Kako instalirati Kodi na Firestick – i zašto vam treba VPN da to učinite

Sanjate o noći kod kuće ispred televizije gledajući sve svoje omiljene filmove i emisije na Kodi? Nema ih’t mnogo programa koji vam nude mogućnost organiziranja medija na način na koji Kodi to može i dok traje’je jednostavno instalirati na računalo, nabaviti ga na Amazon Firestick nije tako jednostavno.


Srećom, slijedeći naš vodič za jednostavno korištenje, Kodi će se pokrenuti u najkraćem vremenu. Pretvorite svoj Amazon Firestick iz običnog uređaja u nešto čarobno otključavanjem svijeta sadržaja Kodi.

Ako nemaš’ako još uvijek ne primite VPN, to ćete htjeti učiniti pogotovo kada želite instalirati Kodi na Firestick. Zašto? Kodi može biti ranjiv na zlonamjerni softver za rudarstvo kriptovaluta po imenu ADB i druge prijetnje, tako da je od vitalne važnosti osigurati maksimalne sigurnosne mogućnosti za zaštitu robe. Don’Ne želite zlonamerne dodatke koji kradu vaše podatke ili se neprestano oglašavaju? Rješenje leži u VPN-u.

Kodi na Fire Fire TV možete instalirati na isti način kao što je to bio Firestick. Oboje koriste isti Firewick operativni sustav temeljen na Androidu (sve dok je vaš Firestick drugi gen ili noviji). Ako primijetite da Fire TV radi brže nego na Firestick-u, to ima snažniji hardver i SD karticu koju je moguće proširiti.

Kako instalirati Kodi na Firestick pomoću programa Downloader

Prati ove korake:

 1. Uključite Fire TV
 2. Idite na Postavke
 3. Zatim idite na Uređaj
 4. Odaberite Opcije za razvojne programere
 5. Uključite aplikacije iz nepoznatih izvora (Dopusti aplikacije iz nepoznatih izvora)
 6. Uključite uklanjanje pogrešaka ADB-a
 7. Vratite se na postavke
 8. Zatim idite na Postavke
 9. Idite na ID za oglašavanje
 10. Zatim isključite oglase na temelju interesa
 11. Idite u Glavni izbornik
 12. Idite na izbornik pretraživanja (povećalo)
 13. Unesite “Downloader“
 14. Odaberite Downloader s popisa i preuzmite ga
 15. Sada dopustite aplikaciji Downloader da pristupi medijima i datotekama
 16. Na sljedećem zaslonu pritisnite OK (Vodič za brzi početak)
 17. Jednom kad ti’otvorio sam Downloader, upišite “http://tinyurl.com/kodi18rc2” u URL traci za početak preuzimanja Kodi za Firestick
 18. Pričekajte da se Kodi preuzme
 19. Sada instalirajte Kodi

Čim završite s instaliranjem Kodija, vratite se na početni zaslon i pogledajte svoje aplikacije & Odjeljak Igre. Na popisu biste trebali pronaći Kodija. Dajte mu klik pomoću ikone i moći ćete pokrenuti Kodi.

Koristite ES File Explorer da biste instalirali Kodi na Firestick

Druga je mogućnost instalirati Kodi na Firestick uz pomoć ES Explorera. To može biti nešto jednostavnije ako ste program već upoznali.

 1. Uključite Fire TV i pomoću trake za pretraživanje pronađite aplikaciju ES File Explorer. Provjerite jeste li u kategoriji aplikacija i igara
 2. Odaberite aplikaciju daljinskim upravljačem i pritisnite gumb za preuzimanje
 3. Aplikacija će automatski preuzeti i instalirati
 4. Jednom pritisnite gumb Otvori’je završio s pokretanjem programa ES File Explorer
 5. Otvorite Alati > Upravitelj preuzimanja na lijevoj bočnoj traci programa ES Explorer
 6. Odaberite karticu + Novo na dnu zaslona
 7. Unesite URL za izravno prenošenje za Kodi u Explorer File Explorer

http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.1-Krypton-armeabi-v7a.apk

 1. Dvaput provjerite je li URL točan. Imenujte datoteku “kodi”, i kliknite gumb Preuzmi odmah
 2. Nakon preuzimanja vi’Vidjet ćemo upit s dvije otvorene mogućnosti. Odaberite Otvori datoteku i zatim Instalirajte na sljedeći upit
 3. Kodi će preuzeti i vi’Uputiće se izbornik za instalaciju aplikacije. Odaberite Instaliraj
 4. Kodi je sada instaliran. Odaberite Gotovo
 5. Pokrenite Kodi iz odjeljka Apps glavnog izbornika Fire TV. Obavezno prvo uključite VPN!

