Kako deblokirati i pristupiti Facebooku s Anywhare-a

S milijardama mjesečnih korisnika Facebook je daleko svijet’najveća društvena mreža i izdavačka platforma. Nažalost, pristup Facebooku ograničen je na mnogim lokacijama, što znači da turisti i stanovnici određenih zemalja nedostaju u čarobnom svijetu Facebooka. Međutim, tamo’ne trebate brinuti jer možete zaobići ta ograničenja i deblokirati Facebook pomoću Facebook VPN-a.


Preporučujemo ExpressVPN radi njegove jednostavne upotrebe, potpune sigurnosti i velike brzine.

Ako ne’Ne želim čitati cijeli članak, ovdje’a naš popis najboljih VPN-ova za Facebook:

 1. ExpressVPN Izvrstan za brzinu, vrhunsku sigurnost, veliku mrežu poslužitelja i čuva vašu anonimnost i privatnost.
 2. NordVPN Ima dvostruku VPN, šest istodobnih veza, iznadprosječne značajke privatnosti.
 3. PrivateVPNSnažni fokus na privatnosti korisnika ne bilježi zapise podataka ili korisničke podatke

U ovom članku

Zašto mogu’t Pristupam Facebooku?

Kao rezultat svega toga, nekoliko zemalja je Facebooku izravno zabranilo, uključujući:

 • Kina
 • Iran
 • Sjeverna Koreja
 • Pakistan
 • Šri Lanka
 • Tadžikistan

Ostale zemlje, poput Sirije, Indije, Malezije i Vijetnama sporadično su blokirale, a zatim i deblokirale Facebook, u pokušaju da zaustave disidente i revolucionare da šire svoje ideje.

Doduše, neke od spomenutih zemalja blokirale su Facebook iz totalitarnih razloga, međutim, mnoge od njih navele su legitimne razloge zbog kojih je Facebook predstavljao prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Nedavno je Velika Britanija pozvala Facebook da suzbije govor mržnje i ekstremističko podsticanje na svojim mrežama, a mnoge svjetske vlade rutinski prate Facebook iz tih razloga. Pa ako ste se pitali, “mogu li s bilo kojeg mjesta pristupiti Facebooku,” onda je odgovor odjekljiv Ne. I sama tvrtka ne nadzire Facebook jer je vladine agencije uvijek gledaju, a mnoge zemlje ograničavaju pristup, bilo u cjelini ili povremeno. Na bolje ili gore, Facebook je danas daleko od utočišta slobode govora i slobode izražavanja kakva se prvobitno postavila.

Najbolji Facebook VPN-ovi

# 1 ExpressVPN

ExpressVPN omogućuje velike brzine mreže kao i neograničenu propusnost. VPN softver kompatibilan je sa svim uređajima i koristi čak i posebnu metodu zamračenja koja skriva činjenicu da vi’ponovno koristite VPN. Svi planovi cijena dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

# 2 NordVPN

NordVPN je izuzetno pouzdana i sigurna VPN mreža s velikim brzinama i dvostrukom VPN enkripcijom. NordVPN nudi preko 1300 poslužitelja na preko 60 lokacija i možete biti sigurni da se vaša prava lokacija ne može pratiti. NordVPN se može koristiti za siguran pristup Facebooku s bilo kojeg mjesta na svijetu. Svi planovi cijena dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

# 3 PrivateVPN

PrivateVPN se snažno usredotočuje na privatnost korisnika, pa kao takav ne bilježi zapisnike podataka ili korisničke podatke. Također nudi 80+ poslužitelja u blizu 60 različitih zemalja, a omogućuje brzu i pouzdanu vezu. Svi planovi cijena dolaze s 30-dnevna garancija povrata novca.

