ЕкпрессВПН алати за тестирање пропуштања осигураће вашу приватност и сигурност

Ако користите ВПН, очекујете да ће ваше личне податке и интернет активности стално чувати и заштитити. Али како бисте знали да није успео? Многи ВПН трпе ВПН пропусте. ЕкпрессВПН алати за тестирање пропуштања једини су начин да проверите поузданост и сигурност вашег ВПН-а.


У овом чланку

Шта је цурење ВПН-а?

ако ти’користите ВПН, то’вероватно бар делимично зато што знате за велике ризике крађе идентитета, хакера и превара и желите да своје личне податке сачувате приватнима. Али, да ли сте знали да вам ВПН може процурити?

У идеалном случају, ВПН вас штити све време које сте ви’поново користите Интернет, од тренутка када га укључите до тренутка кад га искључите, чувањем свих података сигурно шифрованим унутар приватног ‘тунел’ тако да нико не може да приступи било којој идентификационој појединости. Али понекад чак и најбољи ВПН може имати ‘цурење’, где шифровање не успе ни за милисекунду и остави део ваших података изложен.

Иако ће сваки ВПН то уверити’Доказ о пропуштању, истраживање компаније ЕкпрессВПН показује да скоро сваки ВПН повремено има цурења. “Наше интерно истраживање сугерира да већина ВПН провајдера касни,” рекао је Харолд Ли, потпредседник ЕкпрессВПН-а.

Како цурење ВПН утиче на моју приватност и сигурност?

ВПН делује на томе да чува ваше личне податке, интернет активности и финансијске информације скривене од хакера, крадљиваца идентитета или државног надзора тако што их шаље у шифрованом облику. ‘тунел’. Ако ВПН престане да ради на било који начин, могу се оставити изложени ваши лични подаци, Интернет активност или ИП адреса.

У зависности од озбиљности пропуштања, колико често се појављује и колико дуго траје, даваће вам се интернетски провајдер или трећа страна да могу да прескачу ваше коришћење интернета. Без икакве заштите хакери могу искористити прилику за подизање ваших личних података. Владин надзор могао би прикупити довољно личних података о вама, попут ваше ИП адресе која одаје вашу локацију, да реагује на интернет активности за које сте мислили да су приватне.

Које су различите врсте пропуштања ВПН-а?

Постоје четири главне врсте пропуштања ВПН-а:

 1. Обичан цурење ИП-а. Ово је када је видљива ваша јавна ИПв4 или ИПв6 ИП адреса која цури кроз прегледач. То’је опасно јер може дати трећим странама информације о вашој локацији. Ако ваш ИП пропушта, онда сте и победили’Не можете успети да заобиђете гео-ограничења на сајтовима за забаву попут Нетфлика.
 2. Пропуштање ИП промета. Ово се догађа када ваши подаци путују изван сигурног ВПН тунела. Ако се то догоди, то значи да сви ваши лични подаци, финансијски детаљи, лозинке и било које друге информације које пошаљете путем Интернета нису’не шифрирано или заштићено од знатижељних очију.
 3. ДНС цури. ДНС цурења су када ДНС саобраћај цури изван ВПН-а. Постоје две врсте цурења ДНС-а. У једном случају, ДНС саобраћај у потпуности путује изван ВПН тунела. У другој инстанци, ДНС саобраћај остаје унутар тунела, али је преусмерен на ДНС сервер који то’не покреће ВПН.
 4. ВебРТЦ цурења. Они су нажалост прилично уобичајени за кориснике који су повезани са ИПв6, али могу се појавити чак и код других ИП верзија. ВебРТЦ пропуштање је када је ваша јавна ИП адреса видљива путем претраживача’с ВебРТЦ функционалност, која има исти ефекат као и обична ИП пропуштања.

То’Могуће је да се одједном догађа више врста пропуштања, попут ДНС-а и цурења ИП промета. Многи ВПН-ови имају цурење ДНС-а и ИП-а када постоје’с поремећајем попут мрежног прелаза. Ако има’с цурења ИП промета, онда вјероватно постоји и цурење ДНС-а.