Ažuriranje Kodija za najnoviju verziju zahtijevat će vam novu instalaciju. Sve što trebate učiniti je promijeniti URL za preuzimanje i koristiti najnoviju verziju koja se nalazi na službenom web mjestu Kodi.

Važno je napomenuti da se, ako imate kožu različitu od izvorne, preporučuje da se vratite na izvornu. To je zato što nisu svi kompatibilni između Kodija’s različitim verzijama i može uzrokovati da zaslon postane crn. Naziva se originalna koža kojoj ćete se htjeti vratiti “ušće”.

Također, ako nadograđujete s jedne glavne verzije na noviju verziju, poput Kryptona na Jarvis, trebali biste potpuno deinstalirati vaš postojeći Kodi prije nego što nabavite noviju glavnu verziju..

Kodi gradi za Amazon Firestick

Ako želite izbjeći sav posao instaliranja dodataka potrebnih za strujanje sadržaja koji želite’Nakon što bi moglo biti dobra ideja pogledati gradnju Kodi-ja na kojoj će već biti instalirani svi vaši dodaci.

Iako život čini puno lakšim, Kodi gradi i neki dodaci na crnoj listi i, nažalost, ne možete odabrati one koje želite, a koje ne’t. Ako želite isprobati novu verziju i već ste instalirali Kodi za Firestick, prvo napravite novu instalaciju.

Jer Firesticks nisu’Izuzetno moćan želite pogledati instaliranje građe koja neće ometati performanse. Pogledajte sljedeće i napravite izbor toga’pravo za vaše potrebe.

Vatreni TV Guru

Ova je izrada posebno stvorena u vidu korisnika Firesticka. Dolazi s mnogim popularnim unaprijed instaliranim dodacima, uključujući kategorije za filmove na zahtjev, televizijske emisije, dječje emisije i sport. Također možete postaviti sadržaj za odrasle u postavljanju. Kreatori građevine rekli su da bi Fire TV Guru trebao raditi bez puno zaostajanja.

Aqua

Aqua dolazi sa sjajnom podvodnom temom, a čarobnjak će vam omogućiti instalaciju bez čišćenja građe prije nje. Uz to, čarobnjaka možete postaviti da redovno čisti Kodi kako bi bio što lakši. Ako ste ljubitelj moto sporta, ovo je izgradnja za vas, jer ima poseban odjeljak samo za ljubitelje utrka.

Horus

Ova izuzetno brza izrada stiže za svega 100 MB, što znači da je savršena za manje moćne uređaje. Glavni izbornik također ima traku na vrhu koja vam pokazuje koliko resursa vašeg sustava imate’ponovno korištenje u bilo kojem trenutku. Uz minimalistički dizajn, izbornici koji su izrazito organizirani i s ažurnim vezama, imate i posebne napredne postavke za postizanje stvari baš onako kako vam se sviđaju.

Wookie Lite

Izgledajući poput službene Krypton verzije Kodija, imate Wookie Lite. Uzevši samo 204MB, možete graditi mreže uključujući filmove na zahtjev, TV emisije, sport i djecu’s programi. Najbolja stvar kod ove gradnje je ta što dolazi s instalacijskim programom dodataka, tako da ne’Ne treba vam tipkovnica za instaliranje više željenih dodataka.

Korištenje VPN-a s Kodi-jem

VPN je kratka za virtualnu privatnu mrežu i kriptira vaš internetski promet, u osnovi ga usmjeravajući preko poslužitelja na mjestu po vašem izboru. To osigurava da dobijete novu IP adresu i da je sva vaša internetska aktivnost skrivena od vašeg davatelja internetskih usluga ili bilo koje druge treće strane.

Ova će vam usluga također pružiti pristup medijima sa ograničenim geološkim ograničenjima na Kodi. Netflix USA ili BBC, medijske platforme obično rezervirane za one koji borave u SAD-u ili Velikoj Britaniji, sada će biti lako dostupne putem svojih dodataka. Sve što trebate učiniti da biste instalirali Kodi na Firestick je da se povežete s VPN serverom koji se nalazi ili u SAD-u ili u Velikoj Britaniji.

Korištenje VPN-a s Kodi-jem čuvat će vašu vezu sigurnom i zaštitom vaše privatnosti i identiteta. Kad odabirete najbolji VPN za Kodi, htjet ćete osigurati da VPN usluga nudi munjevitu brzinu kako bi se osiguralo bez punjenje i zaštitni stupanj zaštite kako bi se zaštitili.

Najbolji VPN-ovi za Kodi

# 1 ExpressVPN

ExpressVPN je jedan od rijetkih VPN-a koji nemaju problema s obilaženjem Netflixa’s geo-blokiranim sadržajem. Gdje se drugi VPN-i bore, ExpressVPN će vam dati neograničen pristup strujnim prodajnim mjestima kao što su BBC, Hulu, ESPN, iPlayer i, naravno, Netflix.

