Да ли је Коди законит?

Коди је недавно постао веома популаран, али је такође провео доста времена у насловима због тога што су људи збуњени због питања да ли је апликација легална или не. Због тога се најчешће постављају питања: Да ли је Коди законит? или је Коди илегалан?


Укратко, да, Коди је легалан. Све док се држите његових званичних додатака. предстојећи чланак, ми’Одговорићу на ова питања и објаснићу како да се без бриге користите Коди.

Шта је Коди?

Коди, раније познат као КСБМЦ, је бесплатни софтвер отвореног кода који вам омогућава репродукцију видео записа, подцаста, музике и других медијских датотека са интернета. У основи, то је медиа плаиер који вам омогућава струјање готово свега.

Док се други медијски плејери примарно користе за репродукцију видео и аудио датотека које се локално чувају код корисника’Коди уређај се углавном користи за стриминг медијских датотека путем интернета. Омогућује својим корисницима да емитују омиљене садржаје из ТВ емисија, филмова, вести, спорта, документарних филмова, ТВ уживо итд.

Софтвер је компатибилан са ОСКС, Виндовс, Линук, иОС, Андроид и многим другим.

Покренут 2002. године као Ксбок Медиа плаиер који је требало да буде једноставна апликација за кућни биоскоп, променио је име у Коди 2014. године и проширио своје функције. Сада је његово име нажалост често повезано са илегалним стримингом.

Али да ли је Коди законит? Због неких правних проблема у прошлости, природно је да су се људи развили због софтвера’законитост.

Коришћење Коди-ја

Коди је врло једноставан, што је видљиво одмах након покретања јер има интерфејс једноставан за употребу.

То’Могуће је променити изглед интерфејса помоћу Коди коже и они нуде различите стилове икона, положаје икона, позадине, шаблоне и дизајна.

Ваша колекција ТВ емисија, филмова, музике и фотографија, као и мрежни садржај доступан за стриминг, могу се сви прегледати на вашем рачунару, таблету, паметном телефону и телевизији. Све датотеке у вашој медијској библиотеци могу бити добро организоване.

Коди’с карактеристикама:

 • Ваша филмска и ТВ библиотека представља датотеке са сликама и детаљним информацијама о уносима
 • Музика се може сортирати на различите начине, уз слике албума и информације о песмама, албумима и извођачима
 • слике се могу сортирати у фото албуме
 • Може се гледати и снимати ТВ уживо
 • УПнП функција омогућава повезивање два рачунара како би могли да приступају једни другима’с библиотекама
 • Повезивање на различите сервисе могуће је помоћу веб интерфејса, као што су повезивање даљинског управљача или инсталирање додатака
 • Могу се додати компоненте треће стране, попут додатака, састављања и скинова, који могу променити изглед интерфејса и додати различите функције

Што се тиче издања софтвера’с новом верзијом (Коди 19), носит ће назив Коди Матрик и објавит ће се између новембра 2019. и јануара 2020. године, иако још није било службеног саопштења.

Очекује се да ће имати следеће карактеристике:

 • Подршка за интерни веб прегледач
 • Побољшана подршка за АирПлаи
 • Самсунг Смарт ТВ подршка
 • Побољшана репродукција 3Д видео записа
 • Интеграција паметне куће (Амазон Алека и Гоогле Хоме)
 • Званична интеграција Нетфлика, Хулуа, Амазон видеа и још много тога

Како то функционише?

Као што је раније поменуто, Коди је медијски плејер који омогућава гледање медија које поседујете као и било који други медиа плаиер.

Међутим, оно због чега се Коди издваја од осталих медијских плејера је чињеница да његови корисници могу гледати готово све. Ово омогућавају Коди додаци који су у основи мост између самог медиа плаиера и медија на Интернету. Неки од ових додатака су бесплатни, док су други само за претплату.

Пошто је Коди софтвер отвореног кода, свако може да креира додатке за то. Постоје додаци за ТВ уживо, музику, спортски садржај и још много тога. Ипак, нису сви ти додаци креирани од стране трећих страна легални.

Коди’с Правна прошлост

Након промене имена из Ксбок Медиа Центер у Коди, софтвер се брзо развио и побољшао захваљујући донацијама новца и различитим партнерствима са програмерима.

У последње време постоје правне претње против трећих произвођача софтвера. Неки од тих програмера су чак ухапшени, а додаци које су створили угашени су због законских разлога.

Неки додаци су створени да помогну кршењу закона и незаконити су. Међутим, ово нису’није лако наћи, због чега је дошло до пораста унапред учитаних медијских плејера који имају разне ове илегалне додатке. Они се углавном називају ‘потпуно оптерећен’ кутије.

