Како се користи ВхатсАпп у Кини

ВхатсАпп је популарна услуга за размену порука која омогућава људима да остану у контакту без да морају да плаћају СМС или телефонске позиве. Користећи само податке, ВхатсАпп је много јефтинији начин да будете у контакту са пријатељима и породицом, посебно онима који живе или раде у иностранству. Корисници могу слати фотографије, видео записе или само једноставну текстуалну поруку сигурном да су све ваше поруке шифриране тако да нико осим вас и особе коју ви’поново разговарате са садржајем.


Дакле, да ли ВхатсАпп ради у Кини? Нажалост, неке владе одлучиле су да забране апликацију и њену употребу можда због бриге о националној безбедности или да подстакну употребу локалних комуникационих услуга. У сваком случају, ако путујете у Кину, наћи ћете немогуће чак и послати текстуалну поруку на ВхатсАпп, осим ако не можете да деблокирате ВхатсАпп помоћу ВПН-а..

Пре неколико година, корисници ВхатсАппа у Кини почели су да се јављају проблеми при позивању и слању видео записа. Ова ограничења убрзо су се проширила на једноставне текстуалне поруке, а ВхатсАпп је убрзо угашен у целој земљи. То’с веровали су да кинеска влада има проблема са јаком енкрипцијом која им је онемогућила шпијунирање корисника’ комуникације. Данас је ВхатсАпп забрањен у Кини и неколико других земаља, али могуће је заобићи то дробљење ако знате како.

Како се користи ВхатсАпп у Кини

Ако можете преварити кинеске власти да вам верују’сте изван Великог кинеског ватрозида, чак и док пијете чај у Пекингу’ВхатсАпп ћу моћи користити као и код куће. Да бисте то постигли, требате неколико ствари, од којих је једна ВПН.

ВПН нуди једноставно решење за приступ блокираном садржају и апликацијама. Стварајући лажну ИП адресу, ВПН може учинити да изгледа као да сте ви’поново се повезујете из земље сигурног сервера који сте’Повезани сте, уместо са државом у којој сте’заправо си унутра.

Другим речима, ако ви’Ако сте у Кини, али користите ВПН да бисте се повезали са америчким сервером, свака веб локација и апликација којој приступите схватиће да ваш захтев за приступ долази из САД-а, а не из Кине. Једноставно, хеј? Па, већим делом, да, али постоји неколико питања која треба решити. Прво, како доћи до поуздане интернетске везе у Кини.

Иако су јавне Ви-Фи везе доступне у већини великих градова, ако путујете у руралну Кину, могли бисте се наћи са ограниченим приступом или, што је још горе, ниједним. Једна од алтернатива је да уговорите међународни роаминг са својим уобичајеним мрежним оператором, иако то може бити скупо.

Јефтинији начин да останете повезани и будете у контакту је инвестирање у локалну СИМ картицу. Имајте на уму да, да бисте то урадили, ви’Морат ћете откључати телефон прије него што кренете. Такође ћете морати да предочите пасош приликом куповине, али сама СИМ картица и месечне тарифе су јефтини. Ако се ипак одлучите за овај пут, припазите да издвојите довољно времена колико није’т најлинеарнија процеса!

Једном ти’имате приступ интернету, све што требате је да отворите свој ВПН и повежете се са сервером ван кинеске територије и на тај начин избегнете да сте потпуно одсечени од остатка света. Звучи довољно лако, зар не’јел? Једини проблем је добијање ВПН-а у Кини’једноставно као што је то случај у другим земљама.

Како се користи ВПН у Кини

Далеко је најбољи приступ инсталирати ВПН пре него што одете из матичне земље, на тај начин’већ смо вас поставили и функционисали пре него што сте закорачили на кинеско тло. С већином ВПН апликација уклоњених из кинеских продавница апликација у основи вам је потребан ВПН да бисте купили ВПН, што је крајњи „цатцх-22“.

Да би решили овај проблем, многи од најбољих ВПН-ова за Кину креирали су огледала на којима се копирају садржаји на њиховим званичним веб локацијама, али се користи другачији УРЛ како би се заобишли ограничења која су наметнуле кинеске власти.

Алтернативно, ако ви’Ако користите Андроид уређај, уместо тога можете да преузмете АПК датотеку. АПК или Андроид пакет пакет је формат датотеке који Андроид користи за инсталирање апликација. Ручним учитавањем ВПН-а’с АПК на свој уређај, можете прећи ограничења која спречавају инсталирање саме апликације. Процес инсталирања АПК-а је следећи:

  1. Идите на безбедносна подешавања и дозволите инсталације из непознатих извора
  2. Преузмите АПК датотеку коју желите из поузданог извора (многи водећи ВПН-ови имају АПК-ове доступне на сопственим веб локацијама)
  3. Кликните на датотеку АПК да бисте започели инсталацију
  4. Проверите дозволе које захтева АПК датотека, прихватите и наставите са инсталацијом.

