ExpressVPN – Intervju s Haroldom Liom

VPN postaju sve važnije u svakodnevnom životu. Uredbom se SAD mijenja, omogućavajući davateljima internetskih usluga prodaju podatke pregledavanja i omogućuje vladinim uredima da pretražuju vašu povijest bez naloga, zemljama koje blokiraju razne web stranice (vidi: Kina, Rusija i većina zemalja Bliskog Istoka) ili bezbroj razloga, i još mnogo toga i više geo-blokiranog sadržaja, VPN-ovi su sada činjenica života. U našem nastavku serije intervjuirali smo Harolda Li-a, potpredsjednika ExpressVPN-a, jednog od najvećih pružatelja VPN-a širom svijeta, i dobili smo mišljenje o trenutnoj situaciji u vezi s VPN-ovima..


Recite nam nešto o sebi i kako ste započeli u VPN industriji? Koji je vaš naslov na ExpressVPN?

ja’m potpredsjednik ExpressVPN-a. Imam dugu povijest rada u tehnologiji, rada s IT i mrežnim infrastrukturnim tvrtkama poput HP Enterprise i F5 Networks, kao i kompanijama iz područja potrošačke tehnologije poput Uber i Spotify. ja’također sam sudjelovao u kampanji za građanske slobode, tako da sam, zajedno sa svojim poznavateljima tehnologije, doveo i do mog interesa za VPN industriju.

Možete li malo predstaviti ExpressVPN našim čitateljima? Kako je ExpressVPN započeo i kako je dospio tamo gdje je danas?

ExpressVPN osnovan je već 8 godina i za to vrijeme smo stvarno vidjeli kako potražnja za potrošačkim VPN-ovima raste. Naši osnivači osnovali su tvrtku kako bi ljudima pružili jednostavan način za bolju zaštitu njihove privatnosti i sigurnosti od porasta plima masovnog nadzora, državne cenzure i internetskog praćenja. Sada smo jedan od najvećih potrošačkih VPN dobavljača, ali mislim da tek počinjemo. Toliko je posla na obrazovanju korisnika interneta, postavljanju višeg standarda za VPN i neprestanom napredovanju svih onih koji pokušavaju zadirati u naša digitalna prava.

ExpressVPN je dobro poznata VPN usluga, što mislite da je pridonijelo uspjehu ExpressVPN-a?

mislim’Važno je da se prije svega smatramo zagovornicima digitalnih prava, jer nas to dovodi do ispravnih odluka kada je riječ o privatnosti, sigurnosti i općim interesima naših kupaca i šire javnosti..

To rezultira boljim proizvodom i pouzdanijom markom, što nam je pomoglo da postanemo jedan od najboljih VPN pružatelja usluga usprkos žestokoj konkurenciji. Također mislim da je naša usredotočenost na to da je proizvod brz, lagan za upotrebu i dobro podržana njegova dostupnost širokoj publici te ključna za održavanje lojalnosti naših kupaca iz godine u godinu.

Ono što vas izdvaja od konkurencije?

Mislim da mi’jedna je od rijetkih VPN tvrtki usredotočena na guranje cijele industrije naprijed i stalno inoviranje, dok je većina pružatelja usluga usmjerena samo na pobjedu nad konkurencijom i nadmetanje cijene. Na primjer, na prednjoj strani korisničkog iskustva, bili smo jedni od prvih koji su uveli 24/7 podršku za live chat, koju je nekoliko drugih marki prihvatilo sada.

S tehničke strane, naš laboratorij za istraživanje privatnosti nedavno je objavio industriju’prvi set alata za ispitivanje propuštanja, koji omogućuje istraživačima, recenzentima i drugim trećim stranama da neovisno testiraju VPN-ove na provjeru privatnosti i sigurnosti.

VPN-ovi trebaju biti mješavina performansi i sigurnosti - kako ExpressVPN to postiže?