Европски суд правде је одлучио да је њихова продаја незаконита у априлу 2017. Стреаминг садржаја заштићен ауторским правима без власника заштићеног ауторским правима’Сагласност је такође проглашена незаконитом. Од тада, поједини продавци кутија осуђени су на затворске казне, с казнама од 18 месеци до 5 година затвора.

Интернетске платформе као што су Фацебоок, Амазон и еБаи забраниле су продају ових кутија у 2017. години, иако се чини да су кутије још увијек лако пронаћи. Неки продавачи су успели да избегну забране јер су намерно погрешно написали кључне речи, наиме имена добављача садржаја.

Шта’Штавише, Фацебоок је у августу 2018. забранио продају уређаја са инсталираним Коди-ем, чак и оних без пиратских додатака. Једини дозвољени додаци су они за тастатуре и даљинске управљаче.

Америчко удружење за филмске филмове затражило је оштрије казне за творце илегалних додатака, као и продавце и кориснике поменутих уређаја.

Коди Тодаи

Коди је одлучио да задржи дистанцу од трећих програмера и њихових додатака. Чак је покушала да затвори све додатке за стриминг и затражила је од корисника да не повезују компанију’име са кутијама напуњеним додацима других произвођача.

Софтвер је савршено легалан када се користи без илегалних додатака трећих страна. Упркос томе, Коди корисници се не могу спречити у преузимању неслужбених додатака сагледавајући како је софтвер опен-соурце. Овим додацима такође није потребно да буду одобрени.

Како би се решили неких познатих спремишта, Коди се удружио с мрежама попут Нетфлика, ХБО-а и других. Упркос томе, нови додаци Коди заменили су старе који су уклоњени. Нажалост, Коди је мало тога добио’настојања да се развијају нови незванични додаци.

Постоји уграђено складиште које вам омогућава инсталирање званичних Коди додатака како би се спречила инсталација незваничних.

Следе званични додаци Коди и раде веома добро:

 • иПлаиер ВВВ
 • НБЦ Ливе Ектра
 • Фок Спортс Го
 • Наса
 • ПБС Кидс
 • Плек

Испод је више додатака који су незванични, али такође раде добро:

 • Екодус Коди
 • Посеидон Коди
 • Гурзил Коди
 • Плацента Коди
 • Мобдро Коди (СтреамХуб)
 • цЦлоуд ТВ Коди
 • Генесис Реборн Коди
 • Фантастични Коди

Пазите на присутне ризике незваничних додатака, јер они вероватно садрже малваре, а често имају и пиратски садржај.

Је Коди Легал?

Да бисте одговорили на питање о законитости: Да, Коди је легалан. Све док се држите његових званичних додатака.

Апликација Коди’службено спремиште олакшава приступ званичним додацима. Како можете схватити који су додаци треће стране? Одговор је врло једноставан: то су они које Коди не подржава у свом спремишту.

Нажалост, званични додаци Коди не нуде бесплатне ТВ емисије и филмове. Шта’Штавише, неки од тих додатака не раде чак ни како треба. То је један од разлога зашто доста људи користи додатке других произвођача за гледање бесплатних видео записа.

Незванични додаци нису ни на који начин повезани са софтвером јер су их развили програмери који не раде за Коди и независни су.

Што се тиче онлајн стриминга, све зависи од тога који садржај преносите. То је легално све док се увери у филм’Власник је дозволио гледаоцима да га гледају бесплатно. Ако су дали права гледаоцима, онда је то сасвим легално. Ако није, обично је забрањено гледање заштићеног ауторским правима бесплатно.

Коди’службени додаци креирају њихови власници: на пример, НБЦ Ливе Ектра креира НБЦ, док иПлаиер ВВВ Коди креира ББЦ. То је, дакле, потпуно легално за струјање.

Нису, међутим, сви неслужбени додаци Коди илегални. Постоје неки законски који на пример заустављају пуњење проблема или бришу предмеморију.

Да би окончао пиратерију, Коди је удружио снаге са Нетфликом, Хулуом, ХБО-ом и другим службама.

Када је Коди Нелегалан?

Као што сте вероватно већ схватили од читања текста до сада, Коди је легалан, осим ако не инсталирате неслужбене илегалне додатке.

Додаци трећих страна омогућавају вам да гледате филмове и ТВ емисије добијају материјал од Торрента, због чега су предузете оштре мере за ограничавање трећих програмера и њихових додатака.

Као што је раније поменуто, потпуно напуњене кутије са унапред инсталираним додацима треће стране такође су незаконите, јер вам омогућавају да бесплатно гледате садржај, а да за то немате дозволу..