Kako smo birali VPN-ove

Da bismo utvrdili koji je najbolji VPN za Facebook, pregledali smo sve vrhunske VPN davatelje i testirali njihove značajke. Najbolji VPN-ovi za Facebook bili su oni koji su zadovoljili sljedeće kriterije:

 • Neograničena propusnost i velike brzine. Upotreba Facebooka može zauzeti veliku propusnost jer je veći dio sadržaja audio / video. Ovo može potrajati i neko vrijeme pa će tako dobar Facebook VPN omogućiti neograničenu propusnost i brze internetske brzine.
 • Ultra sigurna enkripcija. Ako ti’d, radije nemojte dijeliti svoju web povijest i privatne podatke s tvrtkama za e-trgovinu ili ih ne’ne želim da te vlada poznaje’zaobilazeći njihovu Facebook cenzuru, morate koristiti sigurnu mrežu. Dobar VPN upotrijebit će snažan algoritam šifriranja, tj. AES 256-bitni, SSL ili Triple DES, i što je još važnije, omogućit će vam privatnu i sigurnu komunikaciju s Facebook prijateljima.
 • Višestruke lokacije poslužitelja. Za pristup Facebooku s ograničenih mjesta potrebno je koristiti inozemni poslužitelj. Pouzdana VPN usluga ugostit će stotine poslužitelja na desecima različitih lokacija.
 • Ubojiti prekidač. Ako iz bilo kojeg razloga neočekivano ispadne vaša VPN veza, čvrsta VPN će imati prekidač za zaustavljanje tako da će sav internetski promet biti zaustavljen dok se ponovno ne uspostavi sigurna veza..
 • Nulta-log politika. Dobar dobavljač VPN-a imat će pravila nulte evidencije - što znači da neće pratiti niti spremiti bilo koju od vaših internet aktivnosti ili ‘drva’ kako bi se pretplatnicima omogućila istinska internetska anonimnost.
 • DNS zaštita od curenja. DNS curenje može uništiti anonimnost VPN-a za ‘curi’ vaša mrežna aktivnost prema vašem davatelju internetskih usluga. To’je u Windows-u uobičajeno gdje zadane postavke mogu slati DNS zahtjeve vašem ISP DNS poslužitelju umjesto preko šifriranog VPN tunela (poznatog i kao propuštanje DNS-a). Iz tog razloga, dobar dobavljač VPN-a trebao bi u svako doba sigurno priključiti potencijalne curenja DNS-a.

Zašto koristiti VPN za Facebook?

VPN, poznat i kao virtualna privatna mreža, omogućit će korisnicima anonimni pristup internetu, no kako je to povezano s Facebookom i zašto bi to točno vas treba mi jedan?

Dobijte pristup širom svijeta - Jednostavno rečeno, ako i vi’navikli ste na pristup Facebooku u svojoj zemlji, ali odlučili ste putovati u inozemstvo, imajte na umu da postoje zemlje širom svijeta, uključujući Kinu i Iran, gdje je Facebook potpuno zabranjen. Ako biste na putovanjima snimili sliku Velikog Kineskog zida, a zatim je željeli prenijeti na svoj Facebook kako biste pokazali gdje se nalazite (što je zapravo Facebook), vi’Za to će mi trebati VPN. Facebook VPN omogućit će vam povezivanje s serverom negdje drugdje, recimo u SAD-u, gdje možete odmah dobiti pristup Facebooku putem ‘geo-spoofing’ svoju lokaciju, tj. zavaravanje davatelja internetskih usluga na vas’ponovno u drugoj zemlji. Postoje i neke zemlje u kojima Facebook nije’• nužno je zabranjen, ali izuzetno težak za pristup iz političkih razloga; poput Kube i Bangladeša gdje ste’Trebat će mi sigurno VPN.

Dobijte pristup svim institucijama - Ako pohađate školu, fakultet, ili možda čak imate kontrolnu nakazu za šefa, vi’Znat ću da ove vrste institucija imaju tendenciju da prate vaš pristup internetu ili čak čak i toliko daleko da blokiraju određene web stranice, uključujući Facebook poput korisnika. Korištenje VPN-a omogućilo bi vam da sakrijete svoju IP adresu i prebacivanje poslužitelja, omogućujući vam nesavjestan pristup ne samo Facebooku, već i bilo kojim blokiranim web lokacijama, a da nitko niti ne pogleda.

