CyberGhost vs PureVPN – Usporedba performansi, brzine, cijena

Ostati zaštićen putem interneta nikada nije bio lakši kada koristite virtualnu privatnu mrežu. VPN stvara sigurnu internetsku vezu za vaše računalo i omogućuje vam da pregledate geografski ograničen sadržaj. Uz sve dostupne mogućnosti, pronalaženje najboljeg VPN-a ovisi o tome koje su značajke najbolje podudaranje za vaše mrežne aktivnosti poput sigurnosti, brzine, cijene ili više. Pročitajte našu usporedbu dvaju dobro ocijenjenih natjecatelja da biste vidjeli koji je najbolji za vas!


Ljudi koriste VPN iz različitih razloga. Mnogi vole da VPN-i dodaju privatnost i sigurnost u sve opasnijem internetskom svijetu, dok drugi traže način pristupa sadržaju koji im nude’Zbog lokalnih zakona ograničeno je gledanje putem interneta. U nekim zemljama poput Kine, VPN je važan alat za suzbijanje strogih zakona o cenzuri i pronalaženje slobode izražavanja.

Tržište VPN-a neprestano se širi i pronalaženje pravog VPN-a može biti teško. Naši tehnološki stručnjaci testiraju i uspoređuju različite tvrtke na temelju njihovih pojedinačnih aspekata i naglašavanja. CyberGhost i PureVPN su dva popularna VPN-a sa širokim bazama korisnika, a funkcionalnost i brzina su ključne u ovom natjecanju. Pročitajte našu VPN usporedbu za Cyberghost vs PureVPN da biste vidjeli kako se slažu!

U ovom članku

Kako uspoređujemo usluge

Da bi se dobila najbolja slika kad uspoređujemo VPN pružatelje, naš tim stručnjaka procijeni svakog natjecatelja u nekoliko kategorija koje uključuju koliko su dobro povezali korisnike, koliko su sigurni, njihova cijena i nekoliko drugih ključnih atributa.

Izvođenje Gubitnik
Pobjednik
Značajke Kravata
Kravata
sigurnosti & Privatnost Gubitnik
Pobjednik
Korisnička podrška Kravata
Kravata
cijena Pobjednik
Gubitnik

Izvođenje

Kad VPN ima više mogućnosti poslužitelja s više lokacija, to vodi do manje zagušenja i veće stabilnosti brzine. Iako PureVPN ima veliku raznolikost od preko 750 poslužitelja u više od 140 zemalja, primijetili smo da je brzina nepouzdana za neke od njih. U ovom poštovanju, CyberGhost zauzima krunu s preko 1000 mogućnosti poslužitelja, iako one’rasprostranjeni su u samo 30 zemalja.

Bez obzira jeste li korisnik Mac ili PC računala, PureVPN i CyberGhost pokrivali ste na željenoj platformi. Štoviše, bilo s VPN pretplatom dobivate pristup na više više uređaja istovremeno, pa ćete ostati zaštićeni bez obzira koji uređaj koristite.

Značajke

Dostupne usluge streaminga. Mnogi korisnici vole VPN-ove jer otključavaju usluge strujanja koje su u njihovim matičnim zemljama ograničene ili potpuno ograničene. Iako PureVPN nije podržao Netflix prema našoj posljednjoj procjeni, potvrda da su oni sada dali proširenja preglednika Firefox i Chrome za Mac ili Windows (pogledajte našu PureVPN recenziju za više informacija). Sretni smo što možemo izvijestiti da će obje usluge raditi na Netflixu, kao i HBO Go, Hulu, BBC iPlayer i još mnogo toga.

Mobilne aplikacije. Zaštita mobilnog uređaja važnija je nego ikad prije jer se svakodnevno spajate na nekoliko mreža. Aplikacije za iOS i Android dostupne su za vaš uređaj zajedno s PureVPN i CyberGhost.

protokoli. Imajući više protokola šifriranja omogućava vam veću kontrolu i nijansu nad brzinom i sigurnošću vašeg VPN-a. Dok CyberGhost ima industrijski standardni OpenVPN zajedno s L2TP, IKeV2 i PPTP, PureVPN čini korak dalje. PureVPN također je opremljen SSTP, IKeV2, kao i revolucionarnim Stealth protokolom.