То’Такође треба напоменути да су пропусте за ВебРТЦ ИПв6 веома честе и озбиљне, али пошто мало људи користи ИПв6 могућност повезивања,’још увек није широко распрострањено питање. Пошто су пропуштања ВебРТЦ ИПв6 толико честа, већ постоји алат за тестирање овог сценарија.

Који су сценарији цурења ВПН-а?

Пропуштање ВПН-а може се појавити у неколико различитих сценарија. Шта ЕкпрессВПН позива ‘ванилија цури’ су најозбиљније, јер се јављају током редовне ВПН активности без икаквих окидача. Пропуштање ванилије ретко је код поузданих ВПН провајдера.

Сметње пропуштају су много чешћи. Они се одвијају када је кабл провучен, корисник прелази са ВиФи на етхернет, ВиФи на мобилне податке или између било које мреже, када се ДНС сервери промијене, ако ВиФи или рутер падну или ако саобраћај омета ватрозид . ВПН такође може процурити ако се ВПН сервер сруши или ако постоји’с изненадним прекидом струје. Неке врсте поремећаја имају већу вероватноћу да се појаве од других. На пример, ЕкпрессВПН алати за тестирање пропуштања класификују ВПН пропуштање када се уклони етернет кабел као озбиљнији од цурења узрокованог падом ВПН сервера, јер се уклањање кабла догађа чешће него пад сустава..

Постоје различити нивои озбиљности за цурење ВПН-а:

 1. А постојан цурење ванилије је најозбиљнија врста цурења ВПН-а. То значи да ваши подаци непрестано претражују путем ВПН-а и исн’т заштићено. Срећом, већина ВПН-а је у стању да спречи ове пропусте.
 2. А упорно покренуто цурење је следећи ниво. То значи да имате цурење ВПН-а само тамо’с окидачем, као што је промена мрежа, али да цурење остаје неоткривено чак и када се окидач заустави. Зависно од окидача и колико често’То ће се вероватно догодити, што такође може бити прилично озбиљно.
 3. А Привремено активирана пропуштања су цурења ВПН-а која су изазвана одређеним догађајем, али трају само кратко време. Иако ово можда не звучи толико озбиљно, чак је и кратко време довољно дуго да се доста података процури у хакере. Такође, ако се окидач често појављује, трећа страна или ваш давалац интернетских услуга могу прикупити довољно података да сазнају више о вашој интернет активности.

ЕкпрессВПН алати за тестирање пропуштања

ЕкпрессВПН је првобитно развио сет алата за испитивање пропуштања у својој лабораторији за истраживање приватности, у циљу тестирања снаге сопственог ВПН-а. ЕкпрессВПН је желео да може користити и ручно и аутоматизовано регресијско тестирање на сопственим ВПН услугама.

Како је вријеме пролазило, ЕкпрессВПН је схватио да су многи популарни ВПН сервиси пате од цурења. Озбиљније, купци не’Не знам да је то опасност. ЕкпрессВПН је одлучио да га пусти алати за испитивање пропуштања као алате отвореног кода под лиценцом МИТ, које може користити било ко у ВПН индустрији ради повећања приватности и сигурности ВПН-а.

ЕкпрессВПН алате за тестирање пропуштања може било ко користити за тестирање ових различитих врста пропуштања:

 • ИП адреса цури
 • Пропуштање ИП промета
 • ДНС цури
 • ВебРТЦ цурења
 • БитТоррент пропушта
 • Нестабилно цурење мрежне везе
 • Неприступачна пропуштања ВПН сервера

Тренутно је пакет алата за тестирање пропуштања ЕкпрессВПН опремљен само за Мац или Виндовс оперативне системе, али ЕкпрессВПН планира да их прошири како би био компатибилан са свим главним оперативним системима.

ЕкпрессВПН алати за тестирање пропуштања су први алати за испитивање пропуштања са отвореним кодом да буде јавно доступан. Нада се да ће ови алати побољшати поузданост и заштиту свих ВПН-а за све кориснике. Можете сазнати више о предностима ЕкпрессВПН-а за заштиту личних података и скривање интернет активности саветовањем наших ЕкпрессВПН преглед.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me