Stručni krug: Kakva je budućnost osobnog VPN-a?

Doba interneta je i jedno’sigurno - mi’nikad nisam bio priključen više nego danas. Zaboravite prijenosna računala i tablete, ovih dana čak su i naši satovi ‘pametan’, i sve što kažemo je ‘snimljeno u svrhu kvalitete i obuke’.


Upravljanje privatnošću i sigurnošću na mreži postalo je noćna mora za prosječnog Joea, a kako tehnologija postaje praktičnija i dostupnija, ona postaje i invazivnija.

Naše se aplikacije automatski povezuju i prenose naše podatke, sinkronizacija kontakata, uvoz fotografija - sve se događa jednostavnim dogovorom o uvjetima i prije nego što uopće znate što’s tim da se vaši podaci dijele, prenose i bilježe.

To se događa često, većina nas to ne učini’Ne razmišljamo ni o tome, ali naši se podaci i osobni podaci neprestano dijele i prenose. Cyber ​​kriminala je iskoristio priliku i brzo se povećao kako bi iskoristio obilne informacije koje su često tako slabo zaštićene. Javne mreže postale su notorne za pozivanje hakera da love na nezaštićene veze.

U ovom članku

Bitka između privatnosti i nacionalne sigurnosti

Još je izazovniji zakonski potez koji bjesni između briga o nacionalnoj sigurnosti i privatnosti korisnika. Kako sve više terorističkih skupina odlazi na društvene mreže i e-poštu kako bi komuniciralo i koordiniralo, vlade svugdje opravdavaju zakone koji im omogućuju da nadjačaju osnovnu privatnost i provedu nadzor i vođenje podataka.

To’teško je pitanje, a linije se zamućuju kad javna sigurnost uđe u mješavinu. Vrijedi li ugroziti našu privatnost u interesu nacionalne sigurnosti? Možemo li vjerovati vladi da štiti naše podatke i ne upotrebljava ih na nemoralan ili neetičan način? Gdje je linija? Gdje se zaustavlja?

Bez obzira na to gdje se nalazite u vezi s problemom, mnogi korisnici postaju sve svjesniji da ništa što rade na internetu više nije stvarno privatno, a mnogi traže rješenja. Postoji puno usluga šifriranja e-pošte i naravno antivirusnog softvera, ali puno korisnika počinje gledati u VPN-ove kako bi zajamčilo njihovu privatnost.

Što je VPN?

VPN označava virtualnu privatnu mrežu i to’s uslugom koju nudi puno tvrtki koje su se pojavile na internetu posljednjih godina. Ovaj softver štiti internetsku vezu, a također vam omogućava pristup geo ograničenom sadržaju. Ovdje’s kako to radi:

  1. Pretplatite se na servisni plan s tvrtkom i preuzmete njihov softver.
  2. Jednom instaliran, odaberite mjesto poslužitelja iz njihove mreže i povežite se.
  3. Vaša IP adresa je skrivena, a vi’dat je onaj povezan s poslužiteljem koji ste’izabran sam.
  4. Vaši podaci su u potpunosti šifrirani i usmjereni putem poslužitelja koji ste’izabran sam.

VPN-ovi se široko koriste za pristup blokiranim web-lokacijama i uslugama poput Hulu i Pandore, koje su tamo gdje su ograničene’ponovno na raspolaganju. Međutim, uz blokiranje IP adresa i šifriranje podataka, mnogi također tvrde da su ove usluge ključne za zaštitu naše privatnosti od vladinog nadzora i cyber kriminala..

Pa što je to? Jesu li VPN-ovi doista učinkoviti u zaštiti naše anonimnosti na mreži? U ovom mijenjajućem svijetu usredotočenom na internet svega, kakva je budućnost osobnog VPN-a? Možemo li računati na to da će nas zaštititi?

Točno smo pitali skupinu stručnjaka za cyber sigurnost. Ovdje’s što su imali reći.