Ad-Blocker. Ugrađeni blokator oglasa koristan je alat za izbjegavanje skrivenih preuzimanja i invazivnih reklama na mreži. Sretni smo što su obje kompanije dobile ovaj dodatni perk.

P2P podrška. Neki VPN servisi, iako tvrde da podržavaju privatnost korisnika, i dalje će raditi s davateljima internetskih usluga kako bi blokirali dijeljenje datoteka peer-to-peer. PureVPN izričito kaže da dozvoljava dijeljenje P2P-a, a iako CyberGhost izričito ne kaže da li ga podržavaju ili ne, njihova politika zabrane zapisa podrazumijeva da ne blokiraju P2P preuzimanja poput torrenta.

Splitsko-tuneliranje. U nekim slučajevima korisnici mogu kontrolirati koji se njihovi podaci preusmjeravaju putem VPN-a, a koji ne. I CyberGhost i PureVPN host dijele kontrole tuneliranja na svojim sučeljima kako bi korisnici odredili aplikacije koje koriste rješenje VPN..

Sigurnost i privatnost

CyberGhost i PureVPN nude izvrsne mogućnosti sigurnosti i privatnosti. Obje usluge pružaju 256-bitnu enkripciju, a za dodatnu zaštitu uključuju prekidač kill, prekidanje veze s poslužiteljem ako dođe do poremećaja. Međutim, ako je prijava za vas važna, treba imati na umu da iako CyberGhost ima strogu politiku no-log, PureVPN koji se zalaže za politiku 0-dnevnika, u prošlosti je korisničke evidencije kupca izdavao vlastima, surađujući s FBI-om na pravni progon (neotkriven navodni stalker).

Služba za korisnike

Snažna usluga kupcima znak je legitimiteta, a za digitalne platforme to je nevjerojatno važno. Opsežni dijelovi za rješavanje problema i često postavljana pitanja dostupni su i na CyberGhostu i na PureVPN’s web stranice, što može biti korisno onima koji žele samostalno riješiti probleme. Korisnici koji žele razgovarati s predstavnikom mogu se osloniti na kontaktnu karticu ili chat uživo koji su uključeni na obje VPN stranice. Otkrili smo da su obje mogućnosti chata uživo korisne i točno i profesionalno riješile probleme.

cijena

PureVPN se može kupiti za 9,95 USD mjesečno, 6-mjesečni ugovor za 7,95 USD mjesečno ili dvogodišnji ugovor za samo 2,02 USD mjesečno. 7-dnevna garancija povrata novca uključen u svaki paket koji je znatno manji od većine vršnjaka. Međutim, u pogledu načina plaćanja, PureVPN također prihvaća razne kripto valute poput Bitcoin, Litecoin i drugih altcoina.

CyberGhost, iako je još uvijek pristupačan, naplaćuje malo više za sve svoje značajke, ali isplaćuje se kad se odlučite za dulje pretplate. Dostupno je za 11,95 USD mjesečno, 65,88 USD godišnje, ili najbolja vrijednost, iznenađujućih 99,00 USD tijekom 3 godine, svaki sa 30-dnevna garancija povrata novca. CyberGhost se također može kupiti s Bitcoin-om, ali ne prihvaća druge altcoine.

Koji zauzima prvo mjesto

Usporedujući dva neovisna VPN-a’s može često proizvesti jasnog pobjednika, ova je VPN usluga usporedba prebliza. Mogli bi se privući kupci koji odabiru protokol vrijednosti i opcije položaja poslužitelja PureVPN. S druge strane, korisnici koji žele slatku ponudu o dugoročnoj pretplati, kao i jasnija pravila o čuvanju korisničkih dnevnika, možda će imati bolje vrijeme s CyberGhost. Pogledajte sve VPN-ove na našem popisu i javite nam ako želite da usporedimo bilo koje druge marke!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me