Како да деблокирате и приступите Фацебооку са Анивхаре-а

Са милијардама месечних корисника, Фацебоок је далеко свет’највећа друштвена мрежа и издавачка платформа. Нажалост, приступ Фацебооку је ограничен на многим локацијама, што значи да туристи и становници одређених земаља недостају у магичном свету Фацебоока. Међутим, тамо’нема потребе да се бринете јер можете заобићи ова ограничења и деблокирати Фацебоок користећи Фацебоок ВПН.


Препоручујемо ЕкпрессВПН за његову једноставну употребу, потпуну сигурност и велике брзине.

Ако не’овде желим прочитати цео чланак’с наша листа најбољих ВПН-ова за Фацебоок:

 1. ЕкпрессВПН Изврстан за брзину, врхунску сигурност, велику мрежу сервера и чува вашу анонимност и приватност.
 2. НордВПН Има двоструку ВПН, шест истовремених веза, изнадпросечне функције приватности.
 3. ПриватеВПНСнажна усредсређеност на приватност корисника не бележи записе података или корисничке податке

У овом чланку

Зашто могу’т Приступам Фацебооку?

Као резултат свега тога, неколико земаља је Фацебооку директно забранило, укључујући:

 • Кина
 • Иран
 • Северна Кореја
 • Пакистан
 • Шри Ланка
 • Таџикистан

Остале земље, попут Сирије, Индије, Малезије и Вијетнама спорадично су блокирале и потом деблокирале Фацебоок, у покушају да спрече дисиденте и револуционаре да шире своје идеје.

Додуше, неке од горе поменутих земаља блокирале су Фацебоок из тоталитарних разлога, међутим, многе од њих навеле су легитимне разлоге због којих је Фацебоок представљао претњу по националну безбедност.

Недавно је Велика Британија позвала Фацебоок да обузда говор мржње на интернету и екстремистичко подстицање на својим мрежама, а многе светске владе рутински прате Фацебоок из тих разлога. Па ако сте се питали, “могу ли да приступим Фацебооку било где,” онда је одговор одјекнути не. Не само да компанију Фацебоок јако надзире Фацебоок, владине агенције то увек прате, а многе земље ограничавају приступ, у потпуности или периодично. На боље или горе, Фацебоок је данас далеко од уточишта слободе говора и слободе изражавања каква је првобитно била постављена.

Најбољи Фацебоок ВПН-ови

# 1 ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН омогућава брзе мрежне брзине као и неограничену пропусност. ВПН софтвер је компатибилан са свим уређајима и чак користи посебну методу обгулирања која скрива чињеницу да ви’уопште користите ВПН. Сви планови цена долазе са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

# 2 НордВПН

НордВПН је изузетно поуздана и сигурна ВПН мрежа са великим брзинама и двоструком ВПН енкрипцијом. НордВПН нуди преко 1300 сервера на преко 60 локација и можете бити сигурни да своју праву локацију не можете пратити. НордВПН се може користити за безбедан приступ Фацебооку са било којег места на свету. Сви планови цена долазе са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

# 3 ПриватеВПН

ПриватеВПН има јак фокус на приватност корисника, као такав не бележи евиденцију података или корисничке податке. Такође нуди 80+ сервера у близу 60 различитих земаља и омогућава брзу и поуздану везу. Сви планови цена долазе са 30-дневна гаранција поврата новца.

Како смо изабрали ВПН-ове

Да бисмо утврдили који је најбољи ВПН за Фацебоок, прегледали смо све врхунске ВПН провајдере и тестирали њихове функције. Најбољи ВПН-ови за Фацебоок били су они који су испунили следеће критеријуме:

 • Неограничена пропусност и велике брзине. Употреба Фацебоока може заузети велику пропусност јер је већи део садржаја аудио / видео. Ово може потрајати и неко време како би се преузео тако да добар Фацебоок ВПН мора да обезбеди неограничен пропусни опсег и велике брзине интернета.
 • Ултра сигурна енкрипција. ако ти’д радије немојте да вашу историју веба и приватне податке делите са компанијама за е-трговину, или их немате’не желим да вас влада упозна’Ако заобиђете њихову Фацебоок цензуру, морате користити сигурну мрежу. Добар ВПН користиће снажни алгоритам шифрирања, тј. АЕС 256-битни, ССЛ или Трипле ДЕС, и што је још важније, омогућиће вам приватну и сигурну комуникацију са Фацебоок пријатељима.
 • Вишеструке локације сервера. Да бисте приступили Фацебооку са ограничених локација потребно је да користите инострани сервер. Поуздана ВПН услуга угостиће стотине сервера на десетинама различитих локација.
 • Килл прекидач. Ако вам из било којег разлога неочекивано испадне ВПН веза, чврсти ВПН ће имати прекидач за пребацивање тако да ће сав интернет саобраћај бити заустављен док се не успостави сигурна веза..
 • Нула-лог политика. Добар ВПН провајдер имаће правила нулте евиденције - што значи да неће пратити нити сачувати било коју од ваших интернет активности или ‘трупци’ у циљу пружања истинске анонимности на мрежи претплатницима.
 • ДНС заштита од цурења. ДНС пропуштања могу уништити анонимност ВПН-а ‘цурење’ ваша мрежна активност према вашем даватељу интернетских услуга. То’је уобичајена у Виндовс-у где подразумевана подешавања могу да шаљу ДНС захтеве вашем ИСП ДНС серверу, а не преко шифрованог ВПН тунела (познатог и као пропуштање ДНС-а). Из тог разлога, добар ВПН добављач треба у свако време да безбедно прикључи потенцијалне цурења ДНС-а.

