Интервју са Симоном Спецком из ЗенМате-а

Неки су ВПН добри за неке ствари, док су други добри за нешто друго. Неки ВПН-ови пружају задивљујућу сигурност, али неће дозволити торенте за преузимање. Неки имају брзине мање од звезданих. За ЗенМате се односи на пружање свеобухватне сигурности својим корисницима, заједно са врхунским перформансама, било да се ради о играма, преузимању или приступу веб локацијама са ограниченом геолошком доступношћу. То је свеобухватни ВПН који се може користити за све и свашта. Лидер у проширењима ВПН прегледача, ЗенМате осигурава да његови корисници добију брзине и везе које су им потребне да би остали заштићени приступ блокираном садржају. Желите да сазнате више о овој популарној ВПН опцији? Погледајте наш интервју са суоснивачем и генералним директором Симоном Спецком.


Contents

Реците нам нешто о себи и како сте започели у ВПН индустрији? Каква је твоја титула на ЗенМате-у?

Моје име је Симон и суоснивач сам и извршни директор ЗенМате-а. Мој први контакт са ВПН индустријом датира из 2013. године, када сам се вратио у Берлин након путовања широм света. Док сам путовао, имао сам потешкоћа са повезивањем са мојим омиљеним веб локацијама, као и са одржавањем своје интернет везе безбедним када користим бесплатне ВиФи приступне тачке. Одатле је потекла идеја за изградњу ВПН услуге.

Можете ли представити ЗенМате мало нашим читаоцима? Како је започео ЗенМате и како је стигао тамо где је данас?

ЗенМате смо у фебруару 2013. основали мој пријатељ Маркус и ја у Манчестеру, Велика Британија. Читала је четири и по месеца на Инноватион Центер Универзитета у Манчестеру (УМИЦ), где је освојио награду за стартап.

Први производ је представљен након пресељења компаније у Берлин. ЗенМате за Цхроме је био велики успех - стекли смо 100.000 корисника у само две недеље, што је довело до снажне вуче и јавне свести. Тада смо почели да проширујемо своје пословање, тим и платформе.

ЗенМате је постигао најбољи ВПН са најбољом разноврсношћу платформе захваљујући томе што је открио клијенте за Цхроме, Опера, Фирефок, иОС, Андроид, Вин и Мац. До краја 2014. имали смо око 7,5 милиона пријава и сада смо поносни на невероватан број од 42 милиона корисника широм света.

ЗенМате је познати ВПН сервис, шта мислите да је допринео успеху ЗенМате-а?

Ми смо изумитељи и вертикални тржишни лидери ВПН проширења прегледача. Измислили смо ову нову платформу и први смо поставили ВПН решење велике тежине у мало и лагано проширење прегледача које је лако за употребу и доступно за масовно тржиште.

Наравно, такође смо поносни што смо изградили најпоузданији ВПН бренд на свету. Имамо милионе активних корисника који свакодневно користе наш ВПН и верују нам својом безбедношћу на мрежи на јавним Ви-Фи жаришним тачкама, у хотелима, на аеродромима итд. Поред тога, омогућавамо милионима корисника како у западном свету тако и у другим земљама у развоју да приступе интернету на бесплатан, неограничен и сигуран начин.

То нисмо могли сами - поносни смо на сјајан тим који је провео хиљаде сати градећи најбоље могуће решење. Такође имамо велику подршку милиона корисника широм света који су нам помогли у нашој мисији да учинимо Интернет бесплатним и неограниченим. На овој подршци, веома смо захвални и поносни.

Оно што вас издваја од конкуренције?

Пре свега, то’врло је важно да као корисник можете да верујете компанији и људима који стоје иза услуге. Ако одаберете погрешну компанију, можда ћете доживети да ова услуга коју сте изабрали да заштитите своју приватност заправо зарађује продавањем ваших података. У ЗенМате-у то не радимо, јер користимо врхунски модел за финансирање свих операција.

Недавно смо развили и високо специјализовану и власничку технологију деблокирања. То значи да владама или другима отежава откривање и блокирање наше услуге, чинећи нас много отпорнијим и поузданијим од већине осталих ВПН провајдера. Ова функција омогућава нам да понудимо бесплатан Интернет свим људима који живе у земљама у којима је цензура битно.

ВПН-ови требају бити комбинација перформанси и сигурности - како ЗенМате то постиже?

У протеклих 5 година изградили смо опсежну инфраструктуру сервера, која нам омогућава да пружимо најбољим могућим перформансама - минималан је утицај на брзину преузимања и учитавања док наши корисници прегледавају Интернет уз укључен ЗенМате. Када говоримо о сигурности, следимо најновије трендове у безбедносним протоколима како бисмо били сигурни да су подаци наших корисника 100% шифровани, без икакве могућности да буду пресретнути..

Како бисте описали свог типичног корисника? Које су карактеристике за њих најважније?

Типичан корисник у ВПН индустрији је мушкарац у старосној групи од 18 до 35 година. То се не разликује за ЗенМате, мада видимо све већи број женских корисника, али и корисника старијих старосних група у последњих неколико година. Главни разлог за то је тај што је све више људи данас веома пажљиво у погледу своје приватности и цео сегмент се полако креће од корисника паметних корисника до опште публике..

Најважније карактеристике су побољшана приватност и сигурност, омогућавајући корисницима прегледавање Интернета уз потпуни мир, заједно са могућношћу приступа блокираним веб локацијама са било којег места на свету..

Које су неке од највећих безбедносних претњи појединим корисницима интернета? Како помажете у заштити тих корисника?