Ovdje’s što smo ih pitali:

Kakva je budućnost osobnih VPN-a ?

Shu - Moj svijet sigurnosti

shushu

Shu je tehnolog sa sigurnosnim pozadinama, koji na svom blogu uvijek želi učiti i dijeliti informacije o privatnosti i sigurnosti na Internetu. Čvrsto vjeruje u zaštitu djece i tinejdžera od prijetnji u internetskom svijetu. “Odložio sam telefon za vrijeme večere & društveni događaji jer još uvijek preferiram stvarne veze.”

________________________________________________________________________________________________________________________

“Upotreba osobnih VPN-ova u porastu je jer potrošači pokušavaju sprečiti geografske zaključavanja u potrošnji sadržaja ili pristupiti zabranjenim web-lokacijama (npr. Facebook / Twitter u Kini).

Međutim, ako potrošači ne znaju s kojim su VPN-ovima povezani i koliko su učinkoviti u zaštiti privatnosti pregledavanja ako vlada otkrije poslužitelj, potencijalno bi mogli doći do velikih problema. Na internetu ne postoji ništa privatno. Čak i Torovi korisnici, koji su u osnovi velika VPN mreža, ostavljaju trag iza sebe. Već smo vidjeli primjere pojačanog nadzora države nad pojedincima koji pokušavaju „sakriti“ svoje mrežne aktivnosti, čak i ako imaju zakonske / legitimne namjere.”

Jonathan Hochman - Hochman Consultants

jon hjon h Jonathan je osnivač Hochman Consultants-a, s preko 25 godina iskustva u svom području i dvije diplome informatike iz Yalea. Predsjednik je SEMNE-a i osnivač CodeGuarda, te je govornik na više konferencija i događanja. Njegova se tvrtka specijalizirala za pretraživački marketing i usluge web-razvoja.

____________________________________________________________________________________________________________________

“Nisam veliki obožavatelj VPN-a jer mislim da ne jamče anonimnost. Kada idete na mrežu, morate pretpostaviti da ljudi bilježe svaki vaš potez, i ne računajte na anonimnost koja će vas spasiti. Vašem davatelju VPN-a može se dostaviti poziv na sud, ili biti otkupljen ili oštećen.

Što je još gore, ako vam se dogodi da na svom sustavu nađete zapisnik tipki, ništa što radite neće uopće biti povjerljivo. Jeste li pregledali i potvrdili svaku liniju koda u vašem sustavu? Naravno da ne. Pa kako znate da na radnoj površini nema špijunskog softvera. Bez obzira koristite li VPN, PGP ili nešto treće, ako su vaši pritisci na tipku zabilježeni ili je vaš video presječen, nemate nikakve privatnosti.

Ako želim ukrasti vaše podatke, presretanje vašeg mrežnog prometa nije najlakši način za to. Mnogo je lakše prevariti vas, staviti malo zlonamjernog softvera na svoj sustav i pomoću tipkovnice i zaslona dobiti sve što želim. Štoviše, ako koristite obični ISP, oni bilježe promet, ali većina (npr. Comcast) zapisnike čuva samo 6 mjeseci. Ako netko stvarno nije na lopti i brzo pokrene pravni postupak, ti ​​će se trupci izgubiti prije nego što ih se stavi na ruke.”

Matthew Pascucci - Frontline Sentinel

mat pmat pMatthew Pascucci sigurnosni je arhitekt, zagovornik privatnosti i sigurnosni bloger. Posjeduje više certifikata o informacijskoj sigurnosti, a dobio je priliku pisanja i govora o cyber sigurnosti u proteklom desetljeću. On’s osnivačem www.frontlinesentinel.com i s njim će se kontaktirati putem njegovog bloga, na Twitteru @matthewpascucci ili putem e-maila [email protected]

________________________________________________________________________________________________________________________

“Vlada se bavi prikupljanjem podataka za nadzor, ne samo malim količinama podataka, već i svim onim što mogu dobiti u ruke. U prošlosti je to bio izuzetak, ako bi bilo potrebno dohvatiti podatke, kakvih uvijek ima, prošli bi odgovarajućim kanalima za dobivanje navedenih podataka.