Зашто користити ВПН за Фацебоок?

ВПН, познат и као виртуална приватна мрежа, корисницима ће омогућити анонимни приступ интернету, али како је то повезано са Фацебооком и зашто би тачно ти треба ми један?

Добијте приступ широм света - Једноставно речено, ако и ви’навикли сте да приступате Фацебооку у својој земљи, али одлучили сте да путујете у иностранство, имајте на уму да постоје земље широм света, укључујући Кину и Иран, где је Фацебоок потпуно забрањен. Ако бисте на путовањима снимили слику Великог Кинеског зида, а затим је желели да је пошаљете на свој Фацебоок како бисте показали своје место (шта је Фацебоок заиста заиста), ви’За то ће ми требати ВПН. Фацебоок ВПН омогућава вам да се повежете са сервером негде другде, рецимо у САД-у, где можете одмах да добијете приступ Фацебооку путем ‘гео-споофинг’ своју локацију, то јест, заваравање интернет провајдера да размишљају о вама’поново сте у другој земљи. Постоје неке земље у којима Фацебоок није’• нужно је забрањен, али изузетно тежак за приступ из политичких разлога; као што су Куба и Бангладеш где сте’Свакако ће ми требати ВПН.

Добијте приступ свим институцијама - Ако похађате школу, факултет или можда чак имате контролну наказу за шефа, ви’Знат ћу да ове врсте институција имају тенденцију да прате ваш приступ интернету или чак чак и толико далеко да блокирају одређене веб локације, укључујући Фацебоок као што су Фацебоок. Кориштење ВПН-а омогућило би вам да сакријете своју ИП адресу и пребаците сервере, омогућавајући вам несавјестан приступ не само Фацебооку, већ и било којим блокираним веб локацијама, а да нико нити не погледа.

Додајте сигурносни слој - Онда’ствар сигурности. ако ти’икад сте се пријавили на јавну Ви-Фи мрежу, било у ресторану, хотелу или чак док сте ви’путујеш, ти’могао бих бити далеко сигурнији за приступ не само Фацебооку, већ и целокупности Интернета путем ВПН-а. Због анонимне природе и високе сигурности ВПН-а, ви’Бићете сигурни у сазнање да је ваша мрежна активност потпуно приватна, чувајући вас од знатижељних очију потенцијалних превара и цибер криминалаца..

Колико информација Фацебоок задржава на мени?

Фацебоок ће вам можда дати све ове савете и трикове о томе како остати више “сигурно” када користите мрежу, али истина је да сте се други пут, када сте преузели Фацебоок, одрекли приватности. То’није тајна да Фацебоок прикупља и архивира све ваше податке све до одређене милисекунде на коју сте кликнули ‘као’ о статусу ваших пријатеља. Фејсбук никад брише било шта и садржи податке о вашем профилу, порукама, пријатељима, лајковима, фотографијама, чак и бившим послодавцима - тако сте именовали.

Фацебоок чува евиденције о свим вашим временима за пријаву, вашој ИП адреси, уређају који имате’употребом и након тако обимног прикупљања података Фацебоок може чак и да установи ваш свакодневни животни образац, укључујући и када ударите у врећу!

Фацебоок је корпорација у износу од више милијарди долара, а њен главни приход од реклама долази. То’није тајна да Фацебоок велики део ваших података прослеђује компанијама трећих страна (то је тачно’све је ситно написано) тако да ове компаније могу преусмерити своје огласе према вама. Они могу добити информације о било чему од вашег е-маила и броја телефона, до вашег града, старости и више.

Ако вас је ово изнервирало још мало и желите мало више да копате да видите шта Фацебоок има о вама. Све информације можете Фацебоок врло лако пронаћи и преузети’је пријављен у своје архиве.

