Да ли ме провајдер Интернет шпијунира?

Једна од најстрашнијих стварности наше генерације је та што нас непрестано посматрају.


Све и свашта што радимо пратимо редовно, и док нас вести често упозоравају на сајбер-криминалце и владин надзор, многи од нас једноставно не заборављају на претњу која је сада овде испред нас, свако и свако дан.

Даваоци интернетских услуга (ИСП) имају приступ апсолутно целом вашем интернет саобраћају и иако вам се не чини да имате шта да сакријете, ове осетљиве и личне информације су зрели типови за руднике података који очајнички желе ваше приватне податке.

Овај чланак ће покрити ко гледа ваше приватне податке и шта они раде са тим. Такође ће понудити врло одржива решења као што је коришћење ВПН-а или проки-ја да бисте заобишли ову инвазију на приватност.

У овом чланку

Права улога добављача Интернет услуга

Користите добављача Интернет услуга сваки пут када идете на мрежу и покушате да се повежете на Интернет. ИСП је организација која може бити комерцијална, друштвена, непрофитна или чак у приватном власништву.

Њихови огромни податковни центри нуде хостинг платформу за веб странице и повезани су са брзиним интернетским линијама које су знатно брже од ваше веза у кући. Унутар ових колосалних центара машине напорно раде сакупљајући, сортирајући и усмеравајући саобраћај на правим местима.

Ништа није тајно унутар ових центара и није’Не донедавно, када се појавило неколико великих случајева злоупотребе података, људи су се почели испитивати колико су безбедни наши приватни подаци и како се тачно користе?

Сада је време да почнете обраћати пажњу на своју приватност и један од првих корака је разумети улогу добављача Интернет услуга и шта он зна о вашим приватним подацима и како предузети суштинске кораке ка заштити себе за крајњу слободу на мрежи.

Да ли мој провајдер Интернет услуга зна које веб странице посећујем?

Ако то желе, ваш провајдер интернетских услуга могао би прегледати вашу читаву интернет историју.

Сваки пут када посетите веб локацију (чак и у режиму приватности), дата-центри ће пратити ИП адресе веб локација које посећујете. Ваш Интернет сервис провајдер такође има евиденцију ваших команди, текста и саобраћаја послатих преко интернета.

Ваше приватне адресе е-поште је теже добити, али није немогуће, посебно ако ИСП који користите такође пружа ваше е-поруке!

Ваш добављач интернетских услуга тренутно вас посматра ...

 • Гледање порнографије - Кладимо се да сте мислили да сте сигурни када користите лаптоп у режиму анонимности или приватности? За вас имамо лоше вести ... ваш провајдер Интернет услуга и даље може да прати које веб локације и шта тачно гледате упркос додатним подешавањима приватности.
 • Стреаминг - Ово је потенцијално опасније него што мислите. Можда бисте желели да погледате шта тренутно преносите јер ваш ИСП може да види све и често ће вас примити на знање’кршили сте законе о пиратерији тако што сте струјали нешто илегално или заобишли законе о ауторским правима.
 • Преузимање - Корисници који су редовни П2П фајлови или торренти могу их означити и пријавити од свог добављача Интернет услуга.
 • Слање е-маилова - док је’Теже је прегледати е-пошту који може дати од вашег даватеља интернетских услуга и може прегледати ваше приватне поруке е-поште, укључујући сав њен садржај. Ако је ваш провајдер Интернет услуга такође и ваш добављач е-поште, онда сте тамо’имаш још већу шансу да ти’се надгледа.
 • Лозинке - Ово је вероватно најстрашнија реализација од свих. Ваше лозинке нису’нисам сигуран. Размислите колико сте времена у прошлости потрошили покушавајући формулисати интелигентне лозинке које ћете памтити само да бисте заштитили осетљиве податке попут банковних података итд. Ваш ИСП може легално пресрести ове податке ако то затраже виши органи.
 • Активност веб страница - Добављачи Интернет услуга прате све ваше навике и понашања на мрежи. То значи да они свеобухватно гледају ко сте и формирају профил где посећујете, једете, купујете, а такође ... ваше најмрачније тајне и најнегодније онлајн претраге..
 • Битцоин Трансакције - све ваше финансијске трансакције надгледа ваш Интернет провајдер.