Nećete imati problema sa sigurnošću jer se ExpressVPN nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima, a nije povezan s savezom 5/9/14 Eyes Alliance. Sigurnosne funkcije koje nude ExpressVPN uključuju strogu politiku bez zapisnika, zaštitu od propuštanja DNS-a i IP-a i prekidač za uklanjanje.

Što se tiče njihove pokrivenosti, ExpressVPN ima jednu od najvećih serverskih mreža u gotovo 100 zemalja, koja pokriva gotovo 150 gradova. Zbog toga ExpressVPN održava tako visoke standarde i izvanredne performanse na svom području.

Evo glavnih razloga zbog kojih želite potražiti ExpressVPN za Kodi:

 • Neograničena propusnost
 • Izuzetno velike brzine strujanja
 • Kompatibilan je s Android TV-om (Box) i Fire TV
 • Aplikacije dostupne za svaki uređaj
 • Sakriva vašu aktivnost struje
 • Nema zapisnika veze
 • Nema zapisnika aktivnosti
 • Neograničen pristup svim dodacima Kodi i IPTV-u

ExpressVPN nudi i posebnu ponudu, ostvarite uštedu 3 mjeseca i 49% uštede svojim godišnjim planom pretplate.

Želite znati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje.

# 2 Surfshark

Jedna od najnovijih i najjeftinijih VPN usluga, Surfshark stvarno daje izjavu u svijetu VPN-ova. Budući da ima sjedište na Britanskim Djevičanskim otocima, Surfshark će moći zadržati sve vaše osobne podatke daleko od znatiželjnih očiju.

Oni su također kanarnik za potjernicu, što znači da imaju način informiranja svojih korisnika ako je tajna vladina pozivnica izdana. Iako tvrde da ne prikupljaju određene zapise, prikupljaju adresu e-pošte za upravljanje vašim računom, izvješćima o padu i podacima o naplati..

Još jedna stvar kojom se Surfshark može pohvaliti je mogućnost dopuštanja korisnicima da struji Netflix, a to nije nešto što svi VPN-ovi mogu isporučiti.

Evo glavnih razloga zbog kojih ćete poželjeti Surfshark za Kodi:

 • Neograničena propusnost
 • Ubojiti prekidač
 • Kompatibilnost usmjerivača
 • TOR kompatibilan
 • AdBlocker
 • Whitelister

Želite znati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje.

# 3 CyberGhost

Ovaj pružatelj VPN usluga sa sjedištem u Rumunjskoj također će se zaštititi vaše sigurnosti kada instalirate Kodi na Firestick. Rumunjska je Europsku direktivu o zadržavanju podataka učinila neustavnom, tako da ne morate brinuti zbog ugrožavanja anonimnosti..

Sa strogim pravilima bez dnevnika, CyberGhost također prakticira transparentnost, postavljajući izvješća na svojoj web stranici kako bi ih vidjeli svi njihovi korisnici..

Uz uobičajene značajke kao što su OpenVPN, PPTP i P2P (najjača dostupna enkripcija), na raspolaganju su vam i blokeri oglasa i praćenja. S više od 3.000 poslužitelja u 60 zemalja, trebali biste biti u mogućnosti proći kroz geoblokirane web stranice svugdje.

Ako na putu naiđete na bilo kakve nevolje, CyberGhost se ponosi svojim širokim dosegom usluga za korisnike. Imate nekoliko opcija, uključujući FAQ, chat uživo, e-poštu i podršku tijekom cijelog sata za bilo kakve tehničke poteškoće koje bi mogle nastati.

Evo glavnih razloga zbog kojih ćete poželjeti CyberGhost za Kodi:

 • Odaberite između više od 3.000 poslužitelja
 • Korisnička podrška uživo
 • Stream Netflix prenosite s bilo kojeg mjesta na svijetu
 • Optimizirani poslužitelji za bujice
 • Jednostavno postavljanje
 • Aplikacije na platformama kao što su Windows, Mac, iOS, Android i Linux

Želite znati više? Cijeli pregled pogledajte ovdje.

Donja linija

Kad instalirate Kodi na Firestick, on zaista čini razliku od inače običnog uređaja. Zbog raznih pogrešaka, zlonamjernog softvera i neugodnih oglasa, kao i zbog sadržaja koji blokiraju geo, savjetujemo da uložite u sjajnu VPN uslugu poput ExpressVPN-a..

Imati pouzdan VPN značit će da možete slobodno pregledavati Internet bez ikakvog razmišljanja o narušavanju vaše privatnosti ili narušavanju vaše sigurnosti..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me