Danas je stalni protok podataka koji se ulijevaju u državne silose za nadzor postao poslovni model. Prikupite sve i razvrstajte kasnije.

Za one koji cijene svoju privatnost i slobodu na Internetu, korištenje osobnog VPN-a pametan je potez. To’nije na vlasti da kolektivno uhvati sve’svaki potez na internetu. Samo zato što na internetu ima nekih loših jaja, zar ne’ne znači da svi patimo zbog svojih postupaka na način koji će u budućnosti nanijeti više štete našem narodu. Znamo da vlade kažu’radiš to radi naše zaštite - to je to’Za naše dobro, nadzor je nad nama kao stalno gledalo, ali što ako, dolje, vlada ne’ne bismo imali svoje najbolje zanimanje u srcu?

Što ako se ti podaci, recimo za petnaest godina od sada, koriste za zlouporabu slobode za koju su nam rekli da štite? To su stvari o kojima sada moramo razmisliti prije nego koristimo osobni VPN. Stasi je koristio vladin nadzor koji se isticao izvan kontrole nad svojom državom. Ovo nije’Nešto se dogodilo u mračnom dobu, dogodilo se prije dvadeset pet godina, a mnogi su to već previdjeli. Kako brzo zaboravljamo prošlost i koliko se slobodno odričemo privatnosti pod krinkom dodatne zaštite.

Tamo’Također je velika razlika između policije koja radi na slučaju i velikog brata s nesmetanim pristupom svemu što vam je’ikad učinio na internetu. Mi’ponovno ne koristite osobne VPN-ove kako biste sakrili stvari od vlade; mi’to radimo zbog naše osobne privatnosti. Tamo’Velika je razlika između privatnosti i tajnosti. S privatnošću imate nešto što želite podijeliti s potencijalno nekolicinom ljudi, a tajnošću se želite uvjeriti da to nitko ne zna. Mi’ovdje tražite privatnost, a ne toliko tajne.

Uz sve to, korištenje osobnog VPN-a za kriptiranje internetskog prometa postat će vam nešto’U sljedećim godinama želim vašu vlastitu zaštitu. To’nismo to mi’ponovno protuvladinu uporabu VPN-a za zaštitu naših podataka; to’to smo mi’ponovno pro-privatnost. Mi’Pravo na privatnost naših podataka i ako se zaštitite ovdje, mogli biste se zaštititi od buduće zlouporabe neopravdanog nadzora nacionalne države koja je možda prekoračila njihove granice.”

John E. Dunn - TechWorld/Computerworld UK

jon ejon eJohn je jedan od suosnivača TechWorld-a, a trenutno služi kao sigurnosni urednik za TechWorld i Computerworld UK. Njegov rad možete pronaći u TechWorld blogu The War on Error.

____________________________________________________________________________________________________________________

“Postoji ogromna neiskorištena mogućnost za VPN-ove kao usluge privatnosti za korisnike interneta koji bi se radije odrekli poslovnog i državnog nadzora ili samo postigli veću sigurnost kada nisu izvan kuće.

Problem je trenutno u tome što glavni pružatelji usluga koji tvrde da to nude nisu toliko poznati izvan krugova stručnjaka i nema prisutnosti ili ulaganja u Velikoj Britaniji. Izvedba će uvijek biti važna značajka VPN-ova, ali budućnost VPN-ova s ​​pretplatom leži u razvoju i objašnjenju privatnosti i sigurnosti, posebno za mobilne uređaje.”

Andrew Hay - DataGravity

andy handy hAndrew je CISO u DataGravity-u, tvrtki za pohranu podataka. Ranije je bio direktor istraživanja na OpenDNS-u, a direktor primijenjenog sigurnosnog istraživanja i glavni evanđelist tvrtke CloudPassage, Inc. Andrew je intervjuiran i sadržan u člancima Forbesa, PCWorlda, Bloomberga i nekoliko drugih velikih publikacija i sigurnosnih blogova.