Шта ваш провајдер Интернет услуга ради са вашим приватним подацима?

Постоји изненађујући број употреба ваших приватних података, па чак и ако мислите да радо делите своје личне податке јавно, можда ћете се предомислити када узмете у обзир да су то неки од начина на који интернетски провајдери користе ваше податке:

 • Интернет провајдери зарађују новац продајом ваше приватне историје прегледавања компанијама за оглашавање
 • Анонимни дневници се продају маркетиншким компанијама у циљу утврђивања тренутних трендова
 • Према Закону о задржавању података, посебне владе захтевају да се ваше приватне мрежне активности чувају у одређеном временском периоду
 • Позиви за спровођење закона присиљавају добављаче Интернет услуга да предају осетљиве информације полицији

Да ли вас провајдери Интернет услуга сада посматрају?

ти’Често чујем људе како тврде да добављачи интернетских услуга само нејасно гледају људе у било којем тренутку или да их имају “ништа немам да кријем”.

Иако је можда тачно да вас интернетски провајдери само пола гледају, истина је да они прате сваки ваш потез на мрежи и могу у сваком тренутку да прикупе све приватне податке које тако желе да пронађу.

То’исти аргумент са људима који тврде да не’Не смета им јер немају криминалне активности које би то сакрили’поред тачке. Ове компаније имају све наше податке и често их користе на начине који се могу користити против нас.

Могу ли провајдери Интернет услуга видети вашу историју претраге?

Кратки одговор је ... да, наравно!

Иако је већина корисника интернета потпуно свесна опасности претраживања на мрежи, и даље то настављамо као нормално јер нам је потребан интернет.

Шта’Забрињавајуће је то што су последњих година пронађени многи угледни претраживачи који прате резултате и крше корисничку политику. Представљају нове претраживаче као што је ДуцкДуцкГо који обећавају да ће бити сигурна алтернатива уобичајеним популарним претраживачима и који су тврдили да нуде потпуно приватно претраживање. Ове сигурне претраге ослањају се на ХТТПС везу - одговорну за осигурање података између рачунара и веб локације.

‘Сигурне претраге’ пружају само лажни осећај сигурности, јер провајдери Интернет услуга могу проћи кроз ову енкрипцију. Њихови податковни центри похрањују ваше приватне податке за претраживање и многи их продају на веб провајдерима.

Многе рекламне компаније користе ове информације да би одредиле тренутне трендове и откриле шта купци траже и што је још важније које термине за претрагу користе за добијање својих идеалних резултата претраживања.

Срамотна историја претраге такође може бити проблем када цибер-криминалци дођу до вас ‘интиман’ информације и користите их против својих за потенцијалне уцене.

Како сакрити своје понашање на мрежи од шпијуна добављача Интернет услуга

У овом технолошком добу, наши се животи све више и више заснивају на мрежи.

Многи од наших веза формирају се на мрежи, неке од наших срамотних навика почињу од прегледавања одређених врста веб локација. Купујемо путем интернета и путем банке. Буквално све што сада радимо је углавном онлине, што у суштини значи да ништа није сигурно и сигурно.

Сада је време да се озбиљно позабавите безбедношћу на мрежи и спремите се да се суочите са претњом добављача Интернет услуга. Једноставан чин заштите историје прегледавања не само да ће вас заштитити од злонамерних веб провајдера, већ ће заштитити и од повреда треће стране у ИСП центрима података.

Ево најбољих начина за повећање ваше безбедности на мрежи:

 • Тор - Већина паметних корисника интернета већ ће бити упозната са ТОР-ом или Тхе Онион Роутер-ом. Који је глобални пројекат и претраживач. Када користите прегледач Онион, ваше информације су у основи подељене на различите чворове што у основним речима значи да шифрирају вашу активност и отежавају вам праћење на мрежи.

