Bankomat Snimming postaje gladak i vaš novac je ulog

Zastrašujuća vijest: klizanje s bankomatima odjednom je postalo vrlo, vrlo glatko. A broj incidenata eksplodira.


Krajem srpnja, divovski proizvođač bankomata NCR čak je izdao upozorenje svojim klijentima iz banke zbog eksplozije u napadima na bankomate u vlasništvu banke.,

Što je još gore, skimming uređaji postaju puno bolji.

To znači da je vaš novac ugrožen. S skimmerom lopov bilježi podatke s kartice i obično je uključena i ruparska kamera pa lopov također uzima PIN. Tada se podaci prebacuju u novu karticu i lopovluk se može zauzeti oko pražnjenja vašeg računa.

Flashback prije desetak godina i većina skimmera bili su sirovi plastični predmeti, slučajno su ih pljeskali na utoru za kartice u bankomatu, uglavnom u tamnom kutu hotela ili trgovina, rijetko u bankama jer su banke znale da ih rutinski vizualno pregledavaju - i fizički trese - utora za kartice. Staro pravilo je da je 99% vremena skimmer odlazio u vašu ruku.

Stvari su danas drugačije

Kao prvo: napadi na bankomate u vlasništvu banke povećavaju se, osobito u SAD-u.

Za dvoje: ako mislite da napadi uzimaju samo podatke iz staromodnih karata magnetske pruge, razmislite ponovo. Sigurnosni bloger Brian Krebs izvijestio je o novim alatima koji su se pojavili u Meksiku, a koji kriminalcu omogućavaju prikupljanje podataka s čipa i PIN kartica (aka EMV kartice) pomoću uređaja nazvanog svjetlucav koji doslovno čita podatke čipa točno kad ih bankomat pročita..

To znači da je gotovo svaki bankomat, uključujući i banke i svaku karticu, sada u križama cyber-kriminalaca..

Pogoršava se. Zločinci sada koriste skimere koji se uklapaju unutra - ne over - utor za karticu. Protresite utor energično koliko želite. To’tvornica izdana, ništa nije dobro. Ovaj skimmer se ne može otkriti vizualnim pregledom.

U većini slučajeva, zločinac oduzme taj skimmer. Što je za razliku od slajda u starom stilu na skimmerima koji su, u većini slučajeva, kriminalci dovezli nakon dan ili dva.

Novi, unutarnji skimeri, također su skupi - 2000 dolara je broj koji smo čuli za takve skimmere koji se prodaju na sajber-kriminalnim tržištima - ali razmislite o tome. Taj će interni skimmer izbjeći otkrivanje danima, a prema rečima policijskog kapetana Philadelphije, čak 600 do 1000 ljudi koristit će jedan zauzet bankomat u razdoblju od dva dana. Napravi matematiku. Ako taj zločinac dobije čak 500 karata sa korisnim PIN-ovima - to lako generira 100 000 USD (500 x 200 $). Možda puno više.

NCR je također govorio o slučajevima gdje kriminalci izvrtaju veliku rupu u prednjem dijelu bankomata, ubacuju uređaj za skimanje i nered prekriju naljepnicom. Priznala je takve slučajeve u Velikoj Britaniji. Ali kriminalci razmjenjuju - i dijele - podatke prekograničnim putem. Ako je u Velikoj Britaniji, prikazat će se u Australiji, Kanadi, Irskoj, Novom Zelandu, Sjedinjenim Državama i još mnogo toga.

Niti skimmer odbačen utor za karticu, niti onaj umetnut u izbušenu rupu nije moguće uočiti povremenim pregledom uređaja, a, rekao je NCR, čini se da im barem neka OEM tehnologija za zaštitu od skidanja također nije promakla. (NCR je rekao da bi njegovi alati za zaštitu od sklizanja otkrili takve skijere.)

Stručnjaci su predviđali više istog. To je zato što postoji više internetskih stranica koje prodaju visokokvalitetne skimere, vjerojatno zato što 3D ispis znatno olakšava njihovu izradu, rekli su izvori. Ova stranica tvrdi da ima skimere koji će čitati čip i PIN kartice u iznosu od oko 2600 USD. Mnoga slična mjesta lako se mogu naći na Internetu.

Nekada je za ulazak u trgovinu skimmingom bilo potrebno imati sposobnost izrade skimera. Sada je pregršt Bitcoina dovoljan za kupnju skimera koji jednostavno može izbjeći većinu tehnologija za suzbijanje skima.

Evo gdje sve ovo postaje horor film: Žrtvama nije uvijek lako povratiti novac koji im je ukrao bankomat s računa.

Razmisli o tome. Lopov ima izgled kao da je tvoja karta. Ima PIN. Kako to možete dokazati’zar ne - ili ne osoba kojoj ste posudili svoju karticu i vjerodajnice? Mnoge žrtve su nam rekle da im je odbijena obnova sredstava od strane njihovih banaka, što je inzistiralo na tome da moraju biti saučesnici. (Mi ne’Ne znam činjenice i nemoj’Tvrdim da znam cijelu priču. Samo shvatite da novac koji je skinut s računa u bankomatu nije uvijek odmah vraćen.)

U zaključku

Sljedeći put kad gurnete karticu u bankomat, sjetite se da kriminalac može biti skimanje i kamera koja gleda vaš PIN. Vaša najbolja samoodbrana: uvijek koristite jednu ruku da prekrijete ono što druga ruka udara u stroj. To će obično blokirati PIN - pa ste poslali prijevara.

Je li to zajamčeno da radi? Ne. Ali, nažalost, to’najbolji je savjet koji trenutno možemo ponuditi. To ili prestanite koristiti bankomate, ali tko želi tamo?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me