__________________________________________________________________________________________________________________

“Vjerujem da su osobni VPN-i, iako postaju uobičajeni, još uvijek izvan tehničkog dosega prosječnog pojedinca. Da bi osobni VPN-ovi postali način na koji se povezujemo prema zadanim postavkama, programeri moraju učiniti postupak što transparentnijim krajnjim korisnicima. To će pomoći ubrzavanju usvajanja, ali na kraju će velika zabrinutost korisnika preusmjeriti privatnost svojih navika i povijesti pregledavanja. To, nažalost, može negativno utjecati na usvajanje ili barem obnovu, osim ako se transparentna politika o privatnosti i upotrebi podataka ne učini javno dostupnom svima koji je mogu vidjeti - i razumjeti.”

Xavier Mertens - / Dev / random

xavier mxavier mXavier Mertens slobodni je savjetnik za sigurnost. Njegov se posao uglavnom fokusira na zaštitu kupaca’ imovina primjenom “uvredljiv” (pentesting) kao i “obrambeni” sigurnost (rukovanje incidentima, upravljanje zapisnicima, SIEM, sigurnosna vizualizacija). Xavier posjeduje nekoliko certifikata (GCIH, CISSP, CISA, CEH). Paralelno sa svojim svakodnevnim poslom, Xavier je rukovodilac tvrtke SANS ISC, sigurnosni bloger i suorganizator konferencije o sigurnosti BruCON-a.

__________________________________________________________________________________________________________________

“U ranijim se vremenima VPN-ovi koristili samo u korporativnim okruženjima ili od strane “techies”. Primarni je cilj bio pristup osjetljivim resursima iz javnih mreža.

Tada, kada je započela Snowden era, sve više i više ljudi odlučilo se koristiti VPN-ove kako bi zaštitili svoju privatnost. Konačno, VPN-ovi se koriste za omogućavanje pristupa geografski ograničenom sadržaju (razmislite o Netflixu koji pruža različit sadržaj ovisno o državi).

Po mom mišljenju, korištenje VPN-a nastavit će rasti jer ljudi sve više brinu njihova privatnost. Danas su VPN klijenti dostupni na bilo kojoj platformi (uključujući mobilne uređaje) i ne zahtijevaju nikakve tehničke vještine! Ne znaš’ne trebate više razumjeti IPSEC ili PPTP, samo kliknite na “Spojiti” dugme.

Činjenica da usluge nisu iste u različitim zemljama također će potaknuti upotrebu VPN-ova. Ljudi samo žele koristiti usluge koje su im potrebne. Da’samo ljudsko ponašanje: Pokušajte blokirati ljude, oni će naći alternative da izbjegnu kontrolu!”

Simon Crosby - Bromium

simon csimon cSimon je suosnivač i CTO tvrtke Bromium, tvrtke za cyber sigurnost sa sjedištem u Kaliforniji. Ranije je radio u XenSource-u kao CTO, a s Intelom kao glavnim inženjerom, a vodio je i istraživanja na Sveučilištu Cambridge u Velikoj Britaniji o mrežnim performansama i kontroli. Također je naveden kao jedan od InfoWorld-a’s Top 25 CTO-ova.

______________________________________________________________________________________________________________________

“Vrijednost VPN-ova postavlja se svuda u pitanje. Osobni VPN-ovi nude potrošačima način da se preko interneta tuneliraju u drugu zemlju ili mrežu i iskaču pomoću navodno anonimne IP adrese - na “sakriti” na liniji. VPN-ovi također nameću šifriranje između korisnika i izlazne točke skrivajući vašu aktivnost od napadača s pristupom vašoj lokalnoj mreži.