Иако користите АПК за добијање ВПН-а на Андроид уређају, као што видите, лако је, али има неколико недостатака, а главна је могућност да та датотека садржи злонамерни код који може заразити ваш уређај или чак украсти ваше податке . Најбољи начин да се избегну такве непријатности је осигурати да датотека АПК потиче из поузданог извора због чега су места за огледала толико популарна.

Најбољи ВПН-ови за ВхатсАпп у Кини

Доиста је доступан широк спектар опција и када први пут почнете да купујете око ВПН-а, бесплатне ће вам завидети. Међутим, упркос програмерима’ тврди да многима од њих недостаје снага и окретност потребни да би се заобишла Кина’с бјесомучним фиревалл-ом. Бесплатни софтвер увек долази са ценом и та цена може бити астрономска када је реч о бесплатним ВПН услугама, за које је доказано да прате ваше мрежне активности и делите ваше личне податке са трећим лицима.

Наша препорука је да избегавате бесплатне ВПН-ове уопште и радије потражите ону која има доказану евиденцију за навигацију по Кини’с онлине цензуром. На основу овог критеријума и још неколико њих, препоручујемо следећа четири ВПН-а као најбоља за коришћење ВхатсАпп-а у Кини.

# 1 ЕкпрессВПН - Најбољи ВПН за ВхатсАпп

Снажан, поуздан и посвећен приватности корисника, ЕкпрессВПН је један од најпопуларнијих ВПН-ова широм света. ЕкпрессВПН води рачуна о кинеској цензури, осигуравајући то’увек је корак испред цензора и да његови корисници из Кине имају поуздан приступ блокираном садржају.

ЕкпрессВПН је познат по својим брзинама које су неке од најбржих на свету, чак и када се повезујете на сервере који се налазе на другој страни света. Уз апликације доступне за све главне оперативне системе, инсталирање и кретање по ЕкпрессВПН-у је изненађујуће једноставно.

Поред АЕС-256 енкрипције, ЕкпрессВПН штити своје кориснике аутоматским прекидачем за уклањање који ће тренутно прекинути све везе у случају да ВПН не успе. Ово је пресудно у Кини у којој владине власти могу пресрести било који некриптирани саобраћај.

ЕкпрессВПН има проверену политику нејављивања, тако да знате да су ваше тајне са њима сигурне. То још више подупире ЕкпрессВПН’напредне сигурносне карактеристике, укључујући ДНС са нула знања и технологију ТрустедСервер. Прва од њих осигурава да ниједан од ЕкпрессВПН-ових сервера не задржава никакве информације о ДНС саобраћају којим се рукује током дана, док последњи гарантује да послужитељ ради само у РАМ-у, а да никада не сачува податке на чврстом диску.

Импресивне брзине и сигурносна сигурност чине ЕкпрессВПН очигледним избором за оне који желе да користе ВхатсАпп у Кини, док је његова иновативна корисничка подршка најбоља, осигуравајући да сви проблеми који се појаве решавају на трен. Робустан свестранији када је у питању заштита од интернета, ЕкпрессВПН је следбеник када је у питању интернетска слобода и приватност због чега га препоручујемо као најбољи ВПН за Кину - погледајте нашу рецензију овде. Још боље, ако се сада пријавите, можете уштедети до 49%!

# 2 Сурфсхарк ВПН - најбољи буџет ВПН за ВхатсАпп

Чини се да је овај придошлица на сцени кибернетске сигурности одлучан да постигне немогуће. Не само да нуди веома конкурентне брзине користећи релативно малену серверску мрежу, већ и то’такође успева да лети под радар кинеских власти. Као резултат тога, Сурфсхарк је током две године свог постојања доследно успевао да пронадје пут кроз, преко или под Великим ватрозидом Кине. Једино забринутост нам је, како се повећава и повећава број корисника, да ли ће бити у стању да одржи тај списак?

Користећи исту АЕС-256 енкрипцију као ЕкпрессВПН, Сурфсхарк има слично ефикасне сигурносне карактеристике, укључујући ЦлеанВеб који ће ваше сесије прегледавања одржавати без огласа и пратилаца и држати покушаје крађе идентитета. Његова значајка Вхителистер помаже повећати брзину само шифрирањем саобраћаја на којем сте постављени, а истовремено омогућава сигурном или нешкодљивом саобраћају да заобиђе ВПН тунел.

