Australija prati što radite – kako zaobići australijske zakone o zadržavanju metapodataka

Australija’zakoni o internetu neki su od najstrožih u svakoj demokratskoj zemlji. Telekomunikacijske usluge dužne su zadržati sve metapodatke najmanje dvije godine, a pristaše tih zakona kažu da pomažu u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala. Međutim, mnogi su kritičari rekli da jesu’pretjerano nametljiv i mogao bi se koristiti u građanskim predmetima, poput razvoda. Ako živite u Australiji i don’Ne želim da vlada sve vaše aktivnosti evidentira, onda to učinite’najbolje je koristiti VPN. Preporučili smo ExpressVPN za svoje velike brze brzine, neograničenu propusnost i nepropusno šifriranje.


U ovom članku

U 2014. godini, nakon porasta prijetnji terorizmom i skoka organiziranog kriminala, australijska savezna vlada odlučila je donijeti nove zakone o sigurnosti. Jedan od novih zakona koji su usvojeni bio je Zakon o izmjenama i dopunama telekomunikacija 2015. Ovaj novi zakon osmišljen je za pooštravanje zakona o internetskoj vezi u Australiji. Novi zakoni obvezali su sve davatelje internetskih i telefonskih usluga za bilježenje svih metapodataka, uključujući:

  • Svi dolazni i odlazni e-poštom identificiraju pošiljatelja i primatelja svih poruka e-pošte, kao i e-poštu’pečat vremena i datuma
  • Veličina svih privitaka e-pošte
  • Informacije o uređaju koji se koristi za komunikaciju
  • Pojedinosti o računu svih ISP korisnika

Prema novom zakonodavstvu, davatelji internetskih usluga moraju te podatke pohranjivati ​​najmanje dvije godine. Australskim sigurnosnim agencijama, poput ASIO (Australska sigurnosno-obavještajna organizacija) i državnim policijskim snagama, omogućen je pristup ovim podacima bez naloga. Nepotrebno je reći da ovi novi zakoni predstavljaju veliko narušavanje privatnosti. Sigurnosne agencije mogu nadzirati svu komunikaciju putem e-pošte i telefona, bez ikakvog sudskog nadzora.

Kako možete zaštititi svoje podatke od pravila o zadržavanju podataka u Australiji

Kao i većina ljudi, vjerojatno biste više voljeli da to vlada vlada’Ne upuštajte se u svoje osobne poslove. Ne brinite, postoji nekoliko načina na koje možete zaštititi svoje podatke. Dodijeljeno, nisu svi ovi načini bezgrešni, ali ako poduzmete dodatne korake da zaštitite svoju privatnost, manje su šanse da će vas državne službe špijunirati.

Ovdje’s kako zaobići australske zakone o zadržavanju metapodataka:

  • Koristite sigurne aplikacije za razmjenu poruka: Izbjegavajte korištenje zadanih aplikacija za glasnike telefona. Umjesto toga, preuzmite sigurnu i šifriranu aplikaciju, poput Sigurnosti teksta, signala ili telegrama. To će mobilnim operaterima otežati nadgledanje vaših tekstualnih poruka.
  • Koristite preglednik Tor: Tor je besplatan za upotrebu i može sakriti vašu IP adresu od bilo kojih znatiželjnih očiju. Tor protokoli otporni su na cenzuru i daleko su sigurniji od običnog preglednika. Međutim, Tor može biti spor i to’nije dostupan za iOS.
  • Koristite VOIP usluge: Mobilni operateri zadržavaju podatke samo iz redovnih telefonskih poziva. Ako koristite VOIP usluge, poput Viper ili Signal, za sve svoje komunikacije, oni su pobijedili’pratiti te.
  • Koristite sigurnu uslugu e-pošte: Ako ti’zabrinuti zbog privatnosti, nemojte koristiti svoj internetski poslužitelj e-pošte. Ako ne’Ne želite koristiti Gmail ili Outlook jer su Google i Microsoft poznati da špijuniraju svoje kupce, a zatim upotrijebite sigurnu uslugu e-pošte. Pogledajte ProtonMail, Hushmail i CounterMail i provjerite koji vam najviše odgovara. Ako ti’Ako se dobro snalaze, možete kriptirati svoju uobičajenu adresu e-pošte, ali za to su potrebne napredne tehničke vještine.
  • Koristite VPN: Ovo je najbolji savjet koji možemo ponuditi. Za malu mjesečnu naknadu, možete kriptirati sav svoj web promet, sakriti svoju IP adresu i geo-spoofatirati svoju lokaciju.

