HotSpot Shield vs ExpressVPN – Usporedba performansi, brzine, cijene

Za korisnike koji traže način pristupa geo-ograničenom sadržaju ili jednostavno žele zaštititi svoj identitet, VPN-ovi su vitalno sredstvo. Čitajte dalje dok uspoređujemo dva snažna servisa, ExpressVPN i HotSpot štit!


Virtualne privatne mreže ili VPN-ovi omogućuju korisnicima uživanje pristupa geo-ograničenom sadržaju na mreži i štite njihovu privatnost. Neke web stranice mogu biti ograničene na odabrane zemlje ili su ograničene u svojoj ponudi. VPN-ovi pružaju korisnicima pristup bilo kojoj web stranici koju žele, kao i uslugama streaminga poput Hulu, Netflix i Spotify. Oni također štite korisnike’ identiteti na mreži, pomažući u zaokruživanju njihove ponude s dodanom vrijednošću.

ExpressVPN i HotSpot Shield pružaju širok spektar VPN usluga i značajki. Naši tehnološki stručnjaci uspoređivali su obje tvrtke, mjereći razne značajke i karakteristike, dajući jednom od naših konkurenata neznatno vodstvo. Pogledajte kako se ta dva rivala slažu u našoj VPN usporedbi!

U ovom članku

Kako uspoređujemo marke

Kako se internet razvija, trebamo bolje načine zaštite svoje privatnosti i osjetljivih podataka na mreži. VPN-ovi nude razne usluge, a iako većina pružatelja usluga nudi slične alate, neki se ističu od ostalih. Uz tako oštru konkurenciju, može biti teško pronaći pravu.

Naši tehnološki stručnjaci odlučili su usporediti VPN usluge kako bi vidjeli koji je najbolji, a mi mi’ponovno pregledajte ExpressVPN i HotSpot Shield kako biste odredili pobjednika. Svaku uslugu testiramo na različite čimbenike, uključujući cijene, performanse, lokacije poslužitelja i još mnogo toga. Oboje nude sjajna rješenja, ali mi smo prepoznali jasnog pobjednika. Čitajte dalje kako biste saznali više!

ExpressVPNHotspot štit
Izvođenje Pobjednik
Gubitnik
Značajke Kravata
Kravata
sigurnosti & Privatnost Kravata
Kravata
Korisnička podrška Pobjednik
Gubitnik
cijena Gubitnik
Pobjednik

Izvođenje

Ključno mjerilo kada uspoređujete davatelje VPN je koliko su dostupni i koliko dobro vam dozvoljavaju pristup geo-ograničenom sadržaju. Tvrtke s više poslužitelja mogu pružiti bolje veze i širi pristup popularnim uslugama. ExpressVPN nudi 148 lokacija poslužitelja u 94 zemlje, a dostupan je i za Windows i Mac OS, kao i za iOS i Android. Za usporedbu, HotSpot štiti poslužitelje u samo 24 zemlje, s uslugama primjenjivim na glavnim platformama, uključujući Windows, Mac, iOS i Android.

Propusna širina također je važna jer mnogi korisnici imaju VPN-ove za streaming video ili preuzimanje datoteka. Sretni smo bili kad svaka VPN usluga svojim neoplaćenim pretplatama pruža neograničenu propusnost.

Značajke

Dostupne usluge streaminga. Glavna prodajna točka VPN-a je koliko dobro može pristupiti geo-ograničenim uslugama poput Netflixa. Obje su usluge testirane vrlo dobro, a Hotspot Shield nudi pristup još nekoliko usluga u odnosu na konkurenciju u ovom slučaju.

Mobilne aplikacije. Mobilni uređaji podjednako su osjetljivi kada se povežete s ranjivom vezom kao što je javni Wi-Fi. ExpressVPN i HotSpot Shield imaju razvijene mobilne aplikacije za Apple i Android uređaje, tako da možete zaštititi svoj identitet čak i kada ste u pokretu.

protokoli. Korisnici koji se bave tehnologijom cijene mogućnost daljnjeg prilagođavanja VPN-a odabirom određenih protokola koji nude veću brzinu ili sigurnost. ExpressVPN radi s PPTP i L2TP protokolom velike snage za šifriranje svojih klijenata’ podaci, dok HotSpot Shield koristi IPv6.

Povrat novca zagarantovan. Tvrtke sigurne u svoje usluge nude jamstva povrata novca, jer nije svaki proizvod idealan za određenog korisnika’s potrebama. Zadovoljstvo nam je bilo vidjeti kako oba pružatelja usluga daju garancije za svoja rješenja.

Ubrzati. VPN-ovi ponekad mogu usporiti internetske veze, iako najbolje minimaliziraju utjecaj. Iako obje tvrtke tvrde da pružaju usluge velike brzine, HotSpot Shield se u prošlosti suočio s pritužbama na sporije internetske veze.

Ubojiti prekidač. Ako veza postane nesigurna, ona’Od vitalnog je značaja da ga odmah isključite kako biste izbjegli bilo kakva kršenja. Prekidači Kill omogućuju korisnicima da se automatski isključe ako njihova VPN pokrivenost ne uspije. Zadovoljstvo nam je bilo vidjeti kako ove usluge imaju ugrađene prekidače.

Nulta pravila dnevnika. Tvrtke koje ne’Ne održavajte zapise korisničkih aktivnosti, poboljšavaju privatnost i zaštitu svojih korisnika. U ovom slučaju, svaki je natjecatelj napravio dodatni korak kako bi zaštitio svoje korisnike jasnim nultim pravilima.

Sigurnost i privatnost

Web surferi obraćaju se VPN-ovima radi pružanja sigurne i anonimne veze s internetom, kriptirajući svoje podatke dok pregledavaju. ExpressVPN koristi 256-bitnu enkripciju, najsnažniji protokol na raspolaganju. HotSpot Shield koristi vlasnički protokol iako na njemu nisu dijelili specifičnosti. Obje tvrtke također ističu pravila o nepoštivanju dnevnika (kao što je gore spomenuto), što znači da njihovi sustavi ne kopiraju i ne pohranjuju osobne podatke tijekom korištenja usluge.

Služba za korisnike

Usporedimo i VPN-ove na temelju korisničkog iskustva koje pružaju. Predstavnici korisničke podrške ExpressVPN-a brzi su odgovor na sva pitanja putem obrasca za upit, e-poštom ili čak i live chat. Potonji je dostupan svakodnevno. HotSpot Shield također je odgovorio prilično brzo, ali samo putem e-obrasca, koji je znatno zaostajao za ExpressVPN’s sveobuhvatnom uslugom.

cijena

Davatelji VPN-ova nude širok spektar mogućnosti određivanja cijena, tako da je moguće pronaći kombinaciju značajki i pristupačne cijene. ExpressVPN nudi mjesečni plan za 12,95 dolara, šestomjesečni plan za 9,99 dolara mjesečno i 8,32 dolara mjesečno za njihovu godišnju pretplatu. Oni također izdaju a 30-dnevna garancija povrata novca pružiti priliku korisnicima da testiraju svoje usluge.

Hotspot Shield Elite košta 12,99 USD mjesečno ili 8,99 USD mjesečno s 6-mjesečnim planom. Godišnje pretplate počinju od 5,99 USD mjesečno ili 119,99 USD ako se plaćaju unaprijed. Tvrtka se ističe s 45-dnevna garancija povrata novca što ide iznad i izvan većine usluga. Važno je napomenuti da HotSpot Shield nudi besplatnu verziju svoje VPN usluge. No, postoji nekoliko ograničenja - imat ćete pristup samo američkom poslužitelju, zid Elite Payment bit će prikazan kada pristupite određenim web lokacijama za strujanje kao što su Netflix, Hulu i BBC iPlayer, a pojavit će se i skočni oglasi..

Tko uzme krunu?

I ExpressVPN i HotSpot Shield imaju sjajne mogućnosti za ponuditi svoje potencijalne i postojeće klijente, ali ExpressVPN se u ovoj usporedbi VPN-a odvojio. Tvrtka’široka lokacija poslužitelja, stabilne veze i izvanredna usluga čine ga očitim pobjednikom. Za korisnike koji traže malo pristupačniji plan s jednostavnim značajkama, HotSpot Shield je privlačna alternativa. Ako želite da predložite marke za usporedbu, ostavite nam komentar u nastavku!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me