Hollywood ide na Kodi. Tko je u križanju?

Neki od najvećih holivudskih studija upravo su prozvali Kodi zbog dopuštenja dodataka trećih strana koji struju sadržaj zaštićen autorskim pravima. Ovaj šok potez postavljen je da promijeni lice streaming usluga. Ako ti’rezao sam akord, to’S tim da morate biti ažurirani!


Kako sve veći broj potrošača reže kabel i prelazi na strujni medij, Kodi je postao vrlo voljena zabavna platforma. Trenutno devet posto američkih kućanstava koristi uslugu, zajedno s gotovo pet milijuna Britanaca.

Širom svijeta, ovaj open-source media player pruža pristup streamingu sadržaja, uključujući glazbu, film, TV i podcaste.

Iako jezgrani sustav zapravo ne sadrži nikakav materijal, Kodi omogućava pristup lokalnim i mrežnim medijima za pohranu podataka. Međutim, mnogi programeri trećih proizvođača također su stvorili dodatke koji korisnicima pružaju opsežnije kataloge.

Ti dodatni dodaci nisu pod Kodi’s jurisdikcijom, teoretski - snosi odgovornost isključivo na stvaraoce. Međutim, platforma Alpha ponovno se našla u pravnoj drami zbog dodataka.

U ovom članku

Što je uzrokovalo Kodi Feud?

Problem s Kodi dodacima je taj što oni često nude sadržaj zaštićen autorskim pravima, što tehnički znači da se smatraju piratstvom. Iako tim koji stoji iza Kodija nije odgovoran za nezakonite materijale, Alpha je obično na kraju primanja.

U prošlosti su već postojali primjeri pravnih problema: tužbe protiv određenih dodataka zatvarale su pojedine kanale za strujanje. Međutim, mnogi se boje da bi ovaj najnoviji razvoj događaja u potpunosti mogao signalizirati kraj Kodija.

Tvrtka je nedavno potpuno onemogućila značajku dodavanja nakon što je primila pismo od udruge Motion Picture Association (MPA). Optužila je Alfu da je uključena u prikupljanje i održavanje ‘nezakonit pristup zaštićenim autorskim materijalima. "Kako MPA predstavlja mnoge glavne industrijske igrače, optužbu su podržali Columbia Pictures, Disney, Paramount, Sky U, K., Premier liga Nogometnog saveza i brojni drugi.

Čini se da je pritisak toliko značajnih studija konačno prisilio Kodija’rukom i potaknuta akcija.

Kodi odmazđuje

U prošlosti je Kodi već aktivno obeshrabrio upotrebu dodataka Piratstvo. Tvrtka je čak otišla toliko daleko da je zatražila da programeri koji krše autorska prava ne udružuju se u platformu.

Nakon nedavnog pisma o prekidu i gubitku prava, Kodi je potpuno isključio značajku dodavanja. Bilo je pokušaja da se neograničeno blokiraju svi dodaci za streaming, a korisnici pozivaju da ime Kodi ne povezuju s okvirima koji sadrže dodatke treće strane. Napori na zaštiti marke otišli su čak toliko daleko da tražite YouTubers i preprodavače da promoviraju sve Kodi kutije s modovima kao potpuno rebranded proizvod.

Te su promjene, neupitno, u potpunosti transformirale Kodi uslugu. Dakle, što to znači za budućnost platforme medija playera?

Budućnost Kodija

Nakon tužbe u lipnju, ZemTV i Phoenix bili su prisiljeni izvan mreže. Nakon ovog nedavnog pisma mnogi su ugledni programeri odmah uklonili svoje struje. Uz povlačenje dodataka, Kodi je zaustavio i razvoj urlresolvera, metahandlera, Bennua, DeathStreams-a i Sportie-a..

Zbog ovih čimbenika čini se da su treći dodaci u posljednjim danima. Iako je trenutna univerzalna zabrana samo privremena, sposobnost tvrtke da izbjegne pravne posljedice izgleda tanka. Posebno kao što je toliko popularnih dodataka već zatvoreno.

Međutim, ovo nije prvi put da se Kodi odbila od pravnih problema. Otvoreni izvor Alfa pruža beskrajne mogućnosti za prevazilaženje problema i potreba za agregatorom za strujni servis je veća nego ikad prije. Ako se dodaci ne vrate, Kodi je već podijelio snove o suradnji s Netflixom, Amazonom i drugim zakonitim servisima. Možda ćemo vidjeti kako se tvrtka razvija u tom smjeru.

Što god se dogodilo, možete biti sigurni da još nije vrijeme za izbacivanje svoje Kodi kutije.

Bottem linija

Ako se oslanjate na Kodi kao svoj primarni izvor medijske zabave, onda je vjerojatno da ste zabrinuti zbog ovog nedavnog razvoja. Točno je da imate neke velike odluke koje morate donijeti, ali postoji mnogo rješenja koja možete istražiti.

  • Nevrijeme

Kao što je već spomenuto, Kodi ovo nije prva pravna bitka. Moguće je da će usluga biti vraćena. Trenutno se čini da nisu svi dodatni protoci uspješno blokirani pa je moguće pronaći sadržaj. Slično tome, još uvijek možete koristiti legalne dodatke kao što su YouTube i Twitch.

Međutim, budite upozoreni da bi vas ova opcija mogla ostaviti na cjedilu, jer nema garancije da će Kodi preživjeti trenutni pravni pritisak. Preporučljivo je potražiti uslugu sigurnosne kopije odmah - za svaki slučaj!

  • Odaberite drugi player za streaming medije

Puno je drugih medija playera koji djeluju na sličan način kao Kodi. Iako nisu svi uživali isti široki uspjeh, pružaju pogodan pad u slučaju da se dogodi najgore. Roku, na primjer, zrcali većinu istog sadržaja, iako to nije’ne podržavate sam program Kodi.

Iako veličina kataloga nije usporediva s onim što je nekada bilo dostupno na Kodi Alpha, savjetuje se da pripazite na medijske platforme koje nisu Kodi. Vjerojatno će se brzo proširiti ako bivšu uslugu potpuno ukine.

  • Koristite aplikaciju Media Center

Ako koristite okvir za streaming medije, vjerovatno je da je domaćin više od samo Kodi aplikacije. Jedna od najpopularnijih alternativa je Plex. To’nevjerojatno je sličan Kodi Alpha, jer je razvijen iz forked koda 2008. godine.

Međutim, Plex ne nudi dodatke. Umjesto toga, pruža slično ‘značajka kanala koja je manje prilagodljiva, ali nije podložna piratskim tužbama. Kako medijski centar nije otvoreni izvornik, on se također pohvali jednostavnijim korisničkim iskustvom, povećavajući dostupnost novim pretplatnicima.

Iako je budućnost Kodija i dalje neizvjesna, jedno je jasno: divovi medijske industrije nisu se spremni boriti bez ikakvih problema. Ova borba između pružatelja usluga zabave izgleda kao da će se nastaviti dosta dugo. Ako ti’Zabrinuti ste zbog zapletenosti u optužbama za piratstvo, možete koristiti VPN za tok medija anonimno i sigurno..

Za sada sve što možemo je čekati da Kodi da izjavu u kojoj je detaljno detaljan njihov plan djelovanja.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me