Upotrijebite VPN da biste izbjegli zakone o internetu u Australiji

VPN je idealno rješenje za australijske zakone o zadržavanju podataka. VPN (virtualna privatna mreža) sigurna je, šifrirana mreža s kojom se daljinsko povežete putem svoje kućne / radne / bilo gdje mreže. Sav internetski promet filtrira se putem VPN-a, tako da mreža ostaje nevidljiva. Web stranice i web usluge ne mogu pratiti vaš identitet ili lokaciju, a sva komunikacija može’ne mogu biti hakirani ili presretnuti.

Također, iako vaš ISP može otkriti jeste li’Ako koristite VPN, on ne može nadzirati vašu web aktivnost. Uz to, s VPN-om možete ‘geo-humoreska’ svoju lokaciju i prevarite mrežu da vas misli’opet negdje drugdje. Ovo je korisno za zaobilaženje geo-blokova i lokalne cenzure. Ako koristite VPN, pobijedila je politika zadržavanja podataka u Australiji’uopće se ne tiče tebe. Vaš davatelj internetskih usluga neće moći pratiti vaše web komunikacije ili metapodatke, a vaša će privatnost ostati netaknuta.

# 1 ExpressVPN

ExpressVPN nudi super velike brzine mreže i neograničenu propusnost. VPN softver kompatibilan je sa svim uređajima i koristi čak i posebnu metodu zamračenja koja skriva činjenicu da vi’ponovno koristite VPN. Ovo je posebno korisno za izbjegavanje zakona o zadržavanju podataka. Mreža je osigurana AES-256 bitnom enkripcijom. Svi planovi cijena za ExpressVPN tijekom više od mjesec dana dolaze s a 30-dnevna garancija povrata novca.

Za naš cjeloviti ExpressVPN pregled kliknite ovdje.

# 2 NordVPN

NordVPN je pouzdana i sigurna VPN mreža. Nudi velike brzine i 1300+ poslužitelja na preko 60 lokacija. Mreža je također osigurana dvostrukom VPN enkripcijom. Dodatne značajke uključuju prekidač za isključivanje i automatsko povezivanje. Uživajte u probnom razdoblju od 30 dana s garancijom povrata novca.

Za cjelovit NordVPN pregled kliknite ovdje.

# 3 HideMyAss

HideMyAss koristi 256-bitnu enkripciju za zaštitu svoje mreže. Dolazi s puno sigurnosnih značajki, poput prekidača kill. Međutim, možda ćete osjetiti slabije brzine mreže nego kod ostalih VPN usluga. Uslugu možete isprobati s a puni povrat nakon 30 dana ako niste zadovoljni.

Za naš cjeloviti pregled HideMyAss, kliknite ovdje.

# 4 PrivateVPN

PrivateVPN se najviše fokusira na privatnost korisnika. Ne bilježi nikakve zapise podataka ili korisničke podatke. To znači da tamo’s metapodaci nisu dostupni za vladinu agenciju koju bi mogli pogledati. Također nudi 80+ poslužitelja u blizu 60 različitih zemalja i pruža sigurnu i pouzdanu vezu. Možete isprobati PrivateVPN za 30 dana i vratite svoj novac ako niste zadovoljni.

Za naš cjeloviti PrivateVPN pregled kliknite ovdje.

Tko ima koristi od vaših podataka

Navodno, državne i policijske snage imaju koristi od vaših informacija. Policija ga koristi za borbu protiv organiziranog kriminala i trgovine drogom, dok ga sigurnosne agencije koriste za sprečavanje terorističkih napada. Ipak, ljudi su još uvijek bijesni zbog novih zakona.

Australijski zakoni o zadržavanju podataka pružaju prijetnju toj zemlji’s demokratskim načelima. Metapodaci su često vrlo otkrivajući i mogu pružiti nametljive informacije trećim stranama. Policijske snage trebaju zahtijevati potjernicu i nadzor suda prije nego što istraže vaše poslove. Koristite naš vodič kako zaobići australske zakone o zadržavanju metapodataka i ostati skriveni na mreži.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me