Ovo zvuči kao velika blagodat za privatnost, pa čak i slobodu govora. Ili jednostavan način za pristup besplatnom sadržaju u drugoj zemlji, poput BBC-evog sadržaja u Velikoj Britaniji. Ali postoje i izazovi: davatelji sadržaja na iznenađenje ne vole nelegitimni pristup i čine sve što mogu kako bi otkrili i blokirali VPN. To’s igra mačke i miša koja ostavlja korisnike u udubini.

I tamo’Zabrinutost od strane tijela za provođenje zakona da hakeri mogu koristiti VPN-ove kako bi prikrili svoj identitet. Cenzori u zemljama u kojima se nadzire pristup mreži također se bore za blokiranje pristupa. A vjerojatno je da su sve glavne VPN davatelje uzdrmale ili hakirale vlade ili napadači. Privatnost i sloboda govora VPN usluge mogu biti velika mjera.

Kao odgovor, zajednica Tor postala je isporučiti privatnu uslugu sličnu VPN-u koja se temelji na decentraliziranoj mreži usmjeravanja i sigurnom pregledniku otvorenog koda. Čak i tada, odlučni napad nacionalne države koji ima pristup značajnoj internetskoj infrastrukturi može poraziti sustav.

Napokon, tamo’s velikim pomakom u potrošnji korisnika šifrirane, anonimne komunikacije. Jednostavno anonimnost na Internetu vjerojatno je manje vrijedna od osiguravanja da se neposredni promet putem usluge ne može pokvariti. Aplikacije u nastajanju nude šifriranje od krajnjeg do kraja, koje je naprijed tajna (na primjer signal iz Open Whisper Systems) - pružajući potrošačima najbolju sigurnost u paketu. Gubitak povjerenja u tradicionalne VPN potrošačke mreže, u kombinaciji s promjenama potrošnje potrošača od jednostavnog pregledavanja do upotrebe mobilnih aplikacija, čini se da podrazumijeva da će VPN-ovi za potrošače s vremenom krenuti putem Dodo.”

Ronald Woerner - Centar za cyber sigurnost

ron wron wRon ima preko 25 godina iskustva u području informacijske tehnologije i cyber sigurnosti. On’Trenutno je direktor studija cyber sigurnosti na Sveučilištu Bellevue, a ispod svog remena ima dugi popis nagrada i certifikata, zajedno sa BS i MS, te je certificirani etički haker.

_________________________________________________________________________________________________________________

“Moja razmišljanja o budućnosti osobnih VPN-a prilično su jednostavna: sjajan koncept koji je pobijedio’Ne postajem mainstream sve dok ne’pregledan za krajnje korisnike. Većina ljudi je pobijedila’ne poduzimati mjere za njihovu sigurnost osim ako osobno ne utječu na njih. Osobni VPN-ovi dodatni su korak koji su mnogi osvojili’ne uzmi.”

Carl Herberger - Radware

Carl je potpredsjednik sigurnosnih rješenja tvrtke Radware, tvrtke specijalizirane za dostavu aplikacija i rješenja za cyber sigurnost. Bio je čest gost, između ostalih, Fox Business News, CNN i Bloomberg Broadcast News i ima dugu profesionalnu povijest u industriji kibernetske sigurnosti..

__________________________________________________________________________________________________________________

“Za one od nas koji privatnost i komunikaciju smatraju diskretnim, VPN je ključni potreban alat - posebno kada se radi o mobilnim uređajima. Osobno se odvajam od besplatnih VPN-a i prelazim u više značajki bogatih, ali skromnih VPN-ova za osobnu i poslovnu upotrebu. Iako nisu svi stvoreni ravnopravno, ovi alati svojim korisnicima uglavnom nude mogućnost da budu slobodni od preslušavanja na mreži i vlade, blokiranja adwarea i anonimnosti geo-lokacije. "

James Villarubia - Uniken

james vjames vJames je voditelj proizvoda za relativni ID, platforma za cyber-sigurnost koju je postavila kompanija Uniken. Prije je radio kao web programer i tehničar za Bijelu kuću.

