CBC i drugi udružuju snage u zabrani za strujanje i torrent u Kanadi

Kanadski navijači bujica, i mi’re žao - zemlja’komunikacijska i zabavna industrija ujedinile su se kako bi blokirale bujice web stranica. Koalicija, poznata kao Fair Play Canada, traži neovisnu agenciju za nadzor piratstva kako bi pronašla i blokirala bujice i upozorila prethodne korisnike na njihove prošlosti. Je li ovo moglo očarati kraj bujica u Kanadi?


To’tvoj je red, Kanada - ovaj tjedan se borba za neutralnost mreže okrenula prema sjeveru, kao Kanađanka’našli su se na čelu niza koji okružuju bujicu i strujanje na mreži.

Kanada’Najveće komunikacijske tvrtke, među njima BCE Inc., Rogers Communications Inc. i Quebecor Inc., podnijele su zahtjev Kanadskom povjerenstvu za radio i telekomunikacije (CRTC), zahtijevajući da poduzmu mjere kako bi blokirale ilegalna mjesta za mučenje.

Koalicija, poznata kao Fair Play Canada, tvrdi da mučenja mjesta ilegalno kradu sadržaj - i da to nanosi štetu Kanadi’zabavna i kulturna industrija u iznosu od 55 milijardi dolara i 630.000 radnih mjesta.

U ovom članku

Što’s Sva buka oko?

Kanađani su umorno gledali kako njihov susjed na jugu glasao za ukidanje neutralnosti mreže prošlog prosinca -
i neprekidna borba za njenom obnovom. Napokon, procijenjeno je da preko milijun Kanađana posjeduje (legalne) Android kutije, što im omogućuje besplatan pristup bujiciranom TV-u.

Neki mogu ovo smatrati jednosmjernom cenzurom interneta i to s dobrim razlogom: nakon što je Velika Britanija izabrala primijeniti zabranu upotrebe stranica za mučenje još 2012. godine, prošlo je manje od godinu dana prije nego što su internetski filtri počeli blokirati porno web stranice - zajedno s web lokacijama s detaljnim informacijama sigurne seksualne prakse i web stranice za podršku zlostavljanju.

Što’s Pravnim i što’s Ne?

Iako je Netflix i dalje popularan u Kanadi (prijavilo se oko 6 milijuna pretplatnika), prihodi od pretplata za televiziju dramatično opadaju jer se sve više Kanađana okreće rezanju kablova - oko 200.000 kućanstava godišnje.

Da, gotovo polovica Kanađana smatrala je rezanje kabela (u 2016.) - dvostruko više nego što je zabilježen u 2012. godini. Što se pokazalo, oni su ozbiljna gomila kada je u pitanju streaming digitalnog sadržaja na mreži, s velikim brojem usluga strujanja u ponudi za izbor.

Bar Netflix, većina njihovih streaming usluga izravno iz Amazon Prime Video i Crave. Ali tu je i više nišnih usluga, uključujući OUTtvGO, Sundance Now i Mubi. Iako su sve ove usluge legalne i ne bi trebale’nova predložena zabrana neće biti pogođena - pravno upitna mjesta za streaming udariće se punom snagom. Oni uključuju like Putlocker, WatchSeries, WatchTV, Kodi i Popcorn Time, između ostalih

Dakle za sve one koji trenutno ne’Ne plaćam za legalne usluge streaminga i naviknuli smo na strujanje s tih stranica kao i za preuzimanje bujica sa mjesta kao što je The Pirate Bay - mi’boji se tebe’Najviše će vas utjecati i možda ćete morati naći druge načine da nabavite dnevnu dozu televizije.

Smrt kanadske neto neutralnosti?

Dok tamo’Značajna podrška predloženom zakonodavstvu u industriji zabave, a stvarne metode njegova sprovođenja uplile su strah u srca libertarijanaca. Tvrde da je nemoguće da pružatelji internetskih usluga jednako tretiraju sav sadržaj kada najistaknutiji članovi koalicije Fair Play Canada - Bell, Rogers i Quebecor - posjeduju sadržaj i kanale distribucije za njih. Ako imaju sredstva i svrhe su pod njihovom kontrolom, sigurno se ona suočava s temeljnim načelima neutralnosti mreže, jer se ne postupaju jednako i ravnopravno prema svim sadržajima ili kanalima distribucije?

I ti strahovi dolaze s dokazom; samo prošle godine, te iste tri tvrtke dobile su građansku potjernicu za (navodno) ispitivanjem Adama Lackmana, osnivača knjižnice dodataka TVAddons, tijekom više od 9 sati, a potom su ga prisilile da preda informacije o korisnicima. Uz ovakav presedan već uspostavljen, budućnost Kanade’s mjesta stradanja - i cijeli mrežni ekosustav - izgleda prilično neizvjesno.

Zbogom slobodi izražavanja - financiraju vas vaši porezi

Predložena izrada popisa zabranjenih web stranica uzbunjuje aktiviste digitalnih prava na pogrešan način. Stvaranjem mandatnog blokiranja na svim davateljima internetskih usluga dolazi do upitne mrežne slobode izražavanja (prema Michael Geistu, profesoru i stručnjaku za kanadsku telekomunikacijsku industriju). Manjak nadzora mogao bi ukazati i na poteškoće kao što je definicija onoga što je vremenom blokirano. Legitimni sadržaj i govor mogu na kraju biti cenzurisani, što krši pravo Kanađana na slobodno izražavanje, pa čak i načela neutralnosti mreže.

Prema izvještaju MUSO Global TV Piratstvo iz 2017., Kanada je na 8. mjestu u svijetu kada je u pitanju posjeta piratstvu, s gotovo 1,9 milijardi posjeta piratskim mjestima zabilježenih u 2016. Unatoč tome, Kanađani koriste pravne usluge (poput Spotifyja i Netflixa) sve više i više, pokazujući da su civili spremni platiti za lakoću i udobnost, mada još uvijek ima 12% zemlje koja pristupa bujicama.

Drugo je pitanje što bi uvođenjem ove nove zabrane moglo postojati neugodan teret za porezne obveznike - na kraju krajeva, ovdje će doći i sredstva s obzirom da je CRTC javni subjekt. Ako bi se stvorila agencija za borbu protiv piraterije, trebati bi joj i napredni alati i radna snaga (možda čitav novi odjel) za označavanje web lokacija za piratstvo, a da ne spominjemo vrijeme za smišljanje onoga što se smatra piratskim, a što nije’t.

Rješenje: borba protiv predloženog zabrana

Za one koji žele zauzeti stav i povratiti snagu, možete učiniti nešto. Da biste povratili slobodu izražavanja putem Interneta i nastavili strujanje i bujicu na potpuno isti način, rješenje koje tražite je VPN.

VPN je virtualna privatna mreža koja će vam omogućiti pristup bilo kojem blokiranom web mjestu u vašoj zemlji. Pristup web mjestima na crnoj listi je jednostavan jer VPN sigurno šifrira vaše internetske podatke i mijenja IP adresu vašeg uređaja. Korištenjem VPN-a možete se zaustaviti na poslužitelju u drugoj zemlji u kojem je dostupno web mjesto za strujanje / bujicu koje tražite..

Možete učinkovito dobiti pristup ograničenom geološkom sadržaju i to učiniti privatno - bez brige da će vas vlada ili bilo koja treća strana gledati preko ramena.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me