Да бисте преузели архиву на Фацебооку:

 1. Кликните на ‘Подешавања’
 2. Кликните на ‘Генерал’
 3. Кликните на ‘Преузмите копију података са Фацебоока’ - треба бити при дну странице Општа подешавања налога.
 4. Кликните на ‘Старт Ми Арцхиве’
 5. Након што следите кораке’Примит ћу поруку е-поште од Фацебоока која потврђује ваш захтев. Након што сте потврдили’Добићете везу за преузимање која ће потрајати неколико сати.

Треба ли да преузмем Фацебоок’с Онаво ВПН Апп?

Кад угледате реч ‘ВПН’ можете аутоматски помислити ‘приватни’, али Фацебоок’с Онаво ВПН апликацијом, нажалост, није све само. Апликација тврди да пружа бесплатну заштиту за све ваше мрежне активности и податке, али сви знају да на овом свету све има цену и реч ‘бесплатно’ требало би да звони звона аларма. Ако ниси’Не плаћате у новчаном износу, шта онда плаћате?

Кад почнете да читате ситан отисак, ви’Приметићу да Онаво то тврди “побољшати Фацебоок производе и услуге, стећи увид у производе и услуге које људи вреднују и изградити боље искуство.” Ово може звучати врло пријатељски, али оно што у основи значи јесте да ће неограничено преносити све податке о саобраћају на Фацебоок - другим речима,’ишта осим пријатељског или анонимног.

Укратко; не - осим ако не желите да се ваше мрежне активности пошаљу назад на гиганте друштвених медија и крените даље од Онава’с ВПН Апп.

Комуницирајте приватно и сигурно

Поред повезивања на Фацебоок са ограничених локација, ВПН такође може да вам омогући приватно коришћење Фацебоока, без да га компаније прате. Фацебоок може пратити вашу ИП адресу и локацију, као и ваше коришћење веба и мрежне активности. Кориштењем ВПН-а можете избјећи откривање и задржати свој идентитет скривеним. Истина, много Фацебоок-а’Задржавање података је из прилично безопасних разлога, наиме, како бисте омогућили компанијама за е-трговину да вам шаљу циљане огласе. Међутим, невладине организације, владине агенције и послодавци користе Фацебоок за праћење појединаца и њихово праћење на мрежи.

Фацебоок и приватност

Фацебоок је започео 2004. године као ексклузивни форум друштвених медија за студенте са Харварда, пре него што се проширио и омогућио отворен приступ свима старијим од 13 година. Од тада је нагло нарастао и сада близу две милијарде људи користи Фацебоок. То’Процењује се да 90% одраслих у САД-у има Фацебоок налог, а скоро свако предузеће има Фацебоок страницу за промоцију својих услуга. Његов власник Марк Зуцкерберг проглашен је једним од 10 најбољих најмоћнијих људи на свету захваљујући Фацебооку’универзална привлачност и популарност.

Међутим, Фацебоок’метеорски успон није протекао без полемике. Фацебоок је оптужен за злостављање над својим корисницима’ приватност чувањем података о неодређеним подацима и омогућавањем веб локацијама трећих страна да користе додатке за идентификацију сваког посетиоца и омогућавање циљаних огласа. Током 2010. године, неколико организација са седиштем у САД, укључујући АЦЛУ, Цонсумер Ватцхдог и Центар за дигиталну демократију, послали су писмо Фацебооку’с Директори, тражећи да исправе своје политике приватности. Фацебоок је такође био укључен у НСА’злогласни програм ПРИСМ који је користио рачуне на друштвеним медијима за прикупљање података о америчким цивилима.

Поред тога, многи од Фацебоок-а’корисничка подешавања су подразумевано постављена на јавно значење, што значи да ће већина онога што објавите бити аутоматски видљива странцима и особама које ви’д радије не делимо информације са. Штавише, Фацебоок је оптужен да је домаћин говора мржње, подстицања насиља и пружања платформе за терористе да се договарју и уроте. Током 2016. године, родбина четворице америчких држављана које су терористи Хамас-а убили, поднела је тужбу у износу од 1Б УСД против Фацебоока, оптуживши џоинтнаут из друштвених медија да је олакшао напад одбијањем сарадње са антитерористичким агенцијама, омогућавајући терористима да користе Фацебоок да подстакне насиље и планирају нападе.

Суштина

Фацебоок је величанствен веб алат који омогућава људима из целог света да се повезују, деле заједничке интересе и остају у контакту. Ако желите да безбедно приступите Фацебооку с било којег мјеста, морате користити ВПН. За оне од вас који желе да на путовањима не само добију приступ из географски ограничених земаља, већ и да добију приступ Фацебооку сигурно однекуд (чак и свог властитог дома!) - тада је ВПН ваш одговор. Са поузданом ВПН-ом која нема везе са Фацебоок-ом (као што је Онаво), ви’Бићу у могућности да заштитите вашу мрежну активност и будите сигурни да ниједна од ваших осетљивих података не види у кутовима интернета које нема.’не припадам.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me