_____________________________________________________________________________________________________________________

“Danas je između pružatelja sadržaja i vašeg preglednika prilično divlji zapad. Ako nije državna / korporativna balkanizacija pristupa, to je nestajanje standarda neutralnosti mreže ili paketno njuškanje u kafićima.

Osobni VPN-ovi pružili su vrijednu uslugu u borbi protiv ovih trendova i ranjivosti i značajno su smanjili troškove pokretanja u posljednjih 5 godina. No snaga ovih VPN-a ovisi o sigurnosti hardvera krajnje točke i protokolima na kojima uspostavljaju sigurne kanale i zatamnjuju njihov izvor.

Da bi VPN-ovi preživjeli sljedeće desetljeće, trebaju potražiti nove sigurne protokole (ne HTTPS) i usku povezanost s hardverom krajnje točke. Što je još gore, sve dok vlade i dalje podrivaju standarde šifriranja i bore se protiv boljih protokola, vrijednost ovih VPN-ova na razini potrošača također će se kontinuirano potkopavati..”

Vanita Pandey - ThreatMetrix

vanita strvanita strVanita je stariji direktor marketinga proizvoda u ThreatMetrix, tvrtki za cyber sigurnost koja je specijalizirana za digitalnu provjeru identiteta.

________________________________________________________________________________________________________________

„VPN-ovi postali su više nego samo siguran način da se udaljeni zaposlenici povežu s tvrtkom’s poslužiteljima. Osobne VPN poput ‘sakrij mi dupe’, AirVPN i VyprVPN sve pametnije potrošače sve više koriste za održavanje internetske privatnosti, kao i za pristup sadržaju na siguran način. Ovi VPN-i također omogućuju ljudima da sakriju svoju lokaciju, a oni se koriste za pristup streaming videozapisima i sadržaju ili aplikacijama s zemljopisnog područja na kojem su ograničeni..

Ponekad su korisnici putnici sa zakonitim potrebama, poput potrošača koji putuju u zemlje u kojima su određene aplikacije i društvene mreže ograničene, a te VPN-ove koriste za pristup svojim računima. Međutim, najčešće su to korisnici koji pokušavaju zaobići ograničenja iz svojih zemalja. Također, sofisticirani korisnici interneta koriste ove alate za privatnost na mreži i za zaštitu od nadzora i nadzora.

Iako se upotreba VPN-a trenutno gleda u negativnom svjetlu, tvrtke sve više koriste dodatne informacije za donošenje odluke o transakciji. U globalno povezanom svijetu korisničko iskustvo je vrlo važno i potencijalni pad dobrog korisnika može imati ogroman utjecaj na angažman kupaca. Kiber-kriminalci pokušavaju iskoristiti ovu dilemu s kojom se suočavaju tvrtke. Sve više koriste ove alate, zajedno s ukradenim podacima korisnika PII (podaci o osobnoj identifikaciji) kako bi bili legitimni i napadali tvrtke.

Blisko surađujemo s nekim od vodećih svjetskih tvrtki kako bismo im pomogli u donošenju odluka u stvarnom vremenu za razlikovanje pouzdanih kupaca od cyber-kriminalaca. Davanjem informacija o krajnjim korisnicima’ pravi digitalni identitet, pomažemo tvrtkama da preuzmu slojeviti pristup prepoznavanju dobrih kupaca iako oni koriste VPN.

Očekujemo da će se upotreba ovih VPN-a nastaviti povećavati jer se sve više alata stavlja na raspolaganje i podjednako potrošači i prevaranti shvaćaju potencijalne prednosti njihove upotrebe. Vidjet ćemo tvrtke koje se bave kontekstom u prepoznavanju dobrih kupaca. "

Cameron Camp - Živimo sigurnost

CameronCameronCameron Camp autor je i istraživač zlonamjernog softvera iz tvrtke We Live Security, certificiranog stručnjaka za sustave informatičke sigurnosti i administratora Red Hat-a. Predstavljen je na nekoliko stranica, gdje daje svoje stručno mišljenje o raznim temama cyber sigurnosti.