ако ти’Пошто шаљете личне податке онда је Онион Роутер добар избор. Слаба страна овога је што он ради само са прегледачем свог бренда, тако да ако користите апликације које се повезују на Интернет, попут Инстаграма и Снапцхата, оне ће остати нешифроване.

 • Виртуелна приватна мрежа - ВПН ствара директну и приватну руту до интернета и слично’Потпуно га шифрира, у суштини заобилази вашег провајдера Интернет услуга. ВПН значи да можете прегледавати анонимно.

Наравно да је ваше интернет понашање победило’не будите сигурни од свих, јер ће ваш ВПН провајдер имати приступ вашој мрежној активности, али многи добављачи ВПН услуга помажу да се придржавају приватности купаца, тако да се можете осећати мало сигурнијим знајући да’нећете вероватно користити ваше податке у злонамерне сврхе. ако ти’планирате да користите ВПН, а затим извршите истраживање и пронађите компанију која пружа најбољу и најсигурнију услугу. Већина нуди 30-дневна бесплатна суђења.

 • Прокији - врло слични ВПН-у; проки пружа алтернативну руту до веба која заобилази вашег Интернет провајдера, али делује нешто другачије што значи да хиљаде корисника могу да се повежу на софтвер чинећи га много споријим од ВПН-а.
 • Приватни прегледачи - постоје бројни приватни прегледачи који раде на исти начин као што то ради Тор у свом скривању ваше мрежне активности од свог даватеља интернетских услуга. Они раде по истом принципу где је ваша приватност најважнији аспект услуге.
 • ХТТПС проширење прегледача - она ​​која нису’Ако сте посвећени одређеном прегледачу (знате ко сте), можете испробати посебна проширења која раде исти посао. То’је сигурнија опција јер спречава да ваш претраживач открива осетљиве записе активности, али није’т савршено решење јер ће ваш провајдер Интернет услуга и даље бити у могућности да прегледа веб локације које посећујете помоћу команди, текста и шифрованог садржаја који је приказан.

Ниједан од њих не нуди апсолутну приватност, али када неке од њих употребљавате заједно са другима, имате боље шансе да своје приватне мрежне активности сакријете од шпијунирања добављача Интернет услуга.

Да ли је виртуелна приватна мрежа најбоља опција за приватност на мрежи?

Ваш Интернет ће моћи да види да ли ви’користите ВПН или ТОР услугу, али то’и даље је одржива опција за сигурно и сигурно прегледавање. Кориштењем ВПН-а ваша ће мрежна активност бити директно усмјерена на одређене веб странице које посјетите и затим шифрирана - као резултат тога ваши подаци ће бити значајно сигурнији и мање вјероватно да ће се користити на нескладне начине.

ВПН је једини начин да се Интернет претражива и у јавним областима, јер су јавне жаришта попут отворених позивница хакерима да од вас добију осетљиве и приватне податке. Још једна корист од коришћења ВПН-а је та да је’је сигурније користити ако учествујете у П2П дељењу или преузимању датотека.

Могу ли провајдери Интернет услуга читати шифроване податке са ВПН-ова?

Одговор на то је да и не.

Давалац интернетских услуга може рећи да ли’користите ВПН или ТОР услугу, али као што смо споменули, информације би биле шифроване што значи да нису’Немам пуно смисла за њих. Интернет провајдери могу бити лукави иако могу прочитати одређене податке у приложеним шифрованим метаподацима и у прошлости су идентификовали веб локације као што је ИоуТубе..

Добра вест је да одређени добављачи ВПН услуга могу користити методе да збуне ИСП-ове и избаце их из мириса! Када тражите да користите ВПН услугу’је апсолутно неопходно за истраживање како бисте их осигурали’исправно одговара за ваше потребе.

Препоручујемо употребу ЕкпрессВПН-а.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me