Učinkovitost i sigurnost nisu uvijek u sukobu i snažno vjerujemo da bi naša usluga trebala pružiti najbolje od oba. Kada postoje razlike u performansama između različitih VPN-a, često se njime utječu razlike u aspektima poput količine i kvalitete tvrtke’s poslužiteljima, njegovu tehnologiju optimizacije, kvalitetu klijentskih aplikacija, implementaciju VPN protokola i još mnogo toga.

Kako biste opisali svog tipičnog korisnika? Koje su im osobine najvažnije?

Korisnici općenito koriste VPN iz jednog ili više sljedećih razloga, od kojih se neki preklapaju:

  • Zbog sigurnosti: VPN stvara siguran, šifrirani tunel s vašeg računala na Internet. Prelistajte slobodno znajući da ste pobijedili’vaš internetski davatelj internetskih usluga ili hakeri ne mogu ih pratiti ili nadgledati.
  • Za dodatnu privatnost i anonimnost: ExpressVPN IP adrese dijele se s tisućama drugih korisnika, a ExpressVPN ne’Ne držite evidencije veza ili aktivnosti, što onemogućuje praćenje internetske aktivnosti bilo kojem pojedinačnom korisniku.
  • Pobijediti cenzuru: Dodavanje VPN pomaže ljudima svugdje da se povežu na besplatni i otvoreni internet, posebno važan za one koji putuju ili žive u zemljama u kojima Google, Facebook, Twitter i / ili druge usluge mogu biti blokirane ili ograničene.
  • Za pristup sadržaju: VPN-ovi pomažu u uklanjanju barijera na otvorenom internetu, a to uključuje i sadržaj koji sadrži’nije dostupno u vašoj regiji.

Koje su najveće sigurnosne prijetnje pojedinim korisnicima interneta? Kako pomažete u zaštiti tih korisnika?

Nezaštićene Wi-Fi mreže i dalje su glavna sigurnosna sigurnosna točka za korisnike interneta. Gotovo svi koriste javne Wi-Fi mreže - poput onih u kafićima, hotelima i zračnim lukama - ali samo vrlo mali dio poduzima sigurnosne mjere kao što je korištenje VPN-a..

Zbog toga su oni izuzetno ranjivi na napade čovjeka u sredini, što bi moglo rezultirati gubitkom osjetljivih informacija. Sigurni, šifrirani tunel koji VPN pruža štiti od takvih napada. Don’samo se uzmite moju riječ za to - svi, od američkog FCC-a do metropolitanske policije u Velikoj Britaniji, preporučuju korištenje VPN-a za zaštitu jednog’s sigurnost kada je spojen na javni Wi-Fi

Zašto je danas privatnost tako važna i što mislite, koje su primarne prijetnje privatnosti za obične ljude koji koriste Internet?

Mi se oslanjamo na internet za svaki aspekt svog života, a zbroj naših mrežnih aktivnosti i podataka naslikava nevjerojatno detaljan, intiman portret tko smo i što radimo. Tamo’nema sumnje da su vlade, tvrtke i druge organizacije više zainteresirane za preuzimanje i iskorištavanje tih podataka radi iskorištavanja moći i dobiti. Da’s zašto nikada nije bilo važnije da netko tko koristi Internet bude svjestan prijetnji svojoj privatnosti i poduzimati korake za zaštitu sebe.

Što je ExpressVPN’mišljenje o zadržavanju podataka?

Obični korisnici interneta ne bi trebali podlijegati neprekidnom evidentiranju internetskih aktivnosti od strane ISP-a i vlada. Zahtjevi za zadržavanje podataka su invazivni, krše naše pravo na privatnost i negativno utječu na druga prava, uključujući slobodu izražavanja i slobodu udruživanja. Velike baze osobnih podataka također će neizbježno biti meta cyber napada, znatno povećavajući rizik privatnosti.

Kina je nedavno zabranila VPN i streaming web mjesta poput Netflixa i Hulua marljivo rade na blokiranju VPN pristupa - kako ExpressVPN postupa s takvim vrstama protivnika?