______________________________________________________________________________________________________________

“VPN-ovi su povijesno bili tehnički postavljeni, pa su prepreke za ulazak u širu upotrebu bile (i još uvijek postoje u određenim okvirima) vrlo velike. Uz to je potreban softver besplatan i slobodno dostupan, pa ako bi netko mogao učiniti da to jednostavno radi, mogao bi privući više osobnih VPN korisnika.

Jedan od načina bilo bi plasiranje malog jeftinog konfiguriranog usmjerivača koji je imao mogućnost pritisnuti gumb (ili putem softvera na računalu uključivanjem funkcije usmjerivača) koji ga je pretvorio u VPN način rada. U tom je smislu bilo nekoliko inicijativa za crowdfunding, koje su dobile dostojnu podršku.

Jednom (i ako) mogu se pojednostaviti tehnički aspekti, oni će pružiti snažno odvraćanje od vladinih (ili drugih stranaka) preskakanja, naglo eskalirajući napore potrebne za drobljenje i dekodiranje informacija duž mreže “sjecišta” između različitih računala širom svijeta.”

Brad Duncan - Analiza prometa zlonamjernog softvera

brad dbrad dBrad je vlasnik bloga Analiza prometa zlonamjernog softvera i sigurnosni je istraživač za Rackspace. Specijalizirao se za istraživanje prijetnji, otkrivanje provale i analizu mrežnog prometa.

____________________________________________________________________________________________________________________

“Ne predviđam ogroman rast upotrebe osobnih VPN-a, barem u tome, ne vidim velike promjene u ljudima koji ih koriste. Tehnička vještina prosječnog korisnika relativno je niska. Ne biste trebali očekivati ​​široko prihvaćanje sve dok tvrtke poput Applea ili Microsofta ne počnu da ga ugrađuju u svoje operativne sustave.”

Dr. Chase Cunningham - Blog o oklopu

dr. Chasedr. ChaseDr. Cunningham je voditelj istraživanja i razvoja prijetnji za Armor, tvrtku specijaliziranu za cyber sigurnost i usluge oblaka za tvrtke. Chase ima široku i raznoliku pozadinu u industriji, uključujući prethodni rad sa američkim Zajedničkim tečajem kriptološke analize u Pensacoli.

Njegova primarna uloga s Armorom je analizirati kibernetičke kriminalne taktike, razvijati i inovirati nove tehnike upravljanja njima. Chase je također suautor djece’s serijom stripova, Cynja - projekt osmišljen kako bi djeca bila svjesnija i razmišljanja o njihovoj internetskoj privatnosti ranije u životu.

_____________________________________________________________________________________________________________

“Osobne VPN i VPN usluge odlična su stvar ako ste osoba…Oni nisu dobra stvar ako ste tvrtka ili vladina osoba koja pokušava osigurati ili zaključati svoj cyber obod. Osobno koristim vlastitu VPN uslugu kod kuće kako bih činio stvari i podatke čuvao barem malo sigurnijima, ali sama činjenica da ja kao kućni korisnik mogu postaviti siguran tunel u biti bilo gdje i bilo koju uslugu koju želim i koja promet skriva moj VPN problem je za potrebe nadzora.

Svaki operater cyber kriminala ili skriptu koji želi dodati dodatni sloj sigurnosti svojim zloglasnim aktivnostima treba platiti samo nekoliko dolara i trenutno imaju mnogo sigurniji tunel koji koriste,’Ne treba biti čarobnjak za tehnologiju da bi to učinio, sve dok mogu kliknuti gumb i imaju pristup VPN-u.

To će pomoći širenju kibernetičke kriminaliteta i, u konačnici, će procesuiranje i hvatanje sve teže otežati onima koji se pokušavaju boriti protiv kibernetske kriminaliteta. Osobni VPN-ovi nastavit će se širiti u upotrebi, što će pomoći tim korisnicima da budu sigurniji…ali to’s loše za policijske i obavještajne agencije.”

