usluga koji je odvojio vrijeme za razvoj pouzdane i brze poslužiteljske mreže, uložio u pružanje zvjezdane korisničke podrške za svoje korisnike i onu koja uključuje neke naprednije značajke poput automatskog povezivanja pri pokretanju i potpunog curenja DNS-a. zaštita.

Imajući na umu te kriterije, evo’je neki od najboljih VPN softvera za Ubuntu koji su trenutno na tržištu.

# 1 ExpressVPN

Osim što je imao upravo onu najbolje poslužiteljske mreže na svijetu VPN-ova, ExpressVPN je također uspio pružiti najlakše korisničko iskustvo za svoju Linux aplikaciju davatelja koje smo pregledali..

Preuzimanje za distribucije Ubuntu, Fedora i CentOS dostupno je na ‘postaviti’ stranicu korisničkog područja. Jednom kada je Debian paket instaliran, korisnici ga zovu ‘expressvpn’ u terminalu za pristup sučelju naredbenog retka (CLI). Nakon što se program aktivira’je jednostavno kao i tipkati ‘expressvpn povezati Njemačku’ i ‘expressvpn raskinuti’ da pokrene i prekine vezu s bilo kojeg poslužitelja u ExpressVPN-u’impresivna mreža poslužitelja.

ExpressVPN se također može pohvaliti podrškom za chat 24/7 uživo, 256-bitnom AES enkripcijom i mogućnosti povezivanja pomoću širokog spektra protokola.

Usluga košta 8,32 USD mjesečno ako se kupuje kao godišnja pretplata ili 12,95 USD kada se plaća svakog mjeseca. Svi planovi uključuju 30-dnevna garancija povrata novca.

Za više informacija o ExpressVPN-u pročitajte našu cjelovitu mrežnu ExpressVPN recenziju

# 2 NordVPN

NordVPN’s Ubuntu ponuda dolazi u paketu kao OpenVPN konfiguracijska datoteka. Svaka lokacija’s konfiguraciju treba dodati ručno (i odvojeno) putem mrežnog upravitelja. TCP i UDP opcije pružaju se za svaku lokaciju u Nord-u’s mrežom koja broji preko 2500 poslužitelja širom svijeta.

Neki od Norda’značajne značajke uključuju CyberSec naprednu zlonamjernu softver i tehnologiju za blokiranje oglasa, kao i nudi posvećene poslužitelje za upotrebu s Tor i dvostrukim VPN vezama.

NordVPN košta 3,99 USD mjesečno za dvogodišnji plan ili 11,95 USD na stalnu mjesečnu pretplatu. Svi planovi dolaze sa 30-dnevna garancija povrata novca.

Za više informacija o NordVPN-u, pročitajte našu cjelovitu mrežnu NordVPN recenziju

# 3 HideMyAss

HideMyAss (HMA) Pro se na Ubuntuu može koristiti na više načina.

Tamo’s sučelje naredbenog retka (CLI) koje analizira pseudonime svojih imena poslužitelja za pokretanje veza, gOpenVPN konektor (gOpenVPN je sučelje GUI za OpenVPN) i konektori temeljeni na PPTP i L2TP vezama.

HMA se ističe po toleranciji dijeljenja datoteka s vršnjacima (P2P), poput preuzimanja torrenta, i činjenicom da je nedavno donio nove poslužitelje na mreži koji rade s Netflixom.

Pretplate na HMA koštaju 6,56 USD ako se plaćaju unaprijed za godinu dana ili 11,52 USD mjesečno. Nove narudžbe pokrivaju a 30-dnevna garancija povrata novca.

Za više informacija o HideMyass pročitajte naš cjeloviti online pregled HideMyAss

# 4 PrivateVPN

PrivateVPN’s Opcije postavljanja Ubuntu / Debian uključuju skriptu veze (poslužitelj na koji se želite povezati mora biti tvrdo kodiran u konfiguracijsku datoteku ili instalirati konfiguracijske datoteke u upravitelj mreže) i niz OpenVPN datoteka koje se mogu dodati Ubuntu mrežni menadžer.

Jedan od manjih pružatelja usluga na tržištu sa samo 56 poslužitelja, PrivateVPN koristi šifriranje temeljeno na AES 256 na svim svojim vezama, ali ima podršku 24/7 live chata i trenutno prolazi najvažniji test veze Netflix (mnogi VPN davatelji su im veze bile blokirane multimedijski gigant).

PrivateVPN trenutno vrijedi 5,48 USD mjesečno ili 2,77 USD mjesečno na 13-mjesečnom planu (mjesec dana je besplatno). Svi planovi uključuju: 30-dnevna garancija povrata novca.

Više informacija o PrivateVPN pročitajte u cijelosti na mreži putem PrivateVPN-a

# 5 IPVanish

IPVanish je još jedan pružatelj usluga bez GUI koji se može postaviti na Linuxu dodavanjem PPTP ili OpenVPN datoteka veze u upravitelja veza.

Ovaj dobavljač sa sjedištem u SAD-u nudi podršku za streaming, P2P i BitTorrent sa svih svojih poslužitelja i broji još egzotičnijih lokaliteta na svom popisu mrežnih poslužitelja od 850 mjesta, uključujući Kirgistan i Saudijsku Arabiju.