Dodajte sigurnosni sloj - Onda tamo’je pitanje sigurnosti. Ako ti’ikad ste se prijavili na javnu Wi-Fi mrežu, bilo u restoranu, hotelu ili čak dok ste vi’putuješ, ti’biti sigurniji pristup ne samo Facebooku, već i cijelom internetu putem VPN-a. Zbog anonimne prirode i visoke sigurnosti VPN-a, vi’Bit ćete sigurni u spoznaju da je vaša mrežna aktivnost potpuno privatna, štiteći vas od znatiželjnih očiju potencijalnih prijevara i cyber-kriminalaca..

Koliko informacija Facebook zadržava na meni?

Facebook će vam možda dati sve ove savjete i trikove o tome kako ostati više “siguran” kada koristite mrežu, ali istina je da ste drugi put kad ste preuzeli Facebook odustali od svoje privatnosti. To’nije tajna da Facebook prikuplja i arhivira sve vaše podatke sve do određene milisekunde na koju ste kliknuli ‘Kao’ o statusu vaših prijatelja. Facebook nikada briše bilo što i sadrži podatke na vašem profilu, poruke, prijatelje, lajkove, fotografije, čak i bivše poslodavce - tako ste imenovali.

Facebook pohranjuje zapisnike o svim vašim vremenima prijave, vašoj IP adresi, uređaju koji imate’Po korištenju i nakon tako opsežnog prikupljanja podataka, Facebook čak može otkriti vaš svakodnevni životni obrazac, uključujući i kada udarite u vreću!

Facebook je korporacija u iznosu od više milijardi dolara, a glavni prihodi od oglašavanja dolaze. To’nije tajna da Facebook velik dio vaših podataka prosljeđuje tvrtkama trećih strana (to’sve je u pisanoj slici) tako da te tvrtke mogu preusmjeriti svoje oglase prema vama. Oni mogu dobiti informacije o bilo čemu od vašeg e-maila i broja telefona, do vašeg grada, dobi i više.

Ako vas je ovo iznerviralo još samo malo i želite malo više kopati da vidite što Facebook ima o vama. Sve informacije možete vrlo lako pronaći i preuzeti s Facebooka’s upisan u svoje arhive.

Da biste preuzeli arhivu na Facebooku:

 1. Klik ‘postavke’
 2. Klik ‘Općenito’
 3. Klik ‘Preuzmite kopiju podataka s Facebooka’ - treba biti pri dnu stranice Opće postavke računa.
 4. Klik ‘Pokreni moju arhivu’
 5. Nakon što slijedite korake’Primit ću poruku e-pošte od Facebooka koja potvrđuje vaš zahtjev. Nakon što ste potvrdili’Primit ćete vezu za preuzimanje koja će potrajati nekoliko sati.

Trebam li preuzeti Facebook’s Onavo VPN App?

Kad vidiš riječ ‘VPN’ možda automatski mislite ‘privatna’, ali Facebook’s Onavo VPN aplikacija, nažalost, nije ništa drugo nego. Aplikacija tvrdi da pruža besplatnu zaštitu za sve vaše mrežne aktivnosti i podatke, ali svi znaju da u ovom svijetu sve ima cijenu i riječ ‘besplatno’ trebala bi zvoniti zvona alarma. Ako nisi’Ne plaćate u novčanom iznosu, što onda plaćate?

Kad počnete čitati sitni tisak, vi’Primijetit ću da onavo tvrdi “poboljšati Facebook proizvode i usluge, steći uvid u proizvode i usluge koje ljudi cijene i izgraditi bolje iskustvo.” Ovo može zvučati vrlo prijateljski, ali ono što u osnovi znači jest da će neograničeno prenositi sve svoje podatke o prometu na Facebook - drugim riječima, to’s bilo što osim prijateljskog ili anonimnog.