Sanjay Katkar - Brzi blog

SanjaySanjaySanjay je generalni direktor i CTO tvrtke QuickHeal, pružatelj informatičkih sigurnosnih rješenja. On’Za svoj rad na polju dobio je nekoliko nagrada, a obojica je prvostupnica’s i gospodar’stupanj informatike.

____________________________________________________________________________________________________________________

“Osobni VPN ima potencijal dobre budućnosti. Ljudi zaista žele spriječiti da iko prisluškuje njegove mrežne aktivnosti kada su povezani na WiFi mreže. Istovremeno, nitko ne voli mrežne oglašivače da vas prate. Istodobno ću reći da je osobna VPN svijest među korisnicima vrlo niska i trebat će neko vrijeme da se ova svijest među osobama VPN-a stvarno podigne..”

Bram Fudzulani - SkyBand

BramBramBram je menadžer HotSpots-a u SkyBandu, evangeličar kibernetske sigurnosti, tehnolog i zagovornik sigurnosti interneta, a suradnik je Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve..

______________________________________________________________________________________________________________

“Budućnost osobnog vpn-a po mom osobnom pogledu čini se jedinim najboljim mogućim rješenjem, posebno u onim zemljama u kojima je pitanje blokiranja sadržaja u porastu. Na primjer, u Africi’s rastuća zabrinutost zbog problema s najnovijim slučajem iz Ugande, gdje je vlada ovog tjedna blokirala sve društvene web stranice tijekom dana izbora, a većina OCD-a mogla se oslanjati samo na osobne usluge vnp za izvještavanje o izbornim aktivnostima.

Dakle, dok se više zemalja ne pridržava ovog sve većeg pitanja kršenja ljudskih prava, korištenje osobnog vpn-a je budućnost sigurnijeg i anonimnijeg pregledavanja.”

Jim Nitterauer - AppRiver.com

jim_nittjim_nittJim je stariji administrator sustava za AppRiver, tvrtku koja nudi tehničke usluge posebno dizajnirane za tvrtke. Prije toga, bio je predsjednik i izvršni direktor GridSouth Networks, a također je osnivač i predsjednik Creative Data Systems Limited Inc. Jim je diplomirao biologiju i magistar znanosti iz mikrobiologije i biokemije s Ursinus Collegea i Sveučilište u Alabami.

_____________________________________________________________________________
"Trenutno je VPN tehnologija solidna, ali ne mislim da hitnost većine ljudi prisiljava ih da nauče novi proces i grade navike potrebne za korištenje osobnih VPN-ova. Nakon što želja za privatnošću i zaštitom tijekom pregledavanja dođe na pravu razinu i iskustvo pregledavanja dok je na VPN-u postane bolja, stvari će se promijeniti. "

Presuda: Vaša privatnost je na kocki

To’Iz našeg skupa stručnjaka jasno je da je učinkovitost i pouzdanost VPN-ova kao sredstva privatnosti i pristupačnosti rasprava, ali jedna stvar’zasigurno - njihov porast popularnosti raste za petom globalne prijetnje našoj internetskoj privatnosti i sigurnosti.

Kako vlade i dalje sve više podstiču invazivne politike podataka, korisnici i privatne tvrtke moraju se boriti protiv zuba i noktiju kako bi zadržali ulog u privatnosti svojih mrežnih aktivnosti, a VPN-i bi vrlo dobro mogli biti na čelu tog napora..

Svakodnevno se tehnologije poboljšavaju i VPN-ovi postaju sve korisniji. To’Moguće je da bi ono što je prosječnom korisniku nekad bilo nepoznato moglo uskoro postati glavni program na uređajima širom svijeta, ali na kraju, sve ovisi o nama i onome što zahtijeva tržište.

Tako to’Doista ovisimo o vama - koliko ste zabrinuti zbog privatnosti svojih podataka?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me