Све почиње са слабом шифрирањем мреже. Не само да се повезујете на Интернет путем отворених ВиФи мрежа попут оних у кафићима и аеродромима, где је ваша веза у потпуности могућа да буде пресретнута. Такође, мреже са застарелим протоколима као што је ВЕП данас представљају огромну безбедносну претњу. И коначно, али не најмање битно, амбиција влада и добављача интернетских услуга да похране све податке прегледавања, укључујући врло личне податке, велики је проблем који покушавамо ријешити. ЗенМате штити кориснике од свега наведеног, чинећи њихову комуникацију потпуно невидљивом без обзира на то гдје се повезују на Интернет.

Зашто је приватност данас толико важна и шта мислите да су примарне пријетње приватности за обичне људе који користе интернет?

Интернет је сјајан изум који нам у много чему олакшава живот. Све више и више људи се сваке године повезује са њим путем различитих уређаја, како од куће, тако и са посла. Али сама Интернет мрежа не’не радим независно од различитих јавних и приватних предмета. Хакери, интернетски провајдери, па чак и владе њушкају на корисника’и они користе своје личне податке да би постигли сопствени профит.

Шта је ЗенМате’мишљење о задржавању података?

ЗенМате је немачка компанија и пошто је за Немачку познато да има један од најбољих закона о приватности и безбедности на интернету у свету, везани смо за веома строга правила о приватности података. У компанији имамо веома строге политике приватности и доследно се придржавамо ових правила.

Не пратимо понашање наших корисника на мрежи док они користе нашу услугу. Будући да ће немачка компанија и правна особа бити поуздан, наши корисници могу бити сигурни да знају ко’је иза компаније.

У многим ВПН компанијама није јасно ко стоји иза сервиса и ко води операције. Као немачки ентитет то’је везан строгим немачким законима о приватности података’је другачији случај са ЗенМате-ом. Делујемо на транспарентан начин, тако да се наши корисници могу уверити да су изабрали најбоље и свет’најпоузданија услуга тренутно доступна на тржишту. То је оно што се залажемо за наш бренд и наша имена.

Кина је недавно забранила ВПН и стриминг сајтове попут Нетфлика и Хулуа марљиво раде на блокирању ВПН приступа - како ЗенМате поступа са таквим врстама противника?

Кина је дуги низ година веома проактивна у блокирању добављача ВПН-а и исто се односи на главне стреаминг сервисе. Иако сваке године појачавају своје напоре и своје блокаде чине све робуснијим, ми у ЗенМате-у смо веома успешни у решавању овог изазова, захваљујући нашем сјајном инжењерском тиму и унутрашњим системима које смо изградили у последњих 5 година.

ВПН-ови су изузетно популарни у целој Европи и Азији, а сада видимо да ВПН-ови заиста почињу да продиру и на америчко тржиште. Зашто мислите да је ово?

То је углавном резултат тренутних догађаја који се дешавају у САД-у, попут ситуације око Едварда Сновдена, нових закона који омогућавају провајдерима Интернет услуге да складиште и препродају корисника’с подацима или недавним ’неутралност мреже’ кретање. Уз велику медијску покривеност таквим темама, све више Американаца почиње да схвата колико је важна њихова приватност и проактивно траже решења која ће водити рачуна о њиховој интернет безбедности.

Где видите да употреба ВПН-а иде током наредних неколико година?

Потрошачке ВПН технологије ће се вероватно кретати у правцу персонализованих решења за приступ потрошачима која делују као вратари људима. Интернетски производи за приватност и сигурност штитиће пријетње прије него што чак и погоде уређај или крајњу точку.

Постоје ли неке новости за ЗенМате које бисте желели да поделите са нашим читаоцима?

Тренутно су најузбудљивији предмети у нашем мапу пута ЗенМате Ултимате и Идентити Схиелд. Дозволите ми да објасним сваки од њих мало детаљније, јер верујемо да ће оба догађаја променити начин на који купци разумеју производе Интернет безбедности.

Ултимате је проширење ЗенМате ВПН услуге. Као лидер на тржишту у томе да приватност и сигурност постану једноставним за разумевање, а још једноставнијим за употребу, створили смо једноставан метод, заједно са једноставним упутствима, да добијемо исти ниво сигурности и приватности на уређајима који су изван стандарда. Помоћу нашег решења, особа са ограниченим техничким знањем може разместити ЗенМате ВПН на платформе разноврсне попут свог паметног телевизора, до свог паметног фрижидера. Ултимате се чак може распоредити и на већини играћих конзола, омогућавајући играчима конзоле исти ниво приступа и приватности од стране наших ПЦ гејмера.

Идентити Схиелд је нова карактеристика ЗенМате апартмана. Користећи водеће технике на тржишту, Идентити Схиелд надгледа мрачни веб и украдена складишта података, тражећи информације које би могле угрозити наше купце. У почетним фазама, Идентити Схиелд ће се фокусирати на комбинације е-поште и лозинке, наглашавајући кориснику да ли је угрожен њихов идентитет на једној или више платформи. Временом ће се штитник идентитета проширити и обухватаће кредитне картице, бројеве социјалног осигурања, детаље о пасошу и друге врло личне податке.

И на крају, реците нашим читаоцима која су три главна разлога због којих би корисници требало да користе ВПН?

Многи људи користе ЗенМате како би приступили веб локацијама које су им блокиране, али важно је да се ти људи такође едукују о безбедносним и приватним предностима коришћења ВПН-а. Никада не треба приступати јавном ВиФи-у без употребе ВПН-а јер је неко лако украсти личне податке - попут лозинки и детаља о кредитној картици - када је повезан на несигурну мрежу. Поред тога, будући да су владини програми надзора све интензивнији, употреба ВПН-а за приватност је важнија него икад. И последње, али не најмање битно, је неограничен приступ било којим информацијама на Интернету, чак и ако су блокиране или цензурисане..

Прочитајте нашу свеобухватну рецензију ЗенМате овде

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me