Dakle, ukratko; ne - osim ako ne želite da se vaše mrežne aktivnosti pošalju natrag društvenom gigantu na društvenim mrežama, a zatim se krenite dalje od Onava’s VPN aplikacija.

Komunicirajte privatno i sigurno

Pored povezivanja s Facebookom s ograničenih lokacija, VPN vam može omogućiti i privatno korištenje Facebooka, a da vas tvrtke ne prate. Facebook može pratiti vašu IP adresu i lokaciju, kao i vaše korištenje weba i mrežne aktivnosti. Korištenjem VPN-a možete izbjeći otkrivanje i zadržati svoj identitet skrivenim. Istina, velik dio Facebooka’Zadržavanje podataka je iz prilično bezopasnih razloga, naime kako bi se omogućilo tvrtkama za e-trgovinu da vam šalju ciljane oglase. Međutim, nevladine organizacije, vladine agencije i poslodavci koriste Facebook za praćenje pojedinaca i njihovo praćenje na mreži.

Facebook i privatnost

Facebook je započeo 2004. godine kao ekskluzivni forum društvenih medija za studente s Harvarda prije nego što se proširio i omogućio otvoren pristup svima starijim od 13 godina. Od tada je brzo porastao i sada gotovo dvije milijarde ljudi koristi Facebook. To’s procijenio je da 90% odraslih u SAD-u ima Facebook račun, a gotovo svaka tvrtka ima Facebook stranicu za promociju svojih usluga. Njegov vlasnik Mark Zuckerberg proglašen je jednim od 10 najboljih najmoćnijih ljudi na svijetu zahvaljujući Facebooku’univerzalna privlačnost i popularnost.

Međutim, Facebook’Meteorski uspon nije protekao bez prijepora. Facebook je optužen za kršenje svojih korisnika’ privatnost čuvanjem podataka o neodređenim podacima i omogućavanjem web lokacija treće strane da upotrebljavaju dodatke za prepoznavanje svakog posjetitelja i omogućavanje ciljanih oglasa. Tijekom 2010. godine nekoliko organizacija sa sjedištem u SAD-u, uključujući ACLU, Consumer Watchdog i Centar za digitalnu demokraciju, poslalo je pismo Facebooku’s direktori, tražeći da isprave svoje politike privatnosti. Facebook je također bio uključen u NSA’sramotni program PRISM koji je koristio račune na društvenim medijima za prikupljanje podataka o američkim civilima.

Osim toga, mnogi od Facebooka’Korisničke su postavke zadano postavljene na javno značenje, što znači da će velik dio onoga što objavljujete biti automatski vidljiv strancima i osobama koje vi’d radije ne razmjenjujte informacije s. Nadalje, Facebook je optužen da je domaćin govora mržnje, poticanja na nasilje i pružio platformu teroristima za zavjeru i urotu. Godine 2016. rodbina četvorice američkih državljana koje su Hamasovi teroristi ubili protiv Facebooka podnijela je tužbu od 1B USD, optuživši džointnaut iz društvenih medija da je olakšao napad odbijanjem suradnje s protuterorističkim agencijama, čime je teroristima omogućila upotrebu Facebooka u poticanju nasilje i planiraju svoje napade.

Poanta

Facebook je veličanstven web alat koji omogućuje ljudima iz cijelog svijeta da se povezuju, dijele zajedničke interese i ostaju u kontaktu. Ako želite sigurno pristupiti Facebooku s bilo kojeg mjesta, morate koristiti VPN. Za one od vas koji žele putovati ne samo iz zemalja s ograničenim geografskim ograničenjima tijekom putovanja, već i dobiti pristup Facebooku sigurno odnekud (pa čak i svog vlastitog doma!) - tada je VPN vaš odgovor. S pouzdanom VPN-om koja nema veze s Facebookom (kao što je Onavo), vi’Moći ćete zaštititi svoju internetsku aktivnost i budite sigurni da nijedna od vaših osjetljivih podataka ne može proniknuti u kutove interneta koje čini.’ne pripadam.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me