Потпуно напуњене кутије често се оглашавају на различитим веб локацијама, као што је Цраигслист. Они су унапред убачени додацима који омогућавају да илегално гледате ТВ пренос и остале садржаје. Стога је куповина и употреба њих против закона.

Међутим, постоје и редовне Коди кутије које нису’нелегално јер не садрже незваничне додатке.

Да ли је Коди безбедан?

Док Коди даје гаранције за своје званичне додатке, не преузима одговорност за незваничне додатке. Постоје неки неслужбени додаци који намерно скривају злонамјерни софтвер у својим датотекама који прате ваше активности на мрежи.

Стога је Коди дефинитивно сигурно користити ако користите само званичне додатке. Сам Коди не садржи злонамерне програме и неће представљати претњу вашем уређају.

Коди се може наћи у разним продавницама апликација које детаљно прегледавају и тестирају апликације пре него што их угостите. Из тог разлога, Коди је сигуран софтвер који неће нанијети никакву штету вашем уређају. Нити ће његови званични додаци за Коди.

Ипак морате бити опрезни са додацима трећих страна које сте додали’поново инсталирате. Много је сигурних, али ово није’увек је тако. Обратите пажњу на извор из кога сте’поново га преузимате и провјерите да ли је поуздан.

Преузимање популарних додатака које корисници неко време користе су ваш најбољи избор. Неколико њих споменуто је прије пар одломака.

Коначно, ваши лични подаци су сигурни и код Кодија. Према Коди-ју’с политика приватности:

“Ми смо посвећени заштити ваших личних података након што их имамо. Спроводимо физичке, пословне и техничке мере безбедности. Упркос нашим напорима, ако сазнамо за кршење сигурности, ми’Обавестићу вас тако да можете предузети одговарајуће заштитне кораке. Ми такође не’не желим ваше личне податке дуже него што су нам потребни, па их чувамо само довољно дуго да урадимо оно за што смо их прикупили. Једном кад будемо’не треба нам предузети кораке да га уништимо уколико нас закон не захтева дуже. У случају записника који су нам достављени на форумима, наши сервери не похрањују те записе, а ми се ослањамо на кориснике који предају те записе да уклоне везе када сматрају да су прикладни..”

Је ли Коди законит и је ли Коди сигуран? Да, ако га користите у сврху забаве и не продајете или не дистрибуирате гусарски садржај. Ипак’добро је увек проверити правила у вашем региону или земљи.

Коди ВПН

Неко може да вас пљује и покушава да види шта сте’радиш на мрежи. Ово ће вам бити корисно када имате добар ВПН за Коди, јер ВПН скрива ваше мрежне активности од потенцијалних шпијуна.

Добијање добре ВПН препоручује се пре него што почнете да користите Коди за стриминг.

ВПН маскира акције на мрежи са вашег уређаја, тако да хакери и Влада не могу да прате ваше активности. Такође шифрира вашу везу путем приватног сервера, што значи да нико не може видети шта сте пребацивали са Коди-јем.

ВПН који топло препоручујемо је ЕкпрессВПН јер је веома сигуран. Његова технологија шифровања гарантује корисницима 100% анонимност. Штавише, поседује политику записивања, прекидач за заустављање, као и ИП и ДНС заштиту од цурења.

ЕкпрессВПН има велику мрежу сервера и покрива скоро 100 земаља. Због тога су његови стандарди и даље високи, а перформансе изузетне.

Компатибилан је са иОС-ом, Мац-ом, Виндовс-ом, Андроид-ом, ФиреСтиц-ом и другим. Поред Коди-ја, можете га користити и са другим апликацијама.

Доња граница

Укратко, Коди је дефинитивно сигуран и легалан за употребу када гледате садржај заштићен ауторским правима чији су извори то одобрили, тј. Када је Коди у изворном стању, без икаквих незваничних додатака.

Коди’активности постају нелегалне само када се бесплатно користе за лиценцирани садржај. Иако корисници ретко привлаче казне за ову врсту мрежних активности, дистрибутери и продавци пиратског садржаја или уређаји са таквим садржајем крше закон и могу бити кажњени или чак послати у затвор..

У случају да планирате да преузмете незваничну апликацију и планирате да је користите за гледање филмова и ТВ емисија који нису у јавном домену без накнаде, требало би да почнете да користите ВПН, јер би ВПН сакрио ваше мрежне активности од било кога кога вреба да видите шта сте намеравали.

У суштини, стварно зависи од вас како’поново користите апликацију: да бисте били сигурни да сте’ако не радите нешто илегално, користите само додатке из Кодија’складиште и гледати датотеке које већ имате.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me