Са нешто више од 800 сервера широм света, Сурфсхарк нема нигде покривеност осталих наших најбољих ВПН-ова. Њени сервери не’То не знам, али и производе високо конкурентне брзине у свих 50 земаља које Сурфсхарк заузима.

Попут ЕкпрессВПН-а, Сурфсхарк има строгу политику записивања дневника која добија додатну тежину од своје локације на Британским Девичанским острвима где не постоје закони о обавезном чувању података. Сурфсхарк допуњује своју политику бележења са прекидачем килл, док нуди убер-параноиду двоструки слој заштите и шифрирања својом МултиХоп функцијом која преусмерава сав саобраћај кроз два сигурна сервера уместо само једног.

Као ново дете у блоку, да тако кажем, Сурфсхарк’с задржао је своје цене изузетно конкурентним, што га чини одличном буџетском опцијом за оне који желе да користе ВхатсАпп у Кини. Шта’С друге стране, Сурфсхарк можете делити са свим својим пријатељима јер вам дозвољава да у било ком тренутку повежете онолико уређаја колико желите. Све у свему, Сурфсхарк нуди солидну услугу по конкурентним ценама и надамо се да ће наставити са тим како сазрева.

# 3 НордВПН - најпоузданији ВПН за ВхатсАпп

Са једном од највећих мрежа ВПН сервера на свету, НордВПН обезбеђује поуздане везе са најудаљенијих локација. Како би осигурао да његови корисници имају стални приступ из Кине, НордВПН користи обесхрабрене сервере који у основи чине да ВПН саобраћај изгледа као редован саобраћај, провлачећи тако крај чак и највише будности цензора..

НордВПН је био један од првих који је увео сада стандардно шифровање АЕС-256 у индустрији и такође користи разне сигурносне протоколе како би својим корисницима пружио најбоље шансе за брзу везу. Иако има преко 5000 сервера, НордВПН не’Не производи увек најбоље брзине, али његова сигурност није једнака ничему.

Повежите до шест уређаја у једној претплати и искористите предност врхунске заштите. НордВПН’Апликације су једноставне за употребу и произвеле су је за сваки замисливи оперативни систем вани, тако да и ви’сте Андроид зависник или бхакта иОС-а, НордВПН’покриваш. Главни графички интерфејс чини повезивање са вашим сервером по избору изузетно једноставним, чак и с толико избора!

Иако се НордВПН морао бранити од гласина у вези са својом политиком сећања не тако давно, ми’увјерени да је његова поанта доказана и да је поуздан ВПН без евидентирања. Смјештање у Панами помаже стварима, осигуравајући да сви кориснички подаци остану далеко од знатижељних савеза за размјену интелигенције Пет и 15 Очи.

Можда није тако брз као ЕкпрессВПН или приступачан као Сурфсхарк, али ако желите загарантовани приступ ВхатсАпп-у у Кини, можете’не грешим са НордВПН-ом.

Закључак

Мало је места на свету која су високо цензурирана као Кина, а посетиоци Далеког Истока могу да пронађу немогуће приступање апликацијама попут ВхатсАппа, па чак и друштвеним мрежама попут Фацебоока. Док су ово арене’т једине забрањене веб локације или апликације у Кини, оне су неке од најпопуларнијих када је у питању одржавање контакта са пријатељима и породицом код куће.

Иако ВхатсАпп шифрира све поруке, неки се тога боје’није довољно. Студентима који путују у Кину са Калифорнијског универзитета у Дејвису саветовано је да уопште не користе апликацију за размену порука након што су тројица канадских држављана притворена помоћу забране изласка и “произвољна примена локалних закона”. У допису је наведено да су представници универзитета забринути да би кинеске власти могле погрешно тумачити поруке и користити их “да наплати трошкове или као изговор за ускраћивање одласка”.

У светлу ових упозорења, ако и ви’путујеш у Кину, било да’с да видимо језиви спектакл теракотске војске у Кси’или да тестирате своје предузетничке способности у пословном свету Пекинга, ВПН је једини начин да осигурате да тамо можете уживати исте он-лине слободе као и код куће и остати под радарима кинеских цензора.

Наравно, ако и ти’поновно послујете, чување поверљивих података и осигурање комуникације од виталног је значаја, зато ће радити само најбољи ВПН-ови. Најмодернија енкрипција, строга политика записивања без дневника, заједно са аутоматским прекидачем за убијање и међународна подршка, од виталног су значаја ако желите да користите ВхатсАпп у Кини тако да’Важно је да пажљиво изаберете свог ВПН провајдера.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me