S druge strane, trenutno ne deblokira Netflix, a njegova podrška ograničena je na radno vrijeme u SAD-u.

IPVanish dostupan je za 10,00 USD mjesečno ili 6,49 USD mjesečno za godišnju pretplatu. Tamo’s a sedmodnevna garancija povrata novca uključeni u svaki plan.

Da biste saznali više o IPvanish-u, pročitajte naš cjeloviti mrežni pregled IPvanish-a.

Kako postaviti VPN za Ubuntu

Postavljanje VPN-a za Ubuntu ovisi o opcijama koje pruža VPN tvrtka koju koristite.

Neki nude cjelovit program za vizualni softver (na žargonu Linuxa, grafičko korisničko sučelje ili GUI). Drugi pružaju alate koji zahtijevaju da naredbe udarate na terminal (u žargonu Linuxa, sučelju naredbenog retka ili CLI-u).

Većina također nudi datoteke za povezivanje na bazi OpenVPN ili PPTP koje se mogu ručno dodati mrežnom upravitelju.

Da biste dodali konfiguracijsku datoteku OpenVPN u svoj mrežni upravitelj (upute za Ubuntu 17.10):

  1. Kliknite ikonu mrežnog upravitelja.
  2. Odaberi ‘uređivanje veza.’
  3. Kliknite gumb ‘dodati’ ikona.
  4. Odaberi ‘uveze spremljenu konfiguraciju VPN-a.’
  5. Dođite do .opvn koji ste preuzeli od svog davatelja usluga.
  6. Dodajte svoje korisničko ime i lozinku u datoteku veze i kliknite ‘uštedjeti.’

Za neke davatelje usluga možda ćete morati ručno usmjeriti upravitelja mreže na mjesto korisničkog certifikata, CA certifikata i privatnog ključa. Ako je to slučaj, vaša VPN tvrtka pružit će jasne upute odakle ih možete preuzeti.

Pitanja o privatnosti Ubuntu-a

Iako se Linux kernel uglavnom smatra sigurnijim od Windows-ovih operativnih sustava, tijekom godina je postojao barem jedan veliki problem privatnosti s distribucijom Ubuntu zbog čega je posebno važno da Internet pregledavate samo s Ubuntu uređaja dok ste povezani na VPN uslugu.

Jedna od glavnih briga do sad bila je to što je nadzorna ploča Unity potencijalno procurila informacije o pretraživanjima internetskog maloprodajnog giganta Amazona, kao i samog Canonicala (tvrtka koja stoji iza Ubuntua). Iako su pretraživanja Amazona usmjerno usmjerena preko poslužitelja koji održava Canonical, problem privatnosti riješen je u Jedinstvu 8, a najnovije izdanje Ubuntua vratilo se u GNOME radno okruženje.

Korištenjem VPN-a i ulazni i odlazni internetski promet šifriran je, štiteći anonimnost vaših upita za pretraživanje od bilo kojeg posrednika koji bi mogao biti komercijalni dobitak od saznanja o vašim interesima.

Ako dobijete besplatan VPN za Ubuntu?

Tamo’nema takvog kao što je besplatan ručak - u životu kao u VPN-ovima.

Iako spremanje na mjesečnu pretplatu VPN može biti primamljivo, postoje neki uvjerljivi razlozi zašto ne koristiti besplatni VPN sa svojim Ubuntu uređajem. To uključuje:

  1. Mogli bi prodati vaše podatke

Iako vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti podatke koje šaljete putem VPN-a, to može učiniti i sama tvrtka. Kod VPN-a plaća se čitanje sitnog tiska. Voditi VPN tvrtku je skupo i tvrtke trebaju negdje nadoknaditi te troškove. Pružatelji besplatnih usluga vjerovatno će biti bez kršenja pravila o privatnosti i uvjeta koji štite vaše podatke od praćenja ili prodaje same tvrtke.

  1. Mogli biste nehotice postati mrežna krajnja točka

Prijavljivanje za besplatnu VPN uslugu moglo bi dobiti više nego što ste se založili. Iako su tehnički detalji složeni, slučaj Hola VPN-a koji koristi korisničke veze kao čvorove za Luminati proxy mrežu (koju vodi matična tvrtka) ilustrira vrstu varljivih ulova koji se mogu dobiti takvom uslugom.

  1. Loša kvaliteta veze

Pomoću VPN-ova dobivate ono što plaćate. Iz očitih ekonomskih razloga, vjerovatno je da je kod pružatelja besplatnih VPN-a jednostavno pažljivo optimizirati mrežu potrebnu za pažljivu optimizaciju mreže kako bi osigurali munjevitu VPN mrežu s višestrukom podrškom protokola (poput one koju nudi ExpressVPN).

Nabavite Ubuntu VPN danas

Korisnici Ubuntu-a poznati su po tome što optimiziraju svaki aspekt svojih strojeva. Kada je u pitanju osiguranje brze, ali sigurne internetske veze, kvalitetan VPN jednostavno je potreban.

Od šest Ubuntu VPN-a koje smo pregledali samo ExpressVPN ponudio je doista jednostavan postupak postavljanja i mogućnost brzog povezivanja i prekida veze s čitavom mrežom poslužitelja u njihovoj mreži.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me