Zadržavanje korisnika u vezi s onim što žele, od mjesta na kojem žele, temeljni je dio onoga što radimo. Pokušaji blokiranja stvaraju operativne izazove za bilo koju VPN tvrtku, ali usprkos ovim izazovima dosljedno smo uspjeli održati pouzdanu razinu usluge za svoje kupce..

VPN-ovi su iznimno popularni u Europi i Aziji, a sada vidimo da VPN-ovi stvarno počinju prodirati na američko tržište. Zašto mislite da je to?

Brojni događaji u posljednjih nekoliko godina zaista su podvukli važnost privatnosti i sigurnosti na Internetu za Amerikance, i oni’uzimate stvari u svoje ruke s VPN-ovima.

Na primjer, otkrivenja o NSA-u’špijunske programe, počevši od Edwarda Snowdena’Zviždanje krmilja natjeralo je Amerikance da shvate koliko je raširena masa, bez ikakvog nadzora. I Kongres’ glasanje u ožujku 2017. da se dobavljačima internetskih usluga prodaju povijesti pregledavanja bio je još jedan poziv na buđenje, podsjetivši Amerikance koliko su ranjivi njihovi internetski podaci i aktivnosti. Nakon tog glasanja, vidjeli smo veliki porast potražnje - pretplate na ExpressVPN u Sjedinjenim Državama povećane su za 97% u odnosu na mjesec dana i 204% u usporedbi s istim mjesecom. Potražnja nije’t odustao od, čineći američki ExpressVPN’je najveće i najbrže rastuće tržište.

Gdje vidite korištenje VPN-a tijekom sljedećih nekoliko godina?

Prijetnje koje se odnose na privatnost i sigurnost na mreži koji pokreću usvajanje VPN-a danas - uključujući rastući nadzor vlade, sveprisutne cyber-napade i prožimajuće kopanje podataka - tek će se pojačati u narednih nekoliko godina, zajedno sa javnom sviješću. Kao rezultat toga, mi’Vidjet ćemo drastično korištenje VPN-a do točke gdje će VPN-ovi biti uobičajena kao što je danas antivirusni softver. Konačno, VPN industrija duguje svoj porast javnosti spoznaji da mora postojati put privatnosti kako bi preživio u digitalnom dobu.

Postoje li neke novosti za ExpressVPN koje biste željeli podijeliti s našim čitateljima?

Nedavno smo otkrili set alata za ispitivanje nepropusnosti iz našeg laboratorija za istraživanje privatnosti. Laboratorij se dugo fokusirao na osiguravanje da ExpressVPN pruža najbolju zaštitu privatnosti i sigurnosti u industriji neprekidno istražujući potencijalne prijetnje i poboljšavajući uslugu zaštite od njih. Ti novi alati, najprije industrija, omogućuju istraživačima, recenzentima i drugim trećim stranama da procijene VPN usluge’ ranjivost na propuštanja koja mogu utjecati na privatnost i sigurnost korisnika. Mi’objavljeni su i otvoreni izvori ovih alata s ciljem pomoći u podizanju standarda u VPN industriji u cjelini.

Na kraju, recite našim čitateljima koja su tri glavna razloga zbog kojih bi korisnici trebali koristiti VPN?

  1. Ako ikad koristite bilo koju javnu Wi-Fi mrežu i nemojte’ne želite da se vaši podaci nadgledaju ili presreću
  2. Ako ne’ne želim da vaš davatelj internetskih usluga može vidjeti sve vaše internetske aktivnosti, pa čak i prodati ih trećim stranama
  3. Ako ti’ponovno vam je neugodno sa idejom da vlade i špijunske agencije u svijetu prate i evidentiraju sve što radite putem interneta, bez naloga i pohranjujte ih u neograničeno vrijeme

Više detalja o ExpressVPN-u potražite na našoj